mandag, januar 06, 2014

Nyttårsforsett 2014

Det er mandag, og mandag er fridag. Jeg sitter med nøttesmøret i hånden og pc-en på fanget, og livet er godt å leve. Jeg har gått en tur i stormen og blitt kald og våt, men nå; med tørre klær og varme fra stearinlys, mangler jeg bare et nyttårsforsett før dagen er komplett.

Ikke vær sint, pus. (De blir så sure når de slanker seg.)

Hm. Hårete mål, hva kan det være..
  • Nyttårsforsett 2014: Lage middagsliste? Nei, den er tatt allerede. 
  • Nyttårsforsett 2014: Bedre vær og mere snø. Nei. 
  • Nyttårsforsett 2014: Mer moro. Ja! Per-fåkkings-fekt.

Nyttårsforsettet blir Mer Moro i 2014. Så. Hvordan nå målet sitt.

  1. Gulrøtter med peanøttsmør er det beste jeg vet. Jeg må spise mer av det.
  2. CC og yoghurt med kakao er om mulig enda bedre. Mer av det. 
  3. Jeg elsker fridagene mine. Dem må jeg holde på.
  4. Flere turer på ski og i fjellet! Yay.
  5. Jeg er veldig glad i kjæresten. Må ta vare på kjæresten.
  6. Og venner og familie! Må være snill med alle.
  7. Må spise mere grøt. Oi, nå ble det mye mat.
  8. Trening er gøy. Fortsette med det.
  9. Si nei til ting jeg ikke vil.
  10. Og så skulle jeg gjerne lest flere bøker. Mye moro i bøker.

Oh shit, det ble en lang liste. Det ville vært lettere å lage middagslister.

Det var spennende å høre at folk er skeptiske til 5:2-dietten. Jeg er skeptisk selv også, hvis det handler om å spise frityrstekte oreos fem dager i uken og så faste de neste to, men det virket jo for kortvokste mennesker i Ecuador, så man skal aldri si aldri. Jeg vet en annen diett som virker, det må jeg bare få si, og det er den lille østlendingens Fiskediett. Hun spiser laks to ganger til dagen. (Resten er grøt og cottage cheese med kakao.) Det begynte med at hun hadde et bittelitt høyt kolesterol i høst, og når hun først ble bevisst så er hun helt enormt dedikert når hun går inn for noe. (Lille Dedication, burde vi kalle deg.) I går målte jeg kolesterolet hennes på nytt, og tam-ta-da..


Her er beviset. Vi satt vi i stuen og målte blod..
Ka-ching: Det ble 2,17. Verdensrekord i HDL-kolesterol!

(Hun har også abs, så hun har nok knukket koden.)

I morgen er jeg på radioen for å snakke om slanking, trening og nyttårsforsetter. Det blir bra. På NRK Rogaland klokken 07.40. Jeg kommer til å anbefale laksedietter og turer i stormen.

Har dere noen fine nyttårsforsetter?

torsdag, januar 02, 2014

Tre nye slankekurer

Godt nyttår! Har dere hatt en fin feiring? Selv var jeg så kvalm etter fettsjokket mitt at jeg måtte bli hjemme og se på tv. Men nå er det nytt år med blanke ark og nye muligheter, og som alltid med blanke ark så gjelder det å bruke masse fargestifter. Jeg er klar med årets første slankekurer allerede. Kanskje ikke før KK, men hårfint foran vg i alle fall. Og jeg kan garantere at dette virker, for jeg har testet det ut på kattene. Klar, gå!

Slankekur nummer 1: La maten være vanskelig tilgjengelig. Selv har jeg oppbevart cottage cheese i postkassen for å ikke spise den opp på null-komma-svisj, og det samme kan man gjøre med alt som er godt. Kanskje ikke alt oppi postkassen, men litt her og litt der, og helst langt unna. I katteeksperimentet har jeg puttet maten i en ball som er til kattemating, og da ble det straks veldig vanskelig å spise.

God jul og værsågod, pusekatt.
Resultat: Slank pusekatt som spiser mindre og jobber mer for maten.
For ekstra slankeeffekt har jeg faktisk gitt én ball til to katter, så den ene må alltid stå i kø.

God jul, nye slanke pusekatt.
Slankekur nummer to er inspirert av en bok jeg fikk til jul. Jeg tester jeg ut nye varianter av slankekuren Spis mat du ikke liker. I eksempelet med kattene er det lett å se hvilken kattemat som smaker altfor godt. Den får de ikke. Og til meg selv lager jeg rar mat hele tiden.

