tirsdag, februar 07, 2012

Lavkarbo, grovkarbo og napoleonskake

Hei :hallo:

Jeg prøver å passe litt på vekta, og tror jeg spiser stort sett lite fetende mat (mye kyllingfilet, grønnsaker, fullkornspasta og Kesam med fun Light til kveldskosen - nam!).
:sikle:
Men i det siste har jeg begynt å kjøpe en Napoleonskake til lunsjen i kantina på jobb. Nesten hver dag, av og til et stykke til på ettermiddagen hvis jeg må jobbe overtid.

Er Napoleonskake veldig usundt? Jeg mener, det er jo mest lett krem (med melk i?) og noen tørre kjekser, det kan vel ikke være så galt? Litt sukker på toppen men.

Takknemlig for svar! :klem:


Det kom mange gode svar til kakespiseren på Kvinneguiden (dere kan lese debatten her). Jeg får lov til å fikse på andres kosthold, tjo-hei. De gir meg gjerne en oversikt fra siste dagers matinntak og lar meg få stryke ut alt jeg ikke liker, og tryll tryll så er baconet borte og kaken kastet. Men når lavkarbo har blitt slankemat on a general basis og korn har blitt verre enn bacon (for de sier det!) så blir allting mye vanskeligere for meg.

Her fant jeg en grøt hos en sykelig overvektig jente (hun sier det selv) som har en blogg:

Hjelp, hjelp, det er bare fløte og smør.

Og da lurer jeg på om det er dette som er lavkarbo. Har hun laget en slankegrøt her? Det er helt sikkert jeg som er dum for jeg skjønner det fortsatt ikke. Jeg har blitt som de gamle særingene på Olympiatoppen. "HVA, har det kommet noe nytt?" Plis help me. Naturlig mat er bra, det kan jeg skjønne. Kjøtt er bedre enn korn og smør er bedre enn margarin..

Som er laget av hudkrem og maling.

Og både smør og margarin er sikkert bedre enn smøret mitt, som bare ligner på smør hvis man har god fantasi og ikke har spist smør på ganske lenge.

I love you "butter".

Men bortsett fra dét så er lavkarbo vanskelig å skjønne for en som var så fornøyd fra før og ikke har lyst til å endre noenting. Som et Fuck for Forest-alternativ burde noen starte en klubb som heter Fuck for Fiber. Den kunne handle om å pushe fiber til folket, og den trenger ikke så mange medlemmer med bare en forklarende facebookvideo som får mye oppmerksomhet.
Fuck the forest anyway.Alle bloggene har blitt så belærende og motiverende uansett. Jeg håper det er lov å gjøre narr også. Jeg ønsker å gjøre narr av kvasikarbokosthold og snøen i skogen, men ellers er livet en fest og en fryd. I dag skal jeg spille squash igjen og jeg ligger an til å tape min tredje kamp. Tre av tre, det blir ikke dårligere enn det.

35 kommentarer:

 1. TAKK. GROVKARBO I MITT HJERTE

  SvarSlett
  Svar
  1. Nydelig! Vi kan være venner.

   Slett
 2. Ha ha.
  Jeg sprutet nesten gul Funlight utover hele kontoret.

  Fuck for fiber? Jeg stiller opp som frivillig i YouTube videoen KOS FOR KARBO ka ti som helst. Høy-lav-grov. Karbohydrater er så bra. Smartkarbo. Det er det du spiser tror jeg. Akkurat passe mengde karbo. I akkurat riktig form. På akkurat riktig tidspunkt. Ofte hørt:
  Meg: "Er du sulten?"
  Chassi:"Nei. Jeg er ikke helt sulten enda. Bare spis du."
  Meg: "Når er du sulten da?"
  Chassi: "Om 10 minutter kanskje?"
  :)

  Marte (FRIGG): Stiller du opp i KOS FOR KARBO i t-skjorten "eg elskar karbohydratar"? Pliis do.

  Puss puss puss på deg.

