tirsdag, august 04, 2015

K.J.E.N.D.I.S.G.R.Ø.T.

(Som Camilla Pihl ville sagt.) Hei hopp! Det er faktisk deilig å være tilbake på jobb. Det tok meg tre forsøk før jeg husket alle passordene, men jeg husket alle kundene og var glad for å se dem igjen. Men før skolen starter og høstrushet kicker inn på treningssenterne så er det rolige dager her, og tid til nye grøteksperimenter. Kjendisgrøt! Jeg skal lage kjendisgrøt og T.E.S.T.E. Planen er å se hvor lenge grøten metter, hvor lang tid den tar å lage, og hvor mye en porsjon koster.

Handleliste:
 • Fløte, H-melk, lettmelk, kulturmelk, kokosmelk og mandelmelk
 • Mandelmel og byggmel
 • Chiafrø, gojibær og hampfrø (det er yoga-vibeke som kommer til å knuse budsjettet)
 • Is!
Basislager:
 • Smør (hello fotballfrue), frukt, proteinpulver, nøtter og havregryn.
1. Jeg skal teste Fotballfruens fingerbøl av en mandelgrøt.
Den jeg var så skeptisk til i 2013.


2. Og endelig yogagrøten til Vibeke.
I studentversjon, det må jeg klare.

3. Robin Wrigth representerer Paleo.


Og grøt helt uten korn, det blir spennende.
Men den jeg gleder meg mest til, og det er nesten urettferdig å gi Cornelis Elander æren for denne, men i alle fall, I give you ...

4. Chilisjokoladeproteingrøt med is!

Den fikk du fordi "nordmenn spiser altfor lite proteiner". Vi gjør ikke det.
Proteingrøten må balanseres med en ordentlig norsk grøt, og den er Ingrid Espelid sin. Jeg skal lage byggmelsgrøt med kli. Det er her kulturmelken kommer inn i bildet.
5. So tek me ein halv liter kulturmjølk, og no brukar eg ein visp som er alle tiders. Jah, sjå, den er tjukk og fin. (Se videoen!)
6. Og hvis jeg ikke da har gått lei så lager jeg en sørgelig sak som heter 5:2-diettgrøt. Yay.
Jeg vet ikke hvilke kjendiser som kan representere 5:2-dietten, det er kanskje ikke noe man går ut med helt uten videre. Men dette blir gøy! Har jeg glemt noen? Finnes det flere grøtkjendiser? Ha en fin dag alle. Hjerte hjerte.

32 kommentarer:

 1. *Klapper i hendene*

  Det er så kjekt når du grøteksprimenterer. Jeg kjøpte tidligere i sommer en grøt-overraskelse til deg for jeg synes alltid det var stas å være bloggemuse:

  http://www.okomat.no/okbutikk/index.php/barnemat/grot/barnegr%C3%B8t-av-emmer-og-enkorn-detail

  Vil du teste den også? Vi hadde jo hele dette Holli Mølle-prosjektet en stund. Og nå hadde de produsert en grøtblanding av de to kuleste melsortene! Vil du prøve? Kan overleveres sammen med prottispulver. Er det noe mer du vil ha med fra Hvaler?`Bortsett fra bestefars ab-wheel fra rett før krigen (som jo er helt genialt)? Unnskyldningen for å kommentere denne gang er nettopp for å spørre om det er noe jeg skal ta med herfra...

  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Mange gode minner ja.

   Slett
  2. Inga syns jeg var slem og kort her. Skulle ønske vi ikke måtte ta det her i det hele tatt, men altså, det er vanskelig å få kommentarer fra deg fordi, som jeg sa, dette er som en røykeslutt og du er liksom sigaretten.

   Slett
 2. Fenomenaaalt! Og så kan me tenkje på so mykje fint mens me røre <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha! Ikke si at hun sa det også, for da må jeg se filmen en gang til.

   Smelt! <3

   Slett
 3. Oioioi, jeg gleder meg til terningkast på grøt! Spesielt den med IS, hoho

  Jeg beklager at det ikke har blitt turgåing til nå denne uken - det går i jobb og hytte...
  Kanskje i morgen? :D Er det fint vær da?

