mandag, september 14, 2015

En høna eller egget-situasjon

Når dette er frokosten er det ganske ille. Jeg er syk på sinnet (nei, det er jeg ikke, men bokstavrim vil alltid vinne over faktiske diagnoser, og jeg ER syk) og jeg har sikkert jernmangel også, for det finnes ikke energi i meg i det hele tatt. Dette var frokosten min i dag.

Syltetøy og gamle aviser.

 I stedet for dette:

For jeg må spy bare av tanken.
Så. Hvem kom først av høna eller egget?
1. Man mister lysten på havregrøt
2. Og går ned i vekt
3. Og mister all energi

Er dette jernmangel eller et tegn på dårlig kosthold? Hilsen kostholdsveilederen.

Hvordan har DERE det? I dag er valgdagen, men jeg kommer meg ikke ut til valget selv. Kan jeg få spre litt valgvibber her. For eksempel - hva blir dere inspirert til å stemme når dere ser denne?

 
Ikke en ordentlig valgplakat kanskje, men et ordentlig dilemma.
Jeg ville ha stemt Miljøpartiet De Grønne, for det bør alle som bor i Norges LA - the city formerly known as the oil capital. LA fordi alle kjører bil her. Grønt er skjønt, og man trenger ikke kjøre når man kan sykle.

Jeg kjøpte noen nye venner sist uke, fordi livet er så hardt og fordi jeg aldri ble bestevenn 4eva med fivefinger-skoene. Jeg har ikke gitt dem opp, det må jeg si, men jeg har heller ikke brukt dem. Men nå: Terrengsko! The real deal! Jessir. Mer enn du aner, pakistaner.

So fåkking cool.

Som en fotballsko!
Jeg har fått testet dem én tur. I en ordentlig bakkeintervall som består av hoppbakken i Sørmarka. Den er så bratt at det går uansett i slow motion oppover, men nedover - Pow, pow og hoppsannsa over steiner og greiner. Jeg har aldri vært så fåkkings løpehøy før i hele mitt liv. Jeg bare fløy. Og danset. Og sang! Good times. Må bli frisk igjen så jeg kan løpe over Hardangervidda med den supre turgjengen til helgen.

Eller ikke. For da blir det rødvin og fyr i peisen på Haukeliseter Fjellstue.
God bedring til meg og godt valg til deg. Puss puss!

mandag, september 07, 2015

Stølslivet

- Fikk du noe fisk?
- En ørret på hvert kast. Fikk du løpt?
- Jepp! Jeg løp opp toppen der. NYDELIG utsikt!
- Ikke sant? Derfra kan du se helt til Stavanger.
- Da gjorde jeg det.(?) Oi, så fine kantareller!
- Til middags.
- Og blåbær!
- Jepp. Vi kan røre det med kunstig sukkerfjas til dessert.
(Bortsett fra at jeg spurte pent om kunstig sukkerfjas i stedet for sukker.)
Her var jeg!
- Hogger du ved mens jeg henter vann?
- Jessir!
Støl med super stemning. Magisk egentlig.
- Plukker du poteter mens jeg fyrer opp?
- Supergjerne!

(Fiskeplass.)

Det beste måltidet noensinne.
- More wine for you?
- Yes, very much please.

Løpetur i Suldalsheiene.
Og gåtur.

Og jeg så helt til Stavanger. I teorien i alle fall.

- Finnes det noe mer lumber jack vi kan finne på nå?
- Nei, da må vi skyte en bjørn eller noe.


TUSEN takk og plis ta meg med igjen.
Og plommesyltetøyet jeg hadde laget, som liksom var mitt bidrag til kosten, var dødsgodt! Med portvin til og med. (Plis prøv, Malin.) Jeg har blitt veldig voksen i det siste. Eller flink til å lage syltetøy i alle fall.

tirsdag, september 01, 2015

Kokosgrøt!

Det ble ikke iskremgrøt i går, for jeg har en greie med å ikke spise melkemat til alle måltider, og akkurat i går lå jeg an til nettopp det. Men grøt uten melk - yay. Så jeg har testet kokosgrøten jeg ble tipset om av Peskianer-Trine, med kokosmel jeg fikk av Malin. For et team vi har blitt! Fortsett å tipse, jeg elsker å teste.

Hihi, den ble kul!


Kokosgrøten ser ut som noe man ville spist i en hvit uke. Alt er hvitt.

