mandag, august 31, 2015

Snapolini

Hovedrollen: meg; Omgivelser: loftet; Skjedd så langt: lite; Utsikter til handling: små; Birollene: nei nei; Framtidsperspektiv: niks piks, grøtgreier og sånt; Grunner til å fortsette å lese, tross alt: at jeg setter jo kjempestor pris på det. Å dele er å bry seg. Jeg bryr meg.

I dag ble grøten kokt på kafferestene!
Og i går fikk jeg en ekstra OIAJ! (c'mon, du vet hva det står for)
Og et sexypoeng!
Hei! God mandag og god uke. Det er ikke så mye jeg maser om grøt og hverdagsfjas lenger, for jeg har fått en ny kanal å mase til. Jeg har blitt hun som snapper maten sin og alt som snappes kan. Sånn som Instagram:

Ho ho.
Og så serverer jeg grøt.
- Værsågod, nøttegrøt til deg og sjokoladegrøt til meg.
- Oi, så spennende! Hva er i denne?
- Nøtter, egg og en halv banan.
- Nam nam. Og i din da? 
- Der er alt som så vidt passerer dopingkontrollen i bodybuilderindustrien i USA, blandet med omtrent så mye kunstig søtning at man kan ta livet av en rotte hvis man gir den mer enn en porsjon.
- Det hørtes kjempegodt ut!
(For jeg feiget ut, sant, og sa: Det er havregryn med lettmelk, honning og kakao.)
 
Hø hø.


I helgen fikk jeg plukket et lass av plommer. Det var stas. Plommer i mitt hjerte. Men ikke bare det; i helgen har jeg vært så full, så kanonskitings, at jeg sjanglet og sendte pinlige snaps. (Jeg kan si det i kommentarfeltet, men her er det fortsatt hemmelig.) Og det var også stas! Jeg var bare hjemme med en venninne, men menyen var en treretter av øl, cava, og MASSE portvin med sjokolade. Uansett, Ingrid: jeg kan jeg og.

Hei fra hytten på Heng.
#detbestejegvet
Og okei, en ordentlig framtidsutsikt:
Jeg gleder meg til å posere for Cornelis-grøten.

Jeg har kjøpt iskrem og skal lage chili-sjokolade-grøt med iskrem i dag. Det er Cornelis sitt liksom-bidrag til kjendisgrøtene, for det skal bli en proteinbombe av de sjeldne. Juhu.

Puss och kram.

mandag, august 24, 2015

Sommeren 2015

Det frister mest å oppsummere sommeren med de to siste ukene. Er det lov? Det er jo dette vi kommer til å huske. Sommeren 2015 har vært en tropedrøm, med evig sol og bråmodne plommer, (jeg har plukket plommer allerede!) og holy moly, det er VARMT på loftet mitt. Nå har jeg glemt at jeg gikk skitur så sent som St.Hans, og at veien mot Jotunheimen var snøstengt i juli, for nå er det joggesko og måkeskrik som gjelder; og bading og bikini; og av alle ting: jeg har til og med en date på gang. It's all been super sweet.

Sommeren på søndag.

Sommeren jeg gikk over fjellet i trusa.

Sommeren på heia.


Sommeren i skogen.
Sommeren på stølen.

Sommeren med ryggsekk.
På lørdag gikk jeg meg vill igjen. Jeg vet ikke om det var et råd som skulle gjelde for alle turer, men en gang jeg ringte gråtende til far fordi jeg hadde gått meg vill så sa han Ser du en elv? Følg den, og det gjør jeg nå hver gang. Men det gjelder nok ikke alltid, for det virket ikke på lørdag. Andre tips?

Sommeren har uansett tørket ut alle elvene.

(Der er Prekestolen!)

Super sommermat.

Super nistemat.

(Kantarellen har også kommet allerede.)

