onsdag, november 07, 2012

De røde ting

Ditt sinn monne flyve så vidt omkring,
det er så du glemmer de røde ting,
det er så du aldri en time har fred,
du lengter bestandig et annet sted.

Jeg flyver vidt omkring.
Den lykken du søker blant blående fjell,
kan hende du alltid har eiet den selv,
du skal ikke jage i hvileløs ring,
men lær deg å elske de røde ting.

Og elsker røde ting.
Først mensen og så rødbeter. Neida.
Men er det ikke kult? Kylling og ovnsbakte rødbeter i nistepakken.

Og rød ris kokt i rødbetevann!

Det er lett å hente fram gamle bedehussanger (jeg kan alle) når man ikke har så mye å fortelle, men dette er egentlig historien om appelsingrøten.

Denne.

I dag laget jeg verdens beste havregrøt med appelsin og sjokolade. Åh, så bra den var. Appelsinessens og -kakaogrøt kan den også kalles, men det går virkelig ut på det samme. Det var den beste noensinne. Det er dessverre ikke mitt bilde over. Det skulle jeg ønske at det var, men det er havregrøtartisten sitt - the oatmeal artist - og det eneste vi to har til felles er at hun er lærer og jeg er lærerstudent og at vi begge elsker havregrøt. Oppskriftene er nokså like, men hun tar bedre bilder og bruker ordentlige appelsiner. Jeg brukte falske appelsiner for all enkelhets skyld.

Her har jeg appelsiner helt til jul.

Oppskriften er 60 gram havregryn, 1 stor spiseskje kakao, litt salt, litt søtt, 1 scoop proteinpulver og en liten teskje appelsinessens. Havregrøtartisten bruker ekte appelsin og litt juice, og det funker nok det også, det blir uansett Orange and Dark Chocolate Oatmeal. Go crazy!

Question of the day: Hva heter sangen egentlig?


Jeg er på vei til Bergen for å være PT-student og trene på SiB. Det skal regne som det alltid gjør, men jeg skal kose meg som aldri før. Ha en nydelig onsdag! Kjempeklem!

37 kommentarer:

  1. FAen ass, satt akkurat og spiste brødskive med julepostei og rødbeter og så mistet jeg rødbeter på den helt nye genseren min og bannet høyt, og så så jeg bilde av rødbeter på bloggen din i sekundet etter. Vær så god for historien.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra at du fortsatt LESER blogger! Tusen takk for historien, den var kjempefin. Jeg har også spist leverposteiskiver i dag, men jeg hadde tunfisk oppå i stedet for rødbeter. ;)

      Håper du har det bra, nydelige du.

      Slett
  2. DE NÆRE TING!

    StreetArt in my <3

    God tur til Bergen :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Selvfølgelig vet du det, for du er jo herfra! Men ikke si det til noen. Jeg tror ikke noen andre kommer til å vite det. Tusen takk! God helg til deg også! <3

      Slett
    2. Den lille Østlendingen08 november, 2012 20:52

      Malin: Do you <3 StreetArt in general, or just the one (and only) at Madla? En venninne har i tilfelle akkurat startet spraymycity.com (!) Up and coming StreetArt Blogg. Cool? <3 Out

      Slett
    3. I <3 StreetArt in very general!! Synes det er komt mye bra rundt om i vår fine by :)

      Very cooooool blog - thank you :D

      Klem fra very international Malin

      Slett
    4. Den lille østlendingen09 november, 2012 07:41

      Malin (very international indeed),

      Where? Is there actually MORE to see? Please - Take pictures and BLOGG about it. You should.
      OR - take a picture and send it to spraymyblog(!) XOXO

      Slett
    5. O but there is so much more to see litle eastender :)

      Nuartfestivalen har jo skapt mange fine kunstvegger rundt om i byen. Om jeg får knipset så skal jeg selfølgelig maile det til spraymyblog :)
      Har dere hatt en fin helg?

      Slett
    6. I love streetart too! I love Nuart and Banksy. <3

      Super helg her, takk som spør. Bergen er alltid bra, og PT-studiet var lærerikt som aldri før. Du da, kjære Malin?

      Slett
  3. Appelsinessens er viktig ingrediens i min kjære gulrotkakegrøt <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Hvordan kunne jeg glemme det?! Oi oi, tabbe. Det var jo deg vi fikk det fra! En liten østlending her har bestilt allslags essens etter å ha lest om det hos deg. Nå smaker yoghurten plutselig kirsebær og kaffen karamell og "isen" vaniljesjokolade. Tusen takk for tipset, frøken Friken!