Hvite ingredienser.

Oppskrift på Paleo kokosgrøt: (Takk til Paleoliv)
3 ss kokosmelk
2 ss kokosmel
2 egg
1 ts kokosstrø til pynt
Salt

Kanonenkelt! Jeg hadde i en halv desiliter mandelmelk også, for det blir tjukt nok skal du se.

Det tar null tid, det er bare å koke opp. Og servere. Og smaken ... var som kokosmakroner! Jeg digger kokosmakroner like mye som jeg digger plommer. (Dvs vilt mye.)

Med litt kokos på toppen.
Se så tjukk og kul den er, selv med ekstra mandelmelk. Men så spiste jeg den lille bollen, og tenkte okei, var det alt? (Kor e karbohydratene?) Nei, det kan det ikke være. Og så spiste jeg seks plommer til dessert. 

Men det skal jeg ikke ta med i regnskapet.

Faktisk tok jeg en banan også, for å være på den sikre siden, men det var bare fordi jeg var på vei opp i skogen for å løpe bakkeintervaller. Grøten fungerte fint til bakkeintervaller. Her er dommen:

Næringsinnhold:
Kcal: 350
Proteiner: 20 g
Fett: 25 g
Karbohydrater: 21,2 g
Kostfiber: 20 g

Check it out, alt som fins av karbohydrater er fiber. En dagsdose av fiber! Jeg trengte nok frukten i tillegg. Mitt måltid kom på nøyaktig 500 kalorier, men værsågod, prøv å bli mett av bare 350.

Metthetsfølelse:
3 timer - men inkludert plommer og banan.

Pris:
6 kroner - men det ville blitt mer om jeg ikke hadde fått kokosmel av Malin.

Terninkast:
Tusen! Nei - men at det var en kul avveksling (som er glutenfri og melkefri) kan ingen komme fra.

Alle oppskriftene ligger i menyen til høyre. Go crazy, hold meg oppdatert,(!) og ha en fin tirsdag.

mandag, august 31, 2015

Snapolini

Hovedrollen: meg; Omgivelser: loftet; Skjedd så langt: lite; Utsikter til handling: små; Birollene: nei nei; Framtidsperspektiv: niks piks, grøtgreier og sånt; Grunner til å fortsette å lese, tross alt: at jeg setter jo kjempestor pris på det. Å dele er å bry seg. Jeg bryr meg.

I dag ble grøten kokt på kafferestene!
Og i går fikk jeg en ekstra OIAJ! (c'mon, du vet hva det står for)
Og et sexypoeng!
Hei! God mandag og god uke. Det er ikke så mye jeg maser om grøt og hverdagsfjas lenger, for jeg har fått en ny kanal å mase til. Jeg har blitt hun som snapper maten sin og alt som snappes kan. Sånn som Instagram:

Ho ho.
Og så serverer jeg grøt.
- Værsågod, nøttegrøt til deg og sjokoladegrøt til meg.
- Oi, så spennende! Hva er i denne?
- Nøtter, egg og en halv banan.
- Nam nam. Og i din da? 
- Der er alt som så vidt passerer dopingkontrollen i bodybuilderindustrien i USA, blandet med omtrent så mye kunstig søtning at man kan ta livet av en rotte hvis man gir den mer enn en porsjon.
- Det hørtes kjempegodt ut!
(For jeg feiget ut, sant, og sa: Det er havregryn med lettmelk, honning og kakao.)
 
Hø hø.


I helgen fikk jeg plukket et lass av plommer. Det var stas. Plommer i mitt hjerte. Men ikke bare det; i helgen har jeg vært så full, så kanonskitings, at jeg sjanglet og sendte pinlige snaps. (Jeg kan si det i kommentarfeltet, men her er det fortsatt hemmelig.) Og det var også stas! Jeg var bare hjemme med en venninne, men menyen var en treretter av øl, cava, og MASSE portvin med sjokolade. Uansett, Ingrid: jeg kan jeg og.

Hei fra hytten på Heng.
#detbestejegvet
Og okei, en ordentlig framtidsutsikt:
Jeg gleder meg til å posere for Cornelis-grøten.

Jeg har kjøpt iskrem og skal lage chili-sjokolade-grøt med iskrem i dag. Det er Cornelis sitt liksom-bidrag til kjendisgrøtene, for det skal bli en proteinbombe av de sjeldne. Juhu.

