tirsdag, august 11, 2015

Life according to Shape-up

Jeg fikk en årgang Elle og Shape-up av Marit, min snille svigerinne. Ho-hoi, det var mange blader. Gjett hvor mange Beste Beautykupp og vitaminbooster som finnes gjennom et helt fåkkings år. Man kan spille bingo med å telle antall utfallsvarianter eller Jeg teller ikke kalorier-sitat. Alle blader går vel litt i reprise, men det er først når man leser alle på en gang at det blir tydelig hvor mye de gjentar seg selv. Nå skal jeg prøve å oppsummere året som har gått. Jeg har kost meg veldig.

Jeg fant 11 hjemmetreningsprogrammer!
Shape-up er helt enorme på ordet boost, for eksempel, og akkurat det var så smittsomt den gangen jeg selv hadde et miniintervju i bladet at da sa jeg også boost. Jeg sa noe sånt som at man får frisk luft og motivasjonsboost (!) av å spasere til butikken. Åh, det var så flaut at det er flaut ennå.

Gjenganger.
Hvert shape-up begynner med at Hei, nå skal vi pangstarte deg, og motivere deg til et nytt og meningsfullt treningsfullt liv. Og det skjer gjennom:

 • Temaoppskrifter á la krydderboost/ vitaminboost / sunt-og-billig-boost /proteinboost
 • Hjemmetreningsprogram
 • Freshe treningsklær på budsjett/ fargeboost /dyreprint (Bingo!)
 • En bloggers trening i bilder
 • En spørrespalte der Martin Norum forteller at pikes er den beste mageøvelsen

Gjett om jeg har trent pikes i sommer!
Og så er det sånn at både Elle og Shape-up (akkurat som Tv2, for all del) intervjuer sine egne journalister. Her er et sitat fra Elisa Røtterud, hun som alltid er nesten-baris på bildene. "Har du noe flaut å si, Elisa, som du ikke liker å innrømme?" Og gjett hva hun sa!

- Jeg er sykt forfengelig. Jeg MÅ ha sixpack.
Synd at ikke alle er forfengelige. Synd at dere andre er tjukke. (leser jeg mellom linjene)

Livet, i følge Shape-up, handler om motivasjon, jess, men det ALLER tydeligste når man leser mange blader på en gang er hvor mye det handler om utfall. Jeg fant tre bildeillustrerte utfallstips i bare ett blad.
Alle tre ser dønn like ut.
Og det funker jo. I løpet av sommeren har jeg trent pikes, og nå denne uken har alle kundene fått utfallsøvelser, så jeg ble i alle fall inspirert. Jeg kan ikke oppsummere Elle, for jeg er så dårlig på klær og smoky eyes at der må jeg heller lese alt sammen om igjen for å faktisk lære noe. Men ett høydepunkt der var det helt upartiske intervjuet med selveste Signy Fardal. Redaktøren ja. Det gikk over fire sider og handlet om at hun var mye kulere enn alle trodde. He he.

Hva slags blader leser dere?? :D

22 kommentarer:

 1. Å, dameblader! Har man kjøpt ett, har man kjøp alle :D

  Ved siden av toalettet ligger Syn og Segn, Aftenposten Innsikt, Lunch og Pondus. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hilde! Ja, er det ikke stas! Skulle ønske jeg fortsatt hadde en bestemor som kunne holde meg med Se og Hør. Det var tider.

   Og så skulle jeg gjerne sagt at jeg hadde Aftenposten innsikt liggende og slenge. (Og at jeg ikke måtte google Syn og segn nå.) Her er det Runner's world og Ute det går i. Kanskje et gammelt lørdags-DN på en god dag.

   Slett
  2. Syn og segn til frokostgrøten nå. Takk for den. ;) Men tingen er at jeg har ikke engang venner jeg kan snakke med sånne ting om i et middagsselskap. Her snakker vi om Olje/ økonomi eller trening. Og man vil jo gjerne imponere vennene sine.

   Slett
  3. Jeg blir veldig imponert over olje/øko-diskusjoner, så kom igjen! ;-)

   Syn og Segn inneholder alltid så mye forskjellig, så vi finner en fellesnevner der og!

   Slett
  4. Btw - nå ligger IKEA-katalogen der og ;)

   Slett
  5. Er IKEA-katalogen bra? :P

   Slett
  6. Synes det er mye gjentagelser ;)

   Slett
  7. Ha ha! i IKEA-katologen? Okei, det er notert. :)

   Slett
 2. Jeg abonnerer på Shape-Up og Kunst! Leser Shape-Up og ser på bildene i Kunst. Eller, jeg ser mest på bildene i Shape-Up og...;)
  Også kjøper jeg av og til Rom123, det er det kjekkeste interiørbladet. Og nå kjøpte jeg faktisk ett eksemplar av HYTTELIV...Jeg følte meg 60 år.
  Mamma har alle mulige kjekke blader så jeg leser mye når jeg er hjemme hos hun. Eller, jeg ser på bilder ;)

  Puss puss puss


  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skulle kjøpt alle hyttebladene i hele verden om jeg hadde min egen hytte. Åh! Shape-up er topp, men er du enig i at det går mye i utfall?

   100 poeng til kunst! :D

   Slett
  2. Enig i utfall, men utfall er jo en superbra øvelse så den kan ikke repeteres ofte nok.
   You should try it sometime ;)

   Slett
  3. He he he. Niks.

   Jeg er som sagt redd for at beina mine skal bli slitne og lei seg hvis de får annen trening enn fjellturer. Jeg kommer aldri til å få rumpen din, men man kan ikke alltid vinne.

