torsdag, oktober 18, 2012

Casual thursday

Hei hei! Hvordan har dere det? Hva skjer på nettet? Først skulle Lille My bli mamma og så ble hun bodybuilder, og andre har også blitt bodybuildere, og alt dette har skjedd mens jeg har hatt en uke surfefri. Fotballfrue har hatt casual wednesday og jeg har en casual thursday.

Med henholdsvis vanntette joggesko og joggis.

Og noe som ser ut som en bursdagsfest der jeg kommer fra.

Det er travle tider. Jeg er sendt ut i praksis, så nå underviser jeg i Media og kommunikasjon på en videregående skole. Eller hello. Alle som har vært i praksis vet at det handler om å sitte på en stol aller bakerst og følge med, men det tar likevel tid. Og så kurser jeg Stavanger Kommune i trening og helse, og så kurser jeg flust med Easylife-kurs på Toppform, og à propos det, så laget jeg is til easyliferne i går, for å vise hvordan man kan kose seg med sunn mat og spise seg mett på is (!). Men vet dere hva? De likte det ikke! Kasein, kakao og frosne bær og kunstig søtning var ikke det beste de visste.

Pinglo hadde en sak på Fitnessbloggen om "Det verste sunne måltidet du har spist", og der var det mye morsomt. Selvfølgelig var det det, det var kjempemorsomt. De blandet juice og tunfisk og cottage cheese, og akkurat det pleide Toppis-sjefen min å spise hver eneste dag, så det må være en megasunn greie som noen har kommet på, men så blandet de også fiskemel med rått egg og olivenolje, og plutselig tok det helt av. Det beste var likevel responsen på de sunne kakene til Weber og Dedication:

"Smakte bønner, så ut som bæsj."

Greit å vite, da trenger jeg ikke ha dårlig samvittighet for at jeg aldri har testet sunne brownies. Men folk er rare. På Toppform skyller de peanøttene i vann, og vasker tomatmakrellen for tomatsaus, og syns at alle burde like frossen kasein og kalle det for is.

"Smakte som is, så ut som bæsj."

I love you internett, det var kjekt å titte innom igjen. Nå er jeg på skolen og snart er jeg på jobb, men snart er det heldigvis helg. Når dagene er som travlest har jeg ett lite tips til pauseunderholdning. Det fins friluft ute uansett hvor man bor. Stavanger Turistforening har merket 52 turer gjennom gater og parker i hele byen, og der er det fine steder å gå.

Første gang på Hundvåg, jippi-yeah!

Og lett å finne fram også.

Og for lengre turer har jeg enda et tips: En liten østlending og jeg skal lede årets påsketur fra Haukeliseter til Ådneram. Gjett om. Den passer uansett om man bor i Bergen, Oslo eller Stavanger, så plis bli med. Jeg legger ut link når den er klar.
 
Og enda et tips: Den aller viktigste turen er bøssebærerturen for Amnesty. På søndag. Ses!

31 kommentarer:

 1. Hipp hurra for livstegn :D

  Jeg liker din outfit myyye bedre enn fotballfruen sin <3

  Nå må jeg visst en tur til Hundvåg. Jeg liker turer med sjøutsikt. Da får jeg ro i sjelen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Du er altfor snill. Så snill at det plutselig føles som jeg fisket etter en sånn kommentar... :-/

   Vil du bli med på en Stavangertur korsomhelst?

   Slett
  2. Du fisker vel aldri? Eller? :)

   Jeg vil gjerne bli med på en Stavangertur korsomhelst. Den lille Østlendingen har det kanskje ikke så travelt lenger heller? Ut på tur aldri sur :D

   Slett
  3. Vi vil gå tur i morgen! Jeg trenger ikke spørre henne engang. Jeg vet at hun intet heller vil enn det! Skal vi ta med kattene i små barnevogner? Hvis du har en sånn søndagstur der du bor kan vi gå tur der! :-))))

   Slett
  4. Ååå, men jeg har ikke barnevogn til kattene mine og de vil ikke bruke bånd. Også liker de ikke andre katter, eller andre mennesker så jeg tror mine må bli hjemme. Men ta med de fine jentene deres ;D

   Jeg bor ikke så langt fra Stokkavannet og det er jo en fin tur, men er åpen for andre forslag. Så gøy!!!

   Slett
  5. Neida. Jeg vil heller dø enn å bli sett med en katt i barnevogn. (Kanskje jeg kan putte en i lommen!) Men Stokkavannet er verdens peneste vann, så det hadde vært PERFEKT!

