tirsdag, mai 11, 2010

Gjesteinnlegg

Jeg burde absolutt ikke gjøre dette, så la oss si at bildet er av en venninne av meg. Hun skulle hatt sin egen blogg hvis hun absolutt ønsker å publisere bilder med lite klær, men hun har ingen egen blogg så hun låner min. Chassibloggen er jo nokså anonym.


La oss kalle henne Lille Persille. Hun begynte på en stram kostholdsplan for halvannen måned siden, og dette ble resultatet. Hun krympet litt, for de som ikke ser det. Stort bilde er per i dag, lite bilde er fra mars. Lille Persille gikk på diett helt uten mål og mening, men jeg tror hun trivdes med forsøket fordi hun er så genuint interessert i alt som har med trening og ernæring å gjøre. Tiden gikk, og persillen ble usikker på hvilken vei dette skulle gå, så nå er hun i tenkeboksen.

Her er alternativene:
1. Fortsette regimet til treneren fra Toppform
2. Gå over til en helt ny kostholdsplan fra Fine Martine
3. Hva ellers???

Etter å ha spist etter klokken og planen synes persillen å ha mistet helt evnen til å følge et naturlig kosthold. Hvordan gjør folk dette her med mat og sånn helt på eget initiativ?

Resultatet etter halvannen måned med masse proteiner og svært lite fett (sukker så klart utelukket) har Lille Persille mistet et par kilo. Det er helt okei, hun har vært både mindre og større enn dette og varierer i vekt avhengig av vær og føreforhold, men hun må endre på NOE om hun ikke skal fortsette å gå ned i vekt. Energinivået er for øvrig tipptopp, trening er kult og alt er vel.


Kosthold per i dag:
Frokost
1 ss tran
60 g havregryn
30 gram pulver
1 ss kakao

Så går jeg en time til jobb

Lunsj
Salat m/ 120 g magert kjøtt eller fisk
4 stk rugsprø

Før trening
2 knekkebrød, 1 grønnsak og 120 g magert kjøtt eller fisk

Etter trening
40 g pulver
2 stk frukt

Kvelds
150 g grønnsaker
120 g fet fisk - her bruker jeg makrellbokser, som er jo mye fett

Før leggetid
30 g kasein med en teskje kakao


Kostholdsplan fra Martine (hun burde drive med dette på heltid):
Frokost:
1ss peanut butter ELLER 20g nøtter naturell
30g havregryn
30g pulver
1 ss kakao

gåtur til jobb

Lunsj:
Grønnsaker
120g laks
Rugsprø/ris/karbogreier

Før trening:
Grønnsaker
kylling 200g
halv avocado/en ss cocosa
35g ris veid før koking/150g potet før kokingstek/3 stk speltlomper/50g byggryn

trening

Rett etter trening:
30g pulver
1frukt
+
200g mager kesam
100g cottage cheese
1frukt

gåtur hjem

Middag:
2 hele egg
tunfisk boks i vann ca 120g ELLER 120g mager fisk/reker
Grønnsaker
35g ris veid før koking/150g potet før kokingstek/3 stk speltlomper/50g byggryn

Kommentar:
Martine har tatt hensyn til mine våte drømmer om peanøttsmør og melkeprodukter og satt opp en plan som er mer balansert med karbo og fett. Åå-åå-å, så god hun er! Jeg tenkte helt klart (på Lille Persilles vegne) å starte sporenstreks på denne, men etter å ha fylt kjøleskapet med kesam, cottage cheese og melk, og til og med kjøpt peanøttsmør, har Lille Trille gått helt bananas og vært spiseforstyrret tre dager i strekk. Hun/jeg har stått opp midt på natten for å lage litervis med smoothies og sovnet på sofaen med blenderen i fanget. Sjarmerende. Det er derfor vi er i tenkeboksen. Haha.

22 kommentarer:

 1. Lille Persille har en råflott rygg!Og Martine har en helt annen ide,om du våger å kaste vekta og prøve å følge kroppens signaler igjen;-)
  Dropp veiing av mat o.l,så kan du heller ha noen retningslinjer å gå etter,sender deg FB melding søte.

  SvarSlett
 2. Skikkelig bra rygg!!! :D

  Og Martine er smart! Om du synes hennes plan passer bedre med tanke på favorittmatvarerer, så gå for det. Det er ikke nødvendig å nekte seg selv noe, om man ikke er allergisk eller intolerant, og når det attpåtil er bra for kroppen. (Nå ser jeg bort fra det "spiseforstyrrede" greiene, som pokker ikke er rart! Jeg hadde gått helt bananas! Så man skal ikke nekte seg selv slike ting ;) )

  Dessuten har hun foreslått avocado! ;)

  SvarSlett
 3. Jeg synes også at Lille Persille har en knallbra rygg, og vært sååå flink på diett! Du får hilse så mye. ;) Jeg kunne aldri holdt ut på diett over lengre tid, og veiing av mat etc i en mnd var nok for min tålmodighet. Men med periodisk faste er det uansett ganske enkelt å porsjonere måltidene, jeg spiser jo bare to-tre ganger om dagen. :D

  Også må jeg bare si det igjen; du skriver så morsomt at jeg ofte ler høyt i sofaen her, og det er vel ikke noe man ofte gjør alene. Hehe.

  SvarSlett
 4. hei.
  jeg leste dette i formiddag,men har ikke fått svart før nå. Jeg tenker vel det mye det samme som de andre her.

  For det første skjønner jeg ikke hvorfor du skal på diett i det heletatt. men det får du bestemme helt selv.
  Det er heller ikke så rart du går på smeller når du får tilgang på tidligere forbudte varer, som jeg heller ikke skjønner hvorfor var forbudt. hva gjør vel litt melkeprodukter dersom man ikke har allergi/intoleranse ( som hilde sa).
  Tror Lille P skrev noe slikt som: hvordan gjør dere dette på eget initiativ?
  Til det vil jeg minne om at det ikke er normalt å veie det man spiser til hvert måltid, heller ikke daglig eller ukentlig, Kroppen har en evne til noe som heter homeostase,den tilpasser seg omgivelsene/finner balanse. Dette gjelder også ved matinntak. Tenk på alle de som holder stabil vekt år etter år, de som ikke er opptatt av hva de spiser i særlig gras.
  Kroppen sier ifra når den er sulten eller tørst, og dersom du lytter til den vil den ha det mye bedre.
  Det er ikke så lett, i hvertfall ikke dersom man tenker at det er normalt å leve på diett. Og er vant til å spise etter klokken og gram.
  Jeg er sikkert for sur og streng og alt det der. men det er og blir ikke normalt og veie maten man spiser. Spør du meg er det helt sykt å veie sine grønnsaker..og også spesielt å veie sine kjøttkilder. Selv barn vet hva som er en normal mengde fisk/kjøtt på en tallerken.

  I tillegg er du i EKSTREMT mye aktivitet ila en dag. Du går en time til jobb, i tillegg til og fra trening, og kanskje hjem fra jobb?
  Tok ikke du kcal-test for en stund tilbake og fant ut at du bruker ca 3000 kcal dagen?

  Spis Charlotte. slutt å tenke diett. Lag deg havregrøt på morgenen, tilsett peasmør om du vil. Forsyn deg med lunsj i kantinens salatbar, eller lag en salat før du går hjemmefra,men kast nå ut den forb...kjøkkenvekten din i hverdagen. Den gjør deg jo bare forvirret, det skriver du jo selv her.

  nå hørtes jeg sikkert bare dust ut, men jeg tror nesten du trenger det, for å få tankene på rett spor.
  Lev livet, kos deg med maten, ikke tenk gram og kcal hele tiden.
  Flott for dem som har vært inne i en spf, og skal ut av det og trenger rutiner.. men med deg tror jeg heller det kan føre deg inn i en.

  :)
  stor klem

  SvarSlett
 5. Takk skjønninger! Best Bloggers 4Eva!

  Vi veier IKKE maten. Grøss og gru, jeg følte meg mer spiseforstyrret nå enn jeg gjorde hele helgen. Alle gutter og jenter og hvemsomhelst vil gjøre en automatisk vurdering av mengde når de lager et måltid mat. Man trenger ikke lure på hver dag om man skal spise 4 skiver eller 10, det er ren rutine.

  Kostholdet fra Jone hjalp meg å holde energinivået jevnt hele dagen, eksempelvis ved å gå fra (cirka!) 40g havregryn til 60g. Jeg måtte nok veie den første dagen, men det er fordi det er lettere å telle skiver enn havregryn.

