onsdag, juni 08, 2011

Den siste måneden i listeform

Mat 

- 20 bokser tunfisk
- 72 ganger grøt
- 3 glass peanøttsmør
- 4 kilo gulrøtter
- 11 squash med kaviar
- 20 store naturellyoghurter

    Aktiviteter 

    - Fullført en bok (Kjempenes kamp av Ken Follett - den har vart siden jul)
    - Jogget en mil
    - 35 kostholdsveiledninger
    - 40 timer trasking til og fra jobb
    - 2 ganger støvsuging (til 17. mai og journalistbesøket)
    - Byttet bloggkategori fra Health til Food & Drink og tilbake igjen. (Jeg skal heller skrive mindre om mat for jeg følte meg ikke hjemme blant bolle- og bakebloggene.) 
    - Sendt 674 sms
    - 3 ganger hjemmelaget middag

    Her er de tre middagsrettene.. og legg merke til hvordan middagen også ligner på grøt!

    Middag nummer 1 - Bønner (?)

    Middag nummer 2 - Rester etter 17. mai (Rekesalat)

    Middag nummer 3 - Sei med grov pasta og brokkoli

    Ingen flere middager for de fleste måltidene spises på bakrommet på Toppform.

    Grøten nå for tiden er inspirert av Karina og består av 50 gram havregryn, 1 ss chiafrø, 1 ss bokhvetemel, 1 ss kakao og 25 gram proteinpulver. Litt salt, litt natreen og litt cocosa. Jeg vet ikke om det er chiafrøene eller bokhvetemelet, men jeg får en helt fantastisk konsistens!! Så det kan anbefales.

    38 kommentarer:

    1. Hehe, bakeblogger er festlige greier. Virker som om hele verden har fått dilla på cupcakes og makroner samtidig :D

      SvarSlett
    2. Hele verden!! :) Og lavkarbo og veggismat.. "Jeg pleier å spise en makrellboks med majones til frokost." (?????)

      SvarSlett
    3. Husker du forresten at du ikke kunne bruke proteinpulveret på bakrommet fordi du kunne blitt tatt i dopingkontrollen? Jeg fikk høre etterpå at jordbærboksen var klarert, men det kunne jo ikke vi vite. :-)))) Morro.

      SvarSlett
    4. Det heter ikke havregrøtdietten, det heter Chassidietten! Tror jeg burde prøve ut den altså, drit i lavkarbo!

      "legg merke til hvordan middagen også ser ut som grøt" - haha! MIN OGSÅ :) squash med kaviar derimot??

      ;*

      SvarSlett
    5. Det er sikkert et kompliment, så takk! :D (?) Squash med kaviar er forretten! Det begynte med ishavssalat og kaviar.. og så har det gått mye i agurk med kaviar, men nå (på grunn av billig rema-squash) har jeg gått litt over til squash.

      SvarSlett
    6. Bra du kom deg tilbake i "riktig" kategori igjen :D

      SvarSlett
    7. Det var absolutt ett kompliment ja! :D Når jeg tenker meg om skjønner jeg ikke hvorfor jeg dro lavkarbo inn i bildet der, men jeg ble vel revet med :P Det skumleste jeg har prøvd denne måneden så langt var havregrøt med brunost og sukrin! Merkelig nok har jeg ikke prøvd ut før, og nå skjønner jeg hvorfor jeg burde holdt det der ;) Heaven! Hadde vært morsomt å se hva du hadde servert i "4 stjerners middag", høhø. Squash med kaviar til forrett, en eller annen super "chassi-grøt" til hovedrett og gulrøtter med peanøttsmør til dessert? Om ikke yoghurt med kakao.

      Tja, jeg liker ikke kaviar så det er vel grunnen til at jeg rynker på nesa. Cherrytomater med wasabi er kanskje like rart :)

      SvarSlett
    8. Hva?? Har du løpt denne måneden? Attpåtil en mil? Trodde ikke du løp jeg... ;)

      å jaggu.. Tre bokser med peanøttsmør :):):) - der slår du meg ned i støvlene.. Jeg bukker i støvet!! Trodde jeg spiste mye av PB, men bare en krukke i mnd her.. Nå ble jeg litt flau.. :00

      SvarSlett
    9. Hm...de sms'ene? Næææ, sender deg en MMS!