Rugbrød kokt i øl (såkalt øllebrød) for eksempel.
Boken jeg ble inspirert av heter Restekjærlighet. Den er helt genial. Ingenting gir meg større tilfredsstillelse (jo, kanskje et par ting) enn å bruke opp rester i kjøleskapet.

Inspirert av et stappfullt 1.juledagskjøleskap.
Men jeg har tatt det så langt som å bake brød av vaniljekesam, gammel øl og kaffe, sammen med tilfeldige melrester, og da luktet det så vondt at lukten alene fungerte som en slankekur.

Resultat: Ingen lunsj til meg, takk.

Pastaform med rødkål og røykelaks ble forresten farlig godt.

Og da er vi kommet til slankekur nummer tre. Slankekur nummer tre gir ingen umiddelbar effekt sånn som de to forrige gjør, men den gjør i alle fall ikke situasjonen verre. Slankekur nummer tre handler om å bytte bort, kaste eller kvitte seg med alle julegaver som ligner på godis eller sjokkis, automatiske sukkerspinnmaskiner (jo, det fins) og cupcake-maskiner, eller frityrkokeren man skulle dyppe oreokjeks oppi.

Lykken er mer enn en rosa cupcake-maskin.
Og hvis det er vanskelig å bytte cupcake-maskinen i en eggehvittefluffmaskin så hjelper det å sjokke seg selv med fett, sånn som jeg har gjort. Lykke til! He he. Og godt nyttår igjen.

Ingen dyr kom til skade under forsøkene.

tirsdag, desember 31, 2013

Fettsjokk (en Londonguide)

Hei igjen! Da er vi bare en kjole og en dusj unna nyttårsaften, og alle hjerter gleder seg. Nyttårsaften er en ganske rolig affære her hvor det bor to katter som klikker mongo når det begynner smelle i raketter, men det blir i alle fall selskap. Jeg har vært i London siden sist. Jeg fikk London i julegave, hvor kult er vel ikke det! Men selv etter å ha klart meg greit gjennom juleribbe og -brunsjer og -bord, så tok Londonmaten knekken på meg. Har dere hatt fettsjokk noen gang? Det er ordentlig kjipt. Man blir veldig kvalm.

Og muligens litt apatisk.

Oppskriften er enkel. For fettsjokk i London: fråtse i Londons fete retter.

Først og fremst the famous Londonfrokost.

Men også fjas fra Starbucks.

Og feite indiske retter. (Vel vel, japansk og magert akkurat her.)


Hjelp, jeg vagger.

Jeg tror det er en sko, men jeg ser bare gryter.

Jeg tror det er julepynt, men alt jeg ser er feite fugler.


Så jeg har vært kvalm i to dager allerede. Jeg skylder det mest på den indiske vegetarrestauranten, for der fikk jeg en helt enormt fettete pannekake med smørsaus. Dosa. Very indian. Typisk vegetarianere å gjøre opp for manglende proteiner med å fråtse i fett, tenker jeg.

Legger ved noen hyggeligere Londonbilder. Vi har vært på en fantastisk konsert i Royal Albert Hall. The Christmas Spectacular.


Og den lille østlendingen Som Drikker Kaffe Bare På Ferie har fått enorme mengder decaf americanos med sugar free vanilla syrup og fem ekstra poser søtning.


 Og jeg fikk se Harrods for første gang.



Og digert julemarked i parken. Den store parken vet dere.


Spør hva jeg har kjøpt da! Plis spør. Jeg har kjøpt gule hodetelefoner.

Takk for det gamle! Takk for mail og møter med de jeg har fått treffe i virkeligheten, og takk for uendelig koselige kommentarer og mye moro. Puss puss puss! God nyttårsaften.

onsdag, desember 25, 2013

Året med Bergans

Hei og god jul igjen! Håper dere fikk mandelen i grøten, for det gjorde jeg. True story. Desember altså - man må liksom mimre når man sitter i stuen og er stappmett og treningsenteret er stengt og det regner ute. Det er allerede et år siden sist jeg ventet på snøen og tørrtrente med den lille østlendingen i Sørmarka.

En av oss er juniornorgesmester i discodans, det er også en true story.