  Puss puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Malin! Så kjekt å høre fra deg, selv om jeg er midt i en røykeslutt og du digger sigaretter. Jeg digger også sigaretter, det er jo derfor det er vanskelig å slutte. Men i alle fall. Ja til tur! Men ikke i morgen for da jobber jeg kveld. Hva med fredag? En sånn helgeyogatur på stranden? :P

   Puss på deg

   Slett
  2. Det skjønner jeg <3 Men vi trenger ikke snakke om sigaretter. Jeg digger mye annet også. Vi meldes på fredag fine :)

   Slett
 4. ÅJDÅ. Jeg har ingenting JERNLAGER! Er det det samme som lite jern? Så i tilfelle - du hadde helt rett. SHIT! Så nå er det jernpiller på meg. Så det hjelper altså ikke bare å pumpe jern som min far så klokt sa. UGG. Så enn så lenge er det null grøt og altforlite kaffe på meg. Jeg sover tilogmed bedre!

  Tusen takk for meganyttig tips! :D I owe you. Big time.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så Frida og Grøtprinsessen er samme person? Good to know, da kan jeg stille LITT færre spørsmål. Som hvor du bor og sånn, for eksempel. Vet jo hvor du bor. ;)

   Hvordan var jernlageret ditt? Mitt var kanonlavt. Gled deg til å komme oppå igjen, du får mye mer energi også da. Pumping og trening generelt gir bare et enda høyere behov for vitaminer og mineraler, for da bruker vi jo mer.

   Puss på deg!

   Slett
 5. Hei! *flau* Jeg burde selvsagt sagt det eksplisitt. Tenkte ikke. Veldig distré. ;)

  Altså. Jeg bet meg ikke merke i tallet på jernet. Jeg lurer på om hun sa 5? Kan det være? Bør jeg ringe dit å høre? Er det sånt som er viktig å vite?

  Jeg er ikke trøtt og sliten - men plutselig kvalm av mat. Det er rart. Det synes legen også var litt rart. De tok noen andre prøver også - men de tar litt mer tid! Kroppen er spennende!

  Hva gjør du i dag? Og har du noen spennende helgeplaner? Ny tur?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør vel ingenting, men nå trenger jeg ikke å spørre om det samme to ganger. Jeg syns dere var veldig spennende begge to nemlig. Du er kul nok til to!

   5 er lavt. Nesten like lavt som hos meg. Jeg ble også kvalm av den magen jeg pleide å spise, men gjetter at det er fordi det var feil mat for meg. Grøt med melk og kaffe til annenhvert måltid (jeg var på grøtkjøret) - jeg fikk jo ikke i meg noe jern! Normalen hos kvinner er mellom 14 og 150. You'll get there. ;)

   I helgen skal jeg på date, det gleder jeg meg til, og i bursdag. Og en søndagstur. Du da? Hva gjør du i helgene, og hva gjør du når du står så tidlig opp?

   Slett
  2. Akkurat nå er jeg litt kvalm av tanken på å spise fotballfruegrøten til frokost. Det er snakk om nøtter med smør og fløte på, det er jo helt sykt! Woææ.

   Slett
  3. Hei! Takk som spør. I helgen skal jeg i 30-årslag. STAS. Og på kafe-date med ei venninne. Jeg håper litt på kino i morgen kveld. Det er så mye kjekt på kino om dagen. Det var en periode jeg var på så mange dater i våres at jeg hadde rundet kinoen. Men nå har det vært litt færre dater i sommer. Heldigvis. Hva gjør du på date? Jeg vil typisk gå tur eller gå på kino. Alt annet enn å sitte på restaurant å se noen inn i øynene. Det er kleint.

   Jeg blir i allefall kvalm av den grøten nå. Jeg holder meg fortsatt til kornblanding og melk til frokost (med litt kako!) Og alt annet enn grøt til middag :) Jeg er spent på hvor lenge jeg ikke klarer grøt...

