mandag, juni 18, 2012

Om å kjenne sin besøkelsestid

Hei! Jeg har vært på sommerturlederkurs igjen. Akkurat det samme, hvorfor ikke, jeg lurte meg med. Jeg møtte opp på bussen med den lille østlendingen i hånden og sekken på ryggen, og hilste helt naturlig på de andre som om jeg var en del av gjengen.

Hei hei! Hyggelig å hilse på.
Har ikke du tatt dette kurset allerede?
He he he. Jo, men jeg fikk bli med likevel.

En klok mann sa en gang at du skal kjenne din besøkelsestid og det vil gå deg godt her i livet*. Fordi det var en ledig plass på bussen, og kattene hadde fått kattepass, og Tina kom helt fra Oslo for å være med, så spurte jeg pent om å få bli med sånn i bakgrunnen, og det fikk jeg. Hurra! Takk for turen, det har vært en nydelig og innholdsrik helg. Her er bildene fra blindpassasjeren.

Den bekymringsløse

Den som bare dinglet med.
.
Da de andre måtte late som om det var tett tåke hadde jeg helt fin sikt.

  Her er det turleder Tina som finner veien i tåka.
Og selv om det fantes en bro... -Som jeg tuslet lett over...

Så måtte de andre vade.

Og selv om stien var merket så måtte de orientere.
Og planlegge.

Og da været var som verst var det bare jeg som kunne ta en pause i hytta.

Her. På Blåfjellenden.

Dette er fjorden min. Her går vi ned mot Flørli.

Og dette er nisten. Det går bedre og bedre med glutenfri bakst. Når jeg visper egg og tilsetter gulrøtter og øker fiberhuskdosen, og lager havremel av havregryn  (Jepp. Intet mindre.) så blir det meget bedre enn før i alle fall.

Tina var kjempekul. Hun mente jeg hadde stor rumpe og at jeg laget sinnsykt god grøt, og selv om jeg ikke likte det med rumpa så veide det nesten opp det med grøten. Du kan få grøt hva tid som helst, Tina.

Her er de glutenfrie rundstykkene som smakte pizza:

3 dl havregryn som mikses til havremel
2 gulrøtter som mikses på samme måte
2 egg som mikses eller vispes
1 ss fiberhusk
Vann til å blande ut fiberhusken så den blir til en gelé
3 dl skummet kulturmelk
3 ts bakepulver
1 ss oregano
1 ts salt
1 ts sukrin
3 ss soltørkede tomater - uten masse olivenolje
3 ss fiberfin - tror jeg det heter
2 dl hele havregryn som har ligget i vann over natten og kokt bittelitt
1 scoop bakepro - så man kan spise rundstykkene som pizza uten pålegg
1 dl linfrø
1 dl bokhvetemel

Blande, blande, ferdig. Dette må være den lengste oppskriften noensinne. Alle tallene er omtrentlige og ingrediensene er tilfeldige, men det skal bli en fuktig deig, det er regelen. Og fordi det er bakepulver så skal den ikke eltes eller heves, bare blandes og stekes. 230 grader i ca et kvarter.

* Å kjenne sin besøkelsestid betyr faktisk å utnytte en gunstig anledning, det betyr IKKE å være i veien. True story. Det er hentet fra Bibelen. Lukas kap. 19 vers 44.

Puss puss! Som østlendingene sier.

28 kommentarer:

 1. Flotte bilder! er jo bare cred å få høre at man har stor rumpe! det er jo hot ;) så gode de glutenrie rundstykkene(?) så ut :D ha en fin mandag snuppa. Puss puss (så får du en suss!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Puss puss så får du en suss. Tre blir tre suss om jeg ikke tar feil. Jess! Takk til rumpekommentar, men jeg er jammen ikke sikker.