   Slett
  6. Jeg har faktisk hatt en katt i bånd, men det var ingen suksess.. Supert! Jeg er ledig hele dagen, når passer det best for dere? :-))

   Slett
  7. Jeg har faktisk hatt en katt i bånd, men det var ingen suksess.. Supert! Jeg er ledig hele dagen, når passer det best for dere? :-))

   Slett
  8. God morgen! Det passer nå! Nå er klokken halv ni. Kan du ikke sende melding når du er våken og klar? 47463625.

   Puss puss!

   Slett
 2. Hihihi, du er alltid like herlig, du! Kan ikke annet enn å smile, og jeg liker deg mye (en million ganger, minst) bedre enn fotballfrue! Takk for linken! Nå vet jeg hva jeg skal fnise meg igjennom i stedet for å lese fag :D

  PS: Jeg vet ikke helt hva du mener i det øverste avsnittet (jeg føler meg beæret over å bli nevnt, forresten) - om det er en omvendt vits eller noe jeg ikke skjønner - men det ER faktisk en babykropp jeg bygger, altså ;) Baby-bodybuilding!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vilde! Hva har du selv laget av ekle sunne ting? Jeg har laget havregrøt med både tunfisk og annen fisk, men syns fortsatt at fiberhusk er verst.

   Jeg skjønte at du bygget baby i magen!! Det er ingen omvendt vits, det er din egen vits, og den var ganske fin. :-) Gratulerer her også! Kongerino!!

   Slett
  2. Hihi, okay, da så :) Tusen takk! (Men noen gikk rett på limpinnen der, og jeg synes det er hysterisk morsomt! :D)

   Hmmm.. Ekle, sunne ting? Det har nok blitt noen av dem, men ingenting i nærheten av tunfisk i grøten (det nærmeste må vel være smørbrødgrøten, men den var god) eller tunfisk og appelsinjuice i blenderen. Fiberhusk har nok jeg også brent meg litt på, ja... Akkurat nå for tiden (gravidhormoner) synes jeg veldig mye er helt frastøtende ekkelt, som cottage cheese, te, proteinpulver og sukrin. Fy og fysj!

   Det var forresten veldig morsomt å se i den tråden at to stykker hadde nevnt meg som en med GODE og sunne oppskrifter ^^

   Klem på deg på en fredagskveld!

   Slett
  3. Jeg så det! Hadde jeg bare hatt bakefingre skulle jeg prøvd oppskriftene dine jeg også.

   Hva spiser du når du ikke lenger vil spise proteinpulver? Eller cottage cheese?! Det er da jeg ville dødd av tunfiskoverdose nemlig. ;-)

   Klem på deg på en lørsdags morgen!

   Slett
  4. Hahaha! Hva jeg spiser? Normal mat, vel! ;)

   Hehe, neida. Men det finnes faktisk andre matvarer i verden, og de fleste familier lever på dem. Nå spiser jeg for eksempel lunsj: Tacorester fra torsdag (karbonadedeig og bønner med krydder, stekt sopp, bakte tomater, ost, tacosaus og salat). I går hadde vi hjemmelagde kjøttkaker til middag, med poteter, brun saus, ertestuing og hele greia. Nam! Ellers spiser jeg knekkebrød, brødskiver (ostesmørbrød), sjokolademelk(!!!), grøt kokt med melk og banan, frokostblanding med kulturmelk... Det er et hav av deilig mat å velte seg i! :D

   I kveld skal vi ha frossenpizza til middag ;)

   Slett
 3. Du og fotballfrua er no contest.
  Du vinner selvfølgelig - hver gang.
  Ekle sunne ting bryr jeg meg ingenting om for selv om du er travel som en virvelvind og lager merklig is er alt her i dalen ved det samme gamle - dvs vi spiser ekte is og sjokolade til vi stuper, og tror vi berger sunnheten med å skvise inne ei gulrot i nye og ne. Lykke til praksis, tur og kurs.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ho ho! Hei Ingalill! Det føles mer og mer som om jeg fisket etter komplimenter her, men det er greit, jeg tar det jeg får. Jeg spiser kasein og vann med skje akkurat nå. Gulrot er sikkert tusen ganger sunnere enn pulverkvelds! Og takk! Det går så fint så. Håper du har det bra du også!

   Kjempeklem til deg i dalen!

   Slett
 4. Påsketur høres fristende ut!
  God helg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bli med da! Nå ble Østlendingen megagira! Hun håper å få snakke juss over fjellet sikkert.

   God helg til deg også!

   Slett
 5. Den lille østlendingen21 oktober, 2012 18:08

  Sara: Nydelige du! Kom kom på påsketur. Jeg hadde håpet på å fylle turen med spreke, morsomme og pene jenter - og du passer HELT PERFEKT inn! Puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan dessverre ikke si jeg oppfyller krava, men sikker på at det blir en knalltur.
   Skal vurderes sterkt ;)

   Slett
  2. Turen hadde blitt dobbelt så bra om du ble med, så plis bli med! Ingen krav!

