torsdag, august 23, 2012

Barnslig og sjalu visst

Er det nå vi starter på blanke ark, eller er det med blanke ark? Jeg har i alle fall lyst til å flytte langt bort eller reise langt bort og ha enda mer ferie og på et-eller-annet-vis gjøre alt som er annerledes. Så nå har jeg blitt student igjen. 60 prosent PT og 50 prosent student. Det skal bli supert.

Dette er faktisk ikke ferie. Men det er lett å fake en ferie på jærstrendene.


Men egentlig ville jeg bare fortelle om den siste tidens matinntak, for aldri har noen noengang spist så mye tunfisk som jeg har gjort nå. Jeg har ikke spist annet enn havregrøt, yoghurt og tunfisk på en måned. Det er fordi kjøleskapet må være helt tomt til 50 000 oljemennesker kommer til Stavanger og vi skal leie ut leiligheten.

Men en dag laget jeg havregrøt med gresskar.

Og gresskarkrydder! Tusen takk for eksotisk USA-mat, Sunny. Se, så eksotisk!!

Nei. Jeg ville fortelle om privatlivet, for der ser jeg nye sider ved meg selv nå for tiden. Jeg har oppdaget at jeg er både barnslig, sjalu og egoistisk, for jeg krangler med en liten østlending om at hun jobber for mye. (!) I stedet for å være med meg! Det fins ingen kulere måte å si det på, så hver eneste krangel har blitt pinlig barnslig for min del. Men åh, det er kjipt i alle fall. Sist helg gikk på fjelltur helt alene.

På trass.
Det ser jo fint ut.

Forbi Månafossen mot Blåfjellenden.

Men jeg var frustrert og rotet meg bort og dro hjem igjen.
Hva skal man gjøre med sånt?

Jeg vil også gjerne si at jeg har lest en bok som jeg likte veldig godt. Den heter Brobyggerne og handler om byggingen av Bergensbanen, og om første verdenskrig og løver i Afrika og homofile lorder. Veldig spennende om man liker historie i alle fall.

Den ser ut som dette.
Men, det må jeg bare si, da jeg googlet den nå så fant jeg Politikens anmeldelse av boken, og det var mye mer spennende. Tittelen på anmeldelsen var "Jan Guillous brobyggerroman er yderst provokerende". Hm, den var vel ikke provokerende..? Politiken likte faktisk boken, for all del, men se her:


Bla, bla, boken er bra.. "Dog bekrefter den at svenskeren er en tysker forklædt som menneske, at Asien begynner i Sverige..." Og til slutt om Sverige: "Vor kæreste nabo, vår særeste slegtning." Hjelp!

Svenskeren er en tysker forkledt som menneske..? Sprøtt. Boken handler ikke om svensker engang, så dette må være et direkste stikk til Jan Guillou. Eller så har danskene mye slemmere svenskevitser enn vi har, for det virker ikke som om de tøyser engang.

Mens jeg leser bok har en liten østlending strikket Skappel-genser

Og ellers her er allting bra. Håper DERE har det bra! Kos og klems.

Og puss fra pus.

35 kommentarer:

 1. Katt på tastaturet!
  Heiii Chasso-Lee! Måkke være sjalu, må sette pris på den tiden dere har sammen, ooog den tiden dere har fra hverandre, fordi det gir dere en mulighet til å kjenne på savnet etter hverandre :-) I know all about it, men jeg er nok lille østlendingen i deres tilfelle og Sambo er deg. Sjalusi ekke greit :-)
  Du som er så flink til å være aktiv på egenhånd skulle ikke ha noen problemer med å være litt alene, nyt det :-D

  Så flink østlendingen er til å strikke :-o
  Og så flink du er til å lage spennende grøt som jeg også vil lage uten å vite hvor jeg må gå for å få tak i pumkin on a can!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Østlendingen30 august, 2012 20:41

   Nina: Takk for støtten i en vanskelig periode :/ Jeg er ikke flink å strikke. Østlandsmor er flink å strikke. Jeg kan vise deg den fine Mariusgenseren jeg fikk til bursdags en dag om du vil. Kjempefin.

   Har du noen hobby? Min er å surfe på fine klær eller lese i blader med enda finere tøy. Og sminke. Bitte litt strikking. Enda mindre lesing. Jeg er ikke så flink til det heller (!) Det er helt sant. Ja, og så er jeg glad i å å tur. Og så liker jeg å ta kurs visst. Til må i år har det blitt nærturlederkus, golfkurs, sommerturlederkurs og kajakkurs. Neste uke blir det enda ett kurs. Kurs er kjekt. Dimplom er ENDA Kjekker. I <3 dimplom. Ja, og Chassi da. Og Nina.

