lørdag, oktober 12, 2013

Pus, lus, luremus

Hei! Har dere høstferie? Jeg har vært i Kristiansand og bodd på det dyrepark-hotellet som ser ut som Noas ark. Juhu! Det ville vært enda kulere om jeg hadde hatt noen barn med meg; og skulle i Dyreparken og ikke på jobb, men det var fint likevel. Fint med forandring. Og så er jeg så god på hotellfrokoster at jeg har gått opp to kilo på tre dager.

Jeg har en vinner av fleecen. Vinneren ble trukket ærlig og rederlig og helt tilfeldig, for jeg har fått så mange gode forslag at det ble helt umulig å velge hvis ikke. Heidi, hipp hipp for deg! Hvis du sender meg en mail med adressen din, så får du pakke i posten. Tusen takk for gode forslag fra alle!

Her kommer noen bilder fra i dag. Vi pakket sekken og ville gå tur nemlig, men så var vi plutselig så slitne at vi snudde på halvveien. Vend i tide. Det kjentes riktig og viktig, så det var ingen skam å snu.

Jeg har ennå ikke vært på Tomannsbu.

Men takk til Bergans for fine klær.

Takk til høsten for tyttebær.

Takk Gud, for sol på kroppen.
Og lille østlending, for te i koppen.

Og nydelig høst til trøst.

Og oi, se på den! Scones med gulrøtter og musli, jeg er helt sykt fornøyd med dagens bakverk.

Så vi dro hjem. Det ble en lang tur for bare å snuse på fjellet og ombestemme seg, men sånn er det med fjellregel nummer åtte. Vi øvde oss litt på den. Vi kjøpte noen hjemmelagde stearinlys på veien, for å ha en souvenir i det minste, og da vi kom hjem, og pakket opp lys, og tente lys og punkterte i sofaen.. så ser vi at den lille katten har satt seg oppå innpakningspapiret. (?) Og der sitter hun ennå.

Jeg skjønner ikke hva hun tenker på.
Kanskje hun tenkte sånn pus, lus, luremus. Men da skulle det vært lus, og ikke lys, pus.

13 kommentarer:

 1. vil ha gulrot scones og pusekos! :d

  SvarSlett
  Svar
  1. Coming right up! De er ikke helt lavkarbo da, men jeg deler gjerne.

   Slett
 2. Du skal være høre på Radiofront på P2 kl. 12 i dag? VM i havregrøt, og ja, den lages også med fisk!

  Løpejenta, som er på sin tredje kopp med veldig, veldig fyldig kakao-biola.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi oi! Jeg rakk det ikke, går det an finne gamle programmer på nettet? Hørtes VELDIG spennende ut! Hvem vant? :P

   Hilsen Chassi, som har drukket to kopper kakao så langt.

   Slett
  2. Jeg fant! @nrk nettradio right now. :D

   "Bordsalt er fy fy." Oh boy, jeg tar notater. Grøten blir aldri den samme igjen.

   Slett
 3. Slike scones vil jeg også ha, kan du ikke late som du hadde limerick konkurranse som jeg vant også sende en god gammel femtitallskakeboks full. Jeg gleder meg! Veldig imponert av denne snu-inga, visdom og erfaring. Men hvordan kan du la grøt-vm gå av stabelen uten å delta?

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Ingalill.

   Det kan du få!
   Jeg kan spå
   at scones kommer østpå
   med brunost på
   hvis du vil ha dem til å løpe på
   nå.

   Både limerick og litt haiku til slutt (?)

   Slett
 4. Altså, det er bra dere snur av og til. Kan ikke bruke opp alle turene på en gang, skjønner dere? Enn om dere har dekt hele Norges land og strand om 10 år, hva skal dere da finne på?

  De sconesene så jättenams ut!

  Er det havsalt man bruker når bordsalt er fy-fy? Er det det de mener? (hvorfor i alle dager skulle man bruke noe annet enn havsalt spør jeg også, samtidig).

  Men du, du? Jeg prøver å være flink og trene mage, for det har jeg ikke gjort de siste to årene nesten - jeg syns det er så gørr kjedelig, men jeg skjønner at jeg ikke kan være sterk øverst og nederst men pinglete i midten. Nå tar jeg masse ab wheels på knær, men er det meningen at det skal være så vondt nede i ryggen? Tror du teknikken er feil, eller er det et tegn på at det funker? :P Pain-gain og alt sånt.

  Puss til dere

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skjønte ikke det med saltet selv, men jeg bruker bordsalt for det meste. Havsalt er jo bedre ja. Den lille her bruker bare lo salt som er airborn fra US and A.

   Hvis abwheels er vondt i ryggen så kanskje du bare er sterkere i magen enn i ryggen? Jeg ville gjort øvelsen litt kortere - ikke gått så dypt liksom - før ryggen forhåpentligvis ble sterkere. Kan det funke? Ellers blir det pain og gain, og what doesn't kill you makes you stronger.

   Superpuss på deg!

   Slett
  2. Det skal jeg prøve! Ikke like langt ned. Det blir sikkert bra :)

   Lo salt! Helt fra USA! Selv om det er skotsk. Nå blir jeg nysgjerrig lille, er du redd natrium? Eller bare veldig glad i kalium? (Google natrium-kaliumpumpe om du vil ha litt hodebry en gang du er fjellenke)
   Pia

   Slett
  3. Hun er gal. Du, nå har JEG googlet natriumkaliumpumpe, og får både forklarende (lange) youtube-videoer og tyske wikipedia-treff. Hva i all verden, vil du at vi skal bli klokere?

   Slett
 5. Hæ, serr, jeg vant noe kult? Så moro! Hurra! Sist jeg svarte på et julekalenderspørsmål fikk jeg en Mariah Carey-jule-cd i premie, not so much qlt som en Bergansfleece.

  Jeg har vært på høstferiehelg (har ikke tid til mer) i Meråker. Masse fine, oransje blader og fine folk og fin nordlending som fikk litt vondt i vilja da jeg ville snøre på piggsko og klatre opp i gjørma. Å, høst er så stas!

  Glemte å svare på forrige post ang De syv søstre; jeg har bare vært i området der de siste årene fordi nordlendingen er derfra. Gikk turen selv i august-ganske slitsomt og veldig langt og SUPERfin utsikt. Hav+fjell ass. Killer combo. Jeg har fått akutt lyst til å flytte til havet pga inntrykkene derfra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du en nordlending? Så bra! Du har fått mail og får snart en pakke. Jeg skal så absolutt sjekke ut de syv søstre. :D

   Killer combo hug and kiss for you

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...