søndag, februar 26, 2012

Er det mulig!

Se her da! Det er så kult å kunne vise til sånne bilder når helgen er over. Juhu! Jeg har ikke mer å si. Denne østlendingen som har flyttet til byen gjør det bare ekstra moro, det er som å ha en utvekslingsstudent på besøk. Ikke bare har det vært en ære og få introdusere henne til regnvær og lomper bakt på HVETEmel, og vestlandsfjell og -fjorder og severdigheter som man typisk ikke oppsøker selv engang (før man får en utvekslingsstudent), men det er en enda større ære å få ta med noen på skikkelig skitur for aller første gang. (!) For ALLER først gang. I give you Bitteliten østlending på skitur.

Juhu! Og meg selv til fjells.

For jeg kan lære østlendingen sol-og-snø-entusiasme som bare en vestlending kan.

Jeg har vært så mye turleder at hvem som helst kunne blitt kvalm. Holy malony, det er lett å bli allvitende når den andre på en måte er nullvitende. Jeg visste alt og hun visste ingenting. Det pleier å være motsatt uansett hvem jeg forholder meg til, så tusen takk for det. Hvordan pakke sekken, hvordan knytte skoen, hvordan gå i kvistet løype...

Finn kvisten!
Og ta litt te.

Vi gikk fra Ådneram til Taumevatn på en meget rimelig tid og været har jo vært så fint denne helgen at man kan bli høy av mindre. Juhu, jeg har vært full i to døgn.

Dette er Taumevatn fra i dag morges.

Og dette er østlendingen som har fullført sin første skiekspedisjon med sekk på ryggen.

Hun tok bilde av brøytekantene og ropte "Se, så mye snø!"

Livet er en fest. Alle som ikke lider av sykdommer eller alvorlige problemer - high five! Alt det andre går alltid bra til slutt. Plutselig kommer det en solskinnsdag oppi alle regnværsdagene. :)

26 kommentarer:

 1. Så nydelig! Du har utnyttet helgen bra, herlig :-)

  SvarSlett
 2. Det så VIDUNDERLIG UT! Så skal det blir på 7-fjellsturen og. Sol, altså (ikke så mye snø).

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror Marit blir med også! For en fjellfest det vil bli! :D

   Slett
  2. Herregud, jeg gleder meg! Kan vi ha med svisker?

   Slett
  3. Jeg skal ta med svisker til deg! Skal pakke dem inn i en sløyfe til og med! <3

   Slett
  4. Marte: Jeg kan love deg at "turleiar C" alltid har nødsvisker LETT tilgjengelig. Svisker er sååå mye bedre enn rosiner! De som ikke er enig har enten ikke prøvd svisker - eller så har de rett og slett ikke skjønt det ennå bare. Jeg fikk mine svisker helt uten sløyfe, de ble stappet inn i min lille munn sammen med en liten mengde kanelmandler. The best way to get nødproviant spør du meg.

   Slett
  5. Hahaha!! Skulle ønske noen matet MEG med nødproviant.

   Slett
  6. Viktoria (verdt å vente på)29 februar, 2012 11:28

   Jeg vil og si "herregud" som jeg gleder meg... men siden jeg bor her på Vestlandet - MIDT i bedehusland - så kan jeg ikke det. Det er nesten det jeg savner aller mest med østlandet. Banningen. Nå sier jeg heller: Jeg gleder meg. På skikkelig. (Blir ikke samme trøkk liksom). Samtidig som jeg blir tvunget til å gå rundt med en t-skjorte det står " verdt å vente på" på forsiden og "jeg elsker havregrøt" på baksiden... håper på "eg elskar karbohydratar" t-skjorter til 7-fjellsturen. I det minste en button. Kan jeg få det? PUSS

   Slett
  7. Turleiar C: Ja. Stakkars deg. Lite mating av nødproviant på deg altså. Skal love å ta meg kraftig sammen som turdeltakar/ tøyseturleiar2. Vil du også ha svisker?

   Slett
  8. Marte: Jeg sa faktisk "Oi, Marte skrev herregud.." til Viktoria i går. True story.

   Viktoria: Ha ha. Men "fåkk" går an! Vi kan late som vi ikke vet hva det betyr og uansett så betyr det ingenting religiøst. ;)

   Slett
  9. Viktoria (som har lært seg å vanne på vestlandsk)29 februar, 2012 11:40

   fåkk. fåkk. fåkk.
   Testing testing testing.
   One two three.