   Når jeg står så tidlig opp er det fordi jeg ikke klarer å sove lenger. Jeg står opp helt av meg selv. Og da spiser jeg frokost og hører på radio. I natt har jeg overnattet hos en venninne - og koste meg med kattene hennes mens jeg spiste frokost og kommenterte p åbloggen :D

   Slett
  4. Kult med 30-årsdag! Og kino og kafé - perfekt. Men liker du ingen av dem du dater altså? Jeg liker alle, det er mitt problem. (Kan det være en nesten-nysingel-greie?). Det er i alle fall kanonspennende å møte nye mennesker. Da har jeg tusen spørsmål, sånn som jeg har til deg, og velger derfor alt annet enn å gå på kino. Restaurant er kanskje skummelt, men på kino er det så vanskelig å snakke sammen. Daten i morgen blir både vin (alltid en bonus) og tur, tror jeg. And then some, tror jeg. He he. Det sa jeg ikke.

   Jeg vil også kose med katter! Åh, savner kattene vi hadde.

   Hvis jeg får stille ett spørsmål nå også, så er det: Hvorfor funker ikke datene? :P

   Lykke til med grøten. (kunne du spist en fotballfruegrøt?) Melk hemmer jernopptaket, men det vet du sikkert.

   Slett
 6. Neida. Dater er topp. Heldigvis-kommentaren var rettet til det faktum at det ikke er helt politisk korrekt å date så mange på en gang. Jeg føler bare ikke at jeg har noen tid å miste - og det er bedre å date flere samtidig. (Altså ikke HELT samtidig, du forstår). Jeg har og 1000 spørsmål - men en kino kan være fint som 1. bakgrunnsteppe for nye samtaler - 2. mulig redning om kaffen går litt treigt - 3. jeg liker film på kino.

  Jeg liker jo mennesker. Og jeg liker typisk de jeg dater og (om ikke hadde jeg jo ikke sagt ja til date i utgansgpunktet). Jeg vil bare (nesten) aldri ligge med dem eller bli sammen med dem. GOD KNOWS WHY. Vil du det? Med alle? Vin før tur? Eller får du helge-besøk? Jeg pleier ikke å drikke vin før jeg går tur jaffal. Heller etterpå. Men altså - de jeg vil ligge med er typisk de jeg ikke burde ville ligge med. Sånn som sjefen min for eksempel. (Det sa ikke jeg!!)

  Jeg vet ærlig talt ikke om den fotballfruegrøten hadde fristet til vanlig. Jeg er ikke sånn kjempefan av mandelmel! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha! I love you! Takk for prima underholdning i kommentarfeltet. Flere på en gang og ingen tid å miste - djises. Hvis du ikke allerede dater jenter så kan jeg fortelle at da jeg datet mange flotte gutter og aldri falt for dem så viste det seg å være nettopp derfor. Just sayin'. Tur før vin, og heller bare vin enn bare tur.

   Jeg vil det ikke med alle, vel. No no. Godt at ingen andre leser her, og at jeg er så anonym, men altså, jenter er overraskende (for meg) frampå på Tinder (mye mer enn meg!), så jeg har bare gjort det (såvidt) nå i ferien. Fordi det er sommer sikkert.

   Jeg ler høyt av hele historien din i alle fall. Godt at det alltid går godt til slutt! :)

   Slett
 7. *flau* Godt at du kan le av det i allefall og ikke bli moralsk vokter! :D

  Jeg var på kaffedate i går. Og kaffedate i dag. Og en sjef som kastet seg over meg på kontoret i dag. Shit. Men altså. Det er vanskelig å bli kvitt denne sjefen. Aldri aldri ligg med sjefen. Det er min eneste regel når det kommer til dating.

  Har du noen regler? Dater du BARE jenter nå? Ingen gutter? I det hele tatt? Herregud. Ja. Plutselig kan det jo tenkes at det skjer med meg også. At jeg egentlig ikke vil ha en guttekjæreste. Men HELLO burde jeg ikke skjønt det litt før? Når fant du ut av alt dette? Jeg tror muligens jeg er et litt håpløst tilfelle. Følelsesløs på det verste. Emosjonelt avstumpet på det beste. Men så lenge det er mest moro så er det game herfra i allefall!