   Slett
 6. Den lille østlendingen21 oktober, 2012 18:11

  Malin: Tusen takk for en utrolig kos søndagstur i verdens flotteste høstvær <3! Du var helt utrolig søt. Mye penere i virkeligheten enn jeg kunne ant. Nydelig var du! Puss på deg!

  SvarSlett
 7. Den lille østlendingen: Ååå, nå blir jeg helt rørt <3
  Tusen tusen takk for at jeg fikk være med på tur - jeg gleder meg til neste gang. Dere var både søte, nydelige og kule, og veldig veldig lette å snakke med, phuh :)
  Knip og klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Østlendingen21 oktober, 2012 19:52

   Malin: Ka ti som helst! Tur med deg var topp! Puss puss puss

   Slett
 8. Takk for latteren! Fornøyelig å lese tråden x)

  Apropos, har du oppskriften på den perfekte sjokoladegrøt? Jeg har forsøkt og forsøkt, men det blir liksom ikke... Det blir aldri den myteomspunnede sjokoladegrøten! D: Kunne det ha fungert å bruke smeltet sjokolade i den? (Nå som stevia-søtet sjokolade eksisterer er jo det mulig!)

  Og noen ting til grøtene dine!
  Messmör natur (Lett Prim uten sukker! Fåes i Sverige, jeg har dilla). Også gulrotkakegrøten min. Jada, du har prøvd gulrot i grøten før, men min er... Den beste noen gang! :D Den har i alle fall fortjent å omtales som favorittgrøten min.
  (Finnes under oppskriftene mine, og messmøret har visst sitt eget innlegg det også om du er interessert i næringsinnhold, eller utseende på boksen.

  SvarSlett
 9. Den lille østlendingen (Fra iPhone faktisk)!21 oktober, 2012 20:02

  Friken: Jeg er INGEN grøtekspert - men Freia bakekakao kan lage middels-grøt til kongegrøt før du rekker å si Stevia. Ellers er jeg veldig svak for espresso (decaf eller FULLcaf alt ettersom tid og sted - og øvrige omstendigheter). Det blir ALLTID kult med vanillaButternut essens fra Cacas i. Og så er kakaogrøt med en spiseskje lowfat peanøttmel godt. Hjemmelaget mandelsmørøye eller hasselnøttsmørøye er og kult. Tar man cocosa/kokosnøttmel blir det nydelig boutny-grøt. Men alt dette regner jeg med at du vet? Chassi mener ofte at konsistensen har mye å si - og vil bruke kjele med tynn bunn. Har du prøvd Chocorite-proteinpulver fra iHerb? Da kan man bare umulig lage kjip grøt. Og utrolig men sant liker jeg M-faktor pulveret (dark chocolate) og. Okei. Nok babling fra meg. Grøtekspert C kommer sikkert med sin anbefaling! Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg får ente og se hva eksperten sier også ja :D
   Hm, apropos ekle, sunne ting... Jeg har fullstendig sluttet å prøve meg på bakst jeg finner på helseblogger. Det er egentlig bare min egen helsebakst som blir til noe spiselig. Med ordentlig fett istedenfor bare kesam og ikke 2/3 av melet byttet ut mot proteinpulver!

   Skulle gjerne ha brukt speltmel, men er tvunget til å spise glutenfritt= rare mikser av malt havregryn, quinoamel, peanøttmel, kokosmel, mandelmel og alt over og i mellom. Inkludert fiberhusk, det er jo egentlig laget som en glutenerstatning. Godt er det i det minste.

   Custom mel laget av havregryn, stevia, vaniljepulver og kokosmel lukter skolebolle!

   Slett
  2. Her var det mye gøy. Jeg vil helst bruke kjele med tynn bunn ja, men det er bare fordi jeg lager best grøt hjemme og der har jeg sånne billige ikeastudentgryter med nesten ingenting bunn. Det KAN jo bety noe..?

   Tusen takk for gode tips, fine Friken!

   Slett
 10. Å herregud, for en MEGALOL tråd! Ekle sunne ting! Dette var dagens, Chassolini. Jeg knegger høyt her jeg sitter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gunnhildini!!! Håper du har det bra. Ser mer for meg at du ler søtt enn at du knegger hvis du er den samme Gunnhild, men tanken var god uansett. :D

   Slett
 11. We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your web site offered us with valuable info to work on. You have done a formidable job and our entire community will be grateful to you.

  Here is my blog - Catering in Laguna Beach

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...