  Puh, lang forsvarstale fra mobilen. Uansett, det var vel slike kommentarer jeg håpet å få (kanskje ikke fullt så strenge) så jeg er veldig takknemlig for tips fra dere kunnskapsrike og veldig søte jentene. Kjempeklem!

  SvarSlett
 6. Det er helt umulig å lese hva jeg selv skriver fra dustemobilen. Nå så jeg at det så litt strengt ut herfra også men det var aldri meningen.

  Jeg skal hilse fra Li'l P som er veldig glad for at det pinlige bildet ble godkjent. Man krysser liksom en grense når man flekser på den vide verdensveven.

  EN av oss, jeg sier ikke hvem, er LITT spiseforstyrret. Men hello, det er vel alle i mer eller mindre grad? Så derfor er det supert å få veiledning selv om det ser strikt og kjipt ut. Det er snakk om bare ynglingsrettene mine dette, jeg nekter meg nesten ingenting og syns dessuten at kosthold er kanonspennende. Yay! God natt!

  SvarSlett
 7. - som en ikke-forstyrret (med sprettende bukseknapper) som nettopp har svelget unna en HEL pakke Gjende kjeks med svart kaffe -
  skal jeg ihvertfall ikke blande meg opp i kosthold
  - eller muskler
  , så dette er en helt formålsløs kommentar der jeg kun vil si - at ja jeg så deg, på begge bildene,
  - og skal jeg anbefale noe må det være mer mat og mindre eksibisjonisme (tsk det var vel ikke strengt)

  SvarSlett
 8. Søte deg,
  Tror du trenger å spise mere fett!!!! Da får du utnytte proteinene også bedre. Ser ut som du har mistet muskelmasse og kjenner jeg blir urolig av det!!! Vi får snakke snart, klem!!! Nancy

  SvarSlett
 9. Du er helt genial, Ingalill. Hadde jeg hatt sånne kule konkurranser som du har måtte du fått førsteprisen for beste kommentarer. Jeg skulle puttet deg i lommen og tatt deg frem når jeg trengte en god latter.

  Lo godt nå jaffal!

  -klemmeklemmeklemme-

  SvarSlett
 10. Hey Nancyvennen! Jeg lurer på det samme, så det er også en grunn til at det skal bli greit å prøve noe nytt. :P

  Jeg er game for pumping på tirsdag! Er du?

  Enn så lenge håper jeg du får en nydelig helg! Kos!

  SvarSlett
 11. Kostholdet ditt bør reflektere hva du ønsker å oppnå.

  Først må du finne ut hvor mange kalorier du forbrenner om dagen, la oss si det er 2500.

  Deretter må du finne ut hva du ønsker å oppnå; ønsker du å bli sterkere så bør du spise mer kalorier enn det du forbrenner (ja, du kommer til å legge på deg). Hvis du ønsker å "deffe" så bør du spise mindre kalorier enn det du trenger til daglig. Desverre så kan man ikke bli særlig sterkere og samtidig slanke seg samtidig, det er derfor bodybuildere har perioder der de er feite og bygger muskler, fulgt av perioder der de "deffer" for å fjerne fett, i deffe-periodene så blir de ikke særlig sterkere, faktisk så kan de miste muskelmasse.

  Hvor mye ekstra skal du spise mer eller mindre? I ett kilo kroppsfett er det ca. 1588 kalorier, når man vet dette er det enkel matte å regne ut. Hvis du øsnker å legge på deg ett kilo i uka så trenger du 2500+1588/7 kalorier per dag, hvis du ønsker å slanke deg ett kilo i uka så trenger du 2500-1588/7 kalorier per dag. Forsøk vises at hvis man slanker seg mer enn ett kilo i uka så begynner kroppen å spise av musklene, og da blir du svakere, så mer enn ett kilo vekttap i uka er ikke å anbefale.

  Når det kommer til hva du skal spise så står du helt fritt her, det eneste du bør tenke på er å fordele innholdet i maten slik at kaloriene til hvert måltid består av ca. 20% fett, 40% proteiner, og 40% karbohydrater. I tillegg så trenger du 25-30 gram kostfiber per dag.

