fredag, oktober 14, 2016

En ting å få til før jeg dør

Hei! Oi, som dagene flyr, det er fredag! Nytt siden sist:

 • Jeg er ikke på diett lenger
 • Jeg er på en slags diett allikevel, for å ta av det jeg la på meg etter ShapeUp-dietten
 • Jeg begynner på Yngvar-dietten så snart jeg er nullstilt

Og av helt andre ting så har jeg hatt en fantastisk liten ferie alene på en støl.
Her!


Med denne utedoen her.
Der, for å være mer nøyaktig.
På stølen der ingen skulle tru at nokon kunne bu har jeg lest tre bøker og spist en pakke pølser. Jeg har gått turer uten sekk, for da klarer jeg meg ganske greit med det skrøpelige kneet; og været har vært supert, og jeg har sovet som en baby. Jeg har hørt på Radioresepsjonen, og ledd høyt, for de har liksom holdt meg med selskap når det trengtes. Men det trengtes nesten ikke. #mindfulnesshello

Klassisk pølsefrokost.
Men jeg kan godt være selvransakende også - til vektoppgang etter ShapeUp-dietten, for det må jo være en egen greie det at jeg plutselig ville spise proteinbarer og pølser hver dag. En slags kortslutning som skjer når dietten er over; en trassgreie når det er lov å spise som man vil igjen. I dunno.

Uansett en veldig fin ferie.
Jeg ønsker meg en støl, og har seriøst bedt stølseieren om å bygge en til meg.

Tenk det.

Malin hadde en liste nettopp over ting hun vil gjøre i livet sitt, og det har jo jeg også. Den pleide å se sånn ut
 1. Gå en ekspedisjon
 2. Bo et år på fjellet
 3. Bo et år i varmere land (Jeg ønsket meg visst vekk den gangen.)
 4. Klare pullups og enarms pushups (Lett! For en pingle jeg må ha vært.) 
 5. Den siste var hemmelig, men nå kan jeg si at det handlet om jentesex (Checkety-check!)
Dette var forresten deg i 2011, Malin:

Goals. :)
Og dette nevner jeg bare fordi nå ser listen min sånn ut:
 1. Få seg en støl.
Punktum. God helg!

39 kommentarer:

 1. Haha, av den lista kan jeg hvert fall ta "check" på kaffien. Skål!

  Er det mange støler til salgs på finn for tiden? Jeg håper du får deg en støl en gang :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, for nå drikker du også kaffe? Det var det jeg trodde. (Vet at du drikker kaffe latte, men det ser ut som SVART var målet i 2011. Veldig søtt.)

   Det fins ingen støler til salgs, men det bedrives lobbyvirksomhet i Ryfylkeheiene for at jeg skal få bygget meg en liten støl helt sjøl. :P

   Slett
  2. Jeg drikker svart kaffe ja, men det har ikke fristet de siste 9 månedene...

   Jeg krysser fingrene for Chassistølen!

   Slett
  3. Takk! Jeg har lagt alle banene i kryss på Toppform, så nå er vi nok ikke langt unna.

   Én måned igjen!

   Slett
 2. Nå ble jeg litt nysgjerrig på om det må være en støl? Eller om du dialektmessig ser på støl og seter som synonymer? En støl er jo bare en melkeplass, noe som kanskje ikke er det du ønsker deg. Jeg lurer også litt på (forutsatt at du ønsker deg en støl eller seter med bygninger) om det det går an å bygge noe sånt uten at det bare blir ei hytte? Eller skal du ha kyr der om sommeren, og eventuelt fjøs?

  Hilsen arkitekten.

  PS: Det virker som du har det bedre i livet ditt nå, enn før, ut i fra lengde og innhold på ønskelista, det er fint :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære arkitekt.

   Opplysende! Takk! En støl er en melkeplass, okei. Det er IKKE det jeg ønsker meg. Jeg ønsker meg en liten hytte, og da er det vel det det heter. Vi har bare kalt dem støler de gamle småhusene eller -hyttene der oppe i heia, men de jo har vært brukt til det. Altså til melkeplass.

   Kan du, snille arkitekten, komme med et forslag til en søt og bitteliten hytte? Hva jobber du med? Utrolig spennende yrke - hatten av for det.

   PS: Ja.

   Klem på deg!

