onsdag, september 16, 2015

Tina tester Paleo Challenge

For forresten ja, Tina tester en 30-dagers paleo challenge! Juhu. Hun var så hyggelig å be meg med, men da var jeg ennå avhengig av havregrøt, og takket pent nei. Men sånt er spennende. 30 dager uten frukt eller korn eller melk eller - og det var det som er vanskeligst for Tina - kunstig søtning. Bare vent.

Dam-dam-dam-da.
Tina Testperson til venstre. Hun er en spreking.
 
Mål: Å bli en steinaldermann (du må bare korrigere om jeg sier noe feil, Tina)
Utfordringer: Litt sånn IBS og SF (forstå det den som vil)
Fordeler: En sjelden evne til å følge ordre (det er derfor jeg har troen på deg, Tina)

Og her er spillereglene: Ingen melkeprodukter, kornprodukter eller sukker. Bare ren mat.

Men det blir verre: Det finnes tusen ekstra tulleregler! Du får ikke spise nøttesmør fordi det er "litt som godis". (?)

Tina, går du med på dette?

Okei. Tina gikk i gang for akkurat en uke siden. Her er rapport fra dag 1:


Litt dårlig på fettinntak, Tina.
Og så en ny rapport etter en uke:
Det går ganske greit, men jeg savner laktosefri gresk yoghurt, ketchup som gjør en neongrønn innvendig, og søtning som gjør en enda mer selvlysende. Jeg føler meg ikke slapp eller noe, men jeg lider fortsatt under fettskrekken som etablerte seg i meg på 90-tallet, så jeg spiser mer karbo i form av frukt og grønt, i stedet for massive mengder kokosfett. Det som skuffer meg helt vanvittig mye er at jeg føler meg så til de grader oppblåst, og jeg skjønner ikke helt hva jeg gjør feil. Jeg prøver å ikke spise mat med mye FODMAPs, men jeg mistenker at det likevel blir vel mye grønnsaker, og kanskje i overkant mye protein (mellom 150 g - 200g daglig......)
Så hva spiser du, Tina? Fortsatt egg og kokos men med grønnsaker?
Og hvordan kjennes kroppen? Har du mer eller mindre energi?
Slankere eller tjukkere?

Jeg er mer spent enn noen. Jeg vil bare krydre med noen bilder av min egen paleogrøt, for dette spiser jeg hver eneste dag. Unntatt nå i min sykdom og nød, kanskje, men dette er DØDSGODT.

Oppskrift på paleogrøt:
50 gram knuste nøtter
1/2 banan
1 egg
1/2 dl mandelmelk
kanel og salt 

Med bare peanøttmel.

Med mandler og peanøtter.

Åh, så godt!

Og med mandler, cashewnøtter og hjemmelaget syltetøy.

I mitt hjerte altså.
Dere er helt nødt å prøve. Det føles veldig godt for kroppen å være LITT paleo.

53 kommentarer:

 1. Hei Chassi! I all din sykdom evner du, heldigvis for oss leserne, å blogger. Rekker ikke kommentere før nye innlegg dukker opp. #brajobba

  Men jeg må si at du så helt sykt flott ut på hyttebildene!

  IBS? Irritabel tarm? SF? Spiseforstyrret?
  Kule mål uansett. Jeg heier på Tina, men liker mye bedre din paleo-tilnærming. Lager du paleogrøt til meg, om jeg plutselig skulle dukke opp?

  Sov godt fineste Chassi. Fridolini har lest alle innlegg - bare vært litt borte fra kommentarfeltet. Now I am back. God bedringsklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Fridolini! Takk! Det er nettopp derfor, ser du, jeg fikk litt bedre tid plutselig. Går alt bra hos deg? Er jernmangelen borte? Jeg gjetter jernmangel på meg selv nå, og popper jern som godteri mens jeg venter på en diagnose. Gikk det bra med din egen jernsmell? Husker du hva dose du fikk?