Puss och kram.

mandag, august 24, 2015

Sommeren 2015

Det frister mest å oppsummere sommeren med de to siste ukene. Er det lov? Det er jo dette vi kommer til å huske. Sommeren 2015 har vært en tropedrøm, med evig sol og bråmodne plommer, (jeg har plukket plommer allerede!) og holy moly, det er VARMT på loftet mitt. Nå har jeg glemt at jeg gikk skitur så sent som St.Hans, og at veien mot Jotunheimen var snøstengt i juli, for nå er det joggesko og måkeskrik som gjelder; og bading og bikini; og av alle ting: jeg har til og med en date på gang. It's all been super sweet.

Sommeren på søndag.

Sommeren jeg gikk over fjellet i trusa.

Sommeren på heia.


Sommeren i skogen.
Sommeren på stølen.

Sommeren med ryggsekk.
På lørdag gikk jeg meg vill igjen. Jeg vet ikke om det var et råd som skulle gjelde for alle turer, men en gang jeg ringte gråtende til far fordi jeg hadde gått meg vill så sa han Ser du en elv? Følg den, og det gjør jeg nå hver gang. Men det gjelder nok ikke alltid, for det virket ikke på lørdag. Andre tips?

Sommeren har uansett tørket ut alle elvene.

(Der er Prekestolen!)

Super sommermat.

Super nistemat.

(Kantarellen har også kommet allerede.)

(Og blåbær og tyttebær.)
Tank u, sommeren. Kan jeg få flytte til fjells? Takk, da gjør jeg det. Jeg flytter til stølen min. Snakkes!

onsdag, august 19, 2015

Dette er deg

Velkommen til din verden. Jeg har gjort en undersøkelse blant lesere på bloggen, og dette er deg. Hey you! Du må ikke kjenne deg igjen i statistikken, for jeg har laget den litt selv, men jeg ser på meg selv som en menneskekjenner; og jeg ser på det som feige lag at jeg får vite så lite om dere når dere vet så mye om meg. Og til alle dere i kommentarfeltet: Dere er KJEMPESPENNENDE! Så her er det jeg tror jeg vet.

Dette er deg!
  • Du heter Malin, Mari, Maije, Maiken eller et annet navn som begynner på M. Her er jeg sikker i min sak, for dette har jeg sett i kommentarfeltet.
  • Du har fancy joggesko og trener i Nike.
  • Du har minst én matallergi.
  • Du har ikke barn.
  • Du er en smarting som leser DN heller enn VG.
  • Du syns jeg er gal som spiste fotballfruegrøten, så du har et anstrengt forhold til mat.
Lett! La oss grave litt dypere. Hvem er du egentlig?

Før vi kommer til følsomme tema som Kunne du spist en femhundrekalorimuffins for femtusen kroner, begynner jeg med en enkel sak som trening. Hvor mange økter trener du per uke?

Mange!
Mange, visst. Klar tale. Du løper og løper selv om du har beinhinnebetennelse, og så trener du kjernemuskulatur for det må jo til. Og litt yoga, og noen gruppetimer - særlig når det er høst og Elixia har fått en ny variant av bootybuilding. Og styrke så klart. Din galning.

Hvorfor så mye trening? Er du helt forstyrra?

Eh, ja.
  • 30% av dere er spiseforstyrret (her sender jeg bare masse kjærlighet)
  • 58% har et litt anstrengt forhold til mat (spiser questbars og kjenner iHerb som sin egen bukselomme)
  • 10% har et uanstrengt forhold til mat (oi, du spiser boller og brunost. eksotisk!)
  • 2% er in denial (ha det kult så lenge)
Du er ikke bekymret for e-stoffer i lake. (Takk, Tegnehanne.)
Men du ville ikke spist en femhundrekalorimuffins om du så fikk femtusen kroner.

High five til oss.
Og såå gammel er du:

Akkurat passe gammel.

Du er yngre enn meg faktisk; mellom 20 og 30 år. Noen få er enda yngre, men jeg gjetter at det er dem som bare sveiper innom for et mageprogram eller en ny diett, (Det er dem som gir bloggen søketreff på sånt som Er havregryn sunt.) og mange er like gamle som meg. Den ene prosenten som er over 50 år må være mor. Hei mor!

Hva med utdanning?

