søndag, januar 13, 2013

Ski uten glid men med kule klær

Hei! Dette er historien om da jeg fikk nye Bergans-klær og dro på skitur selv om det ikke var snø på fjellet. Det ser kanskje greit ut på bildene, men nei og nei og dengang ei, vi måtte legge skiene fra oss på veien. Årets første quick-fix. Jeg skulle gjerne kitet på Haukeli eller gjort noe kult, men så måtte vi rekke nyttårskonserten med gamle bestemor.

Heei Bergans! Jeg har fått meg Stryn jakke (som er luftig i oppoverbakke og varm nok i nedoverbakke) og så tester jeg en polstret Sirdalbukse som gjør at jeg kan gå i 15 minus uten stillongs.

Og så bittelitt snø å gå på.

Og verdens beste turselskap.

Og proteinbar. Og dét alene er verdt å gå på tur for.

Juba juba.

Vi gikk til Sandvatn som er den høyestliggende DNT-hytten i Stavanger-området, for var det noen steder det skulle finnes snø så måtte det være her. Det var kaldt nok i alle fall.

Den lille østlendingen har Sastrugi down jacket (som er den letteste og varmeste og mest kompimerbare) og jeg har Fonna down jacket (som er mer polstret og kan brukes i nedoverbakker).

Den lille leser Se og Hør og jeg leser Dandy av Jan Guillou.
Og det var F.U.L.L.T. i hytten.
Stappfullt faktisk.
Vi bodde 34 mennesker på 14 sengeplasser. I følge ut.no er det 26 sengeplasser på Sandvatn, men det skriver de bare fordi det fins en haug med madrasser som er stablet på hemsen. Det betyr ikke at det er plass til disse madrassene eller til så mange mennesker. Nå som vi var 34 stykker så lå vi omtrent fem på hver madrass og to på bordet og en på utedoen.

På denne madrassen bodde det ti små tinnsoldater.

Og i denne stuen lå det syv store snømenn.
Men Bergans altså! Jeg var gul og rød og høy på livet.
 
I dag er vi hjemme igjen og jeg har fått Porridge in a Jar - det beste jeg vet, men det forteller jeg bare for å vise at Bergans har veldig deilige inneklær også.


Sånn som Humle jacket som er av teknisk ull.

Hei humle!

Og så et sisete bilde av fantastisk hytteliv, med oppvask i crocs og hodelykt.

Oi oi oi, dette er innlegg nummer 600! Takk for meg og takk til Bergans. God søndag!

48 kommentarer:

 1. Den lille østlendingen13 januar, 2013 11:06

  Takk for en N.Y.D.E.L.I.G skitur uten ski.
  Takk for tålmodigheten.
  Takk for at du fortsatt er blid når jeg vil snu og dra hjem etter 45 minutter. (Etter å ha pakket i 2 timer og kjørt i hallvannen).
  Takk for at du legger deg ekstra tett inntil meg i UNI-SOVEPOSEN vår når jeg sier at jeg hater DNT når menneske 34 vil INN på det bittelille soverommet vårt. Takk for at du sier jeg er pen selv uten sminke og i crocs.
  Og takk for at du lager etiopisk kylling til meg . Når jeg EGENTLIG fikk tilbud om kokos-sei. <3
  Og takk til deg og Bergans for at jeg fikk låne hovmod, lue og verdens beste DUNVOTTER.

  PUSS PUSS

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at DU er så nydelig og gidder å spise etiopisk! Og gidder å bli med på skitur når det ikke er snø engang! Alt er kult når du er der. Puss!

   Slett
 2. Haha, jeg og den lille fra øst hadde passet perfekt sammen på fjellet. " Du vil hjem etter 45 min sier du?" "HELT OK" ;-)
  Så fine dere er <3

  Og for noen fantastisk freshe klær. Jeg har kjøpt fjorårets Bergans på 70 %... er det som å banne i kirka, eller er det greit liksom?
  Goood søndag!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Heei Malin! Så Nike Get Fit var bra? Vi gleder oss til å bli med å teste neste helg. Bergans var like bra i fjor - da matcher vi bra hvis vi møtes i fjellet. :D

   Slett
  2. Ja, timen var veldig bra men uff så slitsomt :/
   Jeg håper at jeg får en ultrastrek kjerne og blir kjempe god på burpees fremover.