Jeg skal lage en Best of Fotballfrue ganske snart, og det blir nok storslagent, men aller først: dette er året med Bergans. Og alle kan gjette på hvor mange turdøgn det ble.

Ta-da!

Januar
Det har vært et SUPERT år sånn turmessig. Etter noen desperate turer med nesten ingenting snø kom det plutselig snø nok helt til sommeren. Jeg var på tur alene eller sammen med andre, og gjerne lenge om gangen.

Og gjerne med sjokoladegrøt i sekken.
Vi stasjonerte oss på Haukeliseter en gang, og lekte at vi var skibomser.

Det var topp.

Februar
Men etter hvert som andre gikk lei gikk jeg mye alene.

På trass.

Mars
I mars er det typisk flust med fellesturer for DNT, og det var det også i år.

Først tolv dager fra Jotunheimen via Filefjell til Skarveheimen.

Og så en uke fra Haukeli til Ådneram.
Og så sklir vi over i april, med enda mer påske i tidenes påskevær.

Holy moly macaroni.

Mens i mai ledet jeg toppturer i Taumevassheia, der været var så dårlig at vi la oss værfaste for å tørke. Jeg øvde meg på å bære tung sekk, fordi jeg skulle videre til Jostedalsbreen.

Hei hei.

For på 17. mai gikk var vi 30 stykker som gikk Jostedalsbreen på langs.

Hurra!


Sykt bra.

Beste teltturen i historien.

I juni fant jeg endelig fjell uten snø, og da var jeg så sprek etter vinteren at jeg løp Lysefjorden fra Songesand på bare fire timer. Veldig fornøyd med det

Synd at ingen fikk det med seg.

Og i juli fant jeg flere fjell både med og uten snø.

Først Trolltunga.

Så Rondane på langs.

I hytter og i telt.
Og i august likeså.
Først DNT-tur fra Sota Sæter i Breheimen til Skogadalsbøen i Jotunheimen.
Med breer

Og Norges høyest beliggende turisthytte, Fannaråken. 2065 m.o.h.

Og i september var det bare deilig at høstfargene kom, og at man kunne plukke sopp og sånn.

Med sekken full av sopp i Lyngsheiene.

Og så ble det oktober, og det er bra for da kan jeg teste de bittelitt varmere klærne.

På nye stier i Sirdalsheiene for eksempel.

Mens i oktober er det eneste turminnet at vi feiret fars 60-årsdag i pøsregn på Prekestolen.

Juhu.
Og at jeg spydde en foss i Frafjordheiene.

Og så ble det november og jeg fikk nye klær.

Jippi jubalong.

Og nå er det desember og jeg venter på snøen igjen. Jeg lader opp igjen.

For jeg har ALDRI hatt mer mat i kjøleskapet.

Og med dette sier jeg takk for nok et nydelig år, til Bergans og til alle dere. Lots of love!

Eller LOL. Hi hi.

mandag, desember 23, 2013

Julekort

Fra hele meg til hele deg; fy filler, det er jul snart! Da-dam-dam-da, da-dum-dum-da, da dum dum dum dum dum-dum. Ding dong dingel, det er nettopp det det er. Jeg skal ha julebrunsj, og er i ferd med å lage mitt livs første waldorfsalat. Jeg har bakt til og med, og kokt en oksetunge og stekt et grisehode i ovnen. Jeg har gjort alt som hører julen til. Det blir trist å feire jul uten bestemor og den lille østlendingen, men ellers blir det bra, hurra.

Da-dum, da-dum-dum-da.
Takk, lille Kristine, for kokosmakroner. Jeg deler gjerne oppskriften:

Man tar først en bakebolle med en masse kokosmasse,
og så visper eggehvitter til det blir som et slags skum,
og mens egg og kokos skummer tar man bittelitt vanilje
og til slutt i bolla slipper man en pose med sukrin.

Sukrin er det samme som sukker
Ja, jeg veit det.

(Og her ville det kommet et nytt vers om det var pepperkaker jeg bakte, men dette var så lett at vips, og inn i ovnen: Ferdig.)

Og til slutt en kilo pepper.
Og så rører man det rundt og tømmer deigen på ei fjøl.

Og lager mann- og konemakroner.

Og pakker dem inn i papir.
Ho ho ho. Jeg håper dere får en fin og fredelig julefeiring! Alt godt fra meg og pus.

(Som også har pyntet seg.)

God jul!

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...