torsdag, februar 09, 2012

Kostholdsplan

De fins på Toppform og på bloggene og nå får jeg også mail, og jeg blir like lei meg hver gang. Fåkk, jeg blir så lei at jeg begynner å grine. Til alle dem som spiser alt for lite: Noen ganger hjelper det med en plan. Altfor lite mat pleier uansett å være grunn nummer én til å IKKE oppnå vekttap, fordi kroppen går i sparebluss og ROPER om et spisekick, så her er en kostholdsplan for jenter som trener og vil være små:


Frokost:
60 gram havregryn
25 gram proteinpulver
1 ss tran eller Udo's choice eller fett i grøten

Lunsj:
4 knekkebrød eller 40 gram ris
120 gram kjøtt eller fisk
2 grønnsaker
1 ss fett

Mellom:
Som lunsj minus fettet
(fettet vil hindre matopptaket før trening - og nå skal vi liksom trene)

Treningsmat:
2 bananer
30 gram proteinpulver

Middag:
150 gram kjøtt eller fisk
2 grønnsaker
Alternativ 2:
Legg til 30 gram ris

Kvelds:
30 gram kasein
1 ss Udo's choice eller omega 3
Alternativ 2:
5 dl yoghurt naturell med kakao og søtning


Dette gir 1900 kalorier. (Alternativ to gir 2200 kalorier.) På dager uten trening er det mulig å sløyfe treningsmaten og ligge på 1600 kalorier, men det er IKKE lov å trene mer enn fem dager i uken.

Dette er en slankekur. Jeg vil ikke være så liten selv, så jeg spiser heller 50 gram ris til lunsj og middag, men viktigst av alt er at ingen får spise to knekkebrød til frokost. No no. To knekkebrød tilsvarer en halv brødskive og vil bare virke som en teaser for kroppen. Må ikke være så slem mot seg selv. Plis plis plis.

Hilsen liten flis.

38 kommentarer:

 1. Hvorfor veie maten i det hele tatt? Spis sunn mat til man er passe mett 4-5 ganger om dagen. Folk må opplyses om hva som er bra mat og at det er lurt å bevege på skrotten noen ganger i uken.

  Hadde ikke hatt tålmodighet til å ha jobben din :)

  mvh
  jente som trener 4 g i uken og som ikke veier maten sin.

  (Og som ofte snoker rundt på den morsomme grøt-bloggen din:)

  SvarSlett
 2. Vet du, Chassi, dette er virkelig bra og særdeles folkeopplysende! Jeg spiser litt annerledes, men sannsynligvis mindre, iallfall på hverdager. TAKK! Jeg tror et fly til Vestlandet bør bestilles når våren kommer.. Har du lyst til å trene en løpende pingle?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ville vært vårens høydepunkt!!!!!

   Slett
  2. Det tror jeg også! Når er det finest (les "mest oppholdsvær og mulighet for kafébesøk uten goretex") i Stavanger? Etter påske?

   Slett
  3. Etter påske er Stavanger superfin og full av sol og du vil lyse opp byen enda mer! :S

   Slett
  4. Jeg skal sjekke kalenderen:) Virkelig; jeg har kjempelyst til å besøke dere og lære styrketrening! Samt drikke masse te:D

   Slett
 3. Fint at du spør! Virkelig. :)

  Jeg tror det hjelper for noen å kunne veie maten og vite at akkurat dette er ok og fortsatt lite selv om det ser mye ut. Jeg veier ikke maten min selv og jeg anbefaler ingen å veie maten sin om de ikke har et problem med for høy eller for lav vekt. Så jeg er glad for at du ikke veier maten din.

  :-*

  SvarSlett
  Svar
  1. Til anonym altså.. Ha en super dag, Anonym!

   Slett
 4. Hey yo :) Du sier at dette er en slankekur for folk som trener... Men hvilken type trening er tenkt at inngår her? Siden du gjør kalorioverslag til slutt må du vel ha estimert et mer eller mindre omtrentlig antall forbrente kalorier under trening, eller?

  Blir bare sykt nysgjerrig :D Jeg lever (og trener) for å spise, IKKE omvendt, men spiser likevel trolig mindre enn dette her. Bytter forøvrig ut kjøtt og ris med bønner, nøtter og salat, og ofte eple heller enn banan, men her er jo alt individuelt. Hvor høy er du forresten, "lille flis"? Jeg er også liten. Og fine muskler er fint på små folk. Håper du er ca min størrelse, så kan jeg følge deg slavisk. Kult, hæ!

  Fint navn, forresten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg er større nå enn jeg var på bildet altså. Kanskje 5 kilo større og 5 prosent mer fornøyd. Og så er jeg 1,70 høy. Det må bli individuelt med maten avhengig av hvor mye man beveger seg ellers også, men jeg syns ingen som trener burde spise mindre enn 1900 kalorier. Da har de uansett et ekstra forbruk på 400-600 kalorier og vil uansett gå i underskudd.

   En banan tilsvare to epler. ;)

   Nydelig navn du også. <3

   Slett
  2. Takk for svar! Jeg er relativt stillesittende litt for mye (student/journalist) og tenker at jeg må ha en del lange og aktive økter på gymmen for å kompensere. Med trening har jeg regnet ut at mitt omtrentlige dagsforbruk er på 1400 kcal. Jeg verken veier maten eller teller kalorier helt nøyaktig, men prøver å ligge på ca 1400 kcal daglig (går gjerne over i helgene når jeg legger kostholdsplanen mer eller mindre til side). Det ser ut til å funke for meg, både mtp vektstabilitet- og treningsutbyttemessig.

   Tja, litt mindre eple og litt mer frukt&nøtteblanding veier vel opp for bananene og vel så det :D I guess?

