Glutenfrie dietter har blitt det kuleste kule, og om ikke Madonna er kul nok så fins det flust med andre som spiser glutenfritt for gøy. Victoria Beckham, Silje Mariela og ja, jeg kommer ikke på flere, men jeg vet at de fins, for glutenfrie havregryn er U.T.S.O.L.G.T.
|
Akkurat dette er en annen sak. |
Da den lille østlendingen fikk glutenallergi måtte vi plutselig koke grøt i to
omganger. Jeg
kunne spist glutenfri grøt, men de glutenfrie havregrynene
er mye dyrere enn vanlige havregryn, og enda viktigere:
Glutenfri mat har blitt så populært at leverandørene er UTSOLGT. Så jeg
kan ikke forsyne meg av glutenfrie gryn. Why-oh-why har glutenfritt blitt så gøy.
Man blir vel hverken slankere eller sunnere av å spise glutenfri mat. (Åh, det er skummelt å påstå noe, men jeg har gjort research både her og både der.) Kanskje det å legge om kosten fører til at noen velger bort noen usunne karbohydrater, men mest sannsynlig IKKE, og den glutenfrie maten er laget av maismel, potetmel og rismel i stedet for grove korn som havre, hvete, rug og bygg. Altså dårligere karbohydratkilder. Så
glutenfri mat = like mange karbohydrater + dårligere karbohydratkilder.
Dietten til MyRevolution anbefaler også glutenfritt. Hvit ris er helt okei, mens gluten er nei, nei, nei. Jeg vet ikke hvorfor. Det er ikke kult å være allergisk. Den glutenfrie østlendingen måtte leve på bare ris og bokseskinke på DNT-hyttene i sommer, og det var jo veldig MyRevolution, men så kjedelig at jeg er redd hun vil ha pause fra DNT-hyttene nå.
|
Én hytte hadde en boks med glutenfritt, men da var det helst sånne knekkebrød som er laget av mais. |
Nei, gluten er bra! Her er researchen jeg har gjort:
- Hvorfor Madonna serverer glutenfri bursdagsmat:
Fordi hun har bursdag! Neida.
Fordi hennes glutenfrie diett gjør henne ung og sunn og full av energi.(?)
|
Og tenk at jeg fant dette i en blogg om stjerner som spiser glutenfritt. |
- Hvorfor ALLE liksom bør spise glutenfritt:
Fordi mennesket ikke kan ta til seg hvete og fordi siktet hvetemel er tomt for næringsstoffer.
|
Og tenk at det fins en egen dummie-side for grunner til å være glutenfri! |
- Hvorfor dette er irrelevant:
Fordi glutenfritt og hvetefritt er to forskjellige ting! Og fordi gluten er et protein og ikke noe carbocrazyness.
Glutenfritt er ikke sunnere.
- Her fant jeg forresten en artikkel på I Form med mye annet tull:
Fullere muskler, mer pump og definisjon. Ha ha, her var det mye rart.
|
Hva tid ble lettbrus og peanøttsmør en hermetisk frukt? |
- Og enda et parentes: Havregryn er egentlig
glutenfritt, men
STØVET på møllen kan inneholde
gluten. Så det fins ingen grunn til å kjøpe glutenfrie havregryn om man ikke er megaallergisk.
|
Og denne er litt på siden, men den er fin likevel. |
Falleri fallera, gluten gjør meg glad. God tirsdagskveld!