mandag, august 10, 2015

Sur Ingrid Espelid-grøt

Hei! Det har tatt lenger tid enn jeg trodde, å teste kjendisgrøtene, men det er ikke min feil. Jeg hadde rolige dager på jobben til det gikk opp for meg at jeg måtte jobbe ekstravakter for å ha råd til Vibekegrøten. (Studentgrøten faktisk.) Jeg kjøpte sjeldne frø fra regnskogen, utdøende tørkede bær ... og vips, så raknet budsjettet da jeg kom til gullstøvet fra Himalaya. Jeg skjønner jo at det er en mening med det; At akkurat som kineserne spiser dragetestikler for potensen sin skyld skal jeg selv bli ... Supermann av supermat.

Og det gleder jeg meg til.
Og akkurat som jeg vil at dere skal være single når jeg gir bort en singellue, så vil Vibeke at jeg skal teste grøten når hun har gitt meg en grøtbok. Og det kommer. Men Ingrid Espelid først, - mye lettere!

Og igjen, dere MÅ se videoen.
Veit dokker at verdenseliten spiser graut? Ein kan jo tenke på så mange ting mens man rører.

Kan man være så søt? :D

Oppskrift på byggmelsgraut med kli: 
1 liten dl byggmel
2 ss kveitekli (sjølsagt kan ein bruke havrekli)
1,5 dl kulturmjølk
1,5 dl mjølk
Litt salt

Husk å bruke en visp som er alle tiders, og tenk på mange ting mens du rører.

Jeg måtte ha i en sukett også, og masse søtning etterpå, for dette ble en veldig sur grøt.
Og masse kanel.
Og etterpå måtte jeg lage muffins av masse kulturmelk.

Og regne ut næringsinnholdet.
Næringsinnhold:
Kcal: 297
Protein: 14,2
Fett: 8,7
Karbohydrat: 36,9
Kostfiber: 6,9

Pris: ca 6 kroner.
Metthetsfølelse: Jeg var sulten igjen etter halvannen time. Jeg forbrenner lett ti ganger så mange kalorier i løpet av en dag, så dette ble en bitteliten frokost. Bring on the cottage cheese!
Smak: Grøten skal smake rømmegrøt, men den var altfor sur for en som vanligvis spiser sjokoladekake.
Terningkast: Artig å teste.

49 kommentarer:

 1. Kan jeg spørre hva den Vibeke-grøten faktisk inneholder? Om du oversetter gullstøv og safran til iHerb-språk?

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, you may! Jeg skal legge ut oppskrift også, men enn så lenge så er det snakk om mat man typisk finner i et iHerb-kjøkken. Kokosflak, gojibær, hampfrø, chiafrø ... sånne ting. Her hos meg fins det ikke suprere mat enn linfrø og blåbær. Det er derfor det blir dyrt.

   Er dette mat som DU har så sender jeg deg gjerne oppskrift og bruker deg som forsøkskanin. :D

   Slett
 2. Svar
  1. Enig! <3

   Det var nesten som hun var en parodi på seg selv, men desto bedre. Smelt.

   Slett
 3. Artig å teste ja.. ;)Synes det er artig at du tester! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Liller! Ekstra hyggelig å høre det fra deg. Du er jo teste-meister!

   Slett
 4. Trine. Det er ikke mat som jeg har pt, men altså alt som kan kjøpes på iherb eller andre steder som selger slike (les helsekost) er jeg PRO. Så jeg vurderer sterkt å kjøpe chia/hemp/goji nå - ene og alene for å teste yoga-grøten. Jeg er svak for eskprimenter. Og noe må en jo bruke pengene sine på. Kommer nettopp fra kantinen hvor de snakket om hushjelpene sine...

  SvarSlett
  Svar
  1. Da kan du teste den for meg!! Jeg må uansett investere i sjeldne nøtter for å lage paleogrøten. Kan du ikke sende meg en mail, så får du oppskriften.

   :D

   Slett
 5. Hva slags nøtter?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hva var det nå igjen. Sånne som ligner på valnøtter ... hm. Og mandler og mandelmelk. Jeg husker dårlig og overdriver veldig, men i alle fall. Skal sjekke når jeg kommer hjem. ;)

   Tar du ansvaret for Vibekegrøten?