   Slett
  2. Det kommer litt an på situasjonen (omgivelsene, utsikt, sol, vind, etc) hva jeg vil foreslå, samt hva slags behov hytta skal oppfylle? Vi arkitekter pleier gjerne å ta utgangspunkt i det. Men det finnes mange ok små ferdighytter, altså. Og så kommer det an på om du vil ha et mer tradisjonelt eller mer moderne utseende på hytta. Her er et eksempel på ei lita og artig hytte: http://www.klikk.no/bolig/arkitektur/article725528.ece
   klikk.no er tydeligvis opptatt av hytteliv, for de har enda en fin artikkel med småhytteinspirasjon: http://www.klikk.no/bolig/hytteliv/article713061.ece
   Personlig har jeg sansen for den minste modellen i Blåtann-hytteserien, og Woody 35 http://www.woody35.no/bilder/

   Her er ei fin ei på bare 14 m2: http://www.klikk.no/bolig/arkitektur/article645660.ece

   Nei, nå fikke jeg lyst å tegne hytte! Akkurat nå jobber jeg med et kombinert nærings- og bolibygg. 4 butikker og 22 leiligheter. Føler meg priviligert som har dette yrket, selv om konsernsjefen i Obos mener at arkitekter ikke skjønner folks behov og bare er opptatt av fordyrende pynt. (Det er ikke sant, altså, vi er generelt veldig opptatt av å lage ting som funker for folk!)

   Klem tilbake!

   Slett
  3. Takk! Jippi! Jeg har kost meg med alle lenkene, og går for ... DEN BITTELILLE PÅ 11 KVADRATMETER!

   Og nå er det bare to måneder til jul! :D

   Arkitekt er kanskje den kuleste jobben som fins, sa jeg det? Er det sjekketriks på byen, har du prøvd? Det ville vært om du sjekket jenter i alle fall.

   Tusen takk.

   Slett
  4. Jeg håper du får hytte på 11 kvadratmeter av julenissen! :D

   Heheheheh, jeg har vært i forhold lenger jeg har vært arkitekt, så har ikke prøvd det, gitt!

   Slett
  5. Det håper jeg også. Hyttte framfor hus any day.

   (Får du bygd deg et arkitekthus du eller? Shit man.)

   Slett
  6. Jeg får nok ikke det med det første, nei. Det er så dyrt med tomt (og dessuten ingen ledige) der jeg vil bo. Back up-planen får bli hytte på meg også! Har litt lyst på hytte oppi trærne. Som the mirror cube: http://www.treehotel.se/en/

   Slett
 3. Ane Rose! Når jeg først har en arkitekt å spørre - HVORFOR finnes det så få hus med "amerikansk terrasse" her i Norge?

  Det er jo så praktisk mtp været vi har om sommeren (altså regn, spesielt her på vestlandet) og er jo mye koseligere enn de glaserte hagestuene som folk burer seg inni på terrassen.
  Har du en teori? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, godt spørsmål! Men er det så få hus i norge med overbygget terrasse, da? Jeg har inntrykk av at det er ganske vanlig jeg, men det er vel ofte da ikke på den "amerikanske" måten - foran inngangspartiet.

   Hypotese fra meg: I norge har vi tradisjon for å bygge terrassen på et sted med mindre innsyn (ikke inngangspartiet), og vi er veldig opptatt av sol, både på terrassen og inn i stua, som gjerne ligger bak terrassen.

   Hypotese 2: Nordmenn er alt for glade i å bure seg inne! Både fordi de vil ha varme, og fordi de hater innsyn. (Arkitekter er gjerne mer glad i innsyn og åpenhet enn gjennomsnittsnordmannen.)

   Hypotese 3: Vanlige norske hus for fiskere og bønder hadde tradisjonelt ikke terrasse. Dette var noe vi begynte med da vi fikk høyere levestandard og bedre tid til å slappe av. Og da hang man bare terrassene utenpå husene, uavhengig av taket.

   Hilsen arkitekten, stereotypisk nok uten gardiner på stua, fritt innsyn hos meg, altså.

   Slett
  2. Yay, takk :)
   Jeg kjøper alle 3 hypotesene jeg altså, og spesielt den med at vi er glade i å bure oss inne.
   Amerikanerne er jo muligens litt mer utadvendte, så der vil man nok ikke føle at man sitter på utstilling slik som man ofte føler her.

   Jeg har hvert fall bestemt meg for at jeg vil ha et sørstatshus med terrasse rundt hele, om jeg noen gang får mulighet til å bygge.

   Jeg har heller ikke gardiner, men jeg har persienner. Kan ikke få sol på tv`en vet du ;)

   Slett
  3. For real, Malin? Fantastisk. Om jeg får sjangs til å bygge vil jeg bygge en litt større støl og kalle det for et hus.