   Klem tilbakers

   Slett
 2. det så da veldig godt ut. mamma lagde paelo middag her i dag søtpotetmos med masse svinefett. ellrs er det lite paelo og mye lyst styrt tyggis tygging.

  så masse fine inlegg nesten farlig når du er syk man rekker jo ikke kommentere.
  håper du er frisskere :-)
  Sist jeg hadde jernmangel fikk jeg blod og jern intravenøst på sykehuset og det ga sus i serken skal jeg si deg kan anbefales :-p
  visst ikke hva med lungemos eller er du helt ferdig der?

  hvordan går det med frøken date? <3

  SvarSlett
  Svar
  1. For en flink mamma du har! Det hørtes veldig godt ut. Intravenøst ikke like godt, men det må jo ha vært voldsomt effektivt om ikke annet.

   Daten er super, men det var litt reality check å ha med en sjalu treåring på tur. For ikke å snakke om at jeg var like sjalu og ville ha moren for meg selv. He he.

   Lungemos ja, det kunne jeg spist. Nu varmes enda en runde med rundstykker her. God frokost, Ingrid!

   Slett
  2. ja veldig effektivt, aknskje du kan flørte deg til det hos legen?

   aha sant, dere konkurrerte om oppmerksomheten :p men man kan nok få det til å fungere om man er instilt. personlig er barn en dealbreaker for min del.

   hehe rudnstykker er awsome
   håper du har en god helg :-)

   Slett
 3. God morgen,

  Nå leser jeg tullereglene til paleo igjen. Jeg er tilhenger av regler altså. Da slipper jeg å tenke så mye - men disse er jo bare dumme. Hva er tanken bak paleo egentlig? Steinalderkost? Kakao er greit, men ikke i dessert?

  Finnes det flere? Og kunne du tatt en "ikke noe melkeprodukter på en måned" challenge?

  Fortsatt god bedring om du er pjusk.

  SvarSlett
  Svar
  1. God morgen! Hm. Nå ville jo vært en ypperlig tid å teste Melkeveien kosthold i så fall. Kan jeg få noen alternativer til yoghurt-cc-mellommåltid da?

   Det fantes mange flere tulleregler på lenken jeg la ut. Kjipt å måtte være så streng mot seg selv.

   Fortsatt pjusk, så takk! Skal til legen strx. God onsdag i solskinnet til deg selv. Det lukter deilig høst ute i dag! :)

   Slett
  2. Melkeveien, stavekontroll? Var det ditt beste alternativ? Mente melkefritt.

   Ikke spis etter regler, det vil bare ødelegge matgleden uansett. Da jeg så at du var en regelfan må jeg takke nei til melkechallenge. (Selv er jeg bare en fan av utfordringer nemlig.)

   Slett
  3. Ha ha. Burde laget en diett . som heter "Melkeveien" heller. Ha ha. Men jeg fortsod hva du mente. Sikkert lurt det de sier om ingen kunstig søtning i allefall. Jeg bruker for mye. Men har kuttet ut saft en periode.

   Utfordringer er nok mye lurere enn regler ja.

   Hva er forskjell på melkefri utfordring og melkefri challenge? Men altså - hvorfor utfordre seg på noe sånt ja. Livet er for kort til å motstå det man virkelig liker.

   :*

   Slett
  4. Jeg mente ikke at det var forskjell på utfordring og challenge, men at motivasjonen for å leve melkefritt mistet litt av glansen hvis det bare var for å gi seg flere regler. Bare det. Jeg er en sånn Spis normalt-misjonær nå. ;)

   Melkevei-dietten (Milky way må den jo hete) kan være en diett som ligner på havregrøtdietten. Med yoghurt-cc-varianter (min variant nå for tiden er med hjemmelaget syltetøy) to ganger til dagen og sunne fisk-og-grønnsaksgreier før øvrig. (Man må ikke drikke melk på Milky way.) Det blir vel en fin diett!

   Slett
 4. Som jeg nevnte for deg så har jeg hatt noen dager med vondt i hodet, og småkvalme. DA er ikke paleomat det første man er klar for... Så jeg har syndet.. Og spist gresk yoghurt (naturell).. OG kjøpt en pakke med riskaker, men jeg har ikke av spist den. Orker ikke tanken på kokos og egg - og det er jo DET paleo består av stort sett. Dessuten så skjønner jeg egentlig ikke hvorfor melkeprodukter er så forbudt. Jeg mener, er det sååå mye bedre å spise kokosmelk fra en kartong, produsert i Thailand for 6 mnd siden, og med holdbarhet til neste år en gang, enn å spise ferske, lokale meierivarer uten tilsetninger og med kort holdbarhet?? U tell me... Så jeg tenker at det får være innafor MIN paleochallenge ;-)

  (Men magen fikk svi for det, så det er jo grunn god nok til å holde seg unna. Sånn egentlig.)