   Slett
  2. Ha ha til vanskelig periode!! <3

   Slett
 2. Bartis!!! :)

  Jeg skulle ønske noen ville være på MITT lag, men takk for gode råd. Har du selv en sjalu samboer eller er du selv arbeidsnarkoman? Hmm. Jeg nekter å nyte det i alle fall.

  Pumpkin in a can kan du kjøpe på velutstyrte matbutikker, men da koster det meeeget mer enn det smaker. Et alternativ som kan ligne litt er om du koker grøt med en søtpotet og krydrer med nellik og kanel. :P

  Kjempeklem på deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, deeet hørtes godt ut det! og så skal jeg prøve den krydderkakegrøten snart, skjønner ikke at det går an å være så treig :P

   Joda, jeg skjønner deg også, i do, i do! og de fleste er vel som deg, heller enn som østlendingsen. Jeg har en sjalu samboer, er ikke arbeidsnarkoman, men liker å være opptatt og gjøre mine "egne" ting iblant også :)
   Bare husk at FOR mye sjalusi er skadelig, litt er bare koselig, men hvis det går østlendingsen på nervene, så MÅ du trå forsiktig, ellers går det galt. Er bare det jeg mener, at det kan ha motsatt effekt. Men jeg forstår! Og det er ikke lett, så håper dere finner en gylden middelvei :-)

   KosemosepåChassolee! <3

   Slett
  2. Jeg passerte den gylne middelveien for lenge siden, jeg er god på drama. Uffameg. Hjelper det at jeg vet det selv?

   Til grøten din så kan du godt få slippe å lage krydderkakegrøt så lenge du får testet med kakao. Har du gjort det? Det er kakaogrøt som er best, de andre er bare eksperimenter.

   Kosemoseimassevis!!

   Slett
  3. Kakao har jeg såklart testet! Det har fristet mer med "kald grøt" (?), eller bare havregryn med kako, protpulver og vann (+ div) i sommer da.

   Såklart hjelper det at du vet det selv, det er jo det mange sliter med å oppnå! kanskje det hjelper å tenke at livet består av perioder, og dette bare er en sånn en? En litt slitsom en, som vil gå over i en bedre periode når tiden bestemmer det sånn? :-)

   kosesovepose!

   Slett
  4. Håper det. Du er snill, Bartis! Kosesovepose tilbakers!

   Slett
 3. Hello Pumpkin!! ;)

  Boken høres spennende ut, spesielt siden disse danskene har latt seg provosere til å slenge så mye dritt. Must be good!

  La meg bare si, jeg skjønner veldig godt at du helst vil ha den lille østlendingen din på innerlommen, helt for deg selv, heeele tiden, men min erfaring er at uttrykket "Absence makes the heart grow fonder" faktisk stemmer. Setter mer pris på hverandre. Dessuten får du jo mulighet til å bruke mer tid på venner, familie og hobbyer! :)

  PS: Hvordan går det med jernmangelen? Jeg leste et sted at C-vitamin hjelper på opptaket av jern i kroppen, mens kalsium har motsatt virkning.

  Take care! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello sunshine! Takk for kloke ord, men jeg skulle ønske noen var på mitt lag her. Er dere arbeidsnarkomane alle sammen?

   Takk for jerntips også! Det var lavt sist jeg sjekket, så jeg tar store doser jerntilskudd fremdeles. Og da gjerne med c-vitaminer, og absolutt ikke med melk eller kaffe. Jeg skjønner det ikke i det hele tatt. Jeg har så lite jern at jeg burde lagt meg i dvale egentlig..

   Hvordan går det i USA? Spiser du mye eksotisk mat? :P

   Kjempeklem!!

   Slett
  2. Om jeg spiser mye eksotisk mat? Jeg spiser i alle fall mye mat! :D I går var jeg på en nyåpnet "fast food" restaurant som heter The Protein Bar, men verdens mest geniale meny. Check it out: http://www.theproteinbar.com/penn-quarter-menu-6.php Jeg vurderer å spise alle måltidene mine der fra nå av! ;)

   By the way, får vondt i hjertet og lyst til å flytte hjem av alle fjellturbildene på bloggen din!! Ikke et eneste fjell i sikte her :(

   God helg!
   xoxo

   Slett
  3. DEN var kul!!!! Hvilken meny! Jeg ville gått for frokost eller alt som er flytende, og det er så GULL at det står næringsinnhold på alt. Hva har du prøvd?

   Slett
  4. (Du er velkommen på fjelltur ka tid som helst, men det vet du jo.) Puss puss puss puss!