      SvarSlett
    10. Morsomt! Det visste jeg ikke. Jeg sa vel ikke at jeg kom til å bli, men mer at jeg var paranoid ;)

      Jeg er naturlig nok litt skeptisk til importert protein, det er jo en forsvinnende liten sannsynlighet for at det er noe galt, men det er en stor forskjell på "liten sannsynlighet" og "ingen sannsynlighet" i hvertfall i et småbekymret hode ;)

      SvarSlett
    11. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

      SvarSlett
    12. Elvi: Jess! Havregrøt er helse så her føler jeg meg hjemme. :)

      Jenny: Joda, drit i lavkarbo! I alle fall LCHF! Tenk hvor mange terskler vi må krysse før vi starter dagen med makrell og majones. Da spiser jeg heller havregrøt med brunost, selv om det er den eneste havregrøten som flopper.

      Så klart du hadde en squash-erstatning! Hah. :P

      Og skulle jeg deltatt i 4-stjerners middag ville det blitt akkurat sånn! Men med gulrøtter og ikke yoghurt, for det er en egen middag. Klem til deg!

      P.S. Jeg slettet den forrige kommentaren på grunn av tre kommafeil. Det ser kjempedumt ut, jeg ser jo det.

      SvarSlett
    13. Hei Nathalie! Jeg løper aldri, så det var en stor seier å løpe en mil helt lekende lett med oppoverbakker og allting! In your face, alle løpeblogger som gir meg dårlig samvittighet hver søndag morgen.

      Jeg er også godt i gang med et glass mandelsmør, så jeg burde sagt tre og et halvt, og den eneste grunnen til at jeg ikke sier FIRE er at mandelsmøret står parkert på jobben.. for at det ikke skal misbrukes med gulrøtter. :P

      SvarSlett
    14. Jeg skal hjem til Norge i morgen, og vet du hva? Da skal jeg spise KAVIAR!!! Riktig nok ikke med squash hehe, men det skal bli godt for det - 2 måneder siden sist:D

      SvarSlett
    15. Pulsi: MMSer blir VELDIG godt mottatt! :P

      Pinglo: Jeg vet jo det, og det bare er bra! Jarlemann på jobben satt i dopingkontrollen med store Stian et-eller-annet da han ble tatt for noen år siden, og han hadde bare tatt en karbosak! Da vil man ikke gamble! Og derfor hadde Jarle sjekket jordbærboksen.

      Kult at NM gikk så bra i alle fall! :D

      SvarSlett
    16. Karoline: Hei! Jeg så du skulle hjem, og da tenkte jeg Jess! Hardangervidda! Men det er kult med kaviar også. :D

      SvarSlett
    17. Det må være bokhvetemelet som gir den gode konsistensen, hver gang jeg bruker det fryder jeg meg!

      SvarSlett
    18. Da skal jeg aldri slutte med bokhvetemel! Ha en nydelig dag, fine du! :-*

      SvarSlett
    19. Naaam ! Grøt er godt! Spiser det selv 2-3 ganger daglig ;) Hehe.. og JA nordic hamstring er en god øvelse. Og ja du kan nok bare feste strikk i ribbevegg, PRØV! :)

      SvarSlett
    20. Chassi: Tusen tusen takk for det :) Veldig fornøyd selv!

      SvarSlett
    21. hoho, graut med bokkveitemjøl gjer susen altså! men sånne heile bokhvetekorn er det beste, har eg funne ut. har nemleg gått tom for slike, og er over på bokkveitemjøl. det må koke så sjukt lenge for å bli tjukt og godt, så eg sleng oppi ei teskei med havremjøl på slutten for at det skal tjukne. oi som det fungerar, altså.

      eg vurderar å prøve graut med banan no. har du forsøkt det?

      SvarSlett
    22. Kristina: Gjør du!? Jeg gjør også det! Pulver er min proteinkilde i 3 av dagens 5 måltider! Veldig stolt av dét, veldig sunt sikkert. ;)

      Pinglo: Helten! <3

      SvarSlett
    23. Karina: O fryd, nå ble jeg glad!!! Haha!! Ett stort glis på kontoret! Til bokhvetekorn - du trenger ikke koke dem lenge! Prøv å ikke gjøre det, de får en nøtteaktig konsistens som fungerer dødsbra!! Og banan!? Bursdag og 17. mai på én gang! Det gir grøten marshmallowkonsistens! Jeg laget det til Nordsjørittet i fjor og måtte koke grøt tre ganger på rappen så godt ble det. Her er Nordsjøgrøten. Ikke så farlig da at jeg ikke syklet rittet. :)

      SvarSlett
    24. Oppfordrer/ utfordrer deg til å oppdatere med det du har utelatt :P Puss och kram

      SvarSlett
    25. Antall ganger mottatt verdens kuleste mail? :P Niks!

