I dag er grøtens dag! La oss gå rundt grøten og danse i fløten. Hurra hurra hurra!
Fordi jeg anbefaler Snickersgrøt i avisen må jeg legge ut den originale snickersgrøtoppskriften. Jeg vet ikke om det er den den aller første snickersgrøten som noen gang ble født, for det er så mange bloggere som finner opp en grøt som de kaller for snickersgrøt, men her kommer min. Ikke den kuleste, og sikkert ikke den nyeste, men DEN SOM STÅR I AVISEN. (Juhu!)
Oppskriften er nesten den samme som da jeg laget grøten en gang i 2010, like før de andre bloggerne ble født:
Rør godt og kok opp og værsågod. Det blir 450 kcal, hvorav 45 E% er karbohydrater (inkl. 10 g fiber), 26 E% er fett og 29 E% er proteiner. Topp! Bedre enn 9 biter smågodt i alle fall.
Den ser ekstra kul ut syns jeg, (smooth liksom) fordi jeg bruker steel cut i stedet for vanlige havregryn. Det smaker mye bedre med steel cut, og jeg innbiller meg at det kanskje holder meg lenger mett fordi det gir litt tyggemotstand, men de må flys inn fra USA og det trekker ned for steel cut sin del. Har dere funnet det her omkring, eller må man helt til Herbie?
Og så kommer McDonaldsgrøten. Den viser hvordan selv havregrøt kan gå kjempegalt.
For sånn kan det gå når alt er lov:
Fy filler! En bedre beskrivelse enn "100 prosent naturlig helkorns havre,” med “fullmodne rosiner,” “søte tranebær” og “knasende ferske epler” ville vært “havre, sukker, sukkertørket frukt, fløte og 11 rare ingredienser du aldri ville funnet på kjøkkenet ditt.”
Da ønsker jeg dere en nydelig grøtfest. Fest med måte! Kjempeklem fra meg!
Fordi jeg anbefaler Snickersgrøt i avisen må jeg legge ut den originale snickersgrøtoppskriften. Jeg vet ikke om det er den den aller første snickersgrøten som noen gang ble født, for det er så mange bloggere som finner opp en grøt som de kaller for snickersgrøt, men her kommer min. Ikke den kuleste, og sikkert ikke den nyeste, men DEN SOM STÅR I AVISEN. (Juhu!)
Den som ser ut som snickers når man bare vil det nok. |
Den som blir best i et glass med peanøttsmør. |
Oppskriften er nesten den samme som da jeg laget grøten en gang i 2010, like før de andre bloggerne ble født:
65 gram steel cut eller vanlige havregryn
1 scoop proteinpulver eller 3 dl skummet melk
1 ts peanøttsmør
1 toppet ss kakao
En halv teskje salt
Rør godt og kok opp og værsågod. Det blir 450 kcal, hvorav 45 E% er karbohydrater (inkl. 10 g fiber), 26 E% er fett og 29 E% er proteiner. Topp! Bedre enn 9 biter smågodt i alle fall.
Den ser ekstra kul ut syns jeg, (smooth liksom) fordi jeg bruker steel cut i stedet for vanlige havregryn. Det smaker mye bedre med steel cut, og jeg innbiller meg at det kanskje holder meg lenger mett fordi det gir litt tyggemotstand, men de må flys inn fra USA og det trekker ned for steel cut sin del. Har dere funnet det her omkring, eller må man helt til Herbie?
(Bountygrøten - også fra 2010 - ser ganske lik ut, men den har altså et kokostema.) |
Og så kommer McDonaldsgrøten. Den viser hvordan selv havregrøt kan gå kjempegalt.
Don't go there. |
For sånn kan det gå når alt er lov:
- Det finnes flere kalorier i McDonaldsgrøten enn i en faktisk snickers
- Den er dyrere enn en cheeseburger (og det var da jeg falt av)
- Den har 3,7 gram proteiner, mot mine 30 gram og Snickers' 4.
- Den er laget på fløte (Og "fløten" inneholder syv helt egne ingredienser)
- Selv havregrynene består av syv ingredienser, blant annet "natural flavour"
- Og så inneholder den 32 gram sukker (!)
Fy filler! En bedre beskrivelse enn "100 prosent naturlig helkorns havre,” med “fullmodne rosiner,” “søte tranebær” og “knasende ferske epler” ville vært “havre, sukker, sukkertørket frukt, fløte og 11 rare ingredienser du aldri ville funnet på kjøkkenet ditt.”
Ikke sant? |
Da ønsker jeg dere en nydelig grøtfest. Fest med måte! Kjempeklem fra meg!