   Slett
  3. Burpees er den nye vinen. :D

   Slett
 3. Den lille Østlendingen13 januar, 2013 16:43

  Malin og Chassi og alle: Jeg mener takk for BOBLIS. Men så "hjalp" iPad meg - så ble det HOVMOD. Skjebnenes ironi.

  Malin: Jeg er egentlig veldig glad i å være på tur. Og jeg ha rblitt observert trallende på en sang i 9. time på vei fra Sandhaug til Litlos. Men jeg har også bannet veldig mye på andre turer. Og særlig om jeg har litt vondt, er litt sulten og EKSTRA SÆRLIG om jeg er litt redd. Men det som er helt sikkert er at jeg ikke har angret på EN ENESTE TUR. Alle har vært lærerike, morsomme og supre på sin måte. Til og med turen i vaskemaskinen i høst. Og SÆRLIG den i helgen. Men mest av alt magiske marka i romjulen. KOM DEG UT. MELD DEG INN.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tviler ikke ett sekund på at du koser deg på fjellet lille Ø :)
   Jeg synes fjellet er fantastisk, når det er fint vær. Det er egentlig kun været det står på. Jeg er ikke så flink til å kose meg ute i stygt vær ;)
   Men denne turen såg nydelig ut, og romjulen deres...ah, magisk!
   God mandag dere to <3

   Slett
  2. Og Bergans blir til "vedtaka". Eller er det bare jeg som har nynorsk ordliste? :S

   Slett
 4. Dere altså! Så søte! Bedre reklame for Bergans og norsk natur og skitur, til og med uten snø, kan vel knapt finnes. Og den Humle jakken der i lilla var utrolig fin. <3 lilla og <3 ull!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååe, DU er søt! Humle var super. finner du Bergans i USA?

   Klem på deg!

   Slett
  2. Har aldri sett noe Bergans her nei. Ei heller Kari Traa, men min kjære far har akkurat sendt meg en Kari Traa trøye, og masse makrell i tomat. Når den pakken kommer blir det fest! hehe..

   Hvor mange dager skal dere være i New York? Jeg sender noen overnattingstips på FB en dag, as requested by your little sweetheart :)

   xx

   Slett
  3. Tusen takk, det hadde vært GULL! Helst noen tips som ikke koster en million. Vi skal være der en hel uke. Hva skal du gjøre i sommer?

   Jeg tar gjerne med makrell til deg, det hadde jeg også savnet i USA. :)

   Slett
 5. haha. jeg er LIKE imponert HVER gang jeg ser deg på tur! :*

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahaha! kult! Jeg liker å imponere. :D

   Du imponerer med all den kule måten du lager.

   Slett
 6. Den lille Østlendingen14 januar, 2013 07:15

  Sunny: *Rødme rødme* -takk for at du drar meg med i dragsuget... Jeg er lykkelig gratispassasjer med helt egen turleiar som lokker med Lara barer og tyggi i oppoverbakkene. Det venter alltid uhemmet mye skryt for hver minste ting jeg foretar meg og. Feks. at jeg blir med, at jeg prøver, at jeg tar en brøkdel av fellestingene, at jeg får fyr i peisen etter 12 forsøk. Jeg kan og få skryt om jeg er flink å tisse rett før jeg legger meg, sev om jeg er trøtt, og dersom jeg tar fine bilder. Jeg er så heldig. Jeg har min helt egne, Bergans-sponsa turlederkjæreste. Puss puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha!! Fine du! Lots of love!

   Slett
 7. Fine dere var i Bergans :-) Skitur uten ski er kjedelig, men skitur uten skisko, DET hadde vært deilig :-)

  Kosepå!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille østlendingen15 januar, 2013 19:29

   Bertenina: Takk snille fine. Jeg har lånt så in boblis i helgen. Og lue. Og DUNVOTTER. Dunvottene var HELT magiske. Skisko er noe dritt. Jeg gikk mine første to skiturer i fjor med en sko i ett nummer for lite. DET BLØDDE av beinet mitt. :/ Nå går det bedre. Anbefaler silikonsokker for bedre forhold til skisko generelt. Puss puss

   Slett
  2. I love Bartis uten skisko. <3

   Slett
 8. Nei det så jaggu koselig ut :) Og litt slitsomt å være så mange på en hytte! Tar de ikke i mot reservasjoner eller?

