onsdag, oktober 03, 2012

Det handler om kake

Det skjer i disse dager at man kårer de beste bloggene i Norges land. Denne bloggekåring blir holdt av Side2 og alle drar de av sted for å la seg nominere, hver til sin by.

Og jeg har til og med lagt inn en stemme.

Christopher Mørch Husby er jury, og han legger vekt på at du må ha noe å skrive om for å kunne imponere. Så klart. Den er jeg med på. Men i all min fritid og studietid har jeg laget mine egne kriterier til blogger som er bra. Jeg ville jeg vært mye mer kresen:

- Du skal ikke skrive så mye om mat
- Du skal ikke skrive om sminke
- Eller klær
- Du skal ikke etterlyse flere lesere
- Eller kommentarer
- Du må kjempegjerne legge ut formbilder av deg selv :P
- Og, selv om det blir litt smalt, bilder av havregrøt
- Og kall meg crazy, men jeg setter stor pris på blogger som forteller om alt de spiser, selv om de ikke skriver så mye om mat
- Du skal ikke ha ord delings feil
- Og så ville jeg gitt TITUSEN bonuspoeng til dem som skriver bra og morsomt

Flere sånne, så skal jeg aldri lese nettaviser mer. I går var en helt vanlig dag. Jeg leste bok på sofaen (You make my day, Ken Follett.) og trente litt før jeg begynte å jobbe. I nistepakken hadde jeg tunfisk og kylling og gulrøtter og en appelsin og fire brødskiver, men fordi det er en lang arbeidsdag så måtte jeg plutselig lage en KAKE I MIKROOVNEN!

Og det kan jeg fordi jeg har en boks med havregrøt-basics på bakrommet.
Skal vi se..
60 gram havregryn
1 ss havrekli, fordi det gir så tykk grøt
1 ss kakao
1 ts bakepulver
5 dråper sjokoladestevia
1/2 ts salt
1 scoop proteinpulver (tilfeldigvis gymgrossistens MINTSJOKOLADE, så det ble en tyggikake)
Vann

Blandet og rørte rundt og puttet den i mikroovnen...

Og vips! Etter to minutter kom det ut en deilig kake som jeg pyntet med peanøttsmør.

Det smakte virkelig kake! Det smakte som en brownie og den smeltet på midten.

Sånn kunne den sett ut om jeg hadde rørt bedre, bare så det er sagt.

Og nå... Nå skal jeg klippe håret og jobbe litt. Og i dag skal Stavanger Turistforening sette opp årets vinterturer, så jeg er straks på vei til møte og håper å få lede allslags turer i tiden som kommer.

Onsdagsunderholdning: Av de nominerte bloggene fins det også en ungdomsblogg der man kan stille spørsmål om allslags ungdomsting. Og juhu, de lurer på så mye! Plis sjekk den ut og ha en nydelig onsdag.
Her er ei som har sovet med bh og lurer på om hun får varige mén, for eksempel.

39 kommentarer:

 1. flott innlegg Chassi! Synes alltid det er de samme type bloggene som trekkes frem i slike kåringer. Tipper Fotballfrue stikker av med hele seieren. #æsj

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Fotballfruen er bloggeporno her. Jeg ville ikke blitt funnet død over fotballfruebloggen, men jeg har mye moro med den! og med kommentarene der. De kjenner henne alle som sin beste venn liksom: "Deg og meg, Caroline. Mot røkla!"

   Slett
  2. Den lille østlendingen03 oktober, 2012 21:16

   Johanne Magnus: hurra du har din egen blogg! En GRÅ! Kuli. Men jeg ble mer nysgjerrig enn jeg ble kjent med deg på denne bloggen. Hvem er du? Og hva studerer du? Og kommer du fra regntunge Bergen? Og hva er det som er i veien med kroppen? Gastro og beinmassemåling!! Puss och kram

   Slett
  3. Lille Østlendingen: Takk for hyggelig spørsmål! Hvis du stiller dem på bloggen min, så svarer jeg:) Garantert! Har forresten blogget i 2 år, men flyttet nylig over til blogg.no. Kan røpe at jeg bor på et lite loft i Bergen og skriver alt jeg kan på gråbloggen min. Har du blogg, forresten? Håper vi snakkes mer etterhvert:)

   Slett
  4. Den lille østlendingen05 oktober, 2012 10:38

   Johanne Magnus: du har fått kommentar :p

   Slett
 2. Jeg er dessverre en av de som leser blogger som jeg ikke liker. Fotballfruen f.eks. Kommentarfeltet hennes er jo mer underholdende enn alt av realityserier. I`m a sucker for garbage!

  Jeg håper Hanne vinner, eller casakaos. Oioioi, som jeg ler :)

  Jeg vil også lage kake i mikroovnen, men jeg har ikke mikro :O

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig! Helt utrolig underholdende! Aller mest underholdende når en leser stiller et kritiske spørsmål, og ti andre lesere er på pletten med et forsvar.

