mandag, september 10, 2012

Alle må ha en kostholdsplan

Enhver person med respekt for seg selv bør ha en kostholdsplan. For real? Ja, det står på nettet og da må det være sant. Og dette er en konkurranse: Gjett hvem sitatet er hentet fra. Det er en dame, det kan jeg røpe, for hun pleier å sitte på søndagskveldene og lage lister over hvordan hun skal trene og spise den neste uka, og ingen menn ville vel lage slike lister. Og det er en av landets mest kjente personlige trenere. Hvem kan det være?

Nei, det er ikke forballfruen. Jeg ble bare satt ut av dette bildet.

Jeg er så glad jeg ikke har en kostholdsplan, for det har tatt meg en evighet å komme ut av det strikte regimet jeg fikk som følge av en kostholdsplan engang. Til mitt forsvar så var jeg bittelitt ekstra mottagelig for hjernevasking på kostholdfronten, men det er det jo mange som er.

Så jeg ville ikke anbefalt kostholdsplaner til noen med respekt for seg selv.

Det er en treningsekspert som syns at alle må ha kostholdsplaner. Potato potata til den eksperttittelen, jeg ville ikke hengt meg alt for mye opp i det altså, men hun er pen og se på og hun deler ofte ut tips.

Så da er det heller ikke den lille østlandskokken som nå har laget TO kriwebretter. Her er omelett i ovnen.

Jeg har også fått merke at det er effektivt å ha et treningsprogram, det har jeg fått innprentet av Silje Mariela. "Det du treng, det e ett orntli program!" Takk for den, det har blitt mye kulere å trene med en plan enn å trene med bodypump. Men at man absolutt må planlegge treningsuken sin når man er 17 år gammel og ikke eier en forpliktelse i hele verden, det skjønner jeg ikke. Jeg referer til ukas beste bloggekommentar hos lille Kristine.

"Jeg hadde helt glemt (!) å planlegge treningsuka søndag kveld, takk for påminnelsen!"


Stakkars, hun var sikkert 15 egentlig. Men igjen, konkurransen: Hvem kan det være som mener at alle med respekt for seg selv skal ha en kostholdsplan? Jeg syns jeg ser meg selv prøve å overbevise far om dette. "Far da, du kan ikke bare spise det samme hver eneste dag, du må SKRIVE NED HVA DU SKAL SPISE FØRST!!!" Eller om jeg skulle overbevise kundene på toppis. Helst ikke.

Fordi dette er en konkurranse så har jeg selvfølgelig en premie. Ja, gjett om. Kanskje ikke så fin som proteinbaren man kunne vinne på en annen blogg jeg leste en gang, men med desto mer personlig preg. Gjett hva premien er! Neida.


Vinneren får et brød med et hjerte av gresskarkjerner!
Premien er et brød!

Det er bakt med kjærlighet og Sunnys eksotiske gresskarpuré.

Stikkord er PT, kjendis og nokså pen treningsekspert. Skynd dere å svare før vi spiser brødet selv.

49 kommentarer:

 1. Den lille østlendingen09 september, 2012 21:12

  Jeg vet! Jeg vet!!!!!! *Løper og spiser brød*

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra for deg! Will get back to you on that. :)

   Slett
 2. Det er sikkert ho der som personleg trenar på Sats. Med gullsmykke og mindre pupper.

  Eg, for min del, lagar kostholdsplan i hovudet mitt før eg legg meg. SÅ glad er eg i mat. Og i graut. Også er eg litt rutinemenneske som gjerne et det same til frukost, lunsj og kvelds.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ålreit! Godt poeng med kostholdsplan for å ha noe å glede seg til - den er jeg med på! Og som det rutinemennesket JEG er så kan jeg spise GRØT til frokost, lunsj og kvelds.

   Slett
  2. Eg og. Det blir berre graut til frukost og kvelds, fordi eg lærte av mamma at eg må ete grønnsaker og. Lurar dei opp i smoothien min.

   Slett
 3. Jeg hadde faktisk tenkt å skrive et støtteinnlegg til alle Norges PT'er ved kommersielle gym, jeg har nemlig begynt å synes litt synd på dem. Men lurer på om jeg skal utsette det litt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, vi/de trenger et støtteinnlegg! Vi jobber de teiteste arbeidstidene i verden (for sykepleiere får tross alt kveldstillegg) og tjener bare bananer, så et støtteinnlegg hadde blitt godt mottatt.