   Slett
 2. Neiii!! Du har ikke stor rumpe, skjønner ikke hvorfor jeg brukte det ordet!! Jeg mente at du har en FAST og FIN rumpe, i motsetning til min lille (som er liten fordi den er FLAT)! :P Du er jo bare perfekt!! Og grøten også! Kan du legge ut oppskrift på de rundstykkene forresten, de så så gode ut!

  :************

  SvarSlett
  Svar
  1. Der er jo oppskriften allerede jo! Hvis ikke det var flere ting på ingredienslisten du holder hemmelig:) De ser hvertfall helt underbara ut. Nesten like underbara som dig!

   Slett
  2. Oppskriften er mye lenger enn gulrot og egg dessverre, så du kan angre på at du spurte, men nå er den ute. Jeg må legge meg og fordøye rumpekommentarene nå, men det kommer en dag i morgen, og det går nok bra. (Jeg har kanskje andre kvaliteter!) Og går det ikke bra så går det over, bla bla bla. God natt! :*

   Slett
  3. Det svakeste ledd: Jeg syns du hadde fin rumpe jeg. Du burde gå i rosa stillongs alltid. ;)

   Slett
  4. Å, du er vel god:) Rumpa gjør seg likevel best med klær på. Det får bli jobboutfiten heretter, og får jeg spørsmål sier jeg bare at Chassi sa jeg fikk lov!:)

   Slett
  5. Lett! Pretty in pink. Jeg burde aller helst lagt ut puppebildet av deg. ;)

   Slett
 3. Ojojoj, ØKER DU FIBERHUSKMENGDEN? Nå satte jeg nesten grøten i halsen (med fiberhusk i, naturligvis)

  Utenom det, flotte bilder og en morsom historie som vanlig! Som blindpassasjer synes jeg du gjorde en god fotografjobb i det minste, hihi :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er så deilig sprø. Det står en advarsel på fiberhuskpakken, hvis du ikke har sett det, som sier MÅ IKKE BRUKES I GRØT. Helt sant. Jeg fikk dem til å ta det med. I bakverk derimot, er det helt greit. Tøysekoppen. Kjempeklem på deg.

   Slett
 4. Nei guri.. mine tre nye favorittmennesker samlet på et fjell, jeg syder av sjalusi. Jeg vil også bli med på tur, alle dere kan øve dere på meg, fordi jeg har aldri gått turlederkurs og må guides rundt i fjellet! Enig med Tina om at du må legge ut oppskrift på rundstykkene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og du er min nye favoritt, men som jeg fortsatt ikke kan kommentere på bloggen til! Det må det bli en orden på!! :)

   Slett
  2. Ååh, så koselig :-)) Ja, kan du ikke jukse deg til en konto da? Jeg føler meg så ensom i badeandianer-land :-(

   EYH, CHASS: Jeg har en høne å plukke med deg. Jeg har lest om sykkelturen din gjennom vårt fagre land, og jeg har kommet over en GRUSOM skrivefeil. Som den patrioten jeg er, prøve jeg å lære Norges befolkning hvordan man uttaler Steinkjer, men du SKRIVER det i tillegg feil... Du skreiv Steinkjær..Usj, rysj i kropp, det skjærte meg i hjertet :-(

   Slett
  3. Bartenina: Det var vel koselig sagt! Du skulle blitt med!!! Bli med i sommer heller. ;)

   Og til Steinkjer. Jeg beklager! Skrivefeil er skikkelig usexy og Steinkjer ser mye riktigere ut. Usj rysj, nå vet jeg bedre. :*

   Slett
  4. Ja! Jeg skulle blitt med! Hadde vært såå koselig :-)

   Takk. Phew, glad we worked that out! Puss :-)

   Nei du, jeg lurte på noe faktisk! Har du prøvd fettforbrennings-piller? Hva er dommen din?