   Slett
  2. Pekannøtter! Og rått vaniljepulver og økologisk egg. Lurer på om det var noe kokosmelk også.

   Slett
  3. Altså - økologiske egg kan jeg like! Pekan. Ja. De avlange? Mandler er jo greit. Mandelmelk? De har vel det på Rema1000 kanskje?

   Jeg gir tilbakemelding på Vibekegrøten med det samme jeg har chia/hemp og goji!

   Slett
  4. Så kul du er! Gjør det, gjør det. :P

   Slett
  5. Forresten. Om du fremdeles lever litt på budsjett så anbefales denne:

   http://www.paleoliv.no/2013/09/15/kokosgrot/

   Her snakker vi egg bær og kokos. Verken mer eller mindre. En må ikke bruke kokosflak. Kokos fra butikken er mer enn godt nok. Men kokosmel trenger du. Du har sikkert noe i skapet? Tror du ikke? Jeg håper du tester denne!

   Slett
  6. Det ser jo helt sykt godt ut! TAKK! Åh, jeg kan bli paleo på heltid med en sånn. Ja, jeg har kjempelyst til å teste. Spiser du paleo selv? Jeg lever ikke på budsjett egentlig, men jeg er en slags supermatmotstander, så selv om jeg vil teste Vibekegrøten så har jeg ikke lyst å fylle skapene med frø som fløy ens ærend fra Peru.

   Slett
  7. Altså jeg er i utgangspunktet enig med deg. Kortreist mat er best. Og hvor super er den supermaten EGENTLIG om den må fraktes i skip og fly til US for dertetter å sendes via iHerb eller annet til Norge og kjøres hjem til oss på døren deretter? En eventuell minimal helsegevinst blir effektivt tatt livet av ved å drepe verden på vei hjem til oss. Men kult om du hadde levd litt på budsjett også egentlig. Det er noe usexy med hele bruk og kast - og sløserisamfunnet vi lever i. Men du har egg og kokosmel? Ja, og kokos? Jeg sjekket på Rema i går. Mandelmelk selges der. Lager du kanskje din egen mandelmelk? Sykt spent på din test av kokosgrøt. Om havregrøtdronningen liker kokosgrøten. Det hadde vært kult. Jeg utfordrer deg til å teste en variant med kakao i - og eventuelt kokosfett i. Da først snakker vi bountygrøt!

   Slett
  8. Hei anonym. Du er jo kjempekul! Hvem er du?

   Jeg gleder meg til å teste kokosgrøten, med kakao og eventuelt kokosfett. Jeg gleder meg ihjel! Kan jeg be deg på bountygrøt da?

   Slett
  9. Og apropos å leve på budsjett. Jeg lever ikke på budsjett som at jeg har en sum som må gå opp på bankkontoen hver måned, men jeg kaster INGENTING og kjøper bare kjøtt som er datopriset på butikken. Som skal kastet uansett nesten. Sånn er jeg økonomisk, får en spenningsfaktor hver gang jeg handler og dreper ingen dyr.

   Du da? :P

   Slett
  10. Så søt du er - som sier det!

   Jeg er hun pesikanaren i kommentarfeltet ditt. Jeg spiser altså ikke kjøtt. Selv om det har gått ut på dato. Liker selvsagt veldig godt at du i det minste ikke bidrar til masseforbuk av verken kjøtt eller annet. Jeg spiser fisk. Og egg. Og melkeprodukter. Men forsøker altså å unngå å bidra til hvordan kjøttprodusentene produserer kjøtt i dette landet. Jeg hadde vært meget mer komfortabel med å spise en elg som hadde vært trafikkdrept enn en gris fra Hedmark.

   Jeg kaster heller ingenting. Og jeg kan lett kjøpe mat som er på vei ut av butikken altså. Men det går i egg og fisk. Ja, og jeg kjøper gjerne cc og yoghurt på vei ut. Eller tørrvarer. Jeg gleder meg og til bountygrøten. Du kan så lett invitere med på det. Det høres i allefall helt utrolig digg ut. Det er nesten sånn at jeg vurderer å teste det ut i morgen den dag. Men to hele egg? og ekstra fett? Tror du kolesterolet overlever en slik påkjenning? Blir det som lever-crossfit?