      Slett
    2. Den lille østlendingen08 november, 2012 16:31

      Friken: Tusen takk for tips. Chassi har nemlig vært ett eneste stort smil etter hun fikk appelsinessens!!

      Puss och kram

      Slett
    3. Bare hyggelig, dere to <3 Neste prosjekt: Få tak i alle de spennende, rare, naturlige essensene som selges kun i Amerika. De er til og med helt naturlige og inneholder kun smak, ikke søtning av noe slag. Cinnabon, french toast, bubblegum, marsmellows, apple pie, banana split, hot cinnamon candy, milk chocolate toffee, tutti frutt, egg nog, waffle, blueberry... Need i say more? Nå som du er essensfrelst: http://capellaflavordrops.com

      Verden trenger kesam med popcornsmak! Eller er det bare jeg som synes det høres godt ut...? En dag blir de mine, alle sammen! (håper jeg).

      Slett
    4. Den lille østlendingen08 november, 2012 18:02

      Friken: Milde himmel! Jeg har snublet inn i essensparadis! Har DU handlet derfra? De har jo ALT. Og jeg som trodde Cacas var toppen av verden... Du snubler over SÅ mye kult...
      Og den siste peanøtt/ cookie dough kaken din så SUPER ut! Puss

      Slett
    5. Jeg håper å få fatt i noen snart! Ser faktisk at de er billigere på netrition.com (http://www.netrition.com/capella_flavor_drops.html) de har visst også billigere frakt, men de har ikke alle smakene ser det ut som :( Kommer i alle fall til å bestille en bunch etter at jeg har fått tak i quest proteinbarene. De er så konsentrerte at de holder lenge og :D

      Slett
    6. Den lille østlendingen08 november, 2012 23:20

      Friken: Du MÅ gi lyd når du får handlet. Jeg er såååå spent! Über-spent!! :)

      Slett
    7. Den lille østlendingen09 november, 2012 07:45

      Friken: Dersom du skal gi meg ti på handletopp i Sverige - hva må jeg handle liksom? Jeg er nemlig på sykebesøk i øst - og det er mulig det blir handletur(!) Jippi! Puss puss

      Slett
    8. Hehe, det skal jeg nok ;) Hmm... ti på topp er vanskelig å sette, men jeg har noen must buys: Keso og kesella (Svensk cottage cheese og kesam) MYE bedre enn i norge, frys ned. Messmör natur (Det vet jeg du vet hva er ;). Gresskarpure på boks. Ketchup søtet med stevia. Tørket ingefær med honning (Finnes i alle helsekostbutikker der). Lett, vellagret ost (Lätt och lagrad). Lettere fetaost. Rågstyrka polarbrød (smaker mye bedre enn ekstrem). Kalkunbacon. Frukt og grønt, spesielt bær. Biff. Naturell smøreost fra fjällbrynt. Div. nøtter. Swetex (Som sukrin+, bare billigere). Steviosa strø. Tunfisk. Havregryn... Det er sikkert mer, men dette er definitivt noe av det viktigste! :D

      Slett
    9. Den lille Østlendingen11 november, 2012 09:55

      Friken: Takk snille. Jeg skal lagre denne til senere anledninger! Enig med deg hva angår Keso. Den slår norsk cc ned i støvlene. Bløt og kremete og MINDRE fett. Juhu. I love it! Spiste det i går (etter endt svensketur med far østlandet). Før kjøpte jeg massevis av bær (syyykt billig) og kylling og alt men nå stopper det seg selv med tanke på at jeg bor i STV. Jeg kjøper nå glutenfrie havregryn og bokhvetesaker. Casein og Prottispulver. Så må jeg alltid teste en ny variant av Ramlösa. Og i går kjøpte jeg en DUNK med eggehvitter(!) Men eggepulver sa du? Hvor kjøper du det? Puss puss

      Slett
    10. Eggepulver? jeg vet at det finnes, men ikke nøyaktig hvor. På iHerb har de naturellt eggehvitepulver (SÅ og si bare protein, altså). Men de skulle vel ha det i Sverige. Ja, jeg er sånn som går inn på produsentens nettside og sjekker, hehe... på läntegg sin side står eggepulver oppført, og også eggeplomme og hvitter og hele egg på dunk. Men stick med de dunkene, du ;) kyss og klem.

      Slett
    11. Jeg syns kalkunbacon hørtes aller best ut. :P

      (Eggehvitedunken ser så ekkel ut at den burde bildeblogges.)