   (Jeg tar lærerutdanning nå..)

   Slett
  2. Ok, da skal jeg komme med et støtteinnlegg på bakgrunn av det jeg observerer mellom 08 og 9.30 på Condis Lørenskog.

   Slett
  3. Ha ha! Jeg gleder meg! Veldig spent på hva du observerer mellom 08.00 og 09.30. :P

   Slett
  4. Jeg ble også nysgjerrig, Hilde!!!

   Slett
 4. gaaad. jeg er happy jeg ikke har noen regler bortsett fra legens regler pga allergier etc. Hater å planlegge om jeg ikke må ^^

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Men allergier kan være ille nok. Denne glutendriten til østlendingen er i ferd med å ødelegge for alt sosialt liv her nemlig. Klem på deg!

   Slett
 5. Æ hæng itj me, ane itj kæm som skreiv det :-( Folk må gjett! (æ skreiv på trøndersk æ..in case u didn't notice)

  SvarSlett
  Svar
  1. I noticed, og om det var opp til meg så skulle du vunnet konkurransen på bare bonuspoeng. Love it!

   Slett
  2. Nei, DESSVERRE! Brødet er nesten spist opp nemlig.. Av førstmann som svarte. Kom til Stavanger så baker jeg et nytt. :)

   Slett
  3. Æ kjæm! kan vi, kan vi, kan vi, kan vi ta me brødet opp på preikestol'n da? :D

   Slett
  4. Klart! Jeg er allerede i gang med bakingen. Er du glutenfri eller skal vi spise crazy glutenbrød?

   Slett
  5. Foreløpig takle æ gluten ganske bra ;-) Ska finn mæ et tog eller fly snart æ da. Eller en stor måsi!

   Slett
 6. Jeg er herved overbevist om at pizza muligens er det beste som noensinne har hendt deg, Chassi! Her kommer jo blogginnleggene på rad og rekke! Proppfull av energi og lykke? ;-) That's what pizza does to me too! :D

  Men jeg har egentlig ikke tid til å drive å kommentere i hytt og pine, geeez, jeg har en kostholdsplan å skrive!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan du faktisk ha rett i! Jeg har spist masse mat i det siste og føler meg sjeldent full av energi, er det ikke rart! Hvordan ble kostholdsplanen, hva skal du spise på torsdag for eks?

   Puss puss!

   Slett
  2. Oj, glemte heeelt å lage kostholdsplan! Det må bli Kristoffer Joner dietten denne uken, frossen torsk til hvert måltid! :D

   Slett
  3. Du kan takke meg for påminnelsen og så bør huske det til neste gang. ;)

   Lykke til med torsk, haha. Og forresten, så bra at du holder deg oppdatert på norske nyheter i USA! :D

   Slett
  4. Jag har en fråga! Kjære frøken PT. Hvilken metode anbefaler du for å måle fettprosent? Er det greit å kjøpe en sånn body fat caliper sak på Amzon f.eks? På forhånd takk for svar! ;-)

   Slett
  5. Kjære Sunny. Jeg anbefaler fettklype ja, men det viktigste er at du bruker samme verktøy hver gang - så du ser forandringene. Her er en side som beskriver hvor du skal klype (klyp to ganger på hvert punkt for å få nøyaktige tall):http://www.linear-software.com/online.html. Målemetoden Jackson Pollock 7 er regnet for å være best.

   Og så må du si hva du får i resultat. :P

   Slett
  6. Muchos gracias! Jeg holder resultatene for meg selv! :D Tro meg, det vil ikke være noe å skryte av..

   Slett
  7. Du er nydelig uansett, Sunny. :)

   Slett
 7. Jeg aaaner ikke hvem som mener det med selvrespekt og kostholdsplan. Men med logikken til den vakre personlige treneren, så er det bare å slå fast at jeg må være full av selvforakt. FORAKT mot meg selv og alt det jeg står for.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahaha! I hate myself and want to die - and this is how I do it.

