mandag, september 14, 2015

En høna eller egget-situasjon

Når dette er frokosten er det ganske ille. Jeg er syk på sinnet (nei, det er jeg ikke, men bokstavrim vil alltid vinne over faktiske diagnoser, og jeg ER syk) og jeg har sikkert jernmangel også, for det finnes ikke energi i meg i det hele tatt. Dette var frokosten min i dag.

Syltetøy og gamle aviser.

 I stedet for dette:

For jeg må spy bare av tanken.
Så. Hvem kom først av høna eller egget?
1. Man mister lysten på havregrøt
2. Og går ned i vekt
3. Og mister all energi

Er dette jernmangel eller et tegn på dårlig kosthold? Hilsen kostholdsveilederen.

Hvordan har DERE det? I dag er valgdagen, men jeg kommer meg ikke ut til valget selv. Kan jeg få spre litt valgvibber her. For eksempel - hva blir dere inspirert til å stemme når dere ser denne?

 
Ikke en ordentlig valgplakat kanskje, men et ordentlig dilemma.
Jeg ville ha stemt Miljøpartiet De Grønne, for det bør alle som bor i Norges LA - the city formerly known as the oil capital. LA fordi alle kjører bil her. Grønt er skjønt, og man trenger ikke kjøre når man kan sykle.

Jeg kjøpte noen nye venner sist uke, fordi livet er så hardt og fordi jeg aldri ble bestevenn 4eva med fivefinger-skoene. Jeg har ikke gitt dem opp, det må jeg si, men jeg har heller ikke brukt dem. Men nå: Terrengsko! The real deal! Jessir. Mer enn du aner, pakistaner.

So fåkking cool.

Som en fotballsko!
Jeg har fått testet dem én tur. I en ordentlig bakkeintervall som består av hoppbakken i Sørmarka. Den er så bratt at det går uansett i slow motion oppover, men nedover - Pow, pow og hoppsannsa over steiner og greiner. Jeg har aldri vært så fåkkings løpehøy før i hele mitt liv. Jeg bare fløy. Og danset. Og sang! Good times. Må bli frisk igjen så jeg kan løpe over Hardangervidda med den supre turgjengen til helgen.

Eller ikke. For da blir det rødvin og fyr i peisen på Haukeliseter Fjellstue.
God bedring til meg og godt valg til deg. Puss puss!

30 kommentarer:

 1. Ooo, kule sko! Jeg er alltid litt engstelig for å løpe nedover i fjellet, jeg har en tendens til å gå på trynet litt for ofte!

  Mamma hadde spist havregrøt til frokost i 10 år før hun plutselig en dag mistet grøtskålen i gulvet i det hun skulle spise. Alternativ som hun er tok hun det som et tegn fra hinsiden at hun nå rett og slett hadde spist nok havregryn, for skålen gikk i gulvet to dager på rad. Tror du det samme kan ha skjedd med deg? Du vet at det er ok å spise andre ting også? Det er forøvrig alltid greit å kjøre seg opp på litt jern. Man blir fort litt slapp om man er på minus der.

  Masse god bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant?? Med moren din? Ho ho, beste historien på lenge!

   Jeg er også engstelig for å løpe nedover i fjellet, men det var litt av grunnen til at jeg ville teste terrengsko som skal ha veldig godt feste. Jeg testet dem nå som man tester ABS-bremser, jeg bråbremset for å se om jeg sto, og det funket overraskende bra. Det sto bare fotballspor igjen etter meg.

   Tusen takk for gode ønsker. Jeg er vært hos legen og testet meg, så spent på svar nå. Skjerpings på kostholdet!

   Går det bra hos deg? Får du stemt i dag?

   Slett
  2. Jepp, helt sann historie det der. En av mange i sitt slag. Det er ikke så mye som overrasker meg med mor lengre, for å si det sånn.

   Får du i deg nok grønnsaker? Du vet jo like godt som meg at du ikke bare kan spise grøt. Nå når jeg er godt i gang med X-life sin 6-ukers challange har jeg så sinnsykt mye overskudd. Jeg spiser jo bare kylling og grønnsaker (nesten), men det funker!

