tirsdag, januar 19, 2016

En løgn og to hemmeligheter

Ja, for dét er vel en bra start på året. Og ikke bare det, men jeg har kjempemye å fortelle. Jeg vet ikke hvor dagene blir av, så jeg får aldri tid, (hilsen hun barnløse som jobber 80 prosent) men det er sant, det skjer kjempemye! Eller gjør det det ..? Ting som har skjedd i januar. Får jeg lage en liste? Ja, det gjør jeg. Jeg våknet 1. januar i København - etter nyttårs på Tivoli! - spiste en palepølse på Paleo og tok en sykkeltur til slottet for se dronningen innvie året. (Vi gjettet i alle fall at det var det hun gjorde.)

Ett stk paleopølse med nøttebrød og dressing.Og ett stk teeny tiny reisefølge.
Alle de lokale virket å folkevandre til slottet, så vi dro dit vi også, men grunnen til at jeg nevner det her er at jeg enda ikke vet hva vi sto i timevis og ventet på ved slottet i København. Vel hjemme i Stavanger har jeg jobbet, trent og spist grøt, akkurat som vanlig. Jeg har ikke klart å slutte med proteinpulver ennå, men jeg skal gjøre det når jeg har brukt opp lageret. Da skal grøten se ut som dette:

Enda en snap fra Grød i København. :)
Men à propos det så var dette faktisk grøten min i morges:

Med speilegg og spinat, likesågreit.
Spør om det var godt da vel! Det var ikke så veldig godt.

Det er januar ja, og jeg prøver å trene ekstra bra, som alle andre gjør denne måneden. Etter å ha trent de to første dagene i det nye året var jeg så stolt og begeistret over egen innsats at jeg begynte å registrere treningsdagene med en rød prikk i kalenderen. Sånn gikk det:

Prikk prikk ... Prikk!
Jeg trener tre ganger i uken, men nå vet jeg det i alle fall. (Resten av kalenderen er mindre spennende. Den lille m-en torsdag 7. januar, for eksempel, betyr at da fikk jeg mensen.) Hvordan er det med dere? Fem dager i uken eller? Si det da. Jeg har hatt en meget KUL trening, og det er mye viktigere.

Trolljegertrening!
Kjempegøy!
Det var en fellestrening til et løp som går i juni. Vi løp i terrenget og over hinder, og så dro vi en jeep etter oss og dyttet tunge dekk. Mer sånt, takk! Jeg må bli en trolljeger.

Åh, så tungt og gøy det var.
Og i helgen var jeg losfører for turistforeningen. Fint vær og fint føre, så jeg gikk både morgentur og ettermiddagstur helt mutt putt alene. Endelig er det vinter. Jeg møtte de andre fjellfantene på hytta, og planla over kaffekoppene både en barskingtur for turlederne og en Folgefonna-tur i mai.


God morgen fra Strålaus.

Snø, juhu.
Hemmeligheten da. Ikke si det til noen, men selv om vi bare er i januar har jeg kåret årets mest øh, spesielle kjole. Jeg har lest at hun vil fronte bodyfitness som eneste deltaker uten silikonpupper, men hjelp, her har vi et mannebryst uten noen pupper og i en veldig rar kjole. Dette er helt hemmelig, for det er altfor slemt å si, men jeg måtte si det allikevel. Hysj.

Uten navn, helt umulig å google.
Den andre hemmeligheten er at det måtte vært sykt kult å få være kommunikasjonsrådgiver for turistforeningen. De får nok tusen søkere, ettersom halve oljebyen er arbeidsløs, men hvis noen spør meg så sier jeg lett ja. Hysj.

Klar for kafé med en liten østlending nå.  Dette ble ingen liste, så jeg får lage en handleliste i stedet.

Finn Willy. Hun gjemmer seg i vinduskarmen.
Ellers er allting tipp topp, og der har dere løgnen. Neida. God januar! Puss puss puss.

22 kommentarer:

 1. Hadde jeg ikke visst at østlendingen er bitteliten så hadde jeg trodd det der var en enormt stor vinduskarm! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Nei, helt vanlig vindu, jeg dater teskjekjerringa. Hvordan går det med datingen din?

