tirsdag, august 30, 2016

Lege eller fysio

Hei! Jeg er på intensiv rehabilitering; jeg trener og spiser som en skadet Henrik Ingebrigtsen. Eller som grønnsaksspiserne i Grønnsakspisesangen; de som blir sånn passe mett i magen, glad og lystig hele dagen, og så lett i beina at de ikke kan stå stille. Yeah.

Jeg hadde et opphold i helgen bare.

Men Henrik løper i trusa. Vi kan ikke gjøre alt likt.

Jeg har tatt med knærne til en kiropraktor, en manuellterapeut og til fastlegen min. Hvem vant? Bra overskrift, kanskje, for jeg har ikke vært hos fysio ennå, men jeg skal dit også; og poteter og tomater, det går litt ut på det samme, gjør det ikke? (Nei!)


Opplevelse
Kiropraktor: Testet og pratet i en time. Fant ut at jeg ikke har meniskproblemer, som jeg trodde at jeg hadde. Jeg ble filmet i knebøy til og med, og det kom fram at kneet mitt bikker innover. Fin opplevelse bortsett fra mangel på diagnose.

Manuellterapeut: Ga meg øvelser og trente meg som en PT. Kult! Han hadde fått et hint fra kiropraktoren, så han visste hva det gikk i, og vi fikk fokusere på opptreningen. Sendte meg også øvelser på mail, og garanterte friskere knær i løpet av tre måneder. Très bien.

Fastlegen: Legen testet knærne på samme måte som kiropraktoren mens han illustrerte med en knemodell. Det likte jeg. Nå drar jeg i beinet ditt for å teste korsbåndet, "Nå gjør jeg sånn, og det gjør jeg fordi ..." Han fant også ut at menisken var fin, PLUSS at det er leddbåndet som er problemet. Ti poeng. Ga meg resept på betennelsesdempende og sendte meg til MR, men ikke bare det: jeg fikk rekvisisjon til fysio. Konstruktivt! Beste opplevelsen.

(Det er det ytre ligamentet som er vondt. Til venstre.)


Pris
Kiropraktor hos Idrettsklinikken: 520 kr
Manuellterapeut hos Idrettsklinikken: 520 kr
Fastlegen: 250 kr

Fastlegen vant, og fysio er neste.


Det er tirsdag og det regner i Stavanger. Caroline har ennå ikke født, men det er bare fem dager til termin, og hun syns uansett at det er vemodig å si farvel til gravidkroppen. Hun sier så, ja. Er det sånn hos deg, Malin? Og hvis ikke; er du fortsatt glad på hennes vegne? Malin spurte henne kjempehyggelig her en dag, om å få kalle opp datteren sin etter Caroline sin, men tenk, den kommentaren ble sensurert. Ble det for mye av det gode? Jeg skjønner ingenting.

Akk ja. Høsten er aldri for travel til å tulle med fotballfans. 

God tirsdag! Håper dere har det bra.

8 kommentarer:

 1. Yay for fastlegen altså! Håper du finner en flink fysio og får fikset dette kneet ditt. Vondter er SÅ 2016. Blæh.

  Jeg tror det ble for mye av det gode rett og slett. Jeg skulle ikke vært så hyggelig. My bad.
  Er forøverig IKKE enig at det blir vemodig å si farvel til gravidekroppen. Men så har jo ikke jeg vært i så fantastisk fin form som Caroline, så jeg vet jo ikke hva jeg snakker om...

  SvarSlett
  Svar
  1. Den var så fantastisk bra den kommentaren! Jeg hadde allerede rukket å se for meg hvordan de følgende kommentarene ville sagt "Get a life, er du helt fjern?!" og "OMG, for en god idé, det vil jeg også gjøre!" Caroline selv skulle liksom sagt at det var utrolig smigrende, og så skulle hun røpet at det lille barnet skal hete Borrelia (fordi det rimer på Nelia, you know).

   Slett
  2. Hahaha, Borrelia du liksom. Jeg tipper Stevia. For det rimer liksom ikke altfor mye på Nelia også er det jo ganske søtt :P   Slett
  3. Jaaaa!!! Det var dagens. LOL.

   Slett
 2. Denne likte jeg. Er det liksom slik at fasiten kommer på MR? Jeg heier på alle med dårlige bein. Jeg krysser fingrene for at magnesium gjør susen for mine!


  Puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Hey! Nei, jeg tror MR er en sånn ting som de liker å krysse av på listen. "Hun har i alle fall fått MR." ;)

   Slett
 3. You too??
  Jeg har holdt på siden 4.aug. Ikke like flink på rehab, og går selvfølgelig ikke til legen, eller fysio'n, eller kiro'n, ikke ennå, men har svømt, rullet, tøyd og - hold deg fast - til og med gjort noen styrkeøvelser. Ikke for knær da, for alle på internett sier at vondt i knær, har ingenting med knær å gjøre. Det er hofteleddsbøyere, it-band, for stramme, eller for svake muskler, i alt fra legger til lår, som gjelder. Ihvertfall sånn i første omgang. (for meg, kan ikke forestille meg at du har for svake muskler). Hadde jeg ikke testet kneet hver 3.dag med prøvejogg, hadde jeg sikkert vært bra nå.

  NB - Sitting gjør alt mye verre
  , og så må man selvfølgelig finne ut HVORFOR man har vondt.
  Arvelig og giktisk?, eller bare overbelastet?
  (Hør hvor internett vis jeg er)

  Lykke til
  , til oss begge

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha. Hei, kjære du! Du er overbelastet så klart, jeg har også lest meg opp på internett. Og JA til styrkeøvelser. Kan ikke jeg få være fysioen din? Siden jeg har sjekket alt hos alle. Hvor har du vondt, innsiden, utsiden, over eller under?

   Typiske øvelser er uansett bulgarsk utfall, lårspark og rulling eller tøying. Jeg svømte to ganger - helt forferdelig kjedelig - hva med deg?

   Heia heia oss.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...