   Slett
  5. Det har jeg! De virker vel nokså likt de fleste. De er fulle av koffein og geranium og gjør deg prikkende rastløs helt du plutselig går tom. Juhu. Du kan faktisk få en prøvepakke med ripped freak om du vil, for jeg bruker dem ikke selv. Send meg adressen din i så fall. ;)

   Slett
  6. Den lille østlendingen19 juni, 2012 17:46

   BarteNina: Enig - med både første og andrevoterende her. SÅ koselig sagt. Du har seilet opp som en ny favo hos meg og. Vi snakket faktisk om deg på fjellturen(!) - og om hvor kul du virker. Helt sant. Kors på halsen og ti kniver (eller var det fingre(?) vi pleide å si?) i hjertet. Rundstykkene var det heldge glutenintolerante MEG som fikk som niste. Og jeg kan meddele at de var helt VILT GODE. Vilt gode. Puss på barten.

   Slett
  7. Chassi: oiiii, det vil jeg, det vil jeg! :-D Sender deg en mail jeg. Prikkende rastløshet trengs :-)
   Du er snill altså! High five :-D

   Litje østlænningen: Haha, skulle sett meg nå, sånn ca sånn : http://pixabay.com/static/uploads/photo/2012/05/04/09/34/happy-46933_640.png

   Blir stolt jeg! Da var jeg jo litt med på fjellet likevel. Hurra :-D
   Jeg skal bake de! Har en glutenintolerant mamma som kanskje ville blitt glad for de også :-D Vilt glad!
   Bartekos!

   Slett
  8. Forresten; fiberfin, wassidass? Er det nødvendig? Og bruker du vanlige havregryn eller de som heter glutenfrie? Fordi jeg hørte noe om at vanlige havregryn var glutenfrie, men de hos AXA mente at de kunne ikke være helt sikker, bl.a. fordi havregrynene lages med maskiner som også behandler glutenholdige produkter.

   Slett
  9. I got mail! Skal vi se.. fiberfin.. det heter ikke det nemlig, men jeg husker ikke hva det heter. Det er for å få fiber til en fiberfattig kost. Kokosmel hjelper, men ellers går man glipp av mye godis ved å utelate gluten.

   Den meget allergiske østlendingen spiser vanlige havregryn uten å reagere, og "Sunn mat og trening" gjør det samme, that's all I know.

   Du skal få post. :D KLemmen!

   Slett
  10. Juhuu!:-D Snilleste du!
   Jøsseball og jøssenam, dette må jeg fortelle mamma! Ååh, så glad hun blir!

   Mener å ha hørt ordet fiberfin før altså. I'll google it :-)

   Slett
 5. Jeg klarer ikke komme over det faktum at du oppsøker snøen??
  Det er blasfemisk og sannsynligvis årsaken til værgudenes vrede og regn hele juni. Jeg klager ikke, for jeg liker regn bedre enn sol, men det hadde vært greit med noen timer opphold så man kunne få tørket litt klær.
  (du vet det bare er måneder til snøen dukker opp på et fortau nær deg - uansett hvor du bor, tom Stavanger.)

  Nå som jeg har fått det ut - kan jeg endelig få summet meg til en kort bemerkning om at det forøvrig så koselig og pent ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingalill! Vi oppsøkte den ikke bevisst, det bare er så mye snø her fremdeles. Vi/de skulle egentlig gå en helt annen rute, men der var det FOR mye snø og derfor ble det her. Men igjen. Nå planlegger jeg breturer i sommer, så jeg oppsøker den kanskje litt likevel. Ho ho til blasfemisk. Du er så kul!

   Puss puss på deg!

   Slett
 6. Jeg har bakt! Eller, de står i ovnen :-D Meeen det ble noe ganske annet enn dine deilige rundstykker, man tager hvad man haver-regelen er fin. Men takk for inspirasjon, søte lille :-)

  SvarSlett
 7. Åh, jeg må komme på fjellet snart altså!

  Forøvrig så er det din skyld at jeg vurderer å melde meg inn i DNT. Jeg tenkte at man kanskje får masse nye venner der? Jeg trenger nye venner.

  Peace out.

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...