   Slett
  11. Lever-crossfit. Lol!

   Kjære du, pleier du ikke spise to egg, når egg er det du lever av? Det kunne jeg lett gjort. Keg spiser så mye fett nå, i grøteksperimentene at jeg krysser nye grenser hver dag. So far so good. Kan du ikke kalle deg pesikaneren, så jeg kjenner deg igjen. Det høres ut som en nydelig katt eller noe. Og kan du ikke fortelle mer om deg selv? Trener du? Bor du her eller der? Jobber eller studerer?

   :P

   Slett
  12. (Så jeg vet hvem jeg får på bountybesøk. Eventuelt kan du bare putte en blomst i knappehullet. Nei, et egg i skjortelommen!)

   Slett
  13. Eller også kalle deg Trine. Det hjelper.

   Slett
  14. Jeg spiser mange egg. Men sjeldent to om gangen. Jeg skal teste ut bountygrøt når du bare har gjort det først.

   Jeg trener. Selvsagt gjør jeg det. Finnes det snart noen igjen som ikke gjør det? Litt på alt. Gleder meg til den nye timeplanen til Elixia kommer. Jeg liker å teste ut nye treningstimer, men endre ofte opp med det beste. Styrketrening for meg selv. Gjerne med en kompis. Akkurat nå bor jeg både litt her og litt der. Konsulentbransjen (prostituert) krever lettbeinte folk uten sosial liv til tider. Jeg velger nok ett egg i skjortelommen, men få dameskjorter med lommer. Og heller ikke knapphull i dame-dressjakker. Hvordan skal du da kjenne meg igjen? Hva om jeg kommer med en melon under armen? Så kan jeg endelig si: "I just carried the watermelon".

   Hva gjør du i helgen?

   Slett
  15. Veldig veldig lurt, for du ville jo vært lett å kjenne igjen, men LITT kvinnediskriminerende å måtte bære en hel melon i stedet for en blomst. Er det ikke nok at vi går med bh liksom? Gå mot strømmen og vær heller hun som går uten bh, så skal jeg prøve å kjenne deg igjen.

   Ha ha. Jeg er full.

   Jeg tester først (og har jo allerede bedt til å være partner in crime der, så vi KAN teste samtidig) og takker for kult tips.

   Hvilken Elixia og hva slags konsulentbransje? Jeg har også vært der. Begge steder.

   I helgen har jeg en hel helgedate med ei som jeg bare har møtt én gang før. Det kan gå kjempebra eller ikke fullt så bra, men det gleder jeg meg til. Pakker vin i sekken, tenker jeg, for vi skal til en støl i Ryfylke.

   Du da?

   Slett
  16. Jeg har veldig veldig små pupper - så jeg går uten bh så ofte jeg kan - så jeg er motstrøms as is. Tror du du kjenner meg igjen? :D

   Er du full? Nå? Klokken 11:28 på en fredag formiddag?

   Tipset er gratis ;) Kommer du til å blogge om det?

   Hvilken Elixia? Alle egentlig. har testet ut flere i Stavanger/Sandnes og. Og Oslo sentrum. Jeg har ALL IN. Jeg kan være overalt.

   Støl i Ryfylke? Har den et navn?

   I dag har jeg vært på Dale og badet. Syklet til Dale faktisk. Jobben har lokket meg over til Stavanger noen dager. Lånte sykkel og syklet til Dale. For deretter å sykle inn til Stavanger sentrum for å gå på kino. Amy. Og nå blir det jobbe-helg tror jeg. Om ikke det hele avblåses. da blir det fri!

   Slett
  17. Nice! Er du fortsatt i Stavanger i morgen? Kan vi gjøre et eksperiment og se om jeg kjenner deg igjen? For real! Ja! Utrolig kult å sykle til Dale for å bade.

   Ikke full, bare flåsete og flørtete nok til å være det.

   Ja, jeg kommer definitivt til å blogge om det. Jeg må bare møte tipseren først, så jeg har en historie rundt.

   Var Amy bra? Stølen har ikke noe navn, men ligger over Sand. Nydelig sted! Nå sitter jeg på hurtigbåten til Stavanger.

   Slett
  18. Hei! Hvordan var daten? Og hvor treffer du alle du dater? På bloggen? På jobb?

