torsdag, november 15, 2012

Low protein diet

Jippi, enda en diett! Vi snakket om dietter på kurset i helgen, og kom vi til at det eneste som gjenstår nå er en Low Protein Diet. Som en motsetning til lavkarbo og lavfett altså. Hm, spennende. Men så kom jeg på at vent litt, det har jeg faktisk testet. Jeg testet en gang et par måneder med lite proteiner og store mengder ris, nudler og frukt. Da spiste jeg masse mat, trente INGENTING, men tuslet rundt og var turist.. Og selv om jeg syns at jeg spiste hele dagen så ble jeg mindre.

Med lite proteiner i Indonesia et sted.
Så nå googlet jeg low protein diet, og joda, det fins. Angelina Jolie spiste mye karbo og lite proteiner da hun skulle ned i vekt til SALT, og det virket. For min del skyldtes det en lang tur i Asia. Thailand, Malaysia, Indonesia, Singapore. Utrolig mye god mat, men med mye ris og lite proteiner. Kanskje det kan kalles en asiatisk diett, tenker jeg så..

Og joda, det er nettopp det det kan.

Den asiatiske slankemenyen er frokost med nudelsuppe eller risgrøt (jeg kaller det risgrøt, men den ligner ikke på risgrøten hjemme, for den lages uten melk); lunsj med ris, frukt og grønnsaker; middags med ris, fisk og grønnsaker; og kveldssnacks som frukt. For eksempel. Te og vann til drikke. Ingenting chips, rødt kjøtt, brød eller poteter. Eller melkeprodukter.


Dette (!) er asiatisk risgrøt.

Og dette var en dessert jeg spiste i Malaysia.

High five!!

Men favorittfrokosten var laksa.

Asiatere er tynne og spiser mye ris, og ris er lett fordøyelig, og uprossesert og naturlig. Det er kanskje dét som er løsningen egentlig. Man får ingen allergier av å spise ris. Det metter og er rikt på fiber. (Jeg fant enda mer om hvorfor risspisere er tynne.)

Kanskje beveger de seg mer enn vi gjør.

Så for min del: Virkelighetsoppfatning snudd opp ned nok en gang. Spis ris og du skal leve lenge i landet.

(P.S. Vi snakker risdiett ELLER mensen. Her fins ikke kalsium i det hele tatt.)

31 kommentarer:

 1. Den laksaen (?) var det mest apetittvekkende bilde jeg har har sett på bloggen din EVER, iløpet av alle de ørtentusen årene jeg har fuglt deg. Må ha vært reka!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fordi det ikke er jeg som har tatt det.. SUKK!

   Laksa er verdens beste, men det kan være det samme, vi kan snakkes når DU legger ut matbilder. ;)

   Slett
  2. Nå da? Jeg fant et eget bilde, og plutselig ser det meget mindre delikat ut. :P

   Nei til pyntebilder. God helg, kjæreste Ingalill!

   Slett
 2. Perfekt for karbo-elskere som meg med andre ord. Synd jeg ikke vil ned i vekt da, hehe.. :)
  Men laksaen så superdigg ut da, så den skal jeg kanskje få skvist inn i matskjemaet en dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. High five til alle som ikke vil ned i vekt. Jeg prøvde ikke på det jeg heller altså. :)

   Hvis du ikke har smakt laksa så er det verdt å prøve. Utrolig godt. Og hvis du klarer eller gidder å lage det selv så gi beskjed, så lover jeg å prøve jeg også. Det er sikkert ikke vanskelig. :P

   Slett
 3. jeg spiste null proteiner i 5 uker i india. Så ut som en flis. HAHAHA. Spiste mengder med ghee da ;D

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha! Kul! Hadde du likevel mensen? Nei, det spurte jeg ikke om. Ghee har jeg aldri smakt, men da er man vel nesten på lavkarbo igjen..? Er det smør?

   Slett
  2. Lakselaksa:
   http://www.dagbladet.no/2011/11/11/magasinet/det_beste_jeg_vet/andreas_viestad/18985858/

   Slett
  3. Takk!! Det ser faktisk overkommelig ut, og så er det det beste Andreas Viestad vet også! :D

   Har du prøvd selv?

   Slett
  4. Hehe nei, jeg kan ikke lage mat. Også leser jeg ikke dagbladet til vanlig, assa... Lover!

   Slett
  5. JEG leser Dagbladet til vanlig. Beste avisen. :D

   Slett
  6. Avis, du liksom:P

   Slett
 4. Finnes det laksa i Thailand? Da skal jeg spise meg lakserosa på laksa - såg deilig ut :)
  Ris er undervurdert altså. Og poteten. Og brødskiven. Og generellt all karbo.
  Jeg får lure meg med litt proteinpulver nedover, sånn at jeg kan drikke proteinkaffe til frokost og ikke bli skinn og bein :p

  Ha en strålende helg fine Chassi :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei fine Malin! Åh, du er så heldig, for de HAR sikkert laksa i Thailand! Og om ikke så har de i alle fall den rare tykke kaffen på bildet, den med kondensert melk. :P

   Men proteinkaffe blir sikkert også bra. Du lager den sikkert ikke full av klumper sånn som jeg gjør. Jeg er veldig klar for tur igjen forresten. Østlendingen bare jobber og jeg er litt ensom. Hehe.

