tirsdag, februar 09, 2016

À propos feitetirsdag

... så fikk jeg denne her servert på facebook-veggen min.
Kalorier, mohahahaha.
Flaks for meg at det alltid vil være behov for en kostholdsveileder, men uflaks for folkehelsen hvis folk kjøper freakshaken. Spørsmålet på feitetirsdag 2016 blir derfor:

Kunne du spist den?
(Eller kanskje man drikker en milkshake, men den ser ut som et måltid.)
 1. Lett. Den ser god ut og ville sett kjeempegod ut på instagram. Dessuten så er det jo feitetirsdag/koselørdag/tacofredag/bursdag. 
 2. Ja, jeg kunne latet som om det var peace of a very normal cake, - Nam nam, Cathrine Sørland og jeg kan spise hva som helst - men måtte trent manisk etterpå.
 3. Ja, hvis jeg fikk 1.000 kroner.
 4. Ja, hvis jeg fikk 10.000 kroner.
 5. ALDRI I LIVET!

Med et flashback fra gårsdagens blåmandag.
Selv hadde jeg spist freakshaken for 1000 kroner, og da ville jeg valgt den med non-stop. Jeg hadde kost meg med den, blitt litt kvalm, tatt en ekstra treningsøkt, brukt opp alle pengene og blogget om det etterpå.

Feitetirsdag er for øvrig dagen da man skal spise 7 måltider, og det har jeg tenkt å gjøre, men dagen kalles også grautatirsdag, og det kan jeg like! Jeg er allerede lei av egg i grøten, men i dag byttet jeg ut egget med cottage cheese, og kokte grøten på en god dose ripsbær, og holy moly; Veldig godt.

Ripsgrøt med cottage cheese, sjokolade og peanøttsmør. Hm-hm-hm. :D
Freakshake, anyone? God feitetirsdag!

21 kommentarer:

 1. Hehe, jeg har planer om å spise en og når jeg først skal freake helt ut så blir det den med donut og oreos.
  Vi hadde noe lignende i London faktisk, bare at det ikke var en milkshake men et gigantisk coctailglass fyllt med kake, sjokolade og krem. Jeg tror jeg ble ganske kvalm.

  Nydelig grøt! Den så superfresh ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, du er så bra! That's why we love you, Malin, du er vårt normale alibi. Det coctailglasset fikk jeg på snap, tror jeg, og jeg ble mektig imponert da også.

   Slett
 2. Jeg hadde ikke spist den for 10 000. Det har (etter nærmere ettertanke) ikke med kaloriinnholdet å gjøre - men fordi jeg hadde blitt syk av laktose/gluten og fettsjokk. Jeg har fått fettsjokk en gang før. Jeg spydde et døgn i nydelige Albertville. Jeg ville heller spist tilsvarende kalorimengde i peanøttsmør. Hvor mye peanøttsmør blir det? :)

  Og enig med Malin. Den grøten så megafresh og god ut. Synes det er veldig kult at du forsøker kutte ut prottispulver. Så grøtverksted er jeg med på. Så veldig med på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Busted. Du må late som om den er laktose- og glutenfri da, men ei heller fettsjokk er verdt titusen kroner? Kunne du spist tilsvarende mengde i peanøttsmør så er det mindre enn et glass altså. En freakshake skal ha minst 1500 kcal, så du måtte spist i overkant av 2/3 peanøttsmør, om vi snakker Green choice-standardtypen. Det gjorde jeg etter 7-fjells engang. Nam nam.

   Game on, grøtverksted!

   Slett
  2. Det sykeste er jo at det er etablert begrep. Nå googlet jeg freakshake (har lunch på gjemme-kontoret) - OG DET FINNES TUSENVIS av varianter! Det er det sykeste.

   Jeg ville så mye heller spist peanøttsmør. Mulig en blir VELDIG kvalm etter så mye peanøttsmør også. Ugg.

   Blir det like mange kalorier som i 300 gram potetgull? Ca?

   Slett
  3. Hei pus!
   Ja, det blir vel som en pose chips pluss bittelitt. Plis si at du har spist en pose chips en gang. :)
   Jeg ble ingenting kvalm av å spise et glass peanøttsmør.

   Slett
 3. Jeg ELSKER dessert, men det der ser bare ikke godt ut.. Men jeg hadde såklart spist en for titusen kroner!
  Grøten din ser VELDIG god ut! Vi hadde sjokogrøt a la Chassi til kvelds i går :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Titusen faktisk? Not just playing hard to get? ;)

   Min grøt var rips à la Maiken, for den er kokt med banan. Nam! Så takk for det. Hvordan var sjokoladegrøten?

   Slett
 4. Kanskje tusen da.. Hvis jeg fikk den servert etter en flaske vin ;) Å, nå så grøten din enda bedre ut når jeg vet at det er banan oppi også. Sjokogrøten var helt topp! Med en dæsj peanøttsmør ble det som en dessert i seg selv :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Det fikk du. Vin først, og så en portvin til freak-festen.

   Ja til banan - digg! Lagde du sjokogrøten med egg eller proteinpulver? Eller melk, for all del, om du er like normal som Malin.

   Slett
 5. Jeg hadde gjort det gratis, og skyldt på mannen min etterpå når jeg startet spyinga.

  SvarSlett
  Svar
  1. Såpass! Jeg kan holde håret ditt. ;)

   Slett
 6. Jeg kunne gjort det helt uten å ta den ekstra treningsøkta.
  Hadde sikkert blitt liggende på sofaen en uke etterpå. Og jeg tror aldri jeg hadde BETALT for å spise den.