   Slett
 2. Godt nyttår!
  Her er alt egentlig helt topp. Jeg har to og en halv dag igjen på jobb og snart venter 16 dager fri. Og treninga ass, så du på snap at jeg løp hele 8 km? I tillegg har jeg tatt 500 knebøy, føles det.:) Det er godt å være i gang og jeg håper det varer!

  Jeg reagerte også på mannbrystet. Kanskje noen burde vurdere å ehm, fylle i litt igjen?

  Puss!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nyttår! Snap settes stor pris på! Jeg kjenner deg ikke godt nok til å vite om 8 km er en bragd eller en hverdagslig forteelse, men godt å vite at det er en bragd for deg også. Og både knær og beinhinner spiller på lag? Da ligger jo alt til rette for et knallår.

   (Jeg ville også fylt i litt igjen.)

   Puss på deg

   Slett
  2. Jeg har vært litt slapp på treningen de siste månedene, så 8 km var en kamp for tilværelsen haha! Måtte ha noen runder med meg selv, sånn mentalt. Men #Kondis2016 har jeg troen på.:) Knær og beinhinner fungerer slik de skal, har kjent noen ganger at det lugger litt i ene kneet når jeg løper på asfalt, så jeg skal prøve å begrense det og heller løpe mer i fjellet!

   (Eventuelt valgt en annen kjole.)

   Slett
  3. Kondis2016 ja, heia oss. Går du 7-fjellsturen eller? Det har jeg sikkert spurt om før, men nå husker jeg ikke. Her har det vært en tradisjon i sikkert ti år nå.

   (Eventuelt blitt hjemme. Neida.)

   Slett
  4. Fjelltur med 3000 andre? Nei, jeg trives nok best alene med de firbeinte. Til nød kan jeg har med en venn.:)

   (Det er lov å ha litt padding i bh'en da.)

   Slett
 3. (Før jeg skriver noe her, burde jeg egentlig gått tilbake flerfoldige poster for dobbelsjekk, for jeg mente da ganske sikkert at du var ferdig med små østlendinger og hadde solid vestlandskjæreste? Eller er det sånn at alle du dater kalles østlendinger og krympes?)

  Det over var sidetrack - og til tross for at jeg mister pusten av hvor aktiv du er, (og hvorfor stod det ingenting om hva du leser?) - er det ingenting sammenliknet med hvor kortpustet jeg ble da jeg leste at du skulle slutte med proteinpulver?? Nå står ikke verden til påske. Betyr dette at du også har kuttet søtningsmidler? Det er så fornuftig og voksent at jeg mistenker 40årskrise -))

  (En meget ukledelig kjole, I agree)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingalill altså, you make my day. Du kan godt gå tilbake flerfoldige poster og se at ting skjedd på kjærlighetsfronten før jul - i hele høst egentlig, og så mye at det utgjorde en liten 40årskrise - men det er i alle fall sånn at den samme lille østlendingen er tilbake. Vestlandskjæresten har fått en ny kjæreste og lever lykkelig i fjorden her et sted.

   Jeg skal slutte på proteinpulver! Det blir tøft. Skal ikke slutte med kunstig søtning, men bortsett fra prottisen er det da bare snakk om et par suketter til dagen. Og er jeg så aktiv da? Hva har du selv for treningmål for året?

   Bøker! Jeg trenger tips! Jeg koste meg lenge med 2000 sider fra Napoli, men har altfor lenge jobbet med en historiebok om London nå. Sjekket bloggen din i går, men føler meg ikke helt inspirert til biografier. Har du lest Johan Harstad sin?

   Slett
  2. Skal straks sette meg ned å oppdatere meg på kjærlighetspostene, men sier gratulerer først som sist!
   Ingen spesielle treningsmål her, bortsett fra å løpe fortere og lengre - og av og til huske på at jeg også har armer. (var med på hinderløype (en slags) nyttårsaften og greide ikke en eneste armheving - med knærne i gulvet - så crises i overkroppen. )

   Bøker? Ikke lest Harstad. Vil, men får det sansynligvis ikke til, pga nevnte armer, (jada vet den finnes i lyd/ebok.). Men vil du lese norsk, kan du prøve deg på Helga Flatland eller Morten Øens siste. Hører nå på lyd City of Fire som er 37t - og burde holde til fjelltoppen - og hjem. Akkurat passe komplