fredag, november 02, 2012

Utfordring

De sier at lavkarbo virker fordi man spiser mindre mat når maten er full av fett. Jeg leste det nye Cosmobody her en dag. Cosmobody er fullt av hjemmetreningsprogram og Camilla Pihls program og mange gode mattips og så videre og så videre. Det var akkurat som andre treningsblad, men absolutt spennende for det om. Aller mest spennende var en smoothieoppskrift fra SmartTrening-Helle. Den var for vektreduksjon, men den kunne vært presentert med en advarsel.

Calory crazyness!.

Fordi dette er en frokostsmoothie med tusen kalorier!! Her er oppskriften:

1 håndfull bær - 20 kcal
1 egg - 90 kcal
1 ss frø (lin, solsikke og sesam) - 50ish kcal
1 ss kokos - 60 kcal
1 ss cocosa - 100 kcal
1 ss omega-3 oljeblanding - 100 kcal
1/4 boks crème fraîche - omtrent 280 kcal
0,5-1 dl kremfløte - 336 kcal
Eventuelt litt sukrin oppi

Og her er beviset.

Forutsatt at vi bruker 1 dl kremfløte, og ikke en halv, blir dette 1000 kalorier! Det er helt sykt. Jeg hadde ikke drukket denne smoothien for alt i verden, men jeg syns det er megakult at andre gjør det og får det til å funke, absolutt, jeg skjønner bare ikke hvordan de gjør det.

And when in doubt I google:

- Kjære google, hvordan går man ned i vekt ved å spise lavkarbo?

- Fordi folk som spiser lavkarbo pleier å spise 1200 kalorier til dagen, sier doktor og direktør for ernæringsfysiologi ved Cleveland Clinic Foundation i Indiana, til Shape.com.

- Bare 1200? Men da kan de ikke spise mer enn en frokostsmoothie og 36 gram mandler?

Så lite?

- Nemlig. Det er akkurat det de kan spise.

De går glipp av mange havregryn og mye deilig frukt. Det høres tøft ut, men kanskje det funker. Kanskje smaker det døsgodt! Så jeg utfordrer dere til å teste ut smoothien. Gjør det. Test den ut og se hvor lenge den metter, det hadde vært megaspennende. Nå skal jeg trene med magen full av havregryn og kroppen full av energi. Ha en nydelig fredag!

Puss puss!

29 kommentarer:

 1. jeg blir så usaklig hver gang lavkarbo bringes på banen, for alt jeg klarer å si er bare JEG HATER LAVKARBO.

  har ikke tenkt til å teste den smoothien, fordi jeg foretrekker for det første: å spise kaloriene mine, for det andre: å innta noe som smaker godt, for det tredje: jeg foretrekker karbohydrater

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha. High five! Men det kan godt være at den smaker godt. Det ville blitt et fettsjokk der jeg ville blitt slått helt ut med voldsom mageknip, men det kan ha vært godt likevel.

   Slett
  2. jeg skulle egentlig til å påpeke at det hørtes veldig mye ut med 1000 kcal, så jeg satte igang å google litt diverse for å se om det virkelig var sant, og når jeg titter inn igjen her nå, så har du slengt på kalorier. strålende.
   mulig det smaker godt, det blir ikke jeg som skal finne ut av det! huffa

   Slett
  3. Jeg gjorde det likesågreit, og det er helt sant. Sooo crazy. :)

   Slett
 2. Mtp kun kalorier, hadde jeg heller spist en hel plate med melkesjokolade + 36g mandler. I <3 carbs. Foråsidetsånn.

  Jeg skal heller teste smoothien for deg, men jeg gidder ikke kjøpe cocosa, så jeg tar heller dobbelt opp med tran!

  Happy helg :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sant! Jeg hadde heller spist fem kilo bananer. gidder du å teste?! Med tran!? Du er så kul! Jeg gir meg over. Da må du holde meg oppdatert på hele prosessen.

   Happy helg tilbake! (Jeg fikk ikke sats på facebook forresten..)

   Slett
  2. Ånei, så dumt :( Jeg skal prøve igjen.
   Har den lille østlendingen også sånn banantelefon? Hvis ikke kan jeg sende den til hun, for du må visst ha iphone eller android...stupid!