  Når det er sagt, så synes jeg kanskje denne bloggposten bikker over på det usunne sunne, Chassi, om det er lov å si? For jeg er veldig enig i at denne retten/drikken (???) virker helt ekstrem og ikke til å anbefale, men det er tross alt bare et ekstremt hopp i kaloriinntakket en dag om noen spiser den. Jeg vet ikke, altså. Liker bare ikke denne polariseringen mellom det sunne og det usunne, og at det virker uvanlig å være et sted midt i mellom.

  Kan hende jeg bare er sur fordi damene på jobb kommenterer sukkerinnholdet i brunost HVER DAG, mens mennene sitter på andre enden av bordet og spiser sjokopålegg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lille-t. Takk for hilsen. Nå må jeg svare ordentlig, for sånt er ikke til å kimse av. (Kunne sendt Lars Kristian på deg; bedt ham rope høyt at WTF, ingen her er usunt sunne; men han er på treningsleir i La Manga og flere her er usunt sunne.)

   Takk for tipset. Det er kanskje dumt å tøyse med det i det hele tatt, men jeg tror vi setter ting på spissen. Ingenting er mer sexy enn å spise sjokolade på en mandag og syns at det er greit. Det gjør Malin, og det prøver jeg å gjøre selv. Det er absolutt satt på spissen når vi kaller Malin normal, men ville det ikke vært verre om det var hun som ble presentert som unormal?

   Jeg ER motstander av at freakshakes får selges i det hele tatt. Jeg tror det er verre enn alkohol og kommer til å bli framtidens sigaretter. Det har blitt en megahit i andre land allerede, og samfunnet blir visst mer og mer sånn at skillet øker mellom det sunne og det usunne.

   Mongo med det maset om brunosten. Jeg spiste på trass helt enorme mengder bananer i den banandebattuken, for sånt blir et stort tema der jeg jobber.

   Slett
  2. Tusen takk for ordentlig svar. Jeg måtte bare vifte litt og si fra. Jeg tror vi egentlig er veldig enige. Og jeg tror definitivt at freakshakes bidrar til at skillet mellom det sunne og det usunne øker, og at folk blir enda mer matforvirret.

   Jeg vet i hvert fall at jeg spiser brunost i protest mot at folk kaller det usunt (selv om jeg definitivt er klar over at det ikke er det samme som å spise salat), fordi ... jeg kunne jo tatt med en freakshake. Eller spist skoleboller. Eller noe annet som faktisk er usunt! Det blir jo det samme som å si at en person som tar en agurk på skiva er helt vanvittig sunn.

   Mat provoserer meg visst, litt.

   Slett
  3. Takk for tilbakesvar, lille-t. Jeg vil ikke være den som provoserer noen, så nå skal jeg slutte å ha vondt i magen og lure på det. Spis brunost! Gjør opprør. Sånne kommentarer som "spiser du brød" eller "spiser DU banan/sjokolade/fastelavnsboller?" er dødskjedelige.

   Klem på deg.

   Slett
 7. 1. Lett. Deretter ville jeg ammet hvert tiende minutt i to og et halvt år etterpå. Neeiiida. Seffer'n ville jeg trøkka den i meg, kost meg skikkelig, gitt fingeren til kritikere og lagt ut mavebilde på instagram etterpå med teksten: because I can.

  SvarSlett
  Svar
  1. Matilde! :D

   Hvordan går det? Jeg hadde spandert freakshaken (eller bare en kaffe) om du ikke bodde så langt borte. Selges freakshake i Oslo?

   Slett
  2. Veldig bra, takk, nå som vi har kjøpt hus i skogen. Serr! Det er I SKOGEN. Ikke bare tulleskog. En skikkelig voldsom skog, og i den skal vi bo. Litt mye styr nå, men spør igjen i mai, så tenker jeg at svaret er at det var verdt bryet med å bo i en steril visningsleilighet, full av mainstream nips fra IKEA, i halvannen uke.

   Jeg vet ikke om freakshakeutsalgssteder i Oslo, men selv om jeg bor i Oslo (i og i, fru Blom, bor jo i skogen her også), så er jeg liksom aldri i Oslo.

   Si at du har drukket freakshake siden sist, a. Please. Det ville vært imagebyggende.

   Slett
 8. :_) jeg hadde kunnet spist den med nonstop blir jo dårlig av alt jeg spiser og kaster det opp. I følge legen som testa amgesekken min tar ejg opp under 1% av næringen i det jeg spiser så jeg ikke så redd for sånne skummel drikker lenger.

  Desuten føler jeg for å feire. Gjettt hvem som FLYTTTER til Norge????? :-D :-D :-D å si jeg elsker deg men OL har vært dræømmen min sidne jeg var 8 visst du elsker meg så hjelper du meg å relaisere den, var tydligvis det hoteste trikset i boka.

  ja takk begge deler. Olebrum style yolo extrem :-) så da ligger det ann til at den lille skotten kanskje blir med til Stavanger på NM faktisk så da får vi jo testa freakshake alle sammen. Og hun spiser jo frityrstekt pizza så hun vinner nok lett :-p

  SvarSlett
  Svar
  1. Hold opp, for en kjempekjempekjempegod nyhet! Dødskult! :D Her har ting skjedd ja, og akkurat som det burde skje. Nå ble jeg glad. Synd jeg ikke er i Stavanger når dere kommer i mars, for jeg kunne lett tatt en freakshake om jeg hadde så fint besøk. (Hvis OL-deltakerne drikker freakshake så vil jo jeg også det, kan skjønne.)

   Kan magesekken ta opp 1 prosent av det du spiser? Er det mulig? Uff.

   Takk for gode nyheter, Ingrid. <3

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...