   Krav: Utsikt, peis og hems.

   Hilsen Chassi, uten gardiner.

   Slett
  4. Uten gardiner og med takvinduer som fungerer som et drivhus. Heia drivhuseffekten.

   Hilsen Chassi med svettesmiley. :)

   Slett
  5. Dette tok jo helt av, og det er godt å høre at det er flere enn meg som ikke har noe imot å leve litt på utstilling ;-)

   Åh, drømmen er jo å få bygd seg eget hus (eller kanskje hytte). Jeg er veldig fascinert av kråkeslottaktige hus, og hus som er bygd veldig inn i bakken, høye hus, og bittesmå hus. Det finnes alt for mange kule muligheter!

   Slett
  6. Yes, for real!
   Amerikansk terrasse har jeg hatt på ønskelisten siden jeg var liten og så en film om noen damer som satt ute på "porchen" og quiltet et teppe.

   Slett
  7. Stekte grønne tomate? Ann from Green Gables? Tatt av vinden?

   Slett
  8. Stekte grønne tomater!!! Jeg har sikkert sett den 50 ganger😍

   Slett
 4. Hei Ane Rose, for et nydelig navn og veldig kjekke lenker. Jeg er veldig glad i hytter og er nesten alltid begeistret for de enkle hyttene DN presenterer og tenker hytte for dem - drømmehuset for meg!

  Men før hytte kommer sted å bo. Det er vanskelig. Hus? Leilighet? Rekkehus? Tomannsbolig? Sentralt? Hage? Hva er viktigst - balkong eller heis? Gammalt med sjarm eller nytt? Kan en lage sjarm i nytt?

  Vi trenger hjelp Chass og jeg. Kan du bli med oss på visning? :*

  Puss & Kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Hmmm, hvis dere vil bo i Trondheim kan jeg bli med? :D

   Personlig er jeg veldig glad i å bo i rekkehus med liten hage! Da får man liksom både litt mer plass og litt egen eiendom, uten at det blir for mye hus og plen (gud forby blomsterbed) å ta vare på. Det kommer mye an på livssituasjon hva som er viktig og hvor man bør bo. For meg er hverdalgslogistikken med jobb, barnehage og kollektivtransport essensielt for å unngå stress, og synes det fungerer perfekt å bo 3-4 km fra sentrum. En kan lage sjarm i både nytt og gammelt, begge deler funker.

   ps: har jugd på meg mellomnavnet

   Slett
  2. Kjære Ane Rose,

   Jeg liker ekstra godt at du er så rebelsk at du har jugd på deg navnet!

   Jeg liker og rekkehus! :) Luksusen av enebolig - men med forpliktelser som om det var en leilighet- uten den skyhøye husleien! :)

   Vi skal etter planen ikke bo i Trondheim - men vi snakker stadig om å dra på oppdagelsesferd i den byen! Hva bør vi i tilfelle gjøre?

   Slett
  3. Tror det må være første gang jeg har blitt kalt rebelsk! Ungdomsopprøret mitt bestod av å starte å drikke kaffe da jeg var 13, liksom. XD

   På dagtid i Trondheim bør man vandre rundt i sentrum og ta kaffepauser på Dromedar og lunsj/kaffe og cupcakes på Fairytales. Alternativt dra opp i Bymarka og gå inn til Grønlia og spise kanelboller der. Det er også fint å gå langs Ladestien og spise vaffel på Sponhuset. Hvis man vil gjøre litt turistting, er omvisning i Nidarosdomen fint, da får man komme opp i spiret og sånn, det er kult. På kvelden er det ganske mange puber med god øl man kan besøke - ØX, Taps, Bror, Brygghus 9, Mikrobryggeriet, og Trondheims eldste pub Kieglekroa. (So du kanskje har skjønt er jeg fan av skog, kaffe, øl og bakevarer!) :)

   - Ane Rose aka En liten trønder

   Slett
  4. Fin Trondheimsguide! Big fan.

   Jeg har drukket meg full på Mikrobryggeriet, tatt kaffepauser på Dromedar og vært i Nidarosdomen, i alle fall. For en fin by det er.

   - Chassi, en siddis

   Slett
 5. PS: Ane Rose - det der med sjekketriks er helt sant. Hver gang Chass og jeg diskuterer drømmeyrket på partner blir det alltid arkitekt. I allefall NESTEN alltid. Der snakker vi sexy yrke altså!