   Kjempeklem på deg!

   Slett
  2. Vet du hva, jeg har kun prøvd å lage proteinkaffe en gang og da skulle jeg gjøre slik som dedication Kristine og ha det oppi ett sånt fint latte glass. Mitt glass sprakk, og kaffen smakte bæsj...

   Jeg er med på tur igjen :) Jeg kan på mandag, onsdag og torsdag (Nike Get Fit?) også er helgen fullbooka før vi reiser :) Kjempeklem

   Slett
  3. Ha ha ha. Nemlig. ;)

   Onsdag! Perfekt! Get Fit er først neste torsdag. Vi må i bursdag denne torsdagen. Ups, jeg må ringe Sats og fortelle dem det. (De vil ha oss som medlem nå, og ringer og ringer Jeg føler meg så populær!)

   Slett
  4. Bli medlem :D :D

   Da går vi tur på onsdag! Vil du vise meg sørmarka da kanskje? Jeg får være med på Nike Get Fit om noen uker. Da har jeg spist så mye ris at jeg trenger å bli fit igjen ;)

   Slett
 5. På det bildet der var du det man rett og slett kan kalle mager og skrinn. Jeg synes synd på deg selv om du smiler, liksom. En liten thai med nordisk hud!
  Hvis jeg kan velge mellom ris og kylling, så velger jeg faktisk ris. Jeg velger alltid det Fedon hater.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei fine Mari! Jeg er mye mindre enn nå i alle fall. Så liten at den lille østlendingen ikke vil lese bloggen før det er borte. :O

   Du vant prisen for beste kommentar i alle fall: Jeg velger allid det Fedon hater. Ha ha! Love love love.

   Slett
 6. Interessant!! Jeg bodde i Japan i to år og spiste japansk mat ca 95 % av tiden. Gikk aldri hverken opp eller ned i vekt, trente null og niks. Mitt inntrykk er at de fleste måltider stort sett er veldig balanserte (vet ikke om dette gjelder resten av Asia) og inneholder både grønnsaker, fisk, kjøtt og ris/nudler. Litt av alt blir et sunt måltid? Jeg husker at jeg én gang så et overvektig menneske på gaten og fikk helt sjokk! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant?! Du har jammenmeg gjort alt det kule. Jo, du har sikkert rett i at måltidene virker balanserte. Og magre! Oh shit til sjokkopplevelsen. Jeg så heller aldri noen overvektige.

   Hvordan går det i USA? Flere feite der? :P

   Slett
 7. Ååååh Malaysia i mitt <3. Hva syntes du om landet og hva er den desserten du spiste derfra? Kokos eller rismelk med etellerannet rart?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sant! Jeg anbefaler Malaysia til hvem som helst! Desserten er sikkert kokos/rismelk ja, good guessing, og bønner og nudler og sikkert masse sukker. Faktisk godt. :D

   Slett
 8. så hvis man drikker melk og spiser cottage cheese så gjør man grådig feil? jeg er nesten (merk: nesten.) nysgjerrig nok til å prøve dette, men jeg er redd jeg hadde fått munnsår og brukne negler etter en uke. hadde du noen nevneverdige bivirkninger? (b ortsett fra mensen da.. men det er jo ut uansett)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Inga!! Du gjør ikke direkte feil, men du vil ikke bli så tynn som en asiat så sant det er snakk om mer enn en boks cc og et melkeglass til dagen. Hilsen Kostholdsekspert som vet alt.

   PS: Interessant med munnsår og brukne negler. Det tenkte jeg aldri over, så det kan jeg ikke si på stående fot, men jeg hadde i alle fall ikke mensen.

   Du er bra. :)

   Slett
 9. Håhå, jeg burde blitt diett-tester, fordi jeg har litt kjøtt på kroppen i forhold til derre muskelbunter (nei, muskler er ikke kjøtt i min verden, kun fett!).
  Men nå er jeg hjernevasket, kan ikke leve uten proteiner vel!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha. Jeg måtte lese kommentaren din fem ganger før jeg skjønte hva som var kjøtt og hva som var fett, men det er sikkert bare fordi jeg er i bursdagsmodus i dag. :D

   Det fins proteiner i ris også, og asiater spiser egg, fisk og kylling, så jeg overdrev jo veldig. Men nei, må ikke bytte. Heller prottis. Bare ikke fullt så mye som lavkarbo-folket, for da vil verden gå tom for prottis før vi vet ordet av det.

   Slett
  2. Au, den er kjip :-/
   HAR DU BURSDAG!?!??! Idaaaaag? HURRA for Dem, unge Mø! Hvordan skal det feires?

   Slett
 10. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found
  that it is really informative. I am gonna watch out for brussels.
  I will appreciate if you continue this in future.
  A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!


  Look at my webpage :: mycollege.co.za

  SvarSlett
 11. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire
  in fact enjoyed account your blog posts. Anyway I�ll be
  subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.


  Feel free to visit my web page facebook of sex

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...