(Og blåbær og tyttebær.)
Tank u, sommeren. Kan jeg få flytte til fjells? Takk, da gjør jeg det. Jeg flytter til stølen min. Snakkes!

onsdag, august 19, 2015

Dette er deg

Velkommen til din verden. Jeg har gjort en undersøkelse blant lesere på bloggen, og dette er deg. Hey you! Du må ikke kjenne deg igjen i statistikken, for jeg har laget den litt selv, men jeg ser på meg selv som en menneskekjenner; og jeg ser på det som feige lag at jeg får vite så lite om dere når dere vet så mye om meg. Og til alle dere i kommentarfeltet: Dere er KJEMPESPENNENDE! Så her er det jeg tror jeg vet.

Dette er deg!
  • Du heter Malin, Mari, Maije, Maiken eller et annet navn som begynner på M. Her er jeg sikker i min sak, for dette har jeg sett i kommentarfeltet.
  • Du har fancy joggesko og trener i Nike.
  • Du har minst én matallergi.
  • Du har ikke barn.
  • Du er en smarting som leser DN heller enn VG.
  • Du syns jeg er gal som spiste fotballfruegrøten, så du har et anstrengt forhold til mat.
Lett! La oss grave litt dypere. Hvem er du egentlig?

Før vi kommer til følsomme tema som Kunne du spist en femhundrekalorimuffins for femtusen kroner, begynner jeg med en enkel sak som trening. Hvor mange økter trener du per uke?

Mange!
Mange, visst. Klar tale. Du løper og løper selv om du har beinhinnebetennelse, og så trener du kjernemuskulatur for det må jo til. Og litt yoga, og noen gruppetimer - særlig når det er høst og Elixia har fått en ny variant av bootybuilding. Og styrke så klart. Din galning.

Hvorfor så mye trening? Er du helt forstyrra?

Eh, ja.
  • 30% av dere er spiseforstyrret (her sender jeg bare masse kjærlighet)
  • 58% har et litt anstrengt forhold til mat (spiser questbars og kjenner iHerb som sin egen bukselomme)
  • 10% har et uanstrengt forhold til mat (oi, du spiser boller og brunost. eksotisk!)
  • 2% er in denial (ha det kult så lenge)
Du er ikke bekymret for e-stoffer i lake. (Takk, Tegnehanne.)
Men du ville ikke spist en femhundrekalorimuffins om du så fikk femtusen kroner.

High five til oss.
Og såå gammel er du:

Akkurat passe gammel.

Du er yngre enn meg faktisk; mellom 20 og 30 år. Noen få er enda yngre, men jeg gjetter at det er dem som bare sveiper innom for et mageprogram eller en ny diett, (Det er dem som gir bloggen søketreff på sånt som Er havregryn sunt.) og mange er like gamle som meg. Den ene prosenten som er over 50 år må være mor. Hei mor!

Hva med utdanning?

Oh yes.
Du er en smarting, det har jeg skjønt for lenge siden. Det er derfor jeg stresser sånn med komma-dysleksien min, for jeg vet at jeg blir fersket hvis jeg roter til gramatikken. Men at 18 prosent hadde bøttevis av utdanning? Hatten av! Veldig kult. 4 prosent har ingen høyere utdanning, og det er også veldig kult. (Håper du fant den nye dietten.)

Var det riktig? Om det fantes en søthetsskala så hadde alle fått jackpot og topscore, for dere er helt utrolig hyggelige, og det er det viktigste.

Boblere:
  • Bor du i by? (Jeg gjetter ja)
  • Går du i fjellet? (Jeg gjetter ja)
  • Leser du bøker? (Jeg gjetter ja)
  • Har du mann/dame/kjæreste? (Jeg gjetter ... nei?)
  • Er du vegetarianer/peskianer/veganer/raw-foodianr? (Jeg gjetter tja)
  • Har du andre hemmeligheter du har lyst å fortelle meg?

mandag, august 17, 2015

Vibekegrøten

Jeg vet dere, gidder ikke skrive grøtbok, jeg bare stjeler alle de kule grøtene og Kagge bare whooa vil du jobbe for oss for en trillion kroner og jeg bare trukke det, skal starte mitt eget grøtunivers nå, hadet.