   Her er alt helt topp! I går traff jeg han kjekke mannen igjen etter nesten tre (!!) uker, og det var veldig godt med ja, litt kroppskontakt.;) Jeg fikk stemt og er godt fornøyd med resultatene.

   Slett
  3. Woho til mannen og ho ho til moren din! Flere sånne, takk.

   Jeg spiser masse grønnsaker. I dag har jeg vært akkurat lenge nok på beina til å skrelle og ovnsbake et helt kilo rødbeter. Oh yes. Men i all min sykdom og nød er ikke grønnsaker det som frister mest.

   Men viktigs av alt - Hva slags challenge?! Det har jeg ikke fått med meg. Er du på diett? Og så har du ikke blogget om det? Kan du ikke vær så snill og oppdatere en stakkars sinnslidende. :P

   Slett
  4. Gratulerer med kroppskontakt btw. Ingen over ingen ved siden. Yay you!

   Slett
  5. Jeg er ikke så hissig på bloggingen om dagen vet du. Jeg kommer gjerne tilbake på et eller annet tidspunkt. Rødbeter er døds godt, og det er bra du spiser mye grønt. Kanskje du bare er forsjøla? Av og til går man jo bare ned for telling fordi man trenger hvile. Husker du å hvile? Jeg vet at man kan hvile på fjelltur også.:)

   Jeg er på en slags diett ja. Jeg spiser hele tiden og trener hele tiden, nesten. Det er jo en sånn "stram-opp"-challange der man skal holde seg til dietten og angitt trening i 6 uker. Først skulle vi spise himla mye og jeg følte meg helt gravid i 10 dager, men så kutta vi knappe 200 kcal og etter det har magen min aldri vært så flat. Jeg tror jeg er litt sterkere også. Midjen er i alle fall smalere og jeg føler meg veldig mye bedre, rett og slett. Fit&digg kan du si.:)

   Men jeg har jo skjønt at jeg alltid har spist for lite, så dette trengte jeg. Nå kjenner jeg bedre hva jeg trenger og jeg spiser ikke så mye smør lengre. Kun om lørdagen.

   Slett
  6. Rødbeter er dødsgodt. Jeg dyppet dem i leverpostei! Det ble hele middagen, får jeg mange jernpoeng, tror du? sykt spennende challenge. Kan jeg lese mer på x-life? Er det noe du betaler for? Shit shit, KJEMPESPENNENDE at du prøvde å spise deg opp og øke forbrenningen.. Kuli. Og smør til lørdags - så da gjetter jeg at dette er high protein - low fat?

   Slett
  7. Her er link til nettsiden: http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=3516

   Det kostet bare 500,- eller noe, så jeg synes ikke det var så gale. Det er omtrent like mye protein og karbo og veldig lite fett. Men jeg spiser meg hele tiden mett og som jeg nevnte så er overskuddet helt sinnsykt. Vekten er sånn ca den samme, men det er spennende med alle de andre målingene.:)

   Om du drikker mye kaffe kan du ta c-vitamin som er bra for opptaket av jern. Jeg skal gi blod på torsdag og da får jeg alltid en 10-dagers kur med jerntabletter etterpå.

   Slett
  8. Tusen takk! Jeg gleder meg til å se. Hva er målet ditt med dietten? Fit and fab?

   Jeg har ikke drukket en eneste kaffekopp siden lørdag, så her passer jeg på. Men takk! Alle tips settes stor pris på. Jeg har tatt trippel dose vitamintabletter og holdt meg unna melk også.

   Slett
  9. Ja, stort sett. Bli fit&digg og få en bedre rutine på treningen. Og ikke minst dette med maten, der har jeg lært ganske mye.

   Fortsatt god bedring! *puss*

   Slett
 2. Du skal ikke ta jerntilskudd hvis du IKKE har jernmangel sies det, så om du mistenker jenmangel går du til legen og sjekker. Du som spiser så mye havregrøt har vel neppe jernmangel, ettersom 100g havre inneholder 4,7mg jern, ditt daglige, anbefalte inntak er på 10mg, evt. 12-18mg når du menstruerer.