   Neida. Ingen SALAN har dukket opp. Så fåkk går nok greit.

   Fåkk fåkk fåkk.

   Fåkk me.
   Fåkk you.

   :)

   PUSS

   Slett
  10. Viktoria (øver seg på banning og rettskriving)29 februar, 2012 11:43

   som har lært seg å BANNE skulle det stå. Vanne liksom. ÅH.

   Slett
 3. Lille østlending (ikke lenger ekspedisjonsjomfru...)28 februar, 2012 16:30

  Jeg fant MANGE kvister (har hele hagen full), lærte å TISSE med ski på beina, forstod viktigheten av gnagsårsplaster og inngåtte sko, lærte vektfordeling i sekken (la turlederen bære ALT :)), viktigheten av nødsvisker når de siste oppoverbakkene ble lange og sist men ikke minst lærte jeg viktigheten i valg av turleder!! Du er den mest tålmodige, positive og søteste turleiar som fins! Takk for verdens beste helg! Puss på hele deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Smelt! Du er verdens mest positive turdeltakar. Du kan godt få gå med bare fjær i sekken og jeg skal med glede passe på at du får svisker på hver bakketopp. :D

   Skulle tatt bilde av deg som tisset med ski på beina. Da ville de blitt ganske rørt hjemme på Østlandet. :)

   Slett
 4. Løperjente (som ikke banner, men vanner)29 februar, 2012 12:54

  For en helg dere har hatt:D Den bittelille østlendingen er virkelig bitteliten - se på de tynne bena! Du må spise mer karbo og bli stor&sterk, Viktoria! Det holder ikke å bare være vakker i vinterfjellet, vet du.

  Svisker ER godt, men på tur?? Blir det ikke veldig mange eh...toalettstopp?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ho ho ho ho! Hun pleide å være sinnsykt mye mindre så dette er liksom store sterke bein. De fungerer i alle fall - det kan jeg si som turleder.

   Vi spiser bare tre svisker om gangen og forbrenner som små maskiner, så det er aldri nødvendig med toalettstopp. Jeg ville kanskje ikke brukt svisker hvis jeg skulle løpe marathon, men ellers er svisker er mer fiberrikt rosinalternativ. Hilsen kostholdsveileder. :D

   Slett
 5. Fytti! Ikke bare er dere spreke, men dere ser jo ut som dere kommer rett fra et fjell-moteblad!

  FÅKK!

  Hva skal vi ha på oss på tur Marte?

  SvarSlett
  Svar
  1. Åååe!! Og "hva skal vi ha på oss på tur.." Haha. Det kuleste som fins på 7-fjellstur er en camelbak og joggesko. Det er så kult at du ble med! :D

   Slett
 6. Liten østlending01 mars, 2012 10:09

  Løperjente: Jeg er virkelig ikke så bitteliten altså. Men *rødme rødme* så snill du er som sier så mye fint... dersom man sminker seg bittelitt på tur blir turleiaren alltid litt ekstra snill... det er det jeg må satse hardt på. Ad svsisker/toalettbesøk: Jeg ønsker å si som den minste bukkene Bruse... ta heller turleiaren som er sterkere og eldre(!) enn meg! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mye sterkere og ELDRE.. Liksom. Jeg er fortsatt større, du kan godt si det heller. :)

   Slett
 7. Marit-parit(!): Fjell-moteblad(!) Hurra. For en koselig kommentar. Vi kunne matchet ENDA litt bedre... men jeg er redd C synes nok var nok. Du burde utfordre C til å ta på seg de SMURFEBLÅ buksene på neste skitur (Som er alt førstkommende helg!) :)jeg fikk nå lyst til å kjøpe meg en lue som matcher buksen enda bedre.

  Ad 7-fjells: Synes vi bør ha t-skjorte med EG ELSKAR KARBOHYDRATAR FORAN og VERDT Å VENTE PÅ på ryggen. :) Eg har sprittusj.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan være skismurf hele helgen hvis du vil gå med "Verdt å vente på"-t-skjorten. Lett som en plett! Jeg har akkurat vært i butikken og kjøpt appelsiner, så jeg gleder meg som gladsmurfen. :-))))

   Smiler så fint jeg kan. ;-)

   Slett
  2. Utålmodig østlending... Venter på det ene og andre...02 mars, 2012 20:28

   Hvor blir det av t-skjorten? Ja til mer både blogging og tur. Er du klar med kombibombibebbis??

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...