torsdag, oktober 18, 2012

Casual thursday

Hei hei! Hvordan har dere det? Hva skjer på nettet? Først skulle Lille My bli mamma og så ble hun bodybuilder, og andre har også blitt bodybuildere, og alt dette har skjedd mens jeg har hatt en uke surfefri. Fotballfrue har hatt casual wednesday og jeg har en casual thursday.

Med henholdsvis vanntette joggesko og joggis.

Og noe som ser ut som en bursdagsfest der jeg kommer fra.

Det er travle tider. Jeg er sendt ut i praksis, så nå underviser jeg i Media og kommunikasjon på en videregående skole. Eller hello. Alle som har vært i praksis vet at det handler om å sitte på en stol aller bakerst og følge med, men det tar likevel tid. Og så kurser jeg Stavanger Kommune i trening og helse, og så kurser jeg flust med Easylife-kurs på Toppform, og à propos det, så laget jeg is til easyliferne i går, for å vise hvordan man kan kose seg med sunn mat og spise seg mett på is (!). Men vet dere hva? De likte det ikke! Kasein, kakao og frosne bær og kunstig søtning var ikke det beste de visste.

Pinglo hadde en sak på Fitnessbloggen om "Det verste sunne måltidet du har spist", og der var det mye morsomt. Selvfølgelig var det det, det var kjempemorsomt. De blandet juice og tunfisk og cottage cheese, og akkurat det pleide Toppis-sjefen min å spise hver eneste dag, så det må være en megasunn greie som noen har kommet på, men så blandet de også fiskemel med rått egg og olivenolje, og plutselig tok det helt av. Det beste var likevel responsen på de sunne kakene til Weber og Dedication:

"Smakte bønner, så ut som bæsj."

Greit å vite, da trenger jeg ikke ha dårlig samvittighet for at jeg aldri har testet sunne brownies. Men folk er rare. På Toppform skyller de peanøttene i vann, og vasker tomatmakrellen for tomatsaus, og syns at alle burde like frossen kasein og kalle det for is.

"Smakte som is, så ut som bæsj."

I love you internett, det var kjekt å titte innom igjen. Nå er jeg på skolen og snart er jeg på jobb, men snart er det heldigvis helg. Når dagene er som travlest har jeg ett lite tips til pauseunderholdning. Det fins friluft ute uansett hvor man bor. Stavanger Turistforening har merket 52 turer gjennom gater og parker i hele byen, og der er det fine steder å gå.

Første gang på Hundvåg, jippi-yeah!

Og lett å finne fram også.

Og for lengre turer har jeg enda et tips: En liten østlending og jeg skal lede årets påsketur fra Haukeliseter til Ådneram. Gjett om. Den passer uansett om man bor i Bergen, Oslo eller Stavanger, så plis bli med. Jeg legger ut link når den er klar.
 
Og enda et tips: Den aller viktigste turen er bøssebærerturen for Amnesty. På søndag. Ses!

onsdag, oktober 03, 2012

Det handler om kake

Det skjer i disse dager at man kårer de beste bloggene i Norges land. Denne bloggekåring blir holdt av Side2 og alle drar de av sted for å la seg nominere, hver til sin by.

Og jeg har til og med lagt inn en stemme.

Christopher Mørch Husby er jury, og han legger vekt på at du må ha noe å skrive om for å kunne imponere. Så klart. Den er jeg med på. Men i all min fritid og studietid har jeg laget mine egne kriterier til blogger som er bra. Jeg ville jeg vært mye mer kresen:

- Du skal ikke skrive så mye om mat
- Du skal ikke skrive om sminke
- Eller klær
- Du skal ikke etterlyse flere lesere
- Eller kommentarer
- Du må kjempegjerne legge ut formbilder av deg selv :P
- Og, selv om det blir litt smalt, bilder av havregrøt
- Og kall meg crazy, men jeg setter stor pris på blogger som forteller om alt de spiser, selv om de ikke skriver så mye om mat
- Du skal ikke ha ord delings feil
- Og så ville jeg gitt TITUSEN bonuspoeng til dem som skriver bra og morsomt

Flere sånne, så skal jeg aldri lese nettaviser mer. I går var en helt vanlig dag. Jeg leste bok på sofaen (You make my day, Ken Follett.) og trente litt før jeg begynte å jobbe. I nistepakken hadde jeg tunfisk og kylling og gulrøtter og en appelsin og fire brødskiver, men fordi det er en lang arbeidsdag så måtte jeg plutselig lage en KAKE I MIKROOVNEN!