  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi :) Kan det være noe med at det er et veldig Både- Og-yrke? Litt usikker på hvordan jeg skal formulere meg her, men jeg er som person veldig lite enten eller, og det er mulig det er et fellestrekk for arkitekter. Og da mener jeg ikke nødvendigvis legning, men mer sånn generelt at man er f.eks både feminin og maskulin, liker både å tenke rasjonelt og å være kunstnerisk etc… Gav det noe mening i det hele tatt?

   Jeg møtte kjæresten mens jeg var arkitektstudent, så ut over det har jeg ikke fått testet om det er triks, altså. Hva slags andre yrker er sexy? Musiker? Må innrømme at jeg er svak for fine stemmer og gitarhender.

   Slett
  2. Ingen andre yrker ER sexy. Du vant der.

   Kommer du på noen, østis? Lege - nei. Sykepleier - nei. Siv. ing - nei. Advokat - der må jeg på en måte si ja, men du hadde ikke oddsen på din side!

   Slett
  3. Jeg synes faktisk journalist kan være et sexy yrke. Da må du være smart og det er jo på alle slags vis et fritt yrke, eller? Verken lege eller sykepleier er noe sexy. En omreisende stordyr-dyrlege kanskje? Som redder en ku som skal kalve liksom. Ja. Det kunne vært kult. Viltoppsymskvinne på Hardangervidda kanskje? Det er jo en del kjekke yrker som krever en viss intelligens - men hvor det ikke er så megastressende? Agree?

   Du er jo sexy - men generelt er ikke PT-er sexy. Som oftest er de veldig unge og ser seg veldig mye i speilet. Men nå sammenlikner jeg deg med de jeg treffer på Elixia, og det er jo ikke rettferdig!

   Slett
  4. Jeg synes faktisk journalist kan være et sexy yrke. Da må du være smart og det er jo på alle slags vis et fritt yrke, eller? Verken lege eller sykepleier er noe sexy. En omreisende stordyr-dyrlege kanskje? Som redder en ku som skal kalve liksom. Ja. Det kunne vært kult. Viltoppsymskvinne på Hardangervidda kanskje? Det er jo en del kjekke yrker som krever en viss intelligens - men hvor det ikke er så megastressende? Agree?

   Du er jo sexy - men generelt er ikke PT-er sexy. Som oftest er de veldig unge og ser seg veldig mye i speilet. Men nå sammenlikner jeg deg med de jeg treffer på Elixia, og det er jo ikke rettferdig!

   Slett
 6. For en spennende oppsummering! Hva gjør kjæresten din? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Drifter datasytemer for Arbeidstilsynet! Så det var ikke yrket som var trikset der, foråsidetsånn. Hva gjør forresten du?

   Slett
  2. En IT-fyr - av alle ting! :)

   Jeg jobber som forretningsadvokat. Det er en kjønnsdelt yrke hva kommer til sexy tror jeg - mange jenter synes det er sexy at menn sier de er det. Ingen menn synes det er sexy at en dame sier hun er det.

   Slett
  3. Det er mulig at menn ikke synes advokatkvinner er sexy, men jeg synes menn i dress er kjedelig. Misforstå meg rett, det kan vær pent, men i yrkesssammenheng er det ikke de i dress som scorer høyest på sexyskalaen min ihvertfall.

   PS: Lillesøster og typen hennes er det begge journalister, og de er et veldig hot par.

   Slett
  4. Jeg er verdens største klisjè og synes skitne håndtverkere er sexy. Svein gikk i blå kjeledress før han ble fotograf ;)

   Slett
  5. Åh, det var kult sagt, Malin! Og jeg ser det så LETT for meg! :D

   Slett
  6. Fikk jeg velge mellom alle poweryrker, Østis, og alle andre, så er det power som velger. Og ta-da: Der er jo advokaten meget godt representert!

   Ane Rose har en meget sexy familie. Ti poeng!

   Slett
  7. Power som GJELDER.
   (Plis ikke velg selv mellom høy og lav iq, og rettskriving og sånt, for i dag har jeg rotet fælt.)

   Slett
  8. Jeg er egenlig litt enig med Malin, men så har jeg sett alt for mange håndtverkere på byggeplass som har ødelagt denne fantasien. Skitten fotograf høres ikke så dumt ut, da! :D

   Apropos power, det beste komlimentet pappa har gitt meg: "Du er som betong". Og med det setter jeg punktum for meg og min familie i denne omgang.

   Den lille østlendingen burde starte en egen powerblogg.

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...