lørdag, august 11, 2012

Og forresten

Det proteinpulveret som er så sinnsykt godt at jeg gikk helt i fistel av begeistring og mente det var verdens beste, det er selvfølgelig godt av en grunn. Typisk! Av samme grunn som iskrem smaker bedre enn eggehvitefluff og jordbær er best med sukker på, så smaker Chocorite bedre enn andre proteinpulver fordi det er fullt av karbohydrater og fett. Ulv ulv!

Nei nei.
Men hvordan vite DET, når næringsinnholdet tar utgangspunkt i en serving size på 38 gram.

Ulv ulv!!

Det er jo kjempevanskelig, de amerikanske produktene har aldri samme utgangspunkt til næringsinnhold. Det er som når Kellogs K sier at én porsjon inneholder nesten ingen kalorier, og så finner du ut at det er fordi de tar utgangspunkt i en porsjon som er bittebitteliten. Det må være 100 gram, ellers skjønner jeg ingenting. Jeg skal ikke late som om det er jeg som har gjort dette regnestykket, for det har en liten østlending gjort, men det er i alle fall sant.

Ulv ulv.

Chocorite er proteinpulveret til fotballfrue fordi det inneholder så lite karbohydrater, men ALLE andre proteinpulver har færre karbohydrater enn dette. Og fett. 3 gram fett per serving size er ikke lite når andre proteinpulver opererer med 3 gram fett per hundre. Og 8 gram karbohydrater per serving size... Jeg vil gjerne putte på flere utropstegn her altså.


Til sammenligning kan jeg trekke fram Myoprotein. Etter å ha vært litt negativ til Myodietten, og det har jeg litt dårlig samvittighet for, selv om de mener at skalldyr er fet mat, så vil jeg veldig gjerne vise at proteinpulveret deres virker bra. Sånn ser de to kandidatene ut når næringsinnhold er regnet ut med kalkulator:
Næringsinnhold per 100 gram:
Myoprotein
Fett: 1,8 gram
Karbohydrater: 2,0 gram
Protein: 85,1 gram
Chocorite
Fett: 7,8 gram
Karbohydrater: 21 gram
Protein: 63 gram

Bye bye proteinpulverbrownie. Neida. Jo, jeg velger sikkert et annet neste gang.

25 kommentarer:

 1. Skal ikke fiberet trekkes ifra da? Blir fortsatt mer, men. Såååå verdt det.:p

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha. Jo. Du kan trekke fra fiberet, men det er likevel mer karbohydrater i Chocorite. For min del var det aller mest skuffende at det er så lite proteiner. Jeg er ALLDELES ikke allergisk mot karbohydrater. Jeg er veldig glad i karbohydrater, men også veldig glad i å vite hva jeg spiser, og når jeg tilsetter proteinpulver så er det fordi jeg vil ha ekstra proteiner i maten. Unnskyld for kjedelig nyhet. Fortsett å spise Chocorite likevel!!!

   Slett
 2. hahaha huffda. Er litt annoying at det ikke er oppgitt i 100g. jeg teller ikke kalorier,men hadde jo vert greit å vite liksom. :p synes ikke det chocorite var ille da.

  SvarSlett
  Svar
  1. So very annoying!! Heldigvis teller vi ikke kalorier. Jeg later som innimellom, men takk og lov for at vi ikke gjør det nei. Jeg syns det er ille til å kalles et proteinpulver, men som mellommåltid kan det vel funke. :)

   Slett
 3. Typisk... Det er som med ekte vare vs. walden farms osv...

  Det som smaker mindre sunt er som regel det også.. UNTATT havregrøten til Chassolini!! DET er seriøst noe av det BESTE jeg har smakt! DET var PROPPER PORRIDGE det!! :) Drit i fotballfrue-prottisen, sikkert mye junk in the trunk, og ulumske tilsetningsstoffer du ikke vil ha innabords der uansett. Og hold deg til din egen grøt! Med østlendingens nøttesmør på toppen! Da vil det gå deg godt i livet! I know it!

  Sussepåååå! ;))

  SvarSlett
  Svar
  1. Og forresten en ting frøken kostholdsveileder:

   I lunsjen på jobb her en dag kom jeg og en kollega inn på dette med bruk av proteinpulver. Det kom opp fordi jeg nevnte det som en ingrediens i en oppskrift.