Og det kan jeg fordi jeg har en boks med havregrøt-basics på bakrommet.
Skal vi se..
60 gram havregryn
1 ss havrekli, fordi det gir så tykk grøt
1 ss kakao
1 ts bakepulver
5 dråper sjokoladestevia
1/2 ts salt
1 scoop proteinpulver (tilfeldigvis gymgrossistens MINTSJOKOLADE, så det ble en tyggikake)
Vann

Blandet og rørte rundt og puttet den i mikroovnen...

Og vips! Etter to minutter kom det ut en deilig kake som jeg pyntet med peanøttsmør.

Det smakte virkelig kake! Det smakte som en brownie og den smeltet på midten.

Sånn kunne den sett ut om jeg hadde rørt bedre, bare så det er sagt.

Og nå... Nå skal jeg klippe håret og jobbe litt. Og i dag skal Stavanger Turistforening sette opp årets vinterturer, så jeg er straks på vei til møte og håper å få lede allslags turer i tiden som kommer.

Onsdagsunderholdning: Av de nominerte bloggene fins det også en ungdomsblogg der man kan stille spørsmål om allslags ungdomsting. Og juhu, de lurer på så mye! Plis sjekk den ut og ha en nydelig onsdag.
Her er ei som har sovet med bh og lurer på om hun får varige mén, for eksempel.

lørdag, september 29, 2012

Kom og få brus!

Det skjer så mye at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Jeg har spist frokoster og middager og trent og studert og nå vil jeg fortelle om absolutt alt and all that jazz. En dag spiste jeg grøt, og så gjorde jeg det enda en dag, og det er derfor jeg har denne bloggen, for å fortelle om sånne ting og vise det med bilder.

"Is" er jo helt sykt godt for eksempel.

(Frosne plommer, frossen banan, kakao, søtning, salt, kokosmel og proteinpulver.. Plis prøv!)

Og pusene (vi kaller dem Todd begge to) er så fine at jeg tar bilde av dem hele tiden.

Malin var så søt at hun ba om historien til pus, og den skal jeg fortelle så snart jeg har laget en video av den katten som er så veldig pratsom. Det er en siameser nemlig, og siamesere kan være veldig pratsomme. Sånn som dette.

Og MAT er så moro at det må på bilde det også.

A propos bildet over så skulle liksom østlendingen lage 10 weber-middager i løpet av september, men hvis hun virkelig vil holde løftet sitt så bør hun helst løpe til butikken og gjøre INGENTING annet enn å lage mat hele helgen. Vi har klart yoghurt-forbudet da, vi spiser heller is, men vi mangler noen webers. Bildet over er av weber-kreasjonen "fluff til to".

Men den ble spist av én.
Jeg fikk ikke smake fluffen (det må ha betydd at den var veldig god) men fordi jeg ba pent om at ingen eggeplommer skulle gå til spille i prosessen så fikk jeg eggeplommene til tunfisken neste dag. Det E.R. S.Å. K.J.E.K.T. å bruke opp alt.

Jeg har til og med brukt opp cheeriosen jeg fikk i studentpakken.

Og her har jeg et lite tips:
Hvis dere ikke har testet treningsprogram fra bodybuilding.com så gjør det. Det fins sinnsykt mye kult der. Den siste artikkelen jeg fant var fra en veldig pen dame som hadde vært både bikinimodell og fitnessmodell, og avhengig av hvem jeg ville være (oh, the choices!) så kunne velge et av treningsprogrammene hun hadde brukt. Jeg kan ikke finne linken nå, så jeg legger ut en link til alle programmene.

Og her er en nydelig kostholdsartikkel der tre ekstra spreke mennesker ble spurt om how many days you eat clean to stay lean, og om hva de syns om lavkaloridietter og så videre. Lavkarbo er så uaktuelt at det aldri kom på tapetet, men de syns ingenting om lavkaloridietter heller.

Kim hadde aldri vært så tjukk som da hun spiste små og uregelmessige måltider.


Og nå skal jeg bli Kim.

Jeg testet beindagen. Det var tungt! Bortsett fra den gangen jeg selv hadde pt, er dette den tyngste beintreningen noensinne.

Jeg var helt i stykker allerede etter første øvelse.

Her er beindagen:
3x1 minutt med spensthopp til benk
Step ups til benk med 10-kilos manualer 20x3
Leg extension 15x3
Hoppende utfall 20x3
Etbeins liggende beinpress 20x3
Leg curl 15x3
Strak mark 15x3

Det ligner mest på et bikiniprogram i og med at det er så mange jentete øvelser, men det er det ikke, så jeg kan tenke meg at det er mye vanskeligere å bli bikinimodell enn fitnessmodell. Eller..

Hva er tyngst av knebøy og spensthopp?

