torsdag, januar 28, 2016

Grøt uten proteinpulver

Hei, her er vi igjen! Jeg har som nyttårsforsett å slutte helt med proteinpulver, og nå skjer det veldig snart. Det ligger tre lusne scoops igjen i boksen, og om jeg angrer fælt når de tre scoopsene er brukt opp så vet jeg med meg selv at jeg kommer ikke til å løpe ned til Obs og kjøpe Maxim med 10 prosent sukker og en kilopris på 359 kroner. This is it. I dag lagde jeg en grøt uten proteinpulver.

Og det gikk fint.

Det er så lenge siden at jeg har grublet på hvordan jeg skulle gjøre det. Hvordan i alle dager KUNNE jeg lage grøt uten proteinpulver. Men nå vet jeg det, og hvis dere også lurer: Her er i alle fall én måte å gjøre det på.
Fint, ikke sant? :D
60 gram fancy grøtblanding fra København ELLER bare havregryn om du vil
50/50 mandelmelk og vann (for sånn var blandingen på Grød i København)
1 egg
1/2 teskje salt
1 sukett (for å gjøre overgangen fra det søte proteinpulveret mindre dramatisk)

Visp inn egget, kok i et par minutter ... Og tryll tryll, nå kan du toppe med peanøttsmør, yoghurt og druer eller hva-som-fåkkings-helst. Det er da den lille østlendingen kommer med parmesanost og spinat for eksempel, og det funker også veldig bra.

Pluss med denne grøten:
- Den føltes sunn og fornuftig
- Jeg er fortsatt mett to timer etterpå


Minus:
- Den ble nokså kjedelig etter at toppingen var spist opp

Dette skal gå helt fint, å slutte med proteinpulver altså. Jeg håndterer det som en røykeslutt. Jeg spiste kakaoprottisgrøt til frokost, middag og kvelds i går, så det fristet aller mest med noe annet da jeg sto opp i dag. Nesten avvent allerede.

Neste utfordring: Den meget mer avhengighetsskapende mobilbruken.

13 kommentarer:

 1. Hei! Et tips fra en som aldri putter proteinpulver i grøten (æsj): Ikke spis all toppingen først. Trikset er nemlig å blande alle tingene sammen! Dette er et faktum som ikke kommer så godt frem på diverse bloggs, hvor toppings er dandert pent i mønster på toppen. Man kan jo ikke vite at så fort bildet er tatt så blir alt rørt sammen til en udelikat klæsj (som er det tidspunktet du ofte velger å ta bilde, hihihi).
  Tips nr 2 (ikke tøysetips): kok grøten med en godt moden banan. Grøt blir aldri det samme igjen uten.

  SvarSlett
  Svar
  1. Luuuurt. ;)

   Jeg tenkte selv å putte på mye MER topping i morgen, det vil vel også hjelpe. Men røre det rundt ja, - notert!

   Tips to har jeg testet for lenge lenge siden. Knall! Jeg har bare brukt den som en høyenergigrøt, men det var jo kanongodt, og jeg har sett at løpebloggene gjøre det samme. De bruker sikkert banan i stedet for egg, for de vil heller være bleike og blodfattige enn stor og sterk som meg. Hva bruker du selv av proteiner?

   Slett
  2. Jeg har CC og nøtter oppi. Men du har nok et større behov for protein i grøten enn meg siden du spiser grøt to ganger om dagen. Egg var lurt! Og MER topping var også en knallidé! Du kommer til å klare dette forsettet lett som ingenting :D

   Slett
  3. Takk, jeg håper det! Enn så lenge blir jeg nesten nostalgisk av å se den sorte kakaoranden på skålen på bildet der. He he.

   Cc og nøtter er topp. Yoghurt var også overraskende godt.

   God torsdags! God helg til deg og din fru! <3

   Slett
  4. Fordelen med banan er at man ikke trenger annen søtning. Pluss at jeg liker bare å spise bananer som er umodne, og de blir jo alltid modne etterhvert med mindre man kjøper 1 banan om gangen. Men når de begynner å bli ekle så er de perfekte i grøt :)

   Slett
  5. Oi, du svarte fort. Det med bananer kom nå litt autistisk ut av kontekst. God helg til dere! :)

   Slett
  6. My kinda girl! :D

   Og hvis de blir så brune som bæsj så er de supre i muffins.

   Slett
 2. Nydelig. Jeg støtter dette nyttårsforsettet fullt ut. Men ingen sa vel at du måtte slutte med BÅDE pulver OG kakao? Eller? det virker som så drastisk når jeg vet at du mister lysten til å leve dersom du må avstå fra kakao. Det er bare det.

  Hang in there. Bakekakao vil på en måte være proteinpulverets svar på metadon vil jeg si.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello tiny one!

   Kakao er fortsatt min nummer én ingrediens. (Hva er din?) Jeg hadde heller gitt opp havregryn enn jeg hadde gitt opp kakao. Håper på en helg med mye grøt og kvalitetstid snart.

   Slett
  2. Jeg tør nesten ikke si at min nummer en ingrediens er natreen. Men shit. Det er det. Det redder kaffi. Te. Grøt. Melkeprodukter. Bær. U name it. Jeg hadde lett klart meg uten kakao faktisk. Min nye hang up på havefronten er jo denne stekte varianten. Og i dag hadde jeg oppi spirte og stekt bohvete - for noen sprø og knasende elementer oppi. Digg. Så det må du prøve.

   Snart helg.

   Slett
  3. Ha ha! Burde jeg ha gjettet. Selv hadde jeg heller søtet kakaoen med alt annet - honning om så var! Hvis det var det som skulle til. I dag ble det kakaogrøt med to suketter. Ikke at du lurte, men jeg har gått to dager uten prottis. :P

   Helg føles helt syykt fortjent nå.

   Slett
 3. Nå er jeg nysgjerrig - hvorfor skal du slutte med proteinpulver?

  SvarSlett
  Svar
  1. Fordi det er dop.
   Nei, fordi alle måtte ha et nyttårsforsett.
   Men mest fordi jeg ble inspirert av å spise en renere og mer appetittlig grøt etter flere gode måltider på Grød. Vil gjerne klare meg med vanlige matvarer og ikke kjøpe maten min på internett. ;)

   Bruker du prottis selv?

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...