   Hun: "Bruker du seriøst proteinpulver?" "Du vet det er "miniversjonen" av anabole steroider!"

   Jeg: "Du, NÅ får du gi deg! Det er jo bare proteiner i konsentrert form. Det er jo akkurat som du skulle tørket en kyllingfilet og malt den opp i pulver. Å sammenligne det med steroider er virkelig HELT way off!"

   Hun: "Jeg bare refererer min sykepleiervenninne som sier det samme som meg. Hun jobber på sykehus, og de får inn sååå mange med leverskader pga av bruk av proteinpulver. Det ØDELEGGER leveren. Spis hva du vil, men jeg ville ALDRI puttet det i MIN kropp. Det blir liksom som å ta anabole steroider".

   Jeg: "Jeg er HELT UENIG med deg, men her kommer vi trolig ikke lengre, så diskusjonen ender her."

   Hva sier du til dette?!?! Diskusjonen endte der fordi jeg ikke hadde noen veldig saftige motargumenter til dette med leverskade osv. Kan du gi meg noen?? Har du hørt om leverskade ifm bruk av proteinpulver før? Det hadde IKKE jeg!! Jeg trenger noe å slå i bordet med, min kjæreste fjern-PT!! ;)

   Slett
  2. Den lille østlendingen12 august, 2012 19:55

   Tina: Sussepåretttilbake! Du er snill - og så kjekt at du liker nøttesmøret. Kanskje du bør få EGET nøttesmør til bursdags! Når er bursdagsen din egentlig? Puss och kram (og nå satser jeg på Kobberhaughytta altså! )

   Slett
  3. Tina fina! DU ER SÅ SNILL! Er grøten min det BESTE du har smakt faktisk? Er den sååå god? Helt sant? Tusen tusen takk! Jeg snurrer rundt på stolen her. :D

   Jeg rakk ikke å svare deg i går (jeg måtte se en håndballkamp), men nå skal jeg skrive enda et svar. Skal vi se...

   Slett
  4. Her er min versjon:

   Hun: "Bruker du seriøst proteinpulver?" "Du vet det er "miniversjonen" av anabole steroider!"

   Jeg: Ha ha. Nei. Jeg kjøper bare proteinpulver i Norge (hvit løgn) og kontrollene på hva de putter i det er utrolig strenge. Proteinpulver blir nemlig brukt av styrkeløftere og andre idrettsutøvere som har veldig strenge dopingkontroller.

   (Men jeg syns DITT svar var helt SUPERT!)

   Hun: Bla bla bla lever...

   Jeg: Ha ha. Nei. Da har sykepleieren misforstått. Leveren bidrar med kroppens håndtering av proteiner, og proteinPULVER skiller seg ikke ut i så måte. Proteinpulver er i hovedsak laget av myse, som er rester av melk, og helt ufarlig og faktisk enklere for kropp og lever å håndtere enn en kyllingfilet. Det er derfor vi tar det etter trening. - Opptaket i kroppen er så raskt.

   Hun: Bla bla anabole steroider.

   Jeg: Anabole steroider er et hormon og ikke et protein. Man kan kanskje putte hormoner i maten på samme måte som man tilsetter vitaminer, men igjen, dopingkontrollene er veldig strenge, og leverandørene ville nødig tilsatt såå dyre "vitaminer" uten å fortelle det.


   GØY Å DISKUTERE! Men svarene dine var supre, jeg koste meg maks da jeg leste dette. Ropte til en liten østlending og sa "Se hva Tina har skrevet!" :*

   Slett
  5. Hurra!! For en fantastisk samtale!! Jeg kopierer denne å tar den med rett tilbake til frøken skeptiker!! Tuuusen takk du kloke og allvitende kostholdsguru!!! :)))

   Og ja, grøten er SÅ god!! TRUE story!! Den smaker ikke som det jeg tidligere har forbundet med havregrøt! Mer som en fantastisk god dessert som ikke er sunn i det hele tatt!! Men så er den jo sunn!! (Med mindre du hadde sneket oppi noe jeg ikke vet hva var, men det tror jeg ikke;)) Og med nøttesmør fra himmelen på toppen, ble det bare himmelen!! ;)

   Bursdag har jeg 1. oktober, og vet dere hva; det er jo på Haukeli!!:P (Eller nesten hvertfall, det er på mandagen etter!) Vi kan feire mitt siste år som 20-åring med grøtfest i vindsekken! Kunne ikke tenke meg en bedre feiring!!)