   Slett
 8. For et flott innlegg fra deg, Chassi! Jeg er så enig med deg, så utrolig, utrolig enig. INGEN (med unntak av enkelte med spiseforstyrrelser av forskjellig grad - men da er det nettopp på grunn av spiseFORSTYRRELSER) burde ha en kostplan. Da snakker jeg ikke om å planlegge lunsj eller frokost dagen etter, eller for den saks skyld å planlegge middagene for uka, men om det å være fastlåst til en plan med mengder og gram uten mulighet for å ta det man har lyst på eller spise mer om man er sulten fortsatt. Det fører ingenting annet enn elendighet med seg å skulle være så begrenset og sykt opptatt av akkurat hva man spiser. Jeg spiste for eksempel kalkunkorv med (1 liter) potetstappe druknet i ketchup i går - fordi det var det jeg hadde lyst på der og da. I dag brøt jeg vanen med å spise cottage cheese og frukt på jobb (som jeg vanligvis vil ha) med store rundstykker med majones og tomat. Jeg har det bra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Smil! En liter potetstappe med ketchup og bogskinke er standard fjellmat hos meg, så jeg kan tenke meg at det ble megadigg med kalkunkorv. :P

   Jeg har det også bra! Så bra at vi har det bra! Klemmen!

   Slett
 9. Jegvetjegvetjegveeeet!!! La oss bare si: My boobs are OK, ok?! :P La oss kalle det "LA-style"...;)

  Tar du med brødet til neste helg da eller?! Så baker jeg Chassis glutenfrie pizzaboller (som kommer seg for hvert forsøk!) :D

  Det er når du skriver innlegg som dette jeg kommer på hvorfor jeg bruker tid på internett!! <3 <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Tinafina! Du er altfor søø-høt! Og jeg tror du har svaret også. Jeg må bake mer brød, rett og slett. :D

   Hvis jeg kunne fått ett ønske oppfylt for neste helg så ville det altså vært en tur i marka med brød i bagasjen og deg ved min side. <3

   Slett
 10. Aaaaaaaaaaaaaaamen

  SvarSlett
 11. Hva?! Eier du ikke respekt for deg selv, eller? Og så mener jeg du burde skrive ned hva du HAR spist etterpå også, for å være på den sikre siden. Kanskje med næringstabell. Og en link til noe. Mulig du burde videodokumentere selve næringsinntaket. ;)

  SvarSlett
 12. Så innnmarri bra sagt, Chassi! Og så godt å høre at så mange lesere er enig i at dette sunnhetshysteriet har gått over stokk og sten! Det er ikke lenger trendy å være så himla ortorektisk. Nå skal man kose seg, og leve livet (men selvsagt alt med måte). Og jeg tror faktisk ikke vi flink-pike-jentene har vondt av å være litt mindre fornuftig, og litt mer ville og gærne i blandt! Jeg har hvertfall funnet ut av at jeg ikke lenger gidder å skrive liste på liste, som jeg må følge til punkt og prikke, sekund til gram! YOLO! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Den Lille østlendingen16 september, 2012 21:52

   TuvaEM: Hallo stranger? Hvem er du? :)

   Slett
  2. For en kul kommentar, Tuva! Er det sant at ortoreksi er ut? Det hadde vært årets nyhet. Åh, så bra! Det er ut her i alle fall, jeg gidder ikke heller skrive liste lenger. Kjempeklem på deg!

   Slett
  3. Tihi, jeg er fast følger av Chassibloggen (og det er kun 3 blogger jeg gidder å bruke tiden min på, så ta det som et komplimet!), men er ikke like flink til å kommentere alltid;) Hva mer vil du vite, lille østlending? :)

   Og ja, ortoreksi er definitivt ut! Jeg gidder det hvertfall ikke lenger, og det er ikke fordi jeg er lat, eller har mistet selvkontrollen, men jeg tar rett og slett tilbake livet mitt(selvom det ofte går i museskritt, så er det museskritt i riktig retning)! Oh yea!

   Slett
  4. Den lille Østlendingen19 september, 2012 20:16

   TuvaEm: Jeg vil vite alt. Og dét er ganske mye. Jeg er veldig nysgjerrig av natur og vitenbegjærlig av profesjon så og si. Hvor bor du for eksempel? Hvor gammel er du? Kan du stå på hendene? Tåler du gluten? Liker du grøt? Er du en katteperson - eller foretrekker du hund? Varsko eller styrke? Har du TV? Har du barn? Er du student? E start i alle fall. Hei jeg er den lile Østlendingen. Jeg er glad i grøt. Og pus. Og er glutenallergisk. Jeg liker grøt. Nesten for glad i grøt. Og så er jeg veldig glad i sykkelen min. Og nesten MER glad i sykkelhjelmen. Og så liker jeg sushi, maki og sashimi. Og reker. Og fisk. Og skalldyr. Og kaffe visst. Sånn plutselig. Og så er jeg helt sykt avhengig av Chanel lipgloss - selv om det er veldig teit. Er d noe mer du vil vite? Puss och kram

   Slett
  5. Museskritt er best! Skulle ønske du hadde en blogg om museskritt Tuva. <3

   Slett
 13. Da tror jeg jammen vi to er ganske like, lille østlending! Jeg er også veldig veldig nysgjerrig! Men vitenbegjærlig av profesjon (så og si), hva vil det si?

