onsdag, august 31, 2016

Dietten på rehab. Og treningsprogrammet!

Hei hopp! Dietten på rehab må ta hensyn til alt kroppen trenger, den skal ikke mangle noenting. Den skal en fest for kroppen, eller som syttende mai for sinnet. Den skal være ... Jess! Statens diett basert på kostholdsrådene fra Helsedirektoratet! What would Johaug do? Nå følger jeg disse reglene, det er dritlett:

 • Frukt og grønt 5 ganger om dagen.
 • Fisk minst 3 ganger i uken.
 • 60 prosent karbo, 15 prosent protein og 25 prosent fett. Energiprosent, that is.
 • Maks 10 prosent sukker. (Én brus er maks.)
 • Maks 10 prosent mettet fett. (Én spiseskje smør er maks.)

Det blir rent og pent. Fra å spise cottage cheese med ekstra prottispulver blir det brød med ost og skinke. Jeg skal dokumentere i morgen.
Mer brunost og mindre øl.

Treningsprogrammet ser sånn ut:


Knebøy, bulgarsk, hofteløft og lårspark. Pluss tåhev og noe rulling. Jeg har jo sagt at det er forferdelig tungt, så jeg skulle ønske at det så tyngre ut, men det er kanontungt - det er det! - for en som ikke trener bein til vanlig. Skylder på det. 10-15 reps x 3. (Mange reps også, mind you.) Annenhver dag.

Kuren for alle kneplager; snakk om motiverende trening.
Rulle litt.

(Jeg kan ikke bare trene bein, så jeg avslutter med pushups, nedtrekk og ab-roll.)

Og tåhev ja, med tærne høyt for ekstra strekk.
Aktivitet for øvrig: 45 minutter hverdagsaktivitet, som slow motion sykling til jobben.
Jeg skal teste meg snart, på vekt, midjemål, pushups, løping og planke - sånn som sist. Det kommer til å gå dårlig.

Onsdag og opphold her. Caroline har gått opp 11,4 kilo, men i motsetning til meg har hun bare fem dager igjen av reality-showet sitt.

5 kommentarer:

 1. Litt kommentarfelt kluss og krysskommentering, men ja, selvfølgelig kan du få være fysio'n min. Bare ikke vær for streng med styrketreninga - og pekefingersmart med løpinga. Da lyver jeg bare, og lar kommentarer mystisk forsvinne.

  Uansette ståa.
  Det begynte med vondt tvers over kneskåla, på gåtur, etter 2 dagers løping. 1 rolig subbetur og en kortere, raskere transportetappe på asfalt, fullt av nedoverbakker. Kjente ingenting under løping - ikke før dagen etter etter 3km gange. Det er en mulighet for at jeg stoppet hunden med foten og strakk baksiden, men isåfall kjente jeg det ikke.

  Knehistorie: Knærne har alltid ligget på grensa, har mye gikt og artrose i familien, mangler spenst, styrke, er kalvbeint, hoftesvak, og bør helst ikke løpe oftere enn annenhver dag (foreløpig). Strammingen bak knærne kommer og går, dog lenge siden sist.

  Uansett: Jeg tok en dag, kanskje det var 2 løpepause, og løp så intervaller på mølle. Måtte gi meg etter 7km, og nå var det mye verre. Ventet 3 dager, prøvde igjen. Enda verre. Etc etc. Begynte å svømme, rulle, styrke, strekke. Og det er gradvis bedre, men ikke når jeg løper fort, og absolutt ikke nedover. Har brukt schlatterbånd, fordi det føles bedre. På de siste 2 løpeturene - 3 dager imellom, har jeg måttet gi meg på henholdsvis 8 og nå sist 5km. Det eneste positive er at det ikke er vondere etter løping slik det var i starten.

  Smertene gikk fra over kneskåla, til siden (trodde derfor det var løperkne/it-band), så på innsiden, under, over med ilinger ned i leggen og opp i låret - (som fikk meg til å mistenke for stramme legger eller lår?).

  Fysio? Have at it.

  (Kan ikke gjøre utfall eller knebøy, for vondt, og forverrer, kan heller ikke hoppe, sparke hardt fra i svømmehallvegg, eller gå normalt i nedoverbakker/trapper.)

  (Kuriøst nok, etter ei helt i Oslo, med mye gåing, opp/ned, der ting har virket ok, er det nå etter første dag hjemme og timer på datastolen, like ille som det var før jeg dro. det er noe med sitting og måten jeg bøyer knærne på. Det strammer på baksiden og gjør vondt på utsida).

  Du fisker vel dette?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hjelp, er det så vanskelig å være fysio? Jeg må skrive stikkord eller tegne en tegning først. Det pleier å hjelpe. Men jeg gjetter menisk i alle fall.

   Hva da fysio, have at it? Har du vært eller vil du ikke sjekke deg?

   Vi kan jo ikke gå ut på dato. Må fikse knærne våre på et vis.

   Trøsteklem.

   Slett
  2. Hæhhh, ingen kur?
   Legger til at jeg løp 8km på mølle igår, er altså verre idag, men ikke voldsomt, burde gitt meg på 6, men du veit,, uansett, og jo, men fysio, have at it, mente jeg bare at - alle fysioer i hele verden umiddelbart burde sette igang med å finne kuren min, including you..

   Venter i spenning på tegning.

   Slett
  3. Slufsa, du liksom. Verste ordet jeg kan huske å ha hørt. Lest.

   HAR DU PRØVD TERRENG?

   Som sagt, jeg trodde jeg var ferdigutdannet fysio etter å ha blitt sjekket så grundig selv, men okei: ikke helt ferdigutdannet. Må være menisk. Kan du ta MR?

   Slett
  4. Selv har jeg den skiten på utsiden. Kult navn i alle fall. Hello, my name is Chassi, and I have a runner's knee.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...