   Amy var bra. Trist. Men bra.

   Jeg tar første fly i morgen. My mission is complete. Men får håpe på snarling retur nå da! ;)

   Dale var fint. Litt kaldt i vannet. Men forfriskende. Hva skjer denne uka?

   Slett
  19. Så synd! Jeg skulle gjerne blitt med på Amy også nemlig. Håper på snarlig retur. Grøtdate da. :D

   Daten i helgen var super, takk som spør. Jeg treffer faktisk jenter gjennom bloggen, (hvor kult er vel det!) men dette var Tinder.

   Hvor bor du når du er i Stavanger?

   Slett
  20. Det kule med å treffe hvemsomhelst gjennom bloggen er at vi allerede har så mye til felles og så mange felles referansepunkter, og SÅ mye å snakke om. Og det har jo vi også tydeligvis, så yay, det gledes! Til du kommer tilbake altså.

   Håper byen har vært snill med deg så lenge.

   Slett
  21. Jeg gir lyd neste gang jeg er i ditt distrikt! Men grøtdate som i date date - eller - hvor mange er det lov å date på en gang, egentlig? Jeg er så usikker på sånt. Hvor mange dater du? Og gir du noen opp etterhvert?

   Tinder er ikke noe for meg. Det hele virker helt umulig.

   Når jeg er i STV bor jeg på hotell. Litt rundtomkring. Men mye Scandic Forus - for da er det kort vei til jobb. Ellers har jeg testet ut litt i sentrum og - dersom jeg vil spise ute eller noe. Forus er og blir Forus. Kult at en kan låne sykler der nå!

   Klem

   Slett
  22. Betimelige spørsmål, absolutt.

   Jeg sier date for da høres det så spennende ut, og fordi det KAN jo bli en date forutsatt at DU er singel, interessert i jenter, omtrent i min alder bla bla bla. For alt jeg vet har du tre barn og en mann som ikke har lyst til å dele på deg, og da blir daten til en grøtdate bare. Som kan bli minst like hyggelig uansett.

   Jeg er stor fan av bare en date om gangen. Når jeg har datet litt i sommer så er det fordi det ikke har blitt noe mer av det. Not a player. Usually a stayer. Noen gir opp meg og noen ganger (ikke like ofte!) gir jeg opp dem. He he. De to jentene jeg har blitt sammen med (Marit og en liten østlending) har jeg møtt gjennom bloggen, men ellers har jeg aller mest fått fantastisk kule venner her. Gull verdt altså!

   Slett
  23. Ha ha. Jeg liker deg. Nå snakker vi fremoverlent altså. Jeg har ikke tre barn eller noen med direkte eierbeføyelser. Jeg lever forholdsvis fritt. Og utelukker ikke det ene eller det andre.

   Så kult for deg - og utrolig at du faktisk har funnet to kjærester via bloggen. Kanskje jeg burde begynne å blogge :P

   Hva skal du i helgen??

   Slett
  24. Feige lag! Tenk om jeg liker deg også, men ikke vet det fordi du ikke har en blogg. Værsågod, begynn å blogge. Alt jeg vet er at du IKKE har tre barn og at du er velutdannet - ettersom du lærte meg et nytt ord nå (eierbeføyelser) og skriver grammatisk riktig.

   I helgen har jeg lyst å gå på tur, men vet ikke helt hvor og med hvem ennå. Det er jo så fint vær! Hva skal du?

   Slett
  25. Og så vet jeg at du har små pupper. Det var vel det jeg bet meg merke i først og fremst. :P

   Slett
  26. Full igjen! Unnskyld. God natt, peskianer-Trine.

   Slett
  27. Er du full midt i uken også nå? Ha ha - til din oppsummering av meg. Jeg vil også være ute. Altforfintvær til å være inne. Alt håp er ute? Er det noe som heter det? Jeg har jobbet så mye i det siste - at jeg knappest har sett dagslys. Så jeg krysser fingrene for helgen. Blir det dagstur? Eller overnatting? Eller organisert? Eller ny date? (Jeg har knøttsmå pupper - og går nesten alltid uten bh. Unntatt på jobb).

   Slett
  28. Jess I am. Jeg er helt ødelagt hver gang du skriver pupp, så jeg må være full.