Je suis Vibeke.

Je suis Chassi.
Jeg har laget Vibekes studentgrøt. Endelig! Jammen på tide når hun har vært så uberkul å sende meg boken sin. Dette er en overnattingsgrøt, så jeg lagde den dagen i forveien og rakk å grue meg hele natten gjennom. Hvorfor grue seg? Fordi den så nokså skummelfeit ut, oppdaget jeg plutselig. Den skal være en "næringsrik frokost beregnet på studenter som skal lære mye i løpet av dagen". Men hello? Here we go.

Oppskrift på Vibekes studentgrøt:
- 2 dl kokosmelk (Flaks at jeg kjøpte den feite varianten. (Not.))
- 2 dl vann
- 1 dl chiafrø (Intet mindre.)
- 1 ts kanel
- 3 ss havregryn
- 1 ss gojibær
- 1 ss hampfrø (Jeje)
- 1 ss kokosflak
- ½ banan i skiver
- 1 neve blåbær

Rør sammen og sett i kjøleskapet. Selv tabbet jeg meg ut med å røre inn bananen også, men banan, blåbær og kokosflak skal være topping. Neste morgen er grøten klar.

Hva gir du meg!? :D

Flott? :P

Nydelig, om jeg må si det selv.

Neste morgen hadde alt blitt til pudding. Grøten var stivere i konsistensen enn en sjokoladepudding, men her skulle ingen hunder skues mot hårene. Testpanelet Meg satte seg ved frokostbordet, med P1 på radioen og en bok på bordet (Sjarmen med tarmen er superspennende), men ... mens det tar en halv time å spise en bolle med varm grøt tok det bare fem minutter å spise denne. Jeg rakk ikke å åpne boken engang. Jeg hadde spist opp alt før andakten begynte, og vips så ble jeg kvalm. Så kvalm at det var vanskelig å komme seg på jobb, jeg hadde bare lyst å legge meg. Orket ikke sykle engang. Hvorfor kvalm? Fordi dette er mye kokosfett å fordøye på fem minutter.

Næringsinnhold. Dere kommer ikke til å tro det. Seriøst ikke.
Kcal: 1183 (DET ER 500 KCAL BARE I KOKOSMELKEN! Og nesten like mange i frøene.)
Fett: 97,5 gram (Jeg har lyst til å rope høyt. Og utheve ALT. Hvorfoooor???)
Proteiner: 24,9 gram
Karbohydrater: 43,5 gram
Kostfiber: 22 gram

Tom for ord. Jeg trodde jeg ble kvalm fordi jeg spiste for fort, men så skyldtes det at jeg aldri har spist en større frokost - eller noe som ligner eller kan måle seg i det hele tatt.

Metthetsfølelse:
Jeg var mett i tre og en halv time. Definitivt en ny rekord, men hadde jeg visst hvor mye jeg hadde spist så skulle jeg nok holdt meg mett enda lenger.

Pris:
54 kroner per porsjon. Da er det kjipt å være student.

Smak:
Litt mye puddingkonsistens, men god smak I guess.

Je suis Vibekes studentgrøt.
Takk og lov for næringsinnhold. Neste og siste grøt ut er proteinbomben med iskrem.

torsdag, august 13, 2015

Paleogrøt - en vinner!

Det var en av de dagene. Jeg sov helt til skolebarn sang utfor vinduet, og solen trengte gjennom gardinene. Fjorden var speilblank og fuglene kvitret, og snart skulle jeg spise den beste grøten jeg kan huske. En grøt som smakte lønnesirup uten å ha lønnesirup i seg, og som holdt meg mett i nesten tre timer.(!) Unnskyld for sovehår og manglende bukse, men jeg tar disse eksperimentene så alvorlig at jeg har gått inn i studentrollen for snart å lage studentgrøten til Vibeke. Men det er en annen historie.

Student.
Jeg var ikke helt klar for steinaldereksperimenter allerede til frokost, så jeg prokrastinerte, - som er studentlingo for å utsette. Jeg spiste en vanlig frokost først, og gikk ned i hagen for å plukke gojibær. Vibeke bruker tørkede gojis, men ferske er sikkert enda bedre.