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Østlendingen15 januar, 2013 19:32

   Helen: Nei, ingen reservasjoner. Stinn brakke. Like greit. Det var ikke SÅ slitsomt. Vi a oss først og stod opp først. Vi fikk dermed fin soveplass og null frokostkø. :D Trikset er i allefall å ikke være avhengig av å steke noe eller sånt til frokost... Hvor bor du? Er du vant til marka-hyttene? Puss och kram

   Slett
  2. Hei Helen! Det var uberkoselig på hytta, men vi visste det ville bli fullt fordi været var så fint og fordi det gikk en fellestur hit med 20 deltakere. Vi kunne gått til Blåfjellenden om vi ville ha mere plass, men der var det enda mindre snø. Det er ytterst sjelden at det er så fullt som nå. Kom og bli med!

   Slett
 9. Haha, du er så herlig du! Gøy med turer i Bergans og FLOTT promotering :-) Nåvil jeg også ha gul jakke til å stå på ski med.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kult! Takk for alt det fine du skriver. :)

   Slett
 10. Er det nå jeg skal si at Bergans burde spart akkurat dette settet til påske? Nei? Ok, da holder jeg det for meg selv.
  Men Godt Nyttår det kan jeg si.
  Til dere begge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha. :)

   Godt nyttår, kjære du! Jeg har lest mange bøker i 2013 allerede, og jeg tenker på deg hver gang jeg krysser ut en på listen. Game on! :D

   Slett
 11. Den lille Østlendingen - håper på fargeforståelse15 januar, 2013 19:39

  Ingalill: Godt nytt år til deg og. Jeg blir SÅ glad når noen inkluderer meg og. Veldig kjekt. Smiler over hele fjeset.

  Men julen varer helt til påske - og da må påsken vare helt til jul, for det er ingen logisk brytning der. Da er det are rett og rimelig at jakken er gul. Hele året.
  Min er grønn. Knallgrønn. Og det er bra. I fjor var den blå.

  Grønn og gul. Det er slitsomt med disse fargene skal jeg i deg :P Vi må jo også matche litt. Og så likervi ofte like ting og også klær. Og like klær går ikke. Og DET må vi unngå. DET blir visstnok feil. Og i fjor var vi en rød jakke og en blå og i år en gulog en grønn.

  SvarSlett
 12. Den lille Østlendingen15 januar, 2013 19:49

  Chassi: (på melodien jeg gikk en tur på stien)

  Vi skulle dra på fjellet
  Og søke solens glans
  Da ropte de fra posten
  Du har fått pakke fra Bergans
  Bergans, Bergans, ei pakke fra Bergans, Bergans, Bergans, ei pakke fra Bergans.

  Og pakken rommet jakke
  Og boblejakke med
  Vi måtte dra på fjellet
  Og teste utstyreeet.
  Bergans, Betgans, ei jakke fra Bergans, Bergans, Bergans ei jakke fra Bergans.

  Og turen den var toppers,
  I sol og nydelig vær,
  Og du var rett så vakker
  I fine nye klær
  Bergans, Bergans, i utstyr fra Bergans, Bergans, Bergans i utstyr fra Bergans.

  Kom hjem. Nå har du vært for lenge på jobb. Pus, jeg og Forbrydelsen venter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nyyydelig! Jeg synger oppi hodet ennå. Du er verdens beste! Kjekt å se at du også (tydeligvis) har jobbepauser innimellom.

   Slett
 13. Chassi, chassi, det TAR AV i fotballfrue-innlegget om "treningsglede" Dette er noe for deg :-) http://fotballfrue.no/2013/01/15/15-steg-til-treningsglede/#comments

  Han Lars kristian er en kverulant altså.

  SvarSlett
  Svar
  1. Fy filler!!! Takk for tipset. Jeg blir så provosert at jeg er redd jeg må kommentere selv også. Han er jo helt uspiselig! Jeg vet ingen som er så spydige som de to kan være. At treningsidealet til fru Fotball er underernært er det jo ingen tvil om, men det er greit. Det er de spydige svarene fra LK som provoserer.

   Slett
  2. Folk har tydeligvis ikke lært at med mindre de bare skryter av alt hun skriver så blir de halshogd. :p Jeg ga opp å lese fordi jeg ble så utrolig provosert, gidder ikke kommentere noe som aldri i livet ville blitt publisert likevel. ;)

   Slett
  3. Jises, det var jo 10 min av livet mitt som jeg aldri får igjen... :O
   For en grusomt irriterende mann! Barbie & Ken GONE INSANE!

   Slett
  4. De er sprø!!! Vi må lage motinnlegg. :P

   Slett
  5. Den lille østlendingen17 januar, 2013 18:24

   Hanne, Chasssi, Maije, Malin: Sykt. Dette er jo helt galemathias. Ja, ikke dere altså. Men disse to lollipopmenneskene. Ha ha. Jeg tipper vi snart får en fotballfruens-ektemann-blogg snart. Han har tydligvis mye på hjertet. Han kommer sikkert til å blogge mye om seg og sitt forhold til mat. :/ Og når han skal se tilbake på hvor syke forbilder han hadde før (altså de han har nå) skal vi kodeprate med ham i kommentarfeltet. Ellers ser jeg for meg at han muligens må gå til samtaleterapi snart - han har MYE innestengt frustrasjon... Kanskje fordi han spiser så lite karbs og føler seg så TOM. Jeg er glad jeg verken er ham eller kånå. Stakkars pretty, skinny, rich ppl.

   Slett
 14. Kanskje du og østlendingen skulle følge i fotsporene til han her? http://reisebloggen.vg.no/2013/01/17/frossen-roadtrip-dag-2-rallarvegen-pa-ski/

  SvarSlett
  Svar
  1. Oh boy! Takk for tips! Jeg har syklet Rallarvegen en gang (det kom i bloggen til og med, men jeg syklet med en eks som har hacket seg inn og fjernet alle bildene: http://chassi.blogspot.no/2005/06/rallarvegen.html), men dette ser myye flottere ut! Har du vært der selv?

   Slett
  2. Nopes, men jeg har store planer om å sykle Rallarveien neste år. Voss-Geilo ene dagen og Rallarveien tilbake dagen etter. Fikk nesten lyst til å gå på ski der selv!

   Slett
 15. Jeg liker klærne skikkelig godt ass. Ikkeno casual thursday her lissom.

  SvarSlett
 16. Thanks for finally writing about > "Ski uten glid men med kule kl�r"
  < Loved it!

  Also visit my web-site - iρhοne repair kl

  SvarSlett
 17. Hellο I am so glad I found your webpage, I
  really found уou by mіѕtake, while I was bгowsing on Aol for something else, Nonеthelеsѕ I am herе
  now аnԁ would just lіke tο ѕay thank yοu for а inсredible post and a all round еntertаining blog (I also love the theme/design), I don’t have
  time to go through it all at the minute but I have saved it
  and alѕο inсluded уour RSS feеds, sο when I have timе I
  will be back to reaԁ muсh more, Pleаse do
  keep up the aωesome jo.

  Stop by my sitе - http://macbookrepirkl.blog.com/

  SvarSlett
 18. I'm extremely impressed along with your writing talents as smartly as with the layout on your blog. Is that this a paid subject matter or did you modify it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it is rare to see a great weblog like this one these days..

  Take a look at my web site iphone repair petaling jaya

  SvarSlett
 19. Hеya are using Woгԁprеѕs for your sitе ρlаtform?
  I'm new to the blog world but I'm trying to get ѕtarted and
  creаte my own. Do you neеd аny html
  coding expertіsе to makе your own blog?
  Anу help would be greatly appreсiated!


  Here is my web blog :: iphone screen repair malaysia

  SvarSlett
 20. Link eхсhangе iѕ nothing else but it is ѕimply plaсing the other peгѕοn's weblog link on your page at proper place and other person will also do similar in favor of you.

  Here is my page - ipad Repair malaysia

  SvarSlett
 21. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted
  to say that I've really loved surfing around your weblog posts. After all I'll be subscribing for your rss feed and I'm hoping you write once more very soon!

  Also visit my webpage pregnancy helper

  SvarSlett
 22. Why visitors still make use of to read news papers when in this technological world everything is accessible on
  net?

  Here is my web-site ... lloyds pharmacy

  SvarSlett
 23. Why visitors still make use of to read news papers when in this technological world everything is accessible on net?  Check out my web site - lloyds pharmacy

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...