  :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Woho til kaffedates! :D Ha ha til resten, det høres passe slitsomt ut.

   Regler altså. Gøy! Det måtte blitt noe sånn:
   1: ikke gi ut etternavn eller noe som kan røpe instagram eller bloggen (Har aldri brent meg på det, men det ville blitt too much information og narcissistisk mas fra en nesten-fremmed person, for ikke å snakke om dialogen mellom deg og meg nå)
   2: ikke sende flere sms-er uten å få svar på den første (de sier jeg er så "på", kan du skjønne det?)
   3: siste regelen dukket opp i går da en kunde spurte om jeg ville bli med på trekant med ham og kona. Nei til det.

   Hva er dine? :P

   Her er det jenter det går i. Jeg slettet alle guttene på tinder, for det fristet liksom ikke. Jeg inviterte dem typisk på intervaller i skogen, og i selvransakelsens lys så tenker jeg det er sånn man gjør når man ikke egentlig bryr seg. "Puh, det var digg, nå må jeg hjem og dusje. Snx. Bye bye."

   Jeg vet ikke hva tid jeg skjønte det, men aller først måtte jeg bli fortalt av en venninne med bedre radar enn meg at "hello, du er jo lesbisk". Og jeg bare: hello, det er jeg ikke. Til hun viste meg facebookbilder av alle sine lesbiske venner, så jeg skulle se at de lignet på meg.

   Gi lyd om du plutselig vil teste den andre siden. (Det sa jeg heller ikke, men i alle fall.)

   :D

   Slett
 8. :D

  Mine regler... Hm. Godt spørsmål. 1. Ikke ligg med sjefen (men det viser seg å være en vanskelig en)
  2. Ikke gift! I allefall ikke lykkelig gifte
  3. No games. Ærlig og rett på sak. Forsøker jaffal.

  Jeg skal definitivt gi beskjed om jeg vil teste ut :*

  Hvem har bursdags? Går du ut på byen? Dersom date med meg - hva ville du invitert meg på?

  :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Du klarer jo ingen av dine egne regler?! Tøysekopp. ;) Bursdag var hos dama til bror, hun ble 25, veldig kos. Jeg går ut på byen, jippi-yay. Så klart! Jeg danser og drikker GT. Du da?

   Date med deg ... Good one. Du måtte kommet helt til Stavanger da. Så beleilig, for da er det best å bli over! Siden du er så fin så ville jeg foreslått noe ekstra kult, men jeg kommer ikke på noe. MEN siden du er så kul å prate med så ville eg hentet deg på flyplassen og gått fra solastranden til Ølbergstranden. Veldig fint. Hvis du ikke har vært der så er det omtrent som Skagen, og nesten folketomt i forhold til de andre strendene. Deretter ville jeg tatt deg med til Bøker og Børst, og drukket vin i den koselige bakgården der. God stemning og fortsatt sommervarmt, ser jeg for meg. (Du får ikke mat, for jeg syns det er så kleint å spise sammen på første date.) Og SÅ ville jeg bedt deg hjem for at du skulle slippe å bo på hotell. Og så bare - Jess. Helt hypotetisk.

   (Hvis Oslo og lavere terskel så vin i en annen bakgård. Datter til Hagen for eksempel.)

   Slett
  2. Ble bursdagen bra? 30-års er jo kjempegøy. Har du sett Amy på kino?

   Slett
 9. God formiddag!

  Nå snakker vi! Stavangers riviera? http://ut.no/tur/2.2055/ Er det hit? Sweet!

  Og Bøker og Børst ser jo megakos ut. Er det her: http://bokerogborst.webs.com

  Nei, jeg har ikke sett Amy. Er jeg invitert ut på imaginær dæjt? :D Men får jeg ikke mat om jeg skal overnatte engang? Kan jeg i tilfelle ta med meg noe? Eller får vi en pause i daten hvor vi kan spise litt hver for oss? Kanskje jeg har begynt å spise grøt igjen innen den tid?