   SUUUUSSSSS!!!! :)))

   Slett
  6. Kult! Keep me posted.

   Fikk ENDA mer lyst til å dra til Haukeli når du har BURSDAG!!! Jeg skal sende med en masse grøtposer i bursdagspresang. MINST!

   Slett
 4. Har lurt på å forsøke proteinpulver. Hilsen proteinjomfruen. Men jeg blir jo litt skeptisk etter kommentaren over..

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, lille søster! Det trenger du ikke være! Som Tina sier så er proteinpulver akkurat som en kyllingfilet i pulverform. Faktisk er det melk i pulverform, men uten melkesukker og -fett. Det er laget av myse som er melkerester i melkeproduksjonen så for dem som vil spise mye proteiner så er pulver en mye hyggeligere approach til verdens matmangel for øvrig. Ingenting dop! Som oftest består proteinpulver av prottis alene, men akkurat i Chocorite var det skuffende mye fett og karbs i tillegg. Det var bare det.

   Klem på deg. :)

   Slett
 5. Svar
  1. Den lille østlendingen12 august, 2012 22:03

   Lille søster: Jeg har alltid hatt lyst på en liten søster - en jeg kunne gre håret på, og lære å lese. Er du en sånn liten fin en?

   Slett
 6. Den lille østlendingen12 august, 2012 20:01

  Chassi: * Smilefjesmedgrøtiheleansiktet *
  Men hvilket av prottispulverene synes du egentlig er best i grøt? Nå har jeg kjøpt både proteinfabrikken sitt, Myo (med og uten erter!), Gold standard (whey og casein) og denne wheytech- saken...

  <3

  SvarSlett
  Svar
  1. I love you even more med grøt i hele ansiktet!!! <3 <3


   Proteinpulveret som SMAKER best i grøt er fremdeles det over. (Hva skal vi gjøre med det!?)

   Slett
 7. Hei tuppeluppene!

  Vil dere jeg skal brodere I <3 carbs eller Whey-hey-hey, eller Chassi + fjollsebesøk = fjellhjerteberter

  eller noe annet

  ???

  Svar meg på MIN blogg pliiiis :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Whey-hey-hey! Dødsbra, Marit. :D

   Slett
  2. En liten østlending som syns at siddisdialekt er kjeempemorsomt vil ha geriljabroderi som sier Innimydlå her! Klarer du det?

   Slett
 8. Det skal jeg klare! Til 22.september!

  SvarSlett
 9. Noen må opplyse fotball fruen om dette!!!! ;)

  SvarSlett
 10. Amerikanske matvarer og merking har jeg irritert meg over og. Jeg skrev faktisk en liten guide om det for en stund siden, hehe. Irriterende at det ikke bare er porsjonsstørrelsene som forvirrer men også "net karbs" og såkalt "fett/kalori- fri" produkter... Ja, det er sikkert under 5 kalorier per servering, men når en servering er 5 gram... o.s.v... På grunn av net karb må jo amerikanerne treke fra fiberet i karbohydratene og deretter trekke fra i kaloriinnholdet for å få det korrekt også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, frik! Du har jo virkelig peiling! Nå må jeg sjekke opp denne guiden. Takk! ha en nydelig søndag!

   Slett
 11. Den lille østlendingen21 oktober, 2012 18:03

  Friken: Oj. Nå har jeg vært innom bloggen din. Du er flink! Skulle tro iHerb hadde ansatt deg - for nå endte jeg opp med ENDA en pakke! Er det mulig? Egentlig ikke... Går du på videregående? Det er og helt sykt. Du skriver utrolig bra. Og ikke minst får du meg til å savne østlandet og svenskeshopping :p Håper vi blir bedre kjent. Puss och kram

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...