  Lykke til i squash-kampen i dag. Er du snill kan du låne en splitter ny og helt ubrukt racket! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan kose for karbo ka tid som helst!!!!! :D

   Slett
 3. For et fantastisk innlegg! Jeg elsker det! Jeg blir lett medlem i FUCK FOR FIBER. Plutselig får begrepet "grovkarbo" en mye hetere schwung. Jeg skal ha en t-skjorte hvor det står "er du like grov som meg"? eller noe sånt. Her setter bare fantasien grenser!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ler meg ihjel! Er du like grov som meg?! Ho ho. Da jeg som liten tilbrakte sommerferiene på kristne barneleirer fikk vi t-skjorter som sa "Verdt å vente på". Så grov er jeg.

   Slett
  2. Haaaaaahaha! Jeg gikk med hjemmesnekra t-skjorte. Jeg hadde kjøpt tekstiltusj og skrev i en alder av elleve og et halvt: "Jeg er feit. Du er stygg. Jeg kan slanke meg". Jeg var ikke på kristen barneleir og måtte lage min egen moro.

   Slett
  3. Marte: Åjda. Fantasien min har ingen grenser. Hjelpes. Nå står det ekstremt mye rart på t-skjortene dine i mitt hode!!

   Alle: Heldige meg! Jeg skal tilbringe lørdagen på Toppis med "hun som er verdt å vente" på OG hun som er så grov og hjemmebakt at man nok bør forsyne seg av henne med det samme. Det MÅ jo bli bursdag det. Selv uten bursdag mener jeg. Og i tillegg kommer det ei bonus-Marit jeg har hørt så mye fint om. HURRA for bursdags. Skulle ønske jeg hadde bursdag hver dag - hele året.

   Slett
  4. Det skulle jeg også ønske. Og så skulle jeg ønske hva det står på t-skjorten til hun som er så grov og hjemmebakt. Ho ho, you make my day. :P

   Slett
 4. ja takk til "smør" og nei takk til SMØR her også XD

  SvarSlett
  Svar
  1. Power to the porridge people! Det skal det stå på min t-skjorte forresten.

   Slett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Smarta! Du burde trykke opp Fuck for Fiber t-skjorter
  - og sende til meg i posten -)
  Det sykkelbildet er verd mer enn all verdens smør.
  Om du virkelig syklet, fucked the forest, eller juksearrangerte for effekt - vinner du uansett hele kua.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er så evig kul, Ingalill. Skjønner ikke hvordan du kom på det en gang, har du juksearrangert joggerturer noengang? Dette er veien til jobben. Jeg gidder ikke trene mer i det hele tatt nå når det er så tungt som dette.

   T-skjorte burde du jammenmeg få altså. <3

   Slett
 7. Fuck for fiber FTW! Eller... FFF FTW? Love it!

  SvarSlett
  Svar
  1. FFF FTW, I love it too! Fuck for fiber, fuck the world. ;)

   Slett
 8. Haha! Fuck For Fiber :D

  Jeg startet jo bloggen min i fjor med å gjøre litt narr, men jeg fikk jo noia, så det er bare bra at du tar opp tråden. Jeg spiste nyyyydelig fiskesuppe i går, men det var med fløte og smør og ingenting mel (og godt var det, for mel i fiskesuppe er jo ikke grov) og jeg ble rett og slett elendig!!!

  Viktoria: jeg gleder meg også! Masse :)

  Klem til begge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Fløte er opium for folket. :D

   Alle gleder seg til helgen og Toppform er beæret! Blir det bootybuilding eller crossfit?

   Slett
  2. Næææ...begge deler? Vi gidder ikke følge programmet mitt slavisk liksom, men vi kan jo gjøre bare masse rumpeøvelser og dø på søndag :)

   Slett
  3. Cool. :P

   I dag har jeg testet pullups-programmet til fitnessbloggen og DET kjentes effektivt altså. Pullupsen har forlatt meg litt, så tar gjerne imot pullupstips på lørdags.

   Slett
  4. oooh! pullups og blanding av bootybuilding og crossfit. det må jo bare bli invaliditet på søndag. Wohoo!

   Slett
  5. Jeg kommer bare til å prate og forstyrre uansett, så helt greit for meg. :P Juhu, det blir bloggecamp!