   Slett
 4. Hva skal du studere?

  SvarSlett
  Svar
  1. Praktisk pedagogikk med fagdidaktikk (?) fransk. :-))))

   Slett
  2. Den lille østlendingen30 august, 2012 20:43

   Maiken: hvem er du? Er du "ny" her? Studerer du? Har dunken hobbyer om likner på mine? Liker du og kurs?

   Slett
  3. Jeg er ikke ny i det hele tatt, bare ny kommentator. Jeg skjønner at alle kjenner hverandre og sånt, men jeg håper det går an å være fremmed også? Jeg skal studere fitnessfag veldig snart! :) jeg er ikke spesielt glad i kurs, men jeg er glad i trening. og bøker?

   Slett
 5. Jeg har det akkurat som deg og er definitivt på ditt lag! Er ikke sambo med kjæresten og han jobber borte og jeg er sjalu og vil ha mere tid sammen, men jeg lider i stillhet og nekter å innrømme overfor han at jeg vil ha han heeeelt for meg selv.. Er vel ikke noe bedre DET da?? :/ Du er kommet langt som tross alt innrømmer alt eg er åpen om det :)) You go girl! Alt ordner seg for snille piker <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Østlendingen30 august, 2012 20:31

   Anonym: At du på Chassis lag - betyr det at du er mot meg liksom? Det hadde vært trist... Jeg har jobbet helt siden innlegget ble publisert og har derfor ikke rukket å kommentere visst. DET er dårlig - men skal gjøre det straks.

   Slett
  2. Å nei! Ikke slik ment i det hele tatt, "ironi/selvironi" ER vanskelig å uttrykke skriftlig.. Mener bare at sjalusi er noe dritt og at man av og til blir barnslig og dramatisk, men at vi er flere i samme båt :) Vi jobber med det, og blir bedre etterhvert som man blir tryggere på hverandre i et forhold :)Ønsker dere begge en fin dag! :-)

   Slett
 6. Den lille Østlendingen og arbeidsnarkomane samboeren som bringer frem din barnslige og sjalu side :)30 august, 2012 20:33

  Chassi: Hei fine. Tusen takk for en nydelig offentlig unnskyldning. (Jeg tar det i alle fall som det). <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk selv, fine. Det var kanskje ment som det. :-/

   Slett
 7. Den lille østlendingen30 august, 2012 20:35

  TinaMuff: Er du mot meg eller med meg? Du har nå fått lide litt under arbeidspresset mitt du og. Du er enig i at jobb er viktig sant?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror TinaMuff muligens er for opptatt med jobb til å svare på dette spørsmålet! Hihi. . ;-)

   Slett
  2. Tina er i samme bransje - hva skal vi gjøre!?

   Slett
  3. Easy. Pakk en liten koffert til hver av disse to arbeidsnarkomane østlendingene, kjøp tre billetter til junaiten og chill out i Sunnys verden noen dager!

   Slett
  4. Seriøst? Sånt kan få meg til å google flybilletter altså! Kjeeempelyst! Er det sant at de har et spisested der som heter Protein Bar? :P

   Slett
  5. Klart det! Jeg kan ikke tilby husrom siden vi bor i en leilighet på størrelse med en skoeske, men jeg kan tilby privat guide - med skarre-r, og Protein Bar! ;-)

   Slett
  6. HEY! Her er det en samtale som har gått meg hus forbi!

   Ingen er glemt, alle er savnet og jeg vil også besøke Super-Sunny i Junaiten!!:)))

   Slett
  7. Og ja, Lille Fine; Jobben ER viktig! Når jeg syter over at jeg ikke finner en mann, så har jeg en venninne som bare sier: "Drit i menn, jobb er viktigst."

   Men nå har jo du ingen mann, men en Super-C. Så da blir det jo straks litt vanskeligere med den vektskålen. Jeg vil si at en Super-C veier mer.. Men det er plass til begge tror jeg!! :)

   Slett
  8. Tusen takk for at jeg veier litt mer, lille Tina. :-*

   Slett
 8. Den lille østlendingen02 september, 2012 08:13  ************5775
  BekreftelsesID: 1210461
  Transaksjonsdato: 2012-09-02

  SvarSlett
 9. Superb post however , I was wondering if you could write a litte more
  on this subject? I'd be very grateful if you could elaborate a little bit more. Many thanks!

  my weblog Kiyoko Muzyka

  SvarSlett
 10. Hi there, its pleasant post about media print, we all be familiar with media is a impressive source of facts.  My web page :: http://gto120dlaocm402mfos02.com

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...