Oh yes.
Du er en smarting, det har jeg skjønt for lenge siden. Det er derfor jeg stresser sånn med komma-dysleksien min, for jeg vet at jeg blir fersket hvis jeg roter til gramatikken. Men at 18 prosent hadde bøttevis av utdanning? Hatten av! Veldig kult. 4 prosent har ingen høyere utdanning, og det er også veldig kult. (Håper du fant den nye dietten.)

Var det riktig? Om det fantes en søthetsskala så hadde alle fått jackpot og topscore, for dere er helt utrolig hyggelige, og det er det viktigste.

Boblere:
  • Bor du i by? (Jeg gjetter ja)
  • Går du i fjellet? (Jeg gjetter ja)
  • Leser du bøker? (Jeg gjetter ja)
  • Har du mann/dame/kjæreste? (Jeg gjetter ... nei?)
  • Er du vegetarianer/peskianer/veganer/raw-foodianr? (Jeg gjetter tja)
  • Har du andre hemmeligheter du har lyst å fortelle meg?

mandag, august 17, 2015

Vibekegrøten

Jeg vet dere, gidder ikke skrive grøtbok, jeg bare stjeler alle de kule grøtene og Kagge bare whooa vil du jobbe for oss for en trillion kroner og jeg bare trukke det, skal starte mitt eget grøtunivers nå, hadet.


Je suis Vibeke.

Je suis Chassi.
Jeg har laget Vibekes studentgrøt. Endelig! Jammen på tide når hun har vært så uberkul å sende meg boken sin. Dette er en overnattingsgrøt, så jeg lagde den dagen i forveien og rakk å grue meg hele natten gjennom. Hvorfor grue seg? Fordi den så nokså skummelfeit ut, oppdaget jeg plutselig. Den skal være en "næringsrik frokost beregnet på studenter som skal lære mye i løpet av dagen". Men hello? Here we go.

Oppskrift på Vibekes studentgrøt:
- 2 dl kokosmelk (Flaks at jeg kjøpte den feite varianten. (Not.))
- 2 dl vann
- 1 dl chiafrø (Intet mindre.)
- 1 ts kanel
- 3 ss havregryn
- 1 ss gojibær
- 1 ss hampfrø (Jeje)
- 1 ss kokosflak
- ½ banan i skiver
- 1 neve blåbær

Rør sammen og sett i kjøleskapet. Selv tabbet jeg meg ut med å røre inn bananen også, men banan, blåbær og kokosflak skal være topping. Neste morgen er grøten klar.

Hva gir du meg!? :D

Flott? :P

Nydelig, om jeg må si det selv.

Neste morgen hadde alt blitt til pudding. Grøten var stivere i konsistensen enn en sjokoladepudding, men her skulle ingen hunder skues mot hårene. Testpanelet Meg satte seg ved frokostbordet, med P1 på radioen og en bok på bordet (Sjarmen med tarmen er superspennende), men ... mens det tar en halv time å spise en bolle med varm grøt tok det bare fem minutter å spise denne. Jeg rakk ikke å åpne boken engang. Jeg hadde spist opp alt før andakten begynte, og vips så ble jeg kvalm. Så kvalm at det var vanskelig å komme seg på jobb, jeg hadde bare lyst å legge meg. Orket ikke sykle engang. Hvorfor kvalm? Fordi dette er mye kokosfett å fordøye på fem minutter.

Næringsinnhold. Dere kommer ikke til å tro det. Seriøst ikke.
Kcal: 1183 (DET ER 500 KCAL BARE I KOKOSMELKEN! Og nesten like mange i frøene.)
Fett: 97,5 gram (Jeg har lyst til å rope høyt. Og utheve ALT. Hvorfoooor???)
Proteiner: 24,9 gram
Karbohydrater: 43,5 gram
Kostfiber: 22 gram

Tom for ord. Jeg trodde jeg ble kvalm fordi jeg spiste for fort, men så skyldtes det at jeg aldri har spist en større frokost - eller noe som ligner eller kan måle seg i det hele tatt.

Metthetsfølelse:
Jeg var mett i tre og en halv time. Definitivt en ny rekord, men hadde jeg visst hvor mye jeg hadde spist så skulle jeg nok holdt meg mett enda lenger.

Pris:
54 kroner per porsjon. Da er det kjipt å være student.

Smak:
Litt mye puddingkonsistens, men god smak I guess.

Je suis Vibekes studentgrøt.
Takk og lov for næringsinnhold. Neste og siste grøt ut er proteinbomben med iskrem.

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...