   Nummer 1: "Er du ikke litt tynn nå, Caroline?"
   Nummer 2: "Hæ? Hvis du hadde fulgt med litt bedre på bloggen til Caroline så hadde du visst at hun har ALLTID vært det!!"
   Nummer 3: "Du er bare misunnelig på Caroline, nummer 1. Få deg et liv!"
   Nummer 4: "Gidd å si sånt til Caroline da. Hun er ganske lei av å bli spurt om dette. Hadde DU likt det om noen sa at du var feit? Nei, nemlig. Det er akkurat det samme!"


   Jeg har heller ikke mikro, men jobben har! Og nå må jeg sjekke ut casakaos. God kveld, Malin! :-*

   Slett
  2. Den lille østlendingen03 oktober, 2012 21:13

   Malin: Hei. I dag har jeg trent på Tasta! Har du vært der i dag. Jeg så etter deg - men vet ikke helt hva jeg så etter. To kjekke karer i resepsjonen! :p

   Slett
  3. Den lille østlendingen: Har du vært på Tasta - så kjekt :) Jeg har sittet inne å strikket på Tasta, også har jeg trent på Sats nede i byen. Jeg trener jo ikke på Toppis, slik som dere kule gjør..

   Slett
 3. Jeg kårer herved Chassibloggen til århundrets blogg!! Ingen over, ingen ved siden!! :)

  Hurra for Stavanger turistforening og turer i fremtiden! Kan jeg få lov til å bli med og la meg inspirere av deg, kjære turleiar over alle turleiarar!? :)

  :***

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kårer deg til verdens snilleste! Ikke engang østlendingen ville vært SÅ snill. :D Jeg har nettopp vært på DNT-møte og tenkte at der skulle du også vært. Du er jo turleder her du også! Plis plis kom og bli med!

   Slett
  2. Den lille østlendingen03 oktober, 2012 21:21

   Tina: Fina! Kom hit! Nå har vi kjøpt ny sofa med plass til en ekstra. Eller tre egentlig. Sofaen er overdrevet stor. Vi har mer te enn vi har godt av. Koffeinfri espresso som er så god at den fortjener eget innlegg. I tillegg har jeg to katter med koseabstinenser. Jeg må og få minne deg på at leiligheten er utrustet med egen grøt-chef(!) og utrolig mange forskjellige grøtingredienser for å lage din grøt HELT spesiell! Kom lille fine. Kom!!

   Slett
 4. Jeg liker din bestest <3
  Hva synes du om fotballfruen vår da? Jeg liker henne jeg, syns hun er skjønn!
  Jeg også lagde mikrokake i går :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, den var ny! Hmm. Nå må jeg tenke, for hun ER kanskje skjønn, men det har blitt så lett og så vanlig å heller gjøre narr av henne at jeg har helst gjort det jeg også.

   Nei, hun er ikke skjønn. Jeg henger meg sånn opp i tanken på at hun (eller han) tar disse outfitbildene med stash og flotte klær ute på bondelandet der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Men hun er pen (tynn!) og god underholdning.

   Hva slags mikrokake?!

   Slett
  2. Den lille østlendingen03 oktober, 2012 21:24

   Nina: Ka då microkake? Eg lige at du lige Foddballfrue. Eg lige å ikkje lige Foddballfrue. Om du forstårr?? Eg e leie førr det. Eg sko litt ønske att eg likte Frua på skikkeleg. Kan du lære meg?

   Slett
  3. Er det Stavangerdialekt? I så fall, kremt kremt, så blir det sånn:

   Ka då mikrokaga? Eg lige at du lige fotballfrue (kan ikke oversette navnet). Eg lige å ikke liga fotballfrue. Om du forstår. Eg e lei for det. Eg sko litt ønska at eg likte 'na på skikkeligt. Kan du lera meg?

   :-*

   Slett
  4. Den lille østlendingen03 oktober, 2012 22:19

   Ka då: Ikkje?

   Slett
  5. Haha, søtnosene :P Masse bedre stavangerdialekt enn meg i allefall, Dingsen! Prøv trøndersk neste gang da? :-D
   Humm, det var noe sjokoladegreier som jeg fant på bloggen til maria Martinsen tror jeg, med mine egne suppleringer etter hva jeg hadde i skapene :-) lagde det faktisk for to-tre år siden, men da med hvetemel og sukker, forstås!

   Foppaillfrua ja. jada, lesa bloggen hennes, men lægg bort aill kritisk tankegang. Easy peasy :-) Hu e kanskje litt vel glad i å lægg ut bilda av sæ sjøl, MEn det e hu itj alein om, dåkk har sekkert tonnevis med jentevænna på facebook som gjør det samme f.eks? Og hu træne og spise sunt, ergo suns æ hu e et OKEI forbilde, hu e altfor tynn, men hu sjer itj syk ut. Aill ska itj sjå ut som bodybuildera heller :-)

   Hjalp det?