  Tror at du heller har blitt litt positivt påvirket i matveien jeg da, og banan med syltetøy er jo nam! ;) Valget gjorde jeg unna i går, så slipper i dag. Kjapt gikk det også, veldig godt fornøyd med å slippe kø. Rett inn i avlukket og ut igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. For seint! Jeg fant de gamle pillene på kottet og tok nettopp 65 gram ferrosulfat. Nam nam. Jeg får ikke svar på blodprøver før neste uke, jeg kan ikke vente så lenge.

   Det er et mysterium hvis jeg har lavt lager nå igjen, men jeg får ikke i meg særlig jern når jeg spiser grøt, for melken - eller proteinpulveret da - hemmer jernopptaket. Det samme gjør kaffien jeg tar til dessert.

   Banan med syltetøy er Dødsgodt. Kan jeg få spørre hva du stemte? Plis plis, du er jo anonym uansett.

   :P

   Slett
  2. Hehe, anonym er jeg nå ikke da, nok folk som kjenner nicket mit og meg. ;) Jeg stemte ikke MDG i alle fall, og jeg holder meg langt unna alle mer eller mindre radikale partier av alle slag, og alle partier på 3 bokstaver. ;)

   Stemte for første gang i kirkevalget også, ettersom det for en gangs skyld var noe å stemme for. Jeg fikk en kommentar om at jeg ikke stemte på menighetsråd, men ettersom jeg aldri går i kirka her så så jeg ikke noe poeng med det, men jeg holdt nå kjeft. :p

   P.S banan med syltetøy blir ENDA bedre med peanøttsmør i tillegg. ;)

   Slett
  3. Venstre! Du er en liberaler. En ordentlig libertiner sikkert, det kan jeg like!

   Takk for tips til Elvis-sandwich. Jeg spiste sånne da jeg spisekicket tidligere, men nå som jeg er på kvalmekarusellen må jeg nøye meg uten PB. Jeg krasker flere rundstykker as we speak, så jeg hadde nok blitt inspirert alle andre dager enn i dag. ;)

   Slett
  4. Bra jobba som stemte i kirkevalget også. Jeg fikk nettopp høre at mine respektive stemte meg død og begravet som lesbisk, så yay you. :*

   Klem på deg!

   Slett
  5. (Tok det for gitt at du stemte på riktig side nå, men det vet jeg jo ikke. Og jeg vet heller ikke hva foreldrene mine stemte i kirkevalget, bare at de stemte på feil parti. God kveld!)

   Slett
  6. SELVFØLGELIG stemte jeg på riktig side i kirkevalget, jeg var jo helt nødt til å stemme denne gangen og til min glede ser jeg på fb at flere av mine venner også stemte på riktig side. :) Jeg er jo fra bispedømmet med første kvinnelige biskop, og sognepresten "min", som jeg vokste opp med og som alle der jeg kommer fra vel anser som "sin" prest, holdt Nordens første gudstjeneste for transer i 2000. Jeg vokste opp i et kristent miljø, og har fortsatt kristne, homofile bekjente som ønsker å få gifte seg i kirka. Jeg satser på at mine foreldre også har blitt godt påvirket av vår kjære, pensjonerte sogneprest og stemte riktig.

   Hmm, kvalmekarusell, lite energi, endrede spisevaner, hadde jeg ikke visst bedre ville jeg sagt du var gravid. *fnis* Kjedelig å gå sånn og vente på blodprøveresultater, man vil jo bare få et svar og prøve å gjøre noe med situasjonen. Satser på at det i det minste er noe som er lett å ordne.

   Slett
 3. Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg sagt det samme selv. Godt vi vet bedre. ;)

  Bra valg! High five!

  SvarSlett
 4. Uff, håper du blir frisk snart. Det er ikke kjekt å være sliten. Kan det være at du er litt sliten i hodet...? :/
  Om det er noe trøst så ble det ikke løping på meg heller i går, men jeg fikk stemt da. Ikke at det utgjorde så veldig når jeg ser på resultatene.

  Puss på deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan veldig godt være. Det skjer mye på hodefronten. :-/

   Men ellers så hjelper det litt at du ikke fikk løpt du heller. He he. Er du fornøyd med crossfit ramp camp?

   Puss puss

   Slett
  2. Veldig fornøyd med ramp campen :-) Bli gjerne med på en prøvetime en dag ;-)
   Håper du får orden på hodet snart. Sjokolade hjelper alltid. Som min kollega sier "for sinnets munterhet" Da må det være lov ;-) Puss puss

   Slett
  3. Takk, det vil jeg! Hvis jeg tør.

