September er snart over og min tid som Weber-in-the-kitchen er snart ute. 10 Weber-middager på en måned. 2,5 middager i uken liksom. Det burde jo ikke være noe problem. Bare hør her:
Grønn lasagne med spinat og squash
Karbonadedeig stekes med krydder (cummin, paprika, pepper, chili, hvitløk) og tilsettes en boks hakkede tomater. I en ildfast form legger du litt av kjøttsausen, deretter lagvis med spinat (jeg brukte fryst), squash skåret i tynne skiver og mer av kjøttsausen. Masse ost på toppen og inn i ovnen på 200 grader til osten er gylden.
Karbonadedeig stekes med krydder (cummin, paprika, pepper, chili, hvitløk). Tåler jo ikke hvitløk, så den byttet jeg ut med purre. Håper ikke det gjør noe, fine Kristine. Men HVOR MYE karbonadedeig?
og tilsett en boks hakkede tomater. Som sagt så gjort. En boks hakkede tomater. (Og etter dine anbefalinger var det den med lite kalorier og alt!)
I en ildfast form legger du litt av kjøttsausen. Litt av kjøttsausen? Litt? Når jeg tok opp i kjøttsausen så var ikke det saus, men grøt. Og jeg trengte HELE for å dekke formen. Fåkk.
deretter lagvis med spinat. Som sagt: Ingenting LAG her nei. Det ble ETT lag liksom. (!!)
squash skåret i tynne skiver og mer av kjøttsausen. Ojda. Squashen?! Den glemte jeg i kombibombi. Og kombibombi gav jeg til fineste Chassolini på vei hjem fra Toppis - sånn at hun ikke skulle bli våt og kald og DØ i mørket på vei hjem i kveld. Så squash ble byttet ut med det jeg hadde: Tatata: SØTPOTET! Vil det så si at jeg har både laget moussaka og lasagne nå? Er det DET det betyr? Ja - og jeg trenger vel ikke påpeke at det i allefall ikke er mer igjen av kjøttsausen nå. Det er null igjen.
Masse ost på toppen og inn i ovnen på 200 grader til osten er gylden. Ost på toppen: CHECK. Nå har du jo alt fortalt meg at du bruker en blnding av vitahjertego og parmesan, så etter 13 butikkbesøk og 150 kroner fattigere er jeg stolt innehaver av begge deler. (Umulig å få tak i Vitahjertego jo!) Trenger jeg å presisere at osten ikke ble gylden? Selvsagt ikke.
Det står en form i ovnen. Den er både tørr og våt. Og i bunnen er det søtpotet. Og over der er det karbonadedeig. Og oppepå der er det bunter med frossen spinat. Og oppe på DER igjen er det smeltet ost.
Det blir 4 av 10 retter, - om ikke lasagnen kan passere som moussaka, i og med at den har søtpotet i seg. På kjøkkenbenken ligger det en brunflekket banan som skal bli til banan-og-kokos-karri, men som aller mest minner meg om at veddeløpet snart løper ut. Kjære Kristine, HJELP!
Hilsen den lille østlendingen.
Grønn lasagne med spinat og squash
Karbonadedeig stekes med krydder (cummin, paprika, pepper, chili, hvitløk) og tilsettes en boks hakkede tomater. I en ildfast form legger du litt av kjøttsausen, deretter lagvis med spinat (jeg brukte fryst), squash skåret i tynne skiver og mer av kjøttsausen. Masse ost på toppen og inn i ovnen på 200 grader til osten er gylden.
Amagad, så enkelt. |
Karbonadedeig stekes med krydder (cummin, paprika, pepper, chili, hvitløk). Tåler jo ikke hvitløk, så den byttet jeg ut med purre. Håper ikke det gjør noe, fine Kristine. Men HVOR MYE karbonadedeig?
Jeg stekte hele pakken. |
og tilsett en boks hakkede tomater. Som sagt så gjort. En boks hakkede tomater. (Og etter dine anbefalinger var det den med lite kalorier og alt!)
I en ildfast form legger du litt av kjøttsausen. Litt av kjøttsausen? Litt? Når jeg tok opp i kjøttsausen så var ikke det saus, men grøt. Og jeg trengte HELE for å dekke formen. Fåkk.
deretter lagvis med spinat. Som sagt: Ingenting LAG her nei. Det ble ETT lag liksom. (!!)
squash skåret i tynne skiver og mer av kjøttsausen. Ojda. Squashen?! Den glemte jeg i kombibombi. Og kombibombi gav jeg til fineste Chassolini på vei hjem fra Toppis - sånn at hun ikke skulle bli våt og kald og DØ i mørket på vei hjem i kveld. Så squash ble byttet ut med det jeg hadde: Tatata: SØTPOTET! Vil det så si at jeg har både laget moussaka og lasagne nå? Er det DET det betyr? Ja - og jeg trenger vel ikke påpeke at det i allefall ikke er mer igjen av kjøttsausen nå. Det er null igjen.
Masse ost på toppen og inn i ovnen på 200 grader til osten er gylden. Ost på toppen: CHECK. Nå har du jo alt fortalt meg at du bruker en blnding av vitahjertego og parmesan, så etter 13 butikkbesøk og 150 kroner fattigere er jeg stolt innehaver av begge deler. (Umulig å få tak i Vitahjertego jo!) Trenger jeg å presisere at osten ikke ble gylden? Selvsagt ikke.
Det står en form i ovnen. Den er både tørr og våt. Og i bunnen er det søtpotet. Og over der er det karbonadedeig. Og oppepå der er det bunter med frossen spinat. Og oppe på DER igjen er det smeltet ost.
Innimydlå er det muligens god smak, men jeg tviler. Er du glad i meg for det om? |
Jeg har også laget en omelett |
Og selv om det ikke ser ut som hos deg, så har Chassi laget tunfisk. |
Og så var det denne pizzaen. |
Det blir 4 av 10 retter, - om ikke lasagnen kan passere som moussaka, i og med at den har søtpotet i seg. På kjøkkenbenken ligger det en brunflekket banan som skal bli til banan-og-kokos-karri, men som aller mest minner meg om at veddeløpet snart løper ut. Kjære Kristine, HJELP!
Hilsen den lille østlendingen.