  Dessuten spiser jeg tørket frukt også, og det er heller ikke innafor.. Men jeg har ikke klart/villet gi slipp på det av ulike årsaker. Det er innenfor paleo, men ikke innenfor en challenge. Visstnok.

  For å ta paleo litt i forsvar da, så tror jeg alle disse reglene om kakao osv. har å gjøre med at man skal kvitte seg med vaner. Feks vanen med å spise noe søtt/dessert hver dag osv. Det er vel ikke det at kakao i seg selv er no-no.

  Opplegget jeg følger er fra denne svenske kostholdsbloggen: undervarttak.se.
  De har mange gode oppskrifter i arkivet sitt, og er verdt en titt om man er nyfiken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Tinolini Testeguru!

   Og jeg som sa at du er så flink til å følge regler ... Tørket frukt? Det er jo som å spise sukker?! Din tøysekopp. Men ikke for det, jeg ville ikke klart den kunstige søtningen engang. Livet er for kort til å ikke kunstigsøte maten sin. :P

   Hva er egentlig målene med testingen, og hvilket terningkastet vil du gi dietten så langt?

   Puss på deg.

   Slett
  2. Ja, tørket frukt er sukker, og det er frukt også og all annen karbohydrat når det fordøyes i kroppen.

   Men det er jo naturlig da, og blodsukkerbelastningen er jo ikke så gal når det inntas sammen med fett og proteiner. Jeg kan faktisk ikke tenke meg et liv uten søtsmak.. Det er jo kanskje bekymringsfullt i seg selv...

   Målet med testingen er å se om det har positive innvirkninger på kroppen å bare spise helt naturlig mat, uten tilsetninger av noe slag. Jeg vil gi kostholdet en firer så langt. Man kan spise seg god og mett på sunn og naturlig mat, men det er litt for mange regler som jeg ikke synes henger helt i hop. Feks dette med melkeprodukter vs. kartongpaket kokos fra langtvekkistan.

   PS: Penøtter er IKKE paleo (fordi det er en belgvekst). Så paleogrøten din er faktisk ikke paleo. Tro det den som kan.

   Puss tilbake!

   Slett
  3. Erre mulig?! Som de sikkert sier der du kommer fra. Så teit at ikke peanøtter kan være paleo, og at hele grøten er en bløff! Men det var jo ikke min oppskrift! Jeg må rapportere videre.

   Jeg ser melkepoenget, men hvis tanken er at melk er til dyrebarn så ser jeg dét poenget også. Kokosmelk er jo en nøtt. (Sist jeg sjekket i alle fall.)

   Terningkast 4 - den er grei! Du er god som tester.

   :*

   Slett
  4. Jeg vet ikke hva som er poenget, men at melk er til dyrebarn gjør det vel ikke mer eller mindre bra for mennesker å innta? All den tid kjøtt og alt annet man kan få ut av et dyr (innmat osv) er innafor.

   Kokosmelk er en frukt :-P

   Aaanyways! Jeg skal holde deg løpende orientert i fortsettelsen.

   :-*

   Slett
  5. Hold opp, er det sant?? Jeg vet jo ingenting! Går kokosmelken inn i fruktbudsjettet ditt nå da?

   Joda til melkesaken. Jeg er en stor melkefan selv, så lenge jeg ikke må drikke vanlig melk, så den kan jeg godta. Du vant.

   Slett
  6. Jeg skulle brukt deg i allslags tester. Du er kjempeflink, og har et så fint testenavn. Tina testolini Testeguru kan vi kalle deg, og så tester du Fotballfruedietten som nummer én.

   Slett
  7. Eller som nummer to da. Paleo først. Men takk for at jeg får være flye på veggen!

   :*

   Slett
  8. Flue! Og bortsett fra det så tror jeg vi har en naturlig trang til søtt. Må ikke slutte å spise søtt, snille du.

   Slett
  9. Nei, all kokos og avokado (som også er frukt) kan man visstnok spise uhemmet mye av. All annen frukt = max 1 per dag (i tillegg til det som måtte inngå i oppskriftene).

   Jeg tror forresten jeg fant ut av hvorfor jeg ble så oppblåst: Squash! Hvem skulle trodd? Men den inneholder faktisk ganske mye FODMAP, hvertfall i store porsjoner. Og jeg fikk dilla på squashgetti, så spiste vel ca. 1 squash per dag (sikkert 500 gram). Ikke rart det gikk gale..

   Nå har jeg vondt i magen pga yohurten og, så mulig jeg tvinges ut i strikt paleo likevel! :-P

   Haha, fotballfruedietten vet jeg ikke om jeg tør prøve. Er ikke det bare smør og fløte og atkinsbarer? Jeg får vondt i magen av alt dette. Kanskje Fidolini vil melde seg som tester? :-P

   Jeg kan kanskje være med på å teste vegankosthold. Har en god venninne som er leder av norsk vegansamfunn. Det er noe sekterisk ved både paleo og vegan, men kan være villig til å skyve alle mine fordommer til side for deg kjære Chassolini! :-*

   Slett
  10. Ha ha ha til alle navnene. I love it! Kan vi lage en klubb? Det høres ut som tre figurer i en sånn plastolina-tegnefilm. Fritt for å være den gule i så fall.

   Jo, det er smør, fløte og atkinsbarer hos Fotballmongolini, og JA, man blir litt sur og gretten, men man blir så slank! Kjempeslank! (Jeg blir kanonglad for å se deg teste vegankosthold også altså. Håper jeg ikke bygger opp under et allerede strengt regelregime og et allered skyhøyt matbudsjett hos deg.)

   Bra med squashen. det er så godt med alt som har en forklaring.

   Puss puss puss på deg.

   Slett
 5. Paleo. I`m not a fan!
  Derimot stor fan av mat generellt :)

  Er formen din bedre i dag? Puss på deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Formen er ikke et fnugg bedre, takk som spør. Jeg dro til jobb, men ble så sliten av å gå inn i resepsjonen at jeg måtte sette meg på gulvet. Er det ikke sykt? Men ikke bare det; jeg har vært hos legen, og legen sa Fint jernlager, slitent hode.

   Ho ho, så du hadde litt rett. Men jeg er ikke lei og trenger sjokolade altså. Trenger bare en slags energisprøyte.

   No paleo for you? De andre på crossfiten da, er de der?

   Slett
  2. Det ble ikke så mye snakk om kostholdet på ramp kurset fordi "det som funker for Kari, funker nødvendigvis ikke for Ola. Noen vil ned i vekt, andre opp, noen med allergier bla bla bla" men man burde uansett "eat clean"
   Og det drikkes litervis med kaffe på både Forus og Hillevåg og kaffi er vel ikke paleo-godkjent. Eller? Tina?

   HVA kan jeg gjøre for at energien kommer tilbake? Vil du gå tur på solastranden?
   Vi kan leke skillpadder og gå kjeeeeempe seeeeeint :*

   Slett
  3. Ha haha! Det hørtes fint ut! Du och jag - to skilpadder på Sola. :D Jeg vil! Men jeg vet ikke om jeg får det til. Det er som et handikap altså, jeg er helt kake! Men tenk om det hjelper med strandluft. Jeg må tenke på det. Hva tid da i så fall? Nå som jeg ikke har jernmangel lenger har jeg allerede drukket MASSE kaffe. Det kan jo hjelpe.

   Tinaaa, er kaffe lov på paleo? Eat clean høres bra ut. All in.

   Slett
  4. Kaffi er fullt ut lovlig Malini og Chassolini!! :-D

   Dog uten melk/fløte fra ku!