   Sjokolade nå. ;) Men altså, jeg er svært så munter til sinns. All is good bortsett fra mangel på energi.

   Slett
 5. Superkule sko! Og masse god bedring til deg. Du er jo helt propell ellers så da må det være lov å være litt sliten en gang i blant også tenker jeg. Men litt enig i at du sikkert bare er syk i hodet ;)

  Håper ikke du blir kvalm av å høre om dette, men jeg må jo fortelle hvordan det gikk da jeg skulle bytte ut havregrøten med noe nytt og spennende! Planen var å være helt crazy coconuts og lage byggrynsgrøten til Ingrid helt etter oppskriften, men det ble ikke sånn dessverre. Jeg laget egentlig bare den vanlige grøten min (kokt på vann og banan) bare med byggryn istedenfor havregryn. Men det ble jo en fest! Konsistensen er jo akkurat som steel cut oats! :D Hurra, det lønner seg å prøve nye ting, hvem hadde trodd det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååe, jeg vet ikke om dere tuller engang. Takk for smileblunkefjes, men tror du jeg har fått system overload, er det det du sier? Crap.

   Ja, skolene er superduperfete, som dere sikkert ville sagt i Oslo. Anbefales! Og for en kul grøt! Men uten proteiner i det hele tatt? (Har vi snakket om dette før, kanskje? Jeg kan ikke tro at du har sluppet unna med dette uten en proteindebatt.)

   Steel cuts er det beste som fins. Man skulle bare tatt agentur på det og importert til Norge. Så enkelt og så genialt.

   Kan du anbefale noen nye bøker også? Jeg kan sikkert sende mor i butikken. Hun har virkelig vært på tilbudssiden de siste dagene.

   :*

   Slett
  2. Jeg sa jo bare de tingene som er oppi når jeg koker grøten. Jeg putter jo et HAV av ting oppi etterpå. Cottage cheese, mandler, nøtter, blåbær.. Ja. Så litt proteiner blir det jo. Men jeg er nok ikke like nazi som deg på proteinene.

   Bøker ja! Jeg har nettopp begynt på Menneskebarnet, og den tror jeg er superduperfet (som vi sier her). En dystopisk thriller står det på baksiden. Jeg ble hvertfall revet med fra første side. Også kan jeg anbefale Ingrid Winters makeløse mismot som lettbeint underholdning. Jeg lo høyt flere ganger.

   Slett
 6. Å gå lei en matvare er helt lov, og veldig vanlig, men på meg virker det som om grøtdronninga ikke har det helt bra. Håper det løser seg fort :)
  Og Inov8-sko har vært min favoritt i terrenget i mange år. Kan garantere for løpsglede med de på føttene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dere er altfor greie. Tusen takk! Jeg er snart superpigg igjen. Så kjekt å høre fra deg, Sara! Det var lenge siden. Hvordan går det? Hva gjør du for tiden? Hvordan løper du når du løper i terrenget? Hvis du har hatt inov8 i mange år så er du jo en seriøs terrengløper. Kult!

   Slett
 7. Godt å høre! :) Titter innom av og til, men er dårlig til å gi lyd fra meg.
  For tida bor og studerer jeg i København. Bra by, bra land, men lite skog og fjell, dessverre.

  Satsa på bane- og terrenløping før, men har vært skada lenge, så må nok slutte med det. Men har et ønske om å kunne løpe fra hytte til hytte på fjellet en gang :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det måtte vært helt fantastisk å kunne gjøre. Det står om hytte-til-hytte-løping i det siste Ute-magasinet. Da trenger jeg også enda litt friskere bein først, men SÅ. plutselig ser jeg deg i fjellheimen et sted med ryggsekk og joggesko.

   Stor stas å få hilsen helt fra København. Håper du får en nydelig dag.

   :*

   Slett
  2. Tro det eller ei, men danskene har også oppdaget internett ;)

   Gjør det? Da skal jeg lese det når jeg kommer hjem neste gang.
   Det hadde vært noe, det. Da skal jeg rope av full hals!

   Håper helga di blir strålende! :)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...