  SvarSlett
 12. En ting til:
  Vei deg en gang uka, helst på morgenen på spisedagen din, noter resultatene dine. Mål vekt, magemål med målbånd, og halsmål. Med dette kan du regne ut din BMI. Grunnen til dette er at hvis du finner ut at du har lagt på deg ett kilo, så er man kanskje uviss på om det er et kilo fett eller muskler, med disse tallene så kan man regne ut sin BMI, som forteller deg dette.

  Lykke til :)

  -Inge

  SvarSlett
 13. Tror Inge bør sjekke litt mer nøy hvor mange kcal det er i 1 kilo kroppsfett. Det er et sted mellom 7800 og 9000 kcal pr kg. Sjekk ut: http://guru.sol.no/question/helse-sex-og-samliv/slanking/hvor-mange-kalorier-inneholder-en-kilo-menneskefett

  Ellers synes jeg skal spise litt mer også fett for å kunne bygge mer muskler. :) Lykke til!

  SvarSlett
 14. Ja, 1588 er nok feil tall, desverre. Etter mye google'ling så ser det ut som de fleste sier at det er 7000 kalorier i ett kilo kroppsfett.

  SvarSlett
 15. Så flott og muskuløs rygg! :D

  Jeg må bare få sagt at jeg synes det er svært lite fett i det kostholdet der.
  Fett er så utrolig viktig, og det er synd at staten skremmer folk fra å få det i seg.
  Får man for lite fett ender man opp med mangelsykdommer fordi du faktisk trenger fett for å ta opp en rekke mineraler og vitaminer.
  Pluss at hjernen har høyt behov for fett! :D

  SvarSlett
 16. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 17. Hei folkens og takk igjen for grundige og fine svar! Skulle gitt dere en klem alle sammen!

  Jeg tror ikke jeg skal begynne med målebånd og sånt. Det ville sikkert vært spennende å se eventuell utvikling, men for meg var det et stort nok steg å kjøpe badevekt til Jone sin diett.

  Beate: Hei skjønne! Og takk, veldig hyggelig! :)

  Jeg syns det er kjempekult å se hvordan du får det til å funke med masse fett, men jeg er fortsatt skeptisk. Det har fungert fint å spise veldig lite fett for min del, så hvilken nytte ville jeg ha av å bytte fil?

  SvarSlett
 18. før-diett-bildet er definitivt mest imponerende og best å hvile øynene på. Jeg håper du tenker godt over hva du holder på meg, for det å kalle "alle for litt spiseforstyrret" er både skremmende og misvisende. Jeg undres over hva slags omgangskrets du har siden du sitter med et slikt inntrykk.

  SvarSlett
 19. For en flott og veltrent rydd! Slik vil jeg ha :D

  SvarSlett
 20. Hei anonym! Takk for kommentar!

  Om det er noe jeg gjør i denne forbindelsen så er det i alle fall å tenke. Mye og masse. Tenker på dette hele dagen, det er liksom en del av MIN spiseforstyrrelse. Og når det gjelder min spiseforstyrrede omgangskrets så finnes det nok spiseforstyrrelser der til enda en blogg. Men du har helt rett. Vi burde være obs og tenke litt større på livet.

  Ingenting å si til mitt forsvar.. :(

  SvarSlett
 21. Halla Kristine! Min rygg mot din mage! ;)

  SvarSlett
 22. Hei Chassie,

  Jeg er helt enig med Beate, du MÅ få opp fettinntaket ditt. Det er så utrolig viktig, spesielt for å få hjernen til å fungere riktig. Prioriter det sunne fettet som omega-3-fettsyrer, men det er heller ikke farlig å få i seg noe mettet fett, bare pass på at hoveddelen kommer fra de sunne kildene. Så lenge du ikke ligger i voldsomt kalorioverskudd vil du ikke legge på deg masse ekstra fett rundt omkring :) Kroppen kan nemlig bruke denne energien til akkurat det du ønsker når du trener styrke, nemlig å bygge muskler. Det er jo ikke slik at fordi du øker fettinntaket litt så må du ofre masse annen mat. Fortsett å spise proteiner og trege karbs slik du trives med.

  Håper du klarer å balansere kostholdet ditt slik at det fungerer best for deg :) Du har en flott rygg, men hvis jeg skal være helt ærlig syns jeg før-bildet var vakrest! Men det er bare min egen personlige oppfatning av hva en kvinne kler best.

  Håper du har en fin mai måned. Koselige bilder fra 17.mai også :) Klem på!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...