   Slett
 9. Å, nå glemte jeg at jeg har lært å få navnet mitt i kommentaren...det er jo en liten evighet siden jeg har kommentert ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit! Så kjekt at du var tilbake. :)

   Slett
 10. Håhåhåhå:

  Kommentar på kvinneforumet:

  Det er skjempedumpt at du sklir ut i kåsthållet når du har hvært så flink atte du spiser mye sjylling å fullkornspasta å kesam med funn ligt til vanlig.
  Der er masse kalorier i napoleonskaker, å det er sånnt såm legger seg såm hånntak på ræva å håfftene.
  Nei, håll deg til det du spiste før førr da blir du tynn å lykkli

  Bra sagt, men litt å ta tak i rent rettskrivingsmessig! Jeg gjør ikke narr!!!

  SvarSlett
  Svar

  1. - I tillegg er det endel mettet fett i kremfløte. Krem lages da ikke med melk.

   - Lages ikke krem med melk?

   - Nei. Krem lages med fløte.

   Slett
 11. Hahaha! Herlig! Ja, det er absolutt lov å gjøre litt narr iblant - helt klart ;) Den tråden om napoleonskake leste jeg med store, undrende øyne og en liten latter. At det går an, sier bare jeg! (Nei, jeg kan nok sunnifisere napoleonskake, men jeg tviler på at den vil bli godkjent av andre enn de med tilsvarende smaksløker som jeg...)

  Håper du har en fin dag, og at squashkampen var morsom! (Hører du jeg er pedagogisk? Jeg spør om det var gøy, ikke om resultatet - det er sånn man skal gjøre det! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hallo, lille fine My! Det går så absolutt an. Jeg sitter og leser en kundes matplan akkurat nå, og det er det samme som går igjen her.. Sunn frokost, sunn lunsj, sunn middag, et kilo sjokolade.. -Oi! STOPP!

   Jeg tapte kampen men hadde det kult. Takk som er så pedagogisk! :-*

   Slett
 12. Himmel.. Finnes det virkelig mennesker som tror at napoleonskake er akseptabelt hvis vekten skal ned/stabiliseres? Er de dumme, eller bare later de som, som stemoren sier i Tre nøtter til Askepott? Jeg fatter ikke at det er mulig å gå ned i vekt ved hjelp av bacon&brie, og sier meg enig i F.. for fiber, bortsett fra at jeg ikke sier stygge ord, da;)

  Jeg spiser både smør, hjemmebakt, übergrovt brød og sjokolade, men det er jo bare å balansere energi inn - energi ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Åååe, fine løperjenten! Jeg tror du spiser LITE sjokolade, men selv spiser jeg ingenting så du vinner likevel. :P

   Sier stemoren virkelig det? Ho ho. Nå spiller jeg Drei haselnüsse für Aschenbrödel igjen. Takk for den :)

   Slett
  2. Jeg kan godt spise 50-60 gram sjokolade pr. dag, altså! Så løper jeg 20 km. dagen etter, og vips! Borte vekk;)Noen er periodedrankere, mens jeg er periodesjokoman. Nå er årets første periode over, og ovnsbakte rødbeter er verdens beste mat!

   Stemoren sier det, ja! Hoho, kun 9 måneder igjen til det er fullt ut betimelig med julemusikk:D

   Slett
  3. Klart det blir borte vekk.. Nå lurer jeg for øvrig veldig på hva du ellers spiser i ukedagene. :P

   Slett
 13. Hm, det er et vanskelig tema med mat for mange, mye fordi det blir lagt så mye mer enn bare fôr til kroppen inn i det. Det gikk en reklame i Usa for noen år siden som het "Eat when you are hungry. Stop when you're full." Fordi for å bli for tynn eller for overvektig må man ignorere ganske mange hint fra kroppen. Så det er lurt om man er blant de som ikke har lært hva som er bra å spise eller hvor mye, er å bruke en slik plan i begynnelsen. Og så legge merke til hvor mye blir dette på tallerkenen, og bruke knyttneven som målestokk for eksempel. Heia Chassi!

  SvarSlett
 14. Takk for den! Det var supert tips. Jeg bruker knyttnever og tallerkenmodell når jeg underviser i Easylife, men det skulle vært fokus allerede på barneskolen sikkert. Så amerikansk reklame til og med? Genialt! :)

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...