Jeg var så sliten at jeg måtte bli hentet på jobben etterpå.

Så nei, det har ikke skjedd noe nytt. Ingenting alls. Men nå kom østlendingen hjem med brus. Hun har handlet! Brus betyr farris og fun light, og det betyr helg. Kom og få brus! God helg!

mandag, september 24, 2012

Så dette er Marka

Hei! Jeg har vært i marka for første gang. I Nordmarka! I marka med hytter og navn jeg bare kjenner fra oppvekstromaner fra Oslo. Jeg ser for meg at Fridtjof Nansen har gått akkurat den samme turen som jeg har. Og kanskje kong Olav og i alle fall gutta fra Milorg. Dette er marka:

Først og fremst er det bedre vær i østlandsmarkene enn her i vest.
Og flere hytter! Jeg har tegnet inn ruten, men det er vanskelig å se med alle hyttene.


Og Markavannene var demmet opp til badevann. (Ser dere bølgebryteren?)

Hyttene lignet mer på hus.

Både inni og utenpå.

Og selv fjellvandrere virket annerledes.
Stiene var merket med blå og røde striper. (!)!
Og hele Marka var en skog.
Med folk og motorkjøretøyer.
På gruslagte veier.
Grusvei grusvei, hei hei hei.
Nei, dette var stas altså! Endelig! Marte skulle feire 30-årsdag i Marka og jeg kombinerte turen med en ekstratur med Tina. Det var kanskje vanskelig å lese ruten utifra kartet der oppe, men vi gikk fra Stryken til Katnosdammen og Kikut og Kobberhaughytta.

Og så gikk jeg videre mot festen på Studenterhytta.
Tina hadde gått her mye på ski, men ikke til beins, så vi dekket så mye som mulig på den tiden vi hadde. Det er lett å gå tre mil på grusvei, men det blir som en militærmarsj, så jeg kan skjønne at alle andre syklet der vi gikk.

Tina går på turlederkurs, så jeg kan tenke meg at INGEN var så beredt som vi var.

Jeg kan oppsummere Marka med positivt og negativt...

Positivt:
- Enkelt terreng for dem som har mye å snakke om (takk for tusen samtaleemner, TinaFina!)
- Ingen stigninger - alt er flatt
- T-baner og busser og tog
- Vafler på hvert hjørne
- Man kan gå helt til Jotunheimen og Rondane!
- Pene mennesker som kler seg pent
- Pent vær!

Negativt:
- Ingen utsikt eller oversikt

Egentlig kan alt unntatt TinaFina komme til kort mot høyfjellet


Her er grøten MIN.

Og her er Tina sin. Jeg har aldri sett noen bruke så mye søtning.
Puss puss fra begge! (Hun har så fin hud at jeg skjønner det ikke.)

Turen med Tina var mil etter mil med grusvei og sladder.

"Skal Weber stille i år eller?"
"Jeg gjetter JA."
"Det er så mange som tenker bodyfitness nå at det må bli et valgfag på skolen."
"Ja, sant! Fitness eller fotball."
"Og den debatten hos lille Kristine da. Det tok helt av."
"Ja. Og så irrirterende at de trodde at østlendingen var meg! Men jeg savner Jolene når jeg tenker på hvordan debattene tok av tidligere."
"Ja, hun var sprø! Men tenk om Kristine var fotballfruen og alle hatet eller elsket alt hun gjorde. Da hadde det tatt av hver dag og vi hadde aldri trengt å lese nettaviser mer."
"Perfekt! Jeg husker ennå den dagen jeg fant ut av Jeanette Bye og Pumpesnuppa var et par."
"Så du at hun har lagt ned bloggen?"
"Å nei, har hun det?"


Og så var det festen hos Marte. For en helg! Marte er en av de kuleste menneskene jeg vet om. Hun kan be 47 venner i bursdagsselskap på en hytte og selv stå for underholdningen, og så er hun PT hos Mykje Meir og kjempesterk og den smarteste og mest utdannede - som går 7-fjellstur med fullt av bøker i bagasjen.

Vel verdt en krone full av godis!

Og kake med blå krem!
(Sånn så kakebordet ut neste mornings.)
Og der dukket østlendingen opp i helt nye klær som skulle "synes for redningsselskapet". Så fin du er!

Så dette var Marka. Jeg putter innlegget i Fjellsportboksen, men dette var så lite fjellsport at det føltes flaut å gå med fjellsko. Det var i alle fall bra nok til at jeg vil gjenta turen med ski og appelsiner i romjulen. Kom og bli med!  