   Slett
  3. Den lille østlendingen02 november, 2012 22:22

   Den Lille Har iPhone!!!!!

   Slett
  4. Det fins 34 prosent fett i melkesjokolade og om trent 90 prosent fett i denne smoothien forresten. Jeg hadde foretrukket melkesjokolade jeg også. Da ville det blitt sukkersjokk, men fettsjokket ville blitt mye mindre.

   Kanskje du skulle sende over nummeret ditt, little eastender, eller skal vi bare legge ut et bilde av telefonen din?

   Slett
 3. Test deg sjææææl!! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tør ikke! Spør meg om å spise hva som helst annet. Et kilo biff for eksempel! :P

   Slett
 4. Den lille østlendingen02 november, 2012 22:33

  Det går jo nesten ikke an... Dum smutti. Dum Helle. Dum Lavkarbo. Nesten like dumt som IsabellaHannes "diett"... Som viste seg å være på 400 tjukkekalorier mer enn oppgitt...

  Tror du Camilla Pihl spiser alle muffins hun tar bilder av?

  Tror du Fotballfrue er litt sulten?

  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Tar hun bilder av muffins? Sikkert fordi de er fine å se på, jeg tror ikke hun spiser dem. Ja, jeg tror at fotballfruen er sulten! Jeg tror hun er undervektig og sulten hele tiden egentlig. :-/

   Slett
  2. Den lille østlendingen02 november, 2012 22:53

   Ha ha.

   Motutfordring: Jeg gleder meg til du lager ett innlegg om
   Treningsmotivasjon. Hva som får folk til å trene, løpe, løfte, gå, hoppe, slite seg ut, krabbe ut av sofaen og dra seg opp av senga om morgenen. Jeg vet om en nydelig C kjendis nemlig, som har så aktverdige treningsmål at Mor Teresa burde skamme seg...

   Slett
  3. ..Altså som Carolinefotballkjærestekjendis som trener for å være en sunn og sprek mor? Game on! Da er motivasjonen min å være den tynneste piken i byen. :P

   Slett
 5. Hei og hopp Norge!! Heisann Stavanger! How ya doin'?

  Jeg har lyst å komme med et forsvar av lavkarbo, men er litt redd for å få en hærskare av grøtspisene sprekinger på nakken! ;)
  Aaaanyway, jeg gikk ned 14 kilo på lavkarbo for 2-3 år siden. Jeg spiste sunn og god mat hver eneste dag, og var stort sett akkurat passe mett, og ganske så fornøyd! Jeg spiste aldri 1000 kalorismoothies eller hele pakker med bacon eller noe som helst sånt. Jeg spiste litt fett, litt karbo, masse protein og masse grønnsaker (skal mange kilo salat til for å få i seg mye karbo!) De fleste som spiser lavkarbo spiser omtrent sånn. 1000 kalorier og fettoverdose er for de ekstreme.

  xoxo
  Sunny :)


  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Sunny! Norge er ikke det samme uten deg. Jeg kan ikke engang late som om det er.. :(

   Så kult at du har prøvd lavkarbo! Og kult at det virket! Jeg har ingenting i mot lavkarbo, men jeg har aldri prøvd det selv. Det er kanskje derfor det er så spennende å høre andres erfaringer. Er du lavkarbo ennå eller helt normal i kostholdet nå?

   Klemmen!

   Slett
  2. Jeg spiser stort sett uten spesielle restriksjoner. Litt av alt? Jeg prøver å ikke
   spise veldig mye mer kalorier enn jeg trenger, spiser minimalt med
   sukkerholdige varer og ting basert på hvitt mel. That's it. (Utenom de 20 rosinbollene jeg bakte mens Hurricane Sandy blåste forbi!) Men i
   perioder der jeg lever et veldig sittestillende liv funker det bra å
   kutte mer ned på karbohydraterne. Da jeg var hjemme i sommer spiste
   jeg stort sett alt jeg kom over uten å legge på meg et gram, men da
   løp jeg rundt i vestlandsfjellene. Når jeg sitter på ræven
   hele dagen krever det en annerledes diett! ;)

   God helg cutie pies!