  Jeg er 21 år, og også opprinnelig fra Østlandet, men bor og studerer i Trondhjem nå. Er over gjennomsnittlig opptatt av mat og trening, men prøver å finne en gyllen middelvei hvor jeg kan slappe av i hodet uten å la det gå utover fysisk helse. Med andre ord, hvordan jeg kan stå opp om morgenen og vite at jeg kan si jatakk til mat som jeg ikke enda har planlagt å spise uten at dette skal få meg til å føle meg stor og feit (for det er jeg egentlig ikke). I tillegg er jeg veldig glad i å lage (sunn) mat!

  Jeg kan ikke stå på hendene, men kan stå på hodet (har lært det på yoga, faktisk). Jeg tåler visstnok ikke gluten (i følge testene jeg tok i sommer hvertfall), men har ikke cøliaki. Jeg tåler heller ikke kasein, så stakkars meg som ikke kan spise cottage cheese lenger :( Hvetemel og ris får jeg heller ikke lov til å spise. Jeg elsker grøt (og har latt meg inspirere av Chassis sjokoladegrøt flere ganger), liker forsåvidt også sjokolade, men den må være mørk, og uten melk. Jeg er definitivt en katteperson, men får ikke lov å ha pus i kollektivet der jeg bor. Jeg har TV, men vet ikke hvordan man skrur den på, det er det samboerne mine som tar seg av. Ingen barn, men en veldig god kjærste. Jeg liker også sykkel, men glad i busskortet mitt også. Sushi er en av yndlingsrettene, men har ikke spist det etter jeg fikk ris-intoleranse. Reker liker jeg ikke, men scampi og fisk er klare favoritter! Kaffe tåler jeg ikke, da får jeg vondt i maven:( Syns ikke chanel-lipgloss-avhengighet er teit - er mye som er teitere;)

  En ting til; har litt angst for å være alt for personlig på nett, så her kommer eksponeringsterapien til full nytte! HJELP!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du hatt eksponeringsterapi?! Jeg satte i alle fall VELDIG stor pris på å få vite litt mer om deg. Du virker super!

   Slett
 14. OG SVARET PÅ KONKURRANSEN ER LENE ALEKSANDRA.

  SvarSlett
 15. Den lille østlendingen20 september, 2012 18:12

  TuvaEm: Ååe. Du er som en fiiin fin liten lillesøster! Hva studerer du? Og hvor fra Østlandet? Kan jeg spørre? :)

  Vitebægjærlig av profesjon: Først og fremst betyr det at jeg er litt kjedelig og gammel(?) som bruker sånne ord - men det betyr bare at jeg på en måte får betalt for å være nysgjerrig og. ;)

  Jeg har OG angst for nettet(!) Jeg heter jo ikke den lille Østlendingen til vanlig. Men HER gjør jeg det. :D

  Håper vi blir bedre kjent nå som du har blitt adoptivlille-tvilling(?)søsteren min i Trondheim. Fine du. Du er sikkert nydelig. Dumt med ortoreksien.

  <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Åå, det var koselig sagt:) Vil gjerne være lillesøster til lille østlendingen, er du som er fin da:)

   Hmm, høres veldig spennende ut å få betalt for å være nysgjerrig! Forsker av noe slag da?!

   Jeg studerer psykologi, så om noen (mange) år skal jeg også få betalt for å være nysgjerrig på tanker og følelser! Jippi!!

   Og Østlandet er stort da, men jeg bor like utenfor Oslo, retning vestover.

   Slett
 16. Skjønner godt hva du mener, er litt vel stress å skulle holde på sånn. Blir bare gal i hodet av det, syn at det er så sykt press og stress rundt det, blei selv litt små tussete i hue en periode, godt det er over! Og enda godt det finnes noen som skriver om at det ikke er sånn det skal være liksom ;)

  Syn at en ikke kunne vinne det brødet da, så nemlig veldig godt ut. Og du, hvor får en kjøpt den gresskarpuren, har nemlig kikket etter det før, uten hel.

  Håper du får en fin søndag :)

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...