   Slett
  5. Jeg har begynt å bruke mandelmelk! :D

   Slett
 6. Dette er jo fullstendig galskap :D

  Så peanøtter er belgfrukt. Hvorfor kan man ikke spise belgfrukter? Wikipedia sier: "Belgfruktenes historie er sterkt knytta til menneskets historie. De ble først høstet av mennesker i Asia i steinalderen." Det står jo til og med steinalderen! Paleonerne burde rope hurra for peanøtter! Jeg blir så forvirret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig! Særlig nå som vi kan underbygge det med harde fakta. Kjempegodt poeng!

   Peanuts FTW!

   Slett
 7. I følge Paleoliv.no er peanøtter forbudt fordi:

  "Peanøtt er ikke en nøtt, selvom navnet tilsier det. Peanøtt er en belgfrukt, og belgfrukter vil vi helst unngå. Selvom bloggen min heter paleoliv og frontes som steinalderkosthold, er det viktigste for meg at maten jeg spiser og skriver om er oppbyggelig for helsen, ikke at det ble spist i steinalderen. Og fordi belgfrukter ikke er bra for helsen, unngår jeg det så godt jeg kan. Belgfrukter (legumes) inneholder lectiner (korn inneholder også det), som er lange proteinkjeder som ikke brytes godt ned i fordøyelsesprosessen. Kroppen kan tro at disse digre proteinene er bakterier, viruser eller parasitter, som kroppen da vil angripe. Lectiner fester seg også i tarmveggene vår, der næringsopptaket til kroppen vår skjer, og kan bidra til å hindre næringsopptak. Dr. Cordain kaller lectiner for trojansk hest fordi lectiner tillater fremmede proteiner inn i blodet vårt. Resultat? Økt mulighet for autoimmune sykdommer (at kroppen angriper seg selv), og «småproblemer» som vondt i magen, luft i magen, for hard eller for løs avføring, vondt i ledd, vondt i hodet … Needless to say, kanskje, men derfor anbefaler jeg å velge animalsk protein fremfor protein fra belgfrukter."

  SvarSlett
  Svar
  1. Men da er jeg straks overbevist den andre veien igjen. Selvfølgelig hadde de en god grunn! Dumme meg. Jeg kommer fra nå av til å bytte ut LITT peanøtter med andre ordentlige nøtter. Tanx Tinaliciouse.

   Slett
  2. Tinalicious. (?)
   Engelsk. Ugg.

   Slett
 8. Leste en artikkel i går faktisk om at havregryn ER paleo. Fant ikek artikkelen igjen, men her er første treffet på google : http://theplate.nationalgeographic.com/2015/09/11/ancient-oat-discovery-may-poke-more-holes-in-paleo-diet/

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende artikkel lovelyliller!! Ikke rart Charlotte ser bra ut, med all den havren! :-D

   Slett
  2. Takk Liller! Den var så lang at jeg leste den bare veldig fort, men hurra! Havregrøt i steinalderen. Jeg leser om steinalderen selv just nu, og den sier at om mennesket har levd i Norge fra klokken seks om morgenen til seks om ettermiddagen, så er det først klokken tre at vi begynte med jordbruk. Klokken fem ble vi kristne, og så var tiden ute.

   Slett
 9. Men korn da Super - C? I følge paleo er jo det også bannlyst herfra og til evigheten. Se bare hva paleolivet skriver om det:

  "Kornprodukter: Korn inneholder lektiner, som er anti-nutrients (anti-næringsstoffer). Dette er giftige stoffer for kroppen din og hindrer opptak av andre viktige næringsstoffer, så som jern. Korn inneholder også et betennelsesfremmede protein som heter gluten. I sum virker kornproduker irriterende for tarmveggen og magesekken og dermed fordøyelsen. 70 – 80 prosent av immunforsvaret starter i fordøyelsessystenet. Om kroppen din konstant lider av fordøyelsesproblemer, vil du mest sannsynlig få andre problemer også grunnet nedsatt immunforsvar i tillegg til lavere opptak av næringsstoffer enn en velfungerende tarm. Eksempler er kviser, leddvondt, eksem, oppblåst mage, infertilitet, migrene, vektproblemer etc."

  Og så var det melkeproduktene da. Riktignok kun de helfete (fordi de er mindre prossesert??)