      Slett
  4. rødbeter, ja. det hadde jeg liksom glemt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Den lille østlendingen08 november, 2012 20:57

      Mari: Må ikkje gløyme rødbetar! Hva er din favorittgrønnsak? Jeg har DILLE på KÅLRABI om dagen... Men i dag måtte jeg spise EN HEL rapidsalat (ha ha - helt sant). I morgen er jeg derimot tilbake på KÅLRABI. Ja, ærlig talt spiste jeg bittelitt kålrabi i dag og. Og bittelitt gulrot. Og litt rødbetrester...

      Lille <3 Kålrabis

      Slett
    2. nei, gud forby! rødbeter er jo kjempegodt! jeg liker best å maule, for de er så smaksdominante.
      men favorittgrønnsak må nok bli blomkål (kokt) eller gulrot (rå). kålrot er også veldig godt, men magen min blir ikke så glad for mengder av det. og grønnsaker spises bare i mengder, så ja.. ellers slår jeg et slag for tomaten. den er ikke dum den heller. men hvis jeg MÅ velge, så må det bli gulrota:)

      Slett
    3. Den lille Østlendingen11 november, 2012 09:58

      Mari: Måtte jeg bare velge en - så ville jeg og valgt gulrot. Skitt man. Gulrot er TOPP! Håper du får en NYDELIG søndag. Skal du noe spennende i dag? Jeg skal være på tog i 10 timer. Underhold meg gjerne. Puss puss

      Slett
    4. Og jeg er enig. GULROT!! <3

      Slett
    5. Jeg strøyk i underholdning, for å si det sånn. Gjorde vel omtrent like mye som jeg gjør hver søndag: venter på at den skal bli over og ellers ingenting. Gulrot skulle hett gullrot.

      Slett
    6. Stakkars lille Mari. Det fikk meg til å tenke på "Evig søndag". Puss på deg. Håper torsdagen er bedre. <3

      Slett
  5. Den lille østlendingen08 november, 2012 18:42

    Chassi: Oj. Så trist de nære/røde ting egentlig er... Tror snart alle kristne sanger kaster stein etter de stakkarsene som bryter ekteskapet... Eller rødbeter da. Kanskje.
    Like greit!

    Jeg satser heller på Timbuktu fra nå: Alla vill til himmelen, men få vill jo dö.

    SvarSlett
  6. Hei så fin blogg du har :) Er du i Barcelona siden du skrev det du skrev? :) Hørtes ut som god grøt! Jeg må tydeligvis kjøpe litt snadder for å sprite opp min. Her går det nemlig i helt vanlig havregrøt med nøtter og rosiner og kanel =)

    SvarSlett
    Svar
    1. Den lille Østlendingen11 november, 2012 10:00

      Louise: I Barcelona? Eg forstår ikkje? Hvordan drar du den parallellen? Røde ting? Pliis forklar! Puss och søndagskram

      Slett
  7. Åå, jeg spiste også rødbeter i dag! Det er så godt oppå leverposteien! Men må passe på å ikke søle, for det blir krise :) Den risen så digg ut! Var det quinoa i den også? Jeg tåler egentlig ikke ris, men hvis du sender meg oppskrifta blir jeg nesten nødt til å prøve å lage! Håper du (og dere) har hatt en finfin helg! Det har hvertfall jeg! Den endte godt med luksussjokolade fra Paris. Mange klemmer!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Tuva!!

      Risen har bokhvete i seg også. Jeg kokte bare ris og bokhvete med vann, og helte oppi rødbetekraften som dukket opp da jeg ovnsbakte rødbetene. Sikkert ikke mer enn et par spiseskjeer, men det gjør mye ut av seg. Så kjipt å være allergisk mot ris! Hva er det du ikke tåler der?

      Jeg har hatt en fin helg i Bergen, takk og takk. Ingen sjokolade, men sushi på Nama og fine turer under paraplyen. ;)

      Kjempeklem!!

      Slett
    2. Nam! Ja, hva er det i ris jeg ikke tåler? Det vet jeg ikke, men i sommer ga legen meg en fin liste med en mattabell med røde, grønne og gule streker. Og i følge den gule streken skal jeg ikke spise så mye ris...
      Jeg spiste faktisk noen skjeer ris forrige uke, og jeg syns ikke jeg ble så veldig syk av det, så kanskje jeg kan prøve meg på maki og nigiri igjen snart jeg også! :D

      Slett
    3. Hm. Ja, gjør det! Kanskje du har blitt bedre nå. :)

      Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...