   Slett
  3. Bakte du trøsteboller da orkanen blåste forbi? Gikk det bra i orkanen?

   Helgen her har vært så rolig at man sikkert burde spist INGENTING, men det funker ikke det heller. Rolig helg er lik Homeland nå for tiden. Du da, cutie schmootie?

   Slett
  4. Tell me about it! Har vært så lat denne helgen at jeg egentlig burde holde meg på minussiden hva gjelder matinntak. Går det an?:D

   Jeg bakte trøsteboller og laget masse mat før orkanen kom i tilfelle vi mistet strømmen. Men selv om stormen var ganske skummel mens den stod på så var vi i grunnen utrolig heldige. Skadene her omkring var minimale.

   Gjorde dere noen gøye halloween ting forrige uke?

   Slett
  5. I wish! Men vi fikk det ikke med oss en gang. :-/ Vi er litt slitne for tiden. Bruker fritiden på å stirre tomt i veggen. Mangler bare boller. Jeg er glad det gikk bra med deg! Antar at du er fornøyd med valget også..? :P

   Slett
 6. Hahaha, I love you. For et kjipt liv uten frukt, havregryn og kikerter, I'd die! Irritasjonen vokser i meg når lavkarbo(høyfett) nevnes (hadde vært kjekt å vite hvor mange kalorier jeg har ofret på min LCHF-frustrasjon, hohoho).

  SvarSlett
  Svar
  1. I love everyone who loves me. :D neida. Hei! Kan man ikke spise kikerter engang? Uffameg. Irritasjonen min vokser mest når folk klager over popeten de spiste på juletallerkenen, og tror at det var DEN som utløste slankesprekken.. Men likevel, jeg ser ikke bort fra at plutselig en dag så var det vi som tok feil og så viste det seg at lavkarbo ER det beste kostholdet. Jeg lever hver dag i spenning.

   Slett
  2. Den lille østlendingen04 november, 2012 16:12

   Charlotte: Nå har jeg vært på besøk på bloggen din. Skitt man - du er jo nydelig! Og så moro at vi OG gikk 7-fjells! YAY! Puss puss

   Chassi: Men ingen e (jo) så nydelig som du - ingen e så vakker når du viser hvem du eeeeeeer - ingen øyne skinner slik som diiiiine øyne gjøøøør. Nei ingen e så nydelig som du.

   Slett
  3. Hva som er best er så subjektivt at det er ikke vits i å diskutere engang :D

   Hahe, dere to er jo så skjønne! Og JA, GØY, men hvorfor så jeg ikke dere blant de 8000 deltakerne? Sur. Tar det igjen neste år! Koskos

   Slett
 7. tror jeg står over den smootien :*

  SvarSlett
 8. Dere er skjønne og alle er kule. Ingen har tatt lavkarboutfordringen da.. Kan ikke skjønne det. Lavkarbo er skummelt for flere enn meg visst.

  SvarSlett
 9. Prøv denne da:
  2 egg, 40g kalkunskinke (pålegg) og en halv løk lages omlett av
  1/2 avocado, 3 salatblader, 30 g fetaost, agurk og tomat. 504 kcal, lavkarbo. Denne holdt meg mett fra 10 til 16. Middagen, laks, spinat, erter og fløte, 772 kcal, også lavkarbo, holdt meg mett fra 16 til 00.30. Da drakk jeg et glass melk og så var den dagen ferdig.

  Å spise lavkarbo er ikke det samme som å dytte innpå tusenvis av kalorier i olje, fett eller bacon. Det handler om å velge bort enkelte matvarer og introdusere andre. For eksempel har jeg aldri spist så mye grønnsaker som jeg gjør nå. Lavkarbo betyr heller ikke at jeg ikke kan spise karbohydrater, jeg bare velger dem med omhu.

  Så mens kundene mine spiser sine fine baguetter med majones og skinke har jeg fiskekaker med cherrytomater, agurk og avokado. Mye bedre for meg. Mye bedre.

  PS. Dette er ikke et sinteinnlegg. Jeg bare forsøker å gjøre deg til et smartere menneske.

  Mission accomplished!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...