P.S. Nå har speltlompene kommet til Stavanger. :D

mandag, september 17, 2012

Kjære Kristine (hilsen østlendingen)

September er snart over og min tid som Weber-in-the-kitchen er snart ute. 10 Weber-middager på en måned. 2,5 middager i uken liksom. Det burde jo ikke være noe problem. Bare hør her:

Grønn lasagne med spinat og squash
Karbonadedeig stekes med krydder (cummin, paprika, pepper, chili, hvitløk) og tilsettes en boks hakkede tomater. I en ildfast form legger du litt av kjøttsausen, deretter lagvis med spinat (jeg brukte fryst), squash skåret i tynne skiver og mer av kjøttsausen. Masse ost på toppen og inn i ovnen på 200 grader til osten er gylden.


Amagad, så enkelt.

Karbonadedeig stekes med krydder (cummin, paprika, pepper, chili, hvitløk). Tåler jo ikke hvitløk, så den byttet jeg ut med purre. Håper ikke det gjør noe, fine Kristine. Men HVOR MYE karbonadedeig?


Jeg stekte hele pakken.

og tilsett en boks hakkede tomater. Som sagt så gjort. En boks hakkede tomater. (Og etter dine anbefalinger var det den med lite kalorier og alt!)

I en ildfast form legger du litt av kjøttsausen. Litt av kjøttsausen? Litt? Når jeg tok opp i kjøttsausen så var ikke det saus, men grøt. Og jeg trengte HELE for å dekke formen. Fåkk.

deretter lagvis med spinat. Som sagt: Ingenting LAG her nei. Det ble ETT lag liksom. (!!)

squash skåret i tynne skiver og mer av kjøttsausen. Ojda. Squashen?! Den glemte jeg i kombibombi. Og kombibombi gav jeg til fineste Chassolini på vei hjem fra Toppis - sånn at hun ikke skulle bli våt og kald og DØ i mørket på vei hjem i kveld. Så squash ble byttet ut med det jeg hadde: Tatata: SØTPOTET! Vil det så si at jeg har både laget moussaka og lasagne nå? Er det DET det betyr? Ja - og jeg trenger vel ikke påpeke at det i allefall ikke er mer igjen av kjøttsausen nå. Det er null igjen.

Masse ost på toppen og inn i ovnen på 200 grader til osten er gylden. Ost på toppen: CHECK. Nå har du jo alt fortalt meg at du bruker en blnding av vitahjertego og parmesan, så etter 13 butikkbesøk og 150 kroner fattigere er jeg stolt innehaver av begge deler. (Umulig å få tak i Vitahjertego jo!) Trenger jeg å presisere at osten ikke ble gylden? Selvsagt ikke.

Det står en form i ovnen. Den er både tørr og våt. Og i bunnen er det søtpotet. Og over der er det karbonadedeig. Og oppepå der er det bunter med frossen spinat. Og oppe på DER igjen er det smeltet ost.


Innimydlå er det muligens god smak, men jeg tviler.
Er du glad i meg for det om?

Jeg har også laget en omelett
Og selv om det ikke ser ut som hos deg, så har Chassi laget tunfisk.
Og så var det denne pizzaen.

Det blir 4 av 10 retter, - om ikke lasagnen kan passere som moussaka, i og med at den har søtpotet i seg. På kjøkkenbenken ligger det en brunflekket banan som skal bli til banan-og-kokos-karri, men som aller mest minner meg om at veddeløpet snart løper ut. Kjære Kristine, HJELP!

Hilsen den lille østlendingen.

søndag, september 16, 2012

I vaskemaskinen

Hei! Helgen er over, hva har dere gjort? Jeg har vært i den vaskemaskinen som heter Frafjordfjellene i september. Det regnet på tvers og blåste og blåste, så vi ble våte til trusa og måtte henges til tørk. Vaskemaskin var lastet med...

Meg.
Tjohei.
Og den bittelille østlendingen! Hun koser seg.

Det var bare oss to til Sandvatn. Inn til en iskald hytte for å fyre i peisen og sovne i hver vår pinnestol. Perfekt. Stiene var elver og ellers var det myr, men vi var enige om at det var en fin tur.

Regn regn regn regn.

Sikk sakk.

Og tikk og takk. Takk for seg!

Det ser jo nydelig ut. Dette er bare forberedelser til neste helg i Marka. Jeg øver meg. Jeg skal gå til en hytte (jeg vet ikke hvilken - Kikut, Kobberhaug.. noen forslag?) med Turleder Tina, og dagen etterpå skal vi feire 30-årsdagen til Marte i Studenthytta. Det blir så kult. Nå kan du angre på at du ble så arbeidsnarkoman, lille østlending. God søndag alle sammen!!

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...