  Bursdags var topp. Litt for kort skjørt. Litt for full. Men sånn blir det når en er eldst i 30-årslag. Ugg. Jeg danset også. Så mye at jeg har 4 tær som blør i dag.

  GT er barskt!

  Hva gjør du på i dag?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har googlet! To av to riktig. :D

   Jeg likte veldig godt 30-årsfesteversjonen av deg, så jeg kunne lett ha byttet ut den planlagte daten med en 30-årsdag også. Og så kan du få grøt! det skal jeg takle. Djises, jeg gleder meg bare altfor mye allerede. Hva tid kommer du?

   I dag har jeg trent med min mor, og skal lage mat og muffins (til fjelltur, ingen søndagsmuffinsspiser) før en tur med Malin på Stavangers riviera. Du da? Recovery?

   Slett
  2. Og NÅ, og jeg er så lei for det, men jeg har igjen unnskyldning heller; nå fikk du meg til å finne deg på instagram også. (!) Unnskyld at jeg forfølger deg, Frida, men det er så spennende og det er så feige lag, for du har jo ingen blogg! Det jeg skulle si var: du kan i alle fall lage mat! Oi oi oi! Og så er du veldig pen og leser kule bøker. Hva trener du? (Det er nok det eneste som ikke kommer fram i stalkingen min.)

   Det eneste jeg kan si til mitt forsvar er at du var ganske lett å finne. Jeg har en master i IT, men jeg trengte ikke å hacke deg akkurat.

   Slett
 10. Ha ha til den grøten. Da må jeg bare bli kvitt grøt-kvalmen min før jeg kommer på besøk :* Du er jo god på brød, gammelt pålegg og skimuffins? Jeg kan veldig gjerne like det? Kan jeg få det heller?

  Recovery utføres ved normale måltider og massevis av frisk luft og mosjon. Det er ingenting som gjør mer underverker for fyllenerver enn LAAAANGE søndagsturer. Jeg har vært ute i ett par timer i dag. Traske traske.

  Ha ha - funnet meg på Instagram du. Liker særlig det med at du tror jeg legger ut bilder av maten min!

  Jeg trener litt av alt. Litt turgåing. Litt sykling. Litt spinning. Litt saltimer. Styrke. Går på ski. Går på småturer i nærmiljøet. Går på butikken. Jeg vil bare ha en funksjonell kropp. Målet er å bli like sprek som du ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Okei da. Hjemmebakt brød med gammelt pålegg. Skimuffins må man gjøre seg fortjent til, men med en lang søndagstur kanskje.

   Var det ikke maten din? Joho. Leiligheten da, den var kanonlekker i alle fall.

   Ti poeng til treningen! Jeg vil også bare ha en funksjonell kropp. Har du vært på Prekestolen? Burde vi tatt turen dit også?

   Slett
 11. Ha ha! Altså min imaginære Instagram-konto er virkelig veldig bra. Skal vurdere å opprette en for deg alene!

  Preikestolen er jeg med på - FOR Å SI DET MILDT. Veldig gjerne. Får jeg skimuffins på toppen? Sammen med kleenex?

  Jeg vil ha en funksjonell OG SPREK KROPP SOM DU. Du gikk glipp av den siste biten der ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Slutt å tulle, jeg fant deg jo på instagram. Nå fikk jeg litt Jim Carrey-i-den-filmen-der-alt-er-bløff-følelse, men det er jo du. Jeg sjekket på ny nå, og oi, der fikk du en ny følger! Hvis du allikevel vil opprette en egen bare til meg så har jeg mange gode forslag til bilder. ;)

   Prekestolen it is. Og skimuffins. Ikke tull her heller, men kom på besøk. Jeg er ledig neste helg.

   Takk for fine ord! Jeg er sprek, hurra! :D

   Slett
  2. Er neste helg - den helgen som starter fredag 14., eller 21.? Jeg lærte meg aldri akkurat det der helt skikkelig.

   Ha ha til den bilde-forslags-kommentaren ;) Du altså.

   Slett
  3. Woho! Det er den siste, etter min regning.

   :D

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...