   Slett
  6. Trønderdialekten er voldsomt kul skriftig i alle fall! Jeg skal sjekke ut bloggen til Maria Martinsen ved første anledning. Nå er det fåkkings eksamen på fredag og jeg gleder meg til helg.

   Verden ville vært et bedre sted å være om bare flere var som fotballfruen. Nei, det ville den ikke. Men jeg syns det kult at du koser deg med bloggen likevel. :D

   Slett
 5. Likte kriteriene dine, akkurat sånn skal en blogg være:D

  SvarSlett
 6. Lille Østlendingen: Takk for hyggelig spørsmål! Hvis du stiller dem på bloggen min, så svarer jeg:) Garantert! Har forresten blogget i 2 år, men flyttet nylig over til blogg.no. Kan røpe at jeg bor på et lite loft i Bergen og skriver alt jeg kan på gråbloggen min. Har du blogg, forresten? Håper vi snakkes mer etterhvert:)

  SvarSlett
 7. Du og bloggen din er helt geniale. Jeg lagde denne grøtkaken i går kveld - prima! Penøttsmør på grøt er himmelen.

  jeg leser Fotballfrue jeg og, ut i fra lesertallene gjør vel de fleste det. Bra underholdning, om enn litt mye strass og stæshing.
  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant?! NÅ BLE JEG GLAD! :D

   Slett
 8. Whaaaat. Grøtkake er the best of both worlds! Jeg lagde den andre med egg i ovnen som du la ut, men denne gleder jeg meg til å prøve. Og MINTsjokoladeproteinpulver! Hyl! Jeg er solgt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yay!! Fine fine Karen. Mintsjokolade er for de spesielt interesserte altså, men hvis du er det så er det i alle fall veldig billig.

   Håper du oppdaterer meg hvis du prøver. :D

   Kjempeklem!

   Slett
 9. du er din egen (og min) drømmeblogg jo! alle kriteriene oppfylles, uten tvil. grøtkaka så mildt sagt ut som himmelriket på jord, og jeg må tenke på om jeg skal bytte ut tomatsuppa mi med den herligheten der i kveld. hvertfall i morgen kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. You make my day! Og det var vel lenge siden! Hvordan går det?

   Drit i tomatsuppa og ha en nydelig mandags! Kos på deg!

   Slett
  2. You make MY day! Like hoppende hver gang du (eller den (bitte)lille østlendingen) kommer med noe nytt. I går lot jeg tomatsuppe være tomatsuppe, og ordna meg kakaogrøt. Jeg følte jeg spiste kakerøre, og har vanskelig for å tro at kakao og havregryn kan smake SÅ godt..det kan jo umulig være sunt, tenkte jeg. Men så er det jo nettopp det det er. Blir ikke bedre! (og mikrogrøt er jo mye bedre enn å koke i kjele)

   Slett
 10. Den lille østlendingen10 oktober, 2012 09:42

  Chassi: Nå er jeg mest interessert i å høre om deg - og ikke kake... Give me something! Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Det handler om eksamen på fredag... ;-) You give ME something, så har jeg pauseunderholdning!

   Slett
 11. Den lille østlendingen11 oktober, 2012 17:24

  Chassi: Jeg gir meg. Holder det? Du får meg fra fredag 18:00 til mandag morgen. 7-ish. Høres det greit ut? Er der grei pauseunderholdning? Skal vi dra på hyttetur? Og jeg har kjøpt bok til og med. Og garn(!). Gleder meg til helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha! Jeg har allerede pakket sekken!!! :D Lover å være et eneste smil helt til mandag morgen.

   Slett
 12. Den lille østlendingen12 oktober, 2012 13:02

  Det handler om helg. Om høst. Om feiring sv avsluttet eksamen. Om solskinn og oppholdsvær for andre dag på rad. Om matpakker (det kjekkeste som fins!) Om skjønnlitteratur i sekken. Om saft og te. Og fjasekaffe! <3 HELG! Og deg. Og best av alt: Alle deler på en gang!

  SvarSlett
 13. Nå synes jeg det bør handle om ett nytt innlegg snart *plystre*
  Spiser du enda kake, og stemmer på bloggkåringen? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er vel søt som sier det! Jeg er ferdig med kake og bloggkåring, så takk for påminnelsen! Håper du har det bra, fine Malin!

   Slett
 14. Den lille østlendingen17 oktober, 2012 16:35

  Malin: Agree. SuperC har tatt steget fra easipisiChassilife til crazybanana-multi-trippel-taskin til ett nytt nivå. Nå skjer det mye her nemlig. Jeg oppfordret/utfordret henne til å lage ett innlegg over hennes uke i MMS-bilder til meg. Hun er nemlig veldig god på å MMS-e. Og der har hun jo allerede kommentarene til bildene klare. Og det kan jo umulig ta så lang tid å legge ut på bloggis? Jeg stemmer for. Puss på deg Malin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er på internett. Puss puss på deg også! :)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...