Goji schmoji.
Og etter et spann fullt av bær var jeg så høy på den fine dagen at jeg bestemte meg for å løpe bakkeintervaller i Sørmarka. Yes, I did. Den samme bakken som jeg syntes var helt sykt tung med Elit1 på mandag; da jeg ropte Fytti helvete, dette hadde jeg ikke gjort alene, den løp jeg i dag ENDA FORTERE. Alene! Og var helt sånn Wooho! Og det var blomster og bier, og to rådyr som sto og så på meg.

En SÅNN dag var det!
Okei, innestemme. Steinaldereksperimentet sto klart på kjøkkenet da jeg kom tilbake.

Sånn.
Oppskrift på varm paleogrøt:
1,25 dl pekannøtter og mandler
0,5 dl mandelmelk
En halv banan
0,5 ts vaniljepulver
1 ts kokosmasse
1 egg
Salt og kanel

Hakkes, blandes og kokes. Pynt med kokos og friske bær. (Takk, Naturlig sunn.)

Pekanos.
Så vips fallera, dette tok ingen tid alls. Men. Et stort men. Av seks ingredienser har jeg måtte jukse på fem, det syns jeg trekker ned på denne oppskriften. Det skulle vært usøtet mandelmelk, men hello, det fantes bare én type i butikken. Det skulle vært rått vaniljepulver, men hvor sykt er det? Finnes det? Det ble vanlig vaniljesukker. Økologisk banan ble til en banan med en brun flekk (Reddet jeg ikke da en banan som ellers ville blitt kastet i butikken? Er ikke det økologisk kanskje?), og så videre.


Men så hvor kul den ble!

Oh boy oh boy, for en grøt!
Jeg måtte slikke bollen! (Som om jeg ikke alltid gjør det.) Det ble den beste grøten jeg kan huske.

Næringsinnhold:
Kcal: 580
Fett: 48,2 gram
Protein: 14,5 gram
Karbohydrater: 18,1 gram
Kostfiber: 8 gram

Pris:
36 kroner. I overkant for min del, men man kan visst bruke andre nøtter enn pekan, og da blir det straks mye billigere. (Lurer på hvor dyrt det ville blitt om jeg hadde funnet rått vaniljepulver.)

Metthetsfølelse:
2 timer og 50 minutter (Bra! Nesten som fotballfruegrøten, og den hadde flere kalorier.)

Smak:
Jeg hadde en gang en kjæreste som sa at det knullet i munnen når noe var helt perverst godt. Og det var dette. Det knullet i munnen! Plis prøv.

tirsdag, august 11, 2015

Life according to Shape-up

Jeg fikk en årgang Elle og Shape-up av Marit, min snille svigerinne. Ho-hoi, det var mange blader. Gjett hvor mange Beste Beautykupp og vitaminbooster som finnes gjennom et helt fåkkings år. Man kan spille bingo med å telle antall utfallsvarianter eller Jeg teller ikke kalorier-sitat. Alle blader går vel litt i reprise, men det er først når man leser alle på en gang at det blir tydelig hvor mye de gjentar seg selv. Nå skal jeg prøve å oppsummere året som har gått. Jeg har kost meg veldig.

Jeg fant 11 hjemmetreningsprogrammer!
Shape-up er helt enorme på ordet boost, for eksempel, og akkurat det var så smittsomt den gangen jeg selv hadde et miniintervju i bladet at da sa jeg også boost. Jeg sa noe sånt som at man får frisk luft og motivasjonsboost (!) av å spasere til butikken. Åh, det var så flaut at det er flaut ennå.