   Slett
  3. 1400!? Hvor liten er du? Alle er vi stillesittende. :)

   Prøv å beregne forbruket ditt her: http://www.iform.no/pub/art.php?id=444 og si hva du får som resultat.

   Slett
  4. Okey, det ble ikke 1400 som resultat, gitt. Kult! Mer mat til meg :)

   Slett
  5. Kult!! You just made my day. :-))))

   Slett
 5. Dette var fint å lese! Du er overbevisende også :)

  Jeg har jo skjønt at skuldre og biceps ikke vil gro når jeg spiser 14-1500 kal når jeg er "flink"...(selv om jeg spiser sikkkert 2000 når jeg ikke er "flink") mer mat til folket!!

  min logg:
  http://forum.fitnessbloggen.no/threads/p%C3%A5tide-%C3%A5-g%C3%A5-offentlig-med-treningsdagboken.1332/

  SvarSlett
  Svar
  1. og ikke går man egentlig ned i vekt heller på den måten, har jeg også skjønt.
   Ja, fortell å opplyse og overbevise oss du!

   Slett
  2. Alt blir så mye kulere med mere mat! Og så har jeg merket veldig god effekt av hviledagene. Det er da musklene faktisk vokser.

   Jeg skal sjekke loggen! :P

   Slett
 6. Nice back! Virkelig inspirerende!! Nå vet jeg hva jeg skal trene i morra! Stå på! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ryggtrening er det morsomste som fins. :D Men jeg er altså større nå enn jeg er på bildet, og det syns jeg alle burde være.

   Slett
  2. Number one back-fan09 februar, 2012 20:58

   Miriam: Personlig synes jeg ryggen til C er ALT for liten og at hun er alt for skrapa på dette bildet! Hadde ikke satt himmel og jord i bevegelse, kastet alt på båten og flyttet helt til den andre siden av landet for en sånn liten flis... :) Denne tavla derimot... den kan åpenbart flytte fjell. (I alle fall gjøre bitte små østlendinger veldig mobile). Verdens fineste rygg på verdens fineste. http://chassi.blogspot.com/2011/10/true-story.html

   Slett
 7. buu til slankekur! styrketrening ftw!

  SvarSlett
 8. <3 <3 <3
  hotmail coming up. du når fram.

  SvarSlett
  Svar
  1. <3 Love love tilbake. Det var uendelig godt å høre. :)

   Slett
 9. Topp innlegg og flott at du hjelper slike piker! UT med knekkebrødet sier jeg også! Fatter ikke at ikke flere har forstått hvor lite dette metter og bruker dette som frokost!? Supert initiativ og kostholdshjelp/oppsett du har gående!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra, så glad! Takk snille Benedicte. Jeg spiser ikke særlig knekkebrød jeg heller.

   Slett
 10. Hei, Chassolini!

  Jeg liker den omsorgsfulle tonen! Den gir meg lyst til å fly over til Stavanger og gi deg en klem. Men du, hva vil du råde en kondisutøver til å spise? Jeg, f.eks., løper mellom 50 og 70 km i uken, langtur, intervall, fartslek, you name it + litt sirkeltrening en gang i uken, men aldri med vekter (er for svak).

  Du, det er så koselig å se deg!

  Klem fra Gunnhild, din gamle medstudine

  SvarSlett
  Svar
  1. Åå, så kos å høre fra deg! Chassolini du liksom. :D

   Jeg vil råde deg til å spise masse løpekarbs. Du kan få en skikkelig kostholdsplan hvis du sender meg en mail over hva du spiser i dag, og du kan få tusen klemmer hvis du kommer til Stavanger. <3

   Puss på deg!

   Slett
 11. Flott, Chassi! Du er et godt forbilde! Bless you, girl!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååå, det var fint sagt! :-*

   Slett
 12. Uff, hva gjør man? Blir så frustrert og trist når mennesker rundt meg har problemer med noe så naturlig som å spise. Men vi har vel alle vært der! Flott skrevet av deg uansett, Chassimor :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, snille Kristine! Glad! :D

   Slett
 13. Der forsvant den dårlige samvittigheten for den lefsa jeg spiste til mellommåltid. Regna nemlig ut at jeg bør få i meg MINIMUM 2300 kalorier om dagen. Og det tror jeg kanskje ikke jeg gjør. Jeg veit at du hater at folk spiser 2 knekkebrød til frokost, men er 4 knekkebrød med 2 fiskekaker, majones (den lettere sorten), leverpostei og agurk, og en gulrot godkjent? :)

  Kan du pliz skrive et fint innlegg om god mat med masse jern? Jeg har fått litt lave jermlagre og vil helst slippe å knaske på de ekle pillene.

  Hvordan går det forresten med de flotte kattene?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! 4 knekkebrød med 2 fiskekaker, majones (den lettere sorten), leverpostei og agurk, og en gulrot høres supert ut! Høres ut som du burde bedt meg til frokost nesten!

   Jernmat er lever og blodpølser og leverpostei. INGENTING er sunnere enn lever hvis du vil gi det en sjanse. Kattene ligger på fanget mitt nå, så vi har det veldig bra alle sammen. Jeg skal hilse. <3

   Slett
 14. Da skal jeg gi lever en sjangs gitt. Håper du (dere?) hadde det fint i Bergen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så søt du er! Tusen takk, vi hadde det kjempefint. ;)

   Håper du har hatt en fin helg selv og at dine katter også har det bra.

   Slett
  2. Hei, chassi. Jeg lurte på om det går an å bytte ut noen av knekkebrødmåltidene med feks havregrøt? Hvor mye havris og prottis blir det?

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...