  "Melkeprodukter: Det skal sies at noen i paleomiljøet har melkeprodukter i kosten, men da fortrinnsvis fete, økologiske og/eller upasteuriserte produkter. Det er mange av oss som ikke tåler melk, men kanskje ikke merker at kroppen har det bedre uten før man har prøvd en stund uten melkeprodukter og så introdusert melk igjen. Skandinavere har en høyere toleranse for melk enn andre. Melk inneholder stoffer som laktose, myse og kasein, som mange av oss kan reagere på."

  SvarSlett
  Svar
  1. Og så skal JEG svare på det? Jeg er fortsatt verdens mest lettpåvirkelige. (Etter deg da kanskje.)

   Kom tilbake når du har fasiten så gjør jeg som jeg får beskjed om. Pinky promise.

   Slett
 10. Det blir litt vanskelig å følge paleo-logikken bare. Utgangspunktet er at vi skal tilbake til steinalderen. I spedd det som er bra for oss / ikke bra for oss. Litt ettersom det passer. Hvem kom opp med dette egentlig? Det er IKKE greit med peanøtter og kakao (til dessert) men det er ok med svinekjøtt proppfullt av anibitotika og fostret på soyabønner? Høres jo ikke HELT ut som i steinalderen? Og jeg ha rliksom ikke trua på at vi blir så superfit av å spise mishandlede dyr - men der har du meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig enig med deg i alt du sier!

   Når det er sagt, så er jo paleofilosofien - så vidt meg bekjent - basert på at man så vidt mulig skal spise økologisk og gresspisende dyr. Aller helst vilt som man selv har skutt med armbrøst. Og så skal man spise hele dyret - dvs innmat, tunge og det hele. Men så vidt jeg forstår utelukker ikke - selv en paleochallenge - broilerkylling fra egg til grill på 30 dager, belgisk blå eller andre svært konvensjonelt fremstilte animalske produkter. Så via de kraftforende dyrene så får jo mennesket i seg både soya og annet knask som en caveman på langt nær hadde i spiskammerset. Så der bæsjer filosofien seg selv på leggen kan man si.

   Slett
  2. Hjertens enig.
   Likevel på irriterende vis imponert over at du torker teste ut dette. Jeg er så glad i kunstig søtfjas, melkeprodukter og peanøtter at det kanskje utgjør 30 prosent av kostholdet mitt. Nei. kanskje ikke. Men altså. A girl gotta eat, right?

   Men gulrøtter kan du spise eller? Alle grønnsaker? Eller kun de som huleboerne hadde? Men ikke potet? Kun søtpotet?

   Dette er megaspennende. Du er som en liten forsøksmus. Jeg tror mer på Low Food Map - enn steinalderkost. Men altså, i mott hode hadde alt vært bra bare alle kutter på bruk av kjøtt - da hadde verden blitt et bedre sted. Hva med Low Meat dietten? Kunne det vært noe?

   Slett
  3. Juba juba til mindre kjøtt.

   Slett
 11. Men jeg klarer jo ikke helt å følge spillereglene da... Spiser fortsatt langt mer karbo enn fett. Jeg vil/orker bare ikke å føle meg elendig og energiløs. Og jeg har vel ikke blitt helt overbevist om at kroppen skal være fettdreven, og ikke drevet på karbohydrater. For det er jo det filosofien baserer seg på. Matpyramiden ser slik ut: Kjøtt, kjøtt, kjøtt, fisk, egg og kjøøøøtttt. Deretter fett og oljer av ulikt slag (minus soya og palme). Deretter grønnsaker i alle farger og fasonger (minus hvit potet - men dette beror på hvor du legger listen). Til sist frukt og nøtter som "krydder".

  Jeg har vel i grunn også mer tro på low fodmap (hehe, ikke mat kart ;-)) for magens del. Men det kostholdet tar jo ikke høyde for sunnhetsgraden i det man spiser, men utelukkende hvilke typer karbohydrater som er mer eller mindre lette for tarmen å bearbeide. Raffinert sukker, druer og bananer er jo feks innafor, mens blomkål og brokkoli er no-no. Men igjen, det avhenger jo av hvor man legger sin egen list.

