torsdag, mai 30, 2013

Jeg, triatletgudinnen

Det er like greit å si det, for ellers skjer det aldri. Jeg skal bli en triatletgudinne. Shit, der er det sagt! Uten å sikte mot triatlon, for all del. Jeg kan ikke svømme engang, men jeg kan kanskje komme til å se ut som en svart gudinne ganske snart. Etter en uke på sofaen har jeg fått ladet opp litt, så nå blir det greit å trene igjen. Planen var å teste et Arnold-program, det er jo en del av utfordringen, men så lette jeg heller videre etter andre sommeralternativ, og hello, det er ganske kult at på bodybuilding.com så får man velge hvordan man vil se ut.

Og jeg vil se ut som hun til venstre!

For en drøm!

Steg 1: Små babysteg. Jeg har oversatt og skrevet ned treningsprogrammet. Det må oversettes fordi de bruker noen jentete termer på jenteprogrammene (glute bridge blir til butt bridge, og body saw blir til butt raise(?)).

Ruumpebrooo...

Steg 2: Og steg to da. Snart. Jeg begynner i dag. I dag skal jeg trene igjen, det er planen. Programmet starter med en beindag, men den hopper jeg over nå på første uken. For beindager altså. Årh. (Jeg skal heller ikke, btw, følge den rare dietten.) Rygg og skuldre høres mer ut som noe jeg kan klare. Da blir det sånn:
1a. Skulderpress med manual
1b. Stående roing
2a. Sidehev
2b. Stående tåhev
3a. Foroverbøyd sidehev
3b. Nedtrekk
4a. Sittende roing
4b. Fronthev over hodet (den var ny!)
5a. Liggende t-bar ro
5b. Sittende tåhev (det er generelt mye legg på dette programmet)
30 minutter ellipse eller lignende.
(Det er supersett som er linket sammen.) 

Programmet har fem styrkeøkter og en kardio per uke, men avslutter også hver styrkeøkt med en 30 minutters kardio på relativt høy intensitet. Spennende. Det som gjør dette programmet ekstra kult er at det inneholder en del plyoøvelser som froskehopp og spensthopp og sånt, og det gleder jeg meg til. Eller, det er jeg spent på, for nå har jeg trent kanskje tre styrkeøkter på en måned og plutselig skal jeg tidoble intensiteten. Så jeg er aller mest spent.

Utfordringen går også bra. Tre dager uten grøt var LETT når to av dagene ble hotellfrokoster i Bergen. :-)

Den siste dagen ble musli med masse yoghurt.

Og fem dager uten kakao var kjempelett når hjemmetannblekingen sa Stay away from non-white food. Så i morgen casher jeg ut kinobillettpremien. Da blir det The Great Gatsby. (Eller The Great Gatsbury, som den lille østlendingen sier. Hun er så søt.) Har dere sett den? Er den bra?

Og er det andre som skulle ønske at kroneisen var større?

14 kommentarer:

 1. jeg vet ikke om jeg skulle ønske deg var større jeg, men hvis du skal tidoble antall styrkeøkter OG begynne å spise kako og gryn igjen, kan du jo bli hur stor som helst!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingavennen! Jeg vil ikke bli større altså, jeg vil bli som en triatlet. En som kan både froskehoppe og ta pullups og gå i fjellet. Ka du trur? Må jeg ta dietten også, er det det du prøver å si?

   Slett
  2. som vanlig prøver jeg ikke å si noen verdens ting, og skulle egentlig ønske at jeg evnet å holde munn. men okei. nei, så lenge du fortsetter å være så uforskammet god til å løpe i fjellet som du er nå, er det vel helt greit om du blir en froskehoppende muskelbunt som kan ta uforskammet mange pullups
   ;)

   Slett
  3. Ha ha ha! Ja, for det var det jeg ville høre. Jeg kan ikke klatre da. ;)

   Slett
 2. Froskehopp, pullups og tur i skogen, istedenfor svømming, sykling og løping? Haha, i like it!
  Kanskje du skal nevne det som ett alternativ for Stavanger Triatlonklubb? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. I like it too! Men det er et LITT mer funksjonelt treningsprogram - enn bare knebøy og benkpress altså - uten at jeg skal nevne det for triatlonklubben. (?) Jo, det må det være.

   Jeg tenker på Svein hver gang jeg går i fjellet, for der har du en som liker å sykle, men som burde trene mye mer på Gaustatoppen-look-a-likes. Han skulle vært med oss på 7-fjells! :P

   Slett
 3. Den lille Østlendingen30 mai, 2013 14:20

  Åh. Jeg er søt visst. Det kan jeg like. Selv om det ebtyr at jeg kaller filmen the Great Gatsbury. FUCK.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er supersøt! <3

   Gleder meg til kino!

   Slett
 4. Jeg har sett den, den er brabra! Mr. DiCaprio ser ut sdom han er 25 år, bare det var nok for meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kuli! Jeg var så forelsket i DiCaprio engang, at jeg fniste meg gjennom hele Titanic. :D

   Slett
 5. så mange øvelser du kjører! :p blir sikkert bra da :* god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir sikkert skambra. :)

   The more, the merrier! Men det er så lette øvelser at gårsdagen gikk over all forventning. Ingen problem alls. Jeg håper du også får en nydelig helg. <3

   Slett
 6. Den lille Østlendingen01 juni, 2013 06:08

  Vil du bli med på 90 minutter langspin i dag fineste triatletgudinnen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, den hadde jeg ikke sett! - Kanskje fordi du har okkupert pad i dag.

   Jeg vil bli med og trene triatlonprogram (uffda, det høres LITT kulere ut enn det egentlig er), vil du ikke heller bli med på det? :P

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...