      SvarSlett
    26. How are you? Høres ut som du har det bra!

      Har knapt tid til å lese blogger om dagen..konfirmasjon, avslutninger, jobb og bikkjevovven kommer om..ti dager.

      SvarSlett
    27. Øøøøy! Var det ikke 15? ;) Puss och kram

      SvarSlett
    28. Støtter at du må ta med alt. Som f.eks 25,3 liter te ;-)

      SvarSlett
    29. Ser du spiser mye tunfisk.. Jeg elsker det, men begrenser meg til kun to bokser i uka, da jeg har hørt dette inneholder ting og tang du ikke skal ha for mye av osv. Har du noe formening om dette? Skulle gjerne spist minst like mange bokser som deg! Så kanskje du kan komme med noen kloke ord som gjør at jeg kan spise det med god samvittighet? :-)

      SvarSlett
    30. Fornøyelig,
      - og første gang jeg har sett deg avbildet i et rotete rom -)

      Den KenF boka skal jeg holde meg laaangt unna, men for en lettelse det må være å endelig bli ferdig!

      SvarSlett
    31. Oi oi, hva har du oppi den middag 1? jada, bønner:p hva mer? :D

      SvarSlett
    32. Kristin: Hei! Så kjekt å høre fra deg! Her går det bare kjempefint! Går det like bra hos deg? Drit i bloggene hvis du har så mye annet gøy på gang. :D

      Viktoria: Jooo, det var noe sånt.. :) Det har vært en veldig god måned! Puss och kram.

      SvarSlett
    33. Imy: Haha! True! Jeg burde skryte mye mer av hvor mye te jeg drikker, når jeg skryter så mye av alt annet! Klokken er ni og jeg sitter med min tredje kopp, så 25 liter er veldig lett oppnåelig. :P

      Kjempeklem til deg!

      SvarSlett
    34. Stine: Heisann! Bra spørsmål! Men se på denne:

      Statens næringsmiddeltilsyn fraråder gravide å spise fersk tunfisk på grunn av fare for et høyt innhold av kvikksølv. Rådet gjelder IKKE tunfisk på boks. Den lages av tunfisk med lavere kvikksølvinnhold, bl a på grunn av mindre størrelse.(...)
      Tidligere var miljøgifter et problem også i tunfisk på boks, men dette er løst ved at man nå bruker tunfisk som ikke inneholder helsefarlige mengder kvikksølv, til produksjon av tunfisk på boks.


      Kilde: http://www.helsenyheter.no/nyheter/tunfisk.htm.

      Ganske kult! Så da er det bare å spise tunfisk. :D

      SvarSlett
    35. Milla: Haha. Fordi jeg tror ikke jeg bør spise mer! Det blir altfor ofte grøt tre ganger til dagen og selv om det er så sunt og så billig og det beste jeg vet, så må jeg variere bare biiiiiittelitt.

      Spiser du ENDA mer grøt selv? Det hadde vært kult. :)

      SvarSlett
    36. Ingalill: Hurra, nå er den borte! Fra nå av skal jeg bare lese det du anbefaler, så nå er jeg på En dåre fri. Så langt veldig lettlest i alle fall! Klem på deg! :)

      Inga: Heisann! Jeg har ingen anelse! Jeg klarer ikke se det ut i fra bildet heller, det er bare paprikaen som er til å kjenne igjen, men det pleier i alle fall å gå i fullkornspasta eller linser, og når det er rødt så er det som oftest fordi jeg har tomatpuré oppi. Utover det så har jeg ingen anelse. Jeg er ingen matblogg, så jeg tror nok (?) at du lager bedre middag selv altså.

      SvarSlett
    37. hm, scheptisk.. Uansett, tunfisk eier og grønn paprika er den beste, så jeg skal prøve å herme! :)

      SvarSlett

    Les mer

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...