torsdag, april 22, 2010

Fra koffein til kreatin

Mye gøyere med kreatin enn koffein! Status nå er at Ripped Freak er lagt på hyllen og kreatin er lagt på kjøkkenbenken. Det føles godt å være ferdig med Freaky Freak. Jeg vekslet mellom å være kjempegira og veldig tom på disse pillene, og ellers vet jeg ikke om de hadde noen effekt. Jeg kunne heller ikke drikke kaffe når jeg tok dem (dosen tilsvarer 12 daglige kopper og det holdt i massevis), men det kan jeg nå. Hipp hipp! Ikke med melk, for melk er ennå ut, men dog.

Jeg begynte friskt med å ta begge deler men da gikk jeg rett i bakken. Interessant. Man skal drikke bøttevis av vann til Freaken og samtidig bøttevis av vann til kreatin, og jeg mistenker at jeg ikke klarte å tilfredsstille det enorme totale væskebehovet. Det finnes kanskje også en kjemisk grunn til at kreatin og ripped freak fungerer dårlig sammen, det vet jeg ikke.

Kreatin er altså et nytt eksperiment. Kreatin er et naturlig stoff som finnes i musklene, og større mengder vil gi økt styrke, utholdenhet og kanskje større muskler (?). Jeg fikk noen bokser i posten av hyggelige Nordic Nutrition og startet sporenstreks. Synd at jeg har vært så mye syk i det siste, for det er vanskelig å gi noen god rapport av effekten uten at jeg har fått trent særlig, men jeg fikk én god økt før kulda tok meg og da var allting kult. Jeg trente impulsivt med supersett i stedet for de vanlige lange pausene jeg pleier å ta, og følte der og da at styrketrening var det supreste i verden.

Styrketrening er det supreste i verden.

Konklusjon: Uten den svarte og røde der er allting knall, men det er ennå litt vanskelig å si hva som er annerledes enn før. Jeg tar 12 sånne luringer til dagen. (Woho!)

Andre som har noen kreatinerfaringer?

4 kommentarer:

 1. Hørt at Kre-Alkalyn er bedre for kroppen, det er et stabilt kreatin molekyl. Vanlig kreatin spaltes bla.a. til kreatinin som er dårlig for kroppen vissnok. Noen sliter også med mageproblemer etter bruk at vanlig kreatin da det binder vann, noe Kre-Alkalyn ikke gjør. De selger det på proteinfabrikken.no

  SvarSlett
 2. En ting til som jeg glemte :) Med Kre-Alkalyn så slipper man en oppladningsfase på 2-3 uker(?) som man trenger med kreatin, samt at man ikke trenger å ta det i sykluser for å rense systemet iflg. http://www.proteinfabrikken.no/Avdelinger/Proteinfabrikken/Kreatin__and__Styrke/Kreatin/Kre-Alkalyn/Kre-Alkalyn-160-KapslerProteinfabrikken-12189.aspx

  SvarSlett
 3. Hey Inge! Kjekt å høre fra deg!

  Jeg vet ikke så mye om kreatin som du tror jeg, men det har fungert fint det jeg har testet så langt. Ingen oppladningsfaser eller vannsamlinger eller vektøkninger.. :)

  Skal sjekke Kre-Alkalyn nå, men kult om du tester selv og hold meg oppdatert.

  Stor klem!

  SvarSlett
 4. Mange som sier kre-alkalyn er bedre, men kreatin monohydrat er fortsatt best dokumentert og så lenge du ikke får vondt i magen er det ingen grunn til ikke å bruke det. Litt av poenget med vannsamling er at mesteparten av vannet går inn i muskulaturen, noe som gir større tverrsnitt og igjen gjør at du kan yte mer på trening. Kreatin gjør deg altså ikke magisk sterkere, men du får mer energi som kan benyttes til å bygge muskulatur :)

  Ripped freak er det bra du holder deg unna. Visste du at flere av virkestoffene i produktet står på wada's liste over ulovlige midler for prestasjonsøkning? Bare fordi man får kjøpt det i Norge betyr det ikke at det er bra og riktig :) Jeg er veldig konservativ på området kosttilskudd av nettopp denne grunnen.. There are no free lunches in life. Hardt ærlig arbeid og riktig kosthold gir de beste resultatene. Og ikke minst de resultatene man kan være mest stolt av :D

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...