   Jeg vet ikke hva det blir i helgen ennå, men jeg jobber med saken. Vil du bli med?

   Slett
  29. Hvor? Og når? :)

   Slett
  30. For seint! Nå har jeg planlagt i bøttevis allerede, og drar inn mot fjellene og fjordene allerede i morgen formiddag. Men bortsett fra deg: (nesten) hvor som helst og når som helst!

   Slett
  31. Bortsett fra DET. Så klart. Betyr det at det blir tur? Bare ikke akkurat nå? Jeg kunne prøvd å guide deg inn mot yndlingsfjorden min på lørdag, men hvis du ikke er i nærheten så blir det mest styr. So close! Innbiller jeg meg.

   :D

   Slett
  32. Jeg har en jobb som krever massevis av flesksibilitet på privatfronten. Derfor må jeg evne å være spontan. Helgens opprinnelige plan ble endret. Derfor jobber jeg i STV i helgen. Eller faktisk fra i dag. Jeg tenkte å teste ut hele helgen her. Jobber i dag og mulig lørdag og satser på fri på søndag for tur. Men altså - jeg er definitivt med på tur en dag. Hvor i Lysefjorden kan jeg snuble over deg? Bil eller båt? Eller? Jeg sikler på Flørlitrappene.

   Slett
  33. Det kan vi faktisk få til! Send meg mail. Jeg møter deg i fjorden lørdag eller søndag. :D

   Slett
  34. Bye bye dekning. Send meg heller en melding: 47463625.

   Slett
  35. Du er kanskje verdens søteste. Jeg jobber med saken. Altså - få fri saken. Men jeg har helt glemt å fortelle deg at koks/bountygrøt er testet! Altså. To egg. Tre ss kokosmel og tre spiseskjeer væske. En dråpe kokosstevia. Røre. Røre. LIM! Så her må det mer væske til. (Googlet desperat og fant en nesten tilsvarende oppskrift med 1 hel desiliter væske!). Ikke akkurat koke - men trutner til over varme. Smake. SØTT! Gosh. Ha i bakekako. PERFEKT. PERFEKT. Milde moses. Porsjonen passer til en spiseforstyrret tolvåring. Så fint til en liten lunch - men jeg ville ikke byttet ut frokosten min med det første. Men smaken var altså MAGISK. Du må nesten prøve.

   Slett
  36. Har ringt en million ganger! Jeg kommer ikke gjennom...

   Er alt bra?

   Slett
  37. Gjorde du? Seriøst? Trikset er å sende en melding, for da ser jeg det når jeg har dekning. Jeg hadde dekning i morges, men hadde gått opp i fjellet i ti-tiden hvis det var da du ringte.

   :-/

   Slett
  38. Hva har du gjort i Stavanger denne helgen da? Håper du fikk kost deg i det fine været. Kokosgrøten din ligner litt på en jeg lagde med kokosmel og proteinpulver (http://chassi.blogspot.no/2011/01/joys-of-kokosmel.html), og den mettet ganske godt der og da (fiber yeah-yeah), men så ble jeg dødssulten så klart etter null komma niks. Men godt! og jeg SKAL prøve din variant.

   Du er søt selv. :)

   Slett
 6. Jeg ville gått for Espelid i enhver sammenheng, fremfor all verdens teite wannabe sunnhetsguruer. I "gamle dager" var ikke alt så søtt som det er nå. Yoghurten var ikke full av sukker, og siden folk laget maten sin selv, fantes det ikke mye sukker i mat generelt. Så kom den lure ideen om å skape søthunger, markedstilpasningen, halvfabrikata, deretter alle de som tyller i seg kunstig søtstoff i enhver sammenheng. Hvilket jeg delvis har gjort selv, men nå bare "lønnesirup og banan *smilefjes-med-hjerteøyne x uendelig*".

  Har du testet grøt uten søtning?


  Løpejenta, the comeback kid i kommentarfeltet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjæreste comeback kid. Så kjekt å høre fra deg igjen!

   Enig i alt, du er så klok! Det er klart jeg har testet grøt uten søtning. Jeg testet det hver dag helt til proteinpulveret kom inn i livet mitt, i 2009. Shame on me, jeg er nok hekta. Hva er oppskriften din nå for tiden?

   Puss på deg!

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...