Gjenganger.
Hvert shape-up begynner med at Hei, nå skal vi pangstarte deg, og motivere deg til et nytt og meningsfullt treningsfullt liv. Og det skjer gjennom:

  • Temaoppskrifter á la krydderboost/ vitaminboost / sunt-og-billig-boost /proteinboost
  • Hjemmetreningsprogram
  • Freshe treningsklær på budsjett/ fargeboost /dyreprint (Bingo!)
  • En bloggers trening i bilder
  • En spørrespalte der Martin Norum forteller at pikes er den beste mageøvelsen

Gjett om jeg har trent pikes i sommer!
Og så er det sånn at både Elle og Shape-up (akkurat som Tv2, for all del) intervjuer sine egne journalister. Her er et sitat fra Elisa Røtterud, hun som alltid er nesten-baris på bildene. "Har du noe flaut å si, Elisa, som du ikke liker å innrømme?" Og gjett hva hun sa!

- Jeg er sykt forfengelig. Jeg MÅ ha sixpack.
Synd at ikke alle er forfengelige. Synd at dere andre er tjukke. (leser jeg mellom linjene)

Livet, i følge Shape-up, handler om motivasjon, jess, men det ALLER tydeligste når man leser mange blader på en gang er hvor mye det handler om utfall. Jeg fant tre bildeillustrerte utfallstips i bare ett blad.
Alle tre ser dønn like ut.
Og det funker jo. I løpet av sommeren har jeg trent pikes, og nå denne uken har alle kundene fått utfallsøvelser, så jeg ble i alle fall inspirert. Jeg kan ikke oppsummere Elle, for jeg er så dårlig på klær og smoky eyes at der må jeg heller lese alt sammen om igjen for å faktisk lære noe. Men ett høydepunkt der var det helt upartiske intervjuet med selveste Signy Fardal. Redaktøren ja. Det gikk over fire sider og handlet om at hun var mye kulere enn alle trodde. He he.

Hva slags blader leser dere?? :D

mandag, august 10, 2015

Sur Ingrid Espelid-grøt

Hei! Det har tatt lenger tid enn jeg trodde, å teste kjendisgrøtene, men det er ikke min feil. Jeg hadde rolige dager på jobben til det gikk opp for meg at jeg måtte jobbe ekstravakter for å ha råd til Vibekegrøten. (Studentgrøten faktisk.) Jeg kjøpte sjeldne frø fra regnskogen, utdøende tørkede bær ... og vips, så raknet budsjettet da jeg kom til gullstøvet fra Himalaya. Jeg skjønner jo at det er en mening med det; At akkurat som kineserne spiser dragetestikler for potensen sin skyld skal jeg selv bli ... Supermann av supermat.

Og det gleder jeg meg til.
Og akkurat som jeg vil at dere skal være single når jeg gir bort en singellue, så vil Vibeke at jeg skal teste grøten når hun har gitt meg en grøtbok. Og det kommer. Men Ingrid Espelid først, - mye lettere!

Og igjen, dere MÅ se videoen.
Veit dokker at verdenseliten spiser graut? Ein kan jo tenke på så mange ting mens man rører.

Kan man være så søt? :D

Oppskrift på byggmelsgraut med kli: 
1 liten dl byggmel
2 ss kveitekli (sjølsagt kan ein bruke havrekli)
1,5 dl kulturmjølk
1,5 dl mjølk
Litt salt

Husk å bruke en visp som er alle tiders, og tenk på mange ting mens du rører.

Jeg måtte ha i en sukett også, og masse søtning etterpå, for dette ble en veldig sur grøt.
Og masse kanel.
Og etterpå måtte jeg lage muffins av masse kulturmelk.

Og regne ut næringsinnholdet.
Næringsinnhold:
Kcal: 297
Protein: 14,2
Fett: 8,7
Karbohydrat: 36,9
Kostfiber: 6,9

Pris: ca 6 kroner.
Metthetsfølelse: Jeg var sulten igjen etter halvannen time. Jeg forbrenner lett ti ganger så mange kalorier i løpet av en dag, så dette ble en bitteliten frokost. Bring on the cottage cheese!
Smak: Grøten skal smake rømmegrøt, men den var altfor sur for en som vanligvis spiser sjokoladekake.
Terningkast: Artig å teste.

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...