  Det paradoksale er at Pål Jåbekk, en av de sterkeste stemmene for paleo i Norge, faktisk argumenterer for at kjøttproduksjon (vel og merke grassfed og økologisk) er mer bærekraftig og klimavennlig enn alternativet - dvs total veganisme (!). Jeg har bare hørt ham i ekko vedrørende dette, men jeg skal lese boken hans etter jeg er ferdig med tarmboken. Jeg skal komme tilbake med et mer reflektert synspunkt da, men foreløpig høres dette for meg ut som et desperat forsøk på å rettferdiggjøre vestens kjøtthunger. Jeg tester veganisme neste gang! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt feil pyramide. Har du stemt ned forsøket allerede? Enig i at dette virker feil i alle fall. Tenk at du hører på Ekko og refererer til mennsker jeg aldri har hørt om. Det er sånne venner som er gull å ha. Du er gull, og smart - og kul som tester.

   Veganer neste!

   Slett
 12. Min filosofi er at man skal spise alle tingene. Grønnsaker, frukt, nøtter, bær, kjøtt, fisk, korn, egg, og sjokolade på lørdager. Kanskje blir det for mye lectin hvis man spiser havregrøt med peanøtter to ganger om dagen, og kanskje blir det for mye kvikksølv hvis man spiser laks hver dag, og kanskje føler man seg ikke helt vel hvis man spiser cottage cheese til alle måltider, men det betyr ikke at man må kutte ut all laks, alt korn, alle belgfrukter og alle melkeprodukter. Spis litt av alt og vær i aktivitet så blir livet fint. Men tenk så kjedelig bloggeland hadde vært hvis alle hadde tenkt som meg :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hear hear! Og til og med en sånn is som vi så da vi ruslet gatelangs i Oslo. Du vant. Jeg er ikke helt der, men jeg er veldig fornøyd med mitt eget kosthold også. Der er alt greit unntatt godteri, chips, brus og mcDonalds.

   Slett
 13. Det siste Maiken sa. Så sant. Jeg underholder meg selv med andres lidelser. Det er jo faktisk ganske makabert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med Maiken og med deg. Men med andre lidelser, mener du da Paleo-prosjektet til Tina? Ho ho. Hun skal teste vegansk kosthold nå straks. Jeg koser meg jeg også.

   Slett
  2. ja, blant annet det! men også andre type lidelser som å trene for mye, spise for mye, spise for lite, trene for ensformig, løpe for langt (løpe for ofte), spise for sært, spise for ensformig, tenke for mye, tenke for fælt, være for slem mot seg selv . elendigheter er rett og slett det mest underholdende jeg veit om. er det lov? jeg er i det minste ærlig, det er jeg god på.

   ååh, jeg håper du skriver mer snart. det blir fest hver dag det er noe nytt her inne. forresten så prøvde jeg naturell yoghurt med kakao her om dagen. det tok tre år før jeg turte å prøve det (jeg klarer kesam, men yoghurt har vært en bøyg), og jeg ble skikkelig skuffa. det smakte surt, så jeg konkluderte med at kesam (eller skyr) egner seg best. på fredager og andre festdager.

   Slett
  3. Ha ha ha, nå er du veldig morsom Mari. Ja, alt er lov! Og meget underholdende, den skal du ha.

   Så søt du er som etterlyser meg. Og som spiser yoghurt med kakao, ikke minst. Det går i cottage cheese OG yoghurt med kakao nå for tiden, så det må du også prøve. Egentlig går det veldig mye i hjemmelaget syltetøy i stedet for kakao til og med. Slå den. Plis prøv med cc - mye mindre surt da.

   Stor klem

   Slett
 14. Kommenterer jeg to ganger nå???? Who knows, men legg meg til på snap. Elsenordfra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Else! Du kommenterer bare en gang, og om du kommenterte mere så ble jeg bare enda gladere. Snap okei! Jeg snapper ikke så mye som jeg kanskje først ga inntrykk av, (snapper ingenting) men setter pris på snap fra deg heller.

   Slett
 15. Hei!

  Har du ABS av stål? Hva med denne utfordringen for oktober?

  https://www.facebook.com/events/552617364893397/

  Fine premier venter dersom du deltar.
  ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha. Nei, det har jeg ikke. Hva er premien?

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...