   Slett
 3. Kjære Super-C, kan du fikse slik at det er mulig å kommentere fra
  ipad/iphone, uten denne dumme billedbingoen? Samme hvor mange ganger jeg klikker, er det tilsynelatende fortsatt gateskilt som ikke er klikket på, selv om gateskilt ikke er avbildet:/

  Jeg leser ikke blader, bare bøker og aviser (DN, Klassekampen, Morgenbladet), men av og til kjøper jeg Vinduet, Samtiden eller Bokvennen.

  Siden jeg ikke fikk kommentert om grøt hjemme, gjør jeg det nå: For tiden er det bare kjøleskapgrøt for meg! Minst to ganger om dagen! Havregryn, mandelmelk, kokosflak, lønnesirup, deretter med jordbær/blåbær/frukt oppå. Så godt at jeg lett kunne spist det hele tiden, i store mengder!


  Løpejenta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear super runner.

   Jeg prøver! Men det fins bare én knapp med av/på-tegngjenkjenning, så jeg vet ikke hvorfor det ikke funker hos deg. Nå trykket jeg knappen av. (Sist du spurte slo jeg den på.)

   SELVFØLGELIG leser du Morgenbladet. Uten å kjenne deg veldig godt føler jeg at du er selve inkarnasjonen av en Morgenbladet-leser. Morsomt hvor mye man kan lese ut av en person med bakgrunn i bare lesestoffet.

   Kjøleskapgrøt, hurra! Oppskrift, oppskrift. :P

   Jeg tester mandelmelk selv nå, til en paleogrøt jeg skal lage. Lønnesirup er ekstremsport i mine øyne, meg jeg er så glad det ikke er det i dine. :*

   Slett
  2. Ååååå, super runner <3<3<3 *rødmer av glede*

   Lønnesirup er jeg helt avslappet til, men hvorfor synes du det er ekstremsport? Strengt tatt tror jeg Natreen er mer ekstremsport for kroppen.. Pytt, pytt;) Etter for mye søtning over lengre tid, ble jeg bare så lei. Det er liksom bedre med ekte mat, ekte smak. Imidlertid er jeg ikke fremmed for en skvett stevia, Natreen eller noe i ny og ne.

   Morgenbladet har jeg abonnert på i ti år, og lest enda lenger, men nå er jeg litt lei. Det var bedre med Alf van der Hagen som redaktør. Kanskje jeg bytter ut Morgenbladet med mer litteratur. Så morsomt at du intuitivt skjønte at jeg leste den avisen!

   Oppskrift: 1-2 dl havregryn, 2-3 dl. mandelmelk (eller vanlig melk for dere som tåler laktose), en liten dæsj søtning, kokosflak (jeg bestiller slike "ekte" fra Vitacost (har gitt opp Iherb)), rør rundt, inn i kjøleskapet, ut når du er sulten/etter noen timer, og ha oppå det du liker av frukt, bær, nøtter. Easy peasy, som en viss superheltinne ville sagt;)

   Jeg skal sjekke om det funker å kommentere fra ipad når jeg kommer hjem:)


   Løpejenta.

   Slett
  3. Takk for oppskrift! 1-2 dl er også helt usaklig i min verden. Enten er det en eller så er det to, men mest sannsynlig er det 60 gram, uten at jeg veier on a regular basis altså. Men jeg har også fått meg kokosflak! Jeg kjøpte dem MYE billigere i Sverige, for der segles kokosflak i nøttedisken. De skal brukes i Vibeke-grøten. (Og den er også kjøleskaps.)

   Har du lest noe bra i sommer?

   Hilsen like smigret superheltinne.

   Slett
  4. Oh, kokosflak i grøten hørtes godt ut! Takk for tips. :)

   Slett
  5. Værs'go, Maije! Kult å teste, men det er ikke ekstra spennende med kokosflak egentlig. Jeg syns ikke det.

   Slett
 4. 1-2 dl. er også helt usaklig i min verden, men siden folk er forskjellige oppgav jeg mengde med slingringsmonn. Kokosflak gjør underverker med grøt! Jeg lager ovnsbakt grøt av og til, og den smaker helt som kake, med kokos på toppen<3

  Jeg har lest så enormt mye bra i sommer! Den beste boka må være Drep ikke en sangfugl. Å, den tenker jeg på fortsatt. Videre har jeg lest Det blir aldri lyst her, Konge i snø, Kretadøgn, Trost i taklampa, og sikkert mer som jeg ikke kommer på nå. Harper Lee må du lese, altså!

  Har du vært i Sverige også? Du utnytter sannelig sommeren godt!


  Løpejenta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, tenkte jeg det ikke. ;)

   Sangfuglen leste jeg for lenge siden, og jeg tror jeg likte den, men siden jeg ikke husker den lenger er jeg redd den ikke har gjort et kjempestort inntrykk. Hm. Jeg var mye i Sverige den gangen jeg var sammen med en østlending som bodde like i nærheten. Leeenge siden. Ganske gamle kokosflak, kan du si.

   Det er så godt å ha deg tilbake i kommentarfeltet! <3

   Slett
 5. Noen ganger kjøper jeg Shape-up fordi det er fin avkobling fra pensum (også har jeg vært med på en anorakk test de har, uten å få kredd, men flere gratis anorakker da). Andre ganger kjøper jeg UTE, friluftsliv, villmarksliv også får jeg Jakt og fiske og Fuglehunden i postkassa :) Nå høres jeg ut som den bladdama med blader i hele leiligheten. Det er ikke sant, for nå er alt kastet eller pakket bort. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er jo anorakkmodell! :D

   Oh boy til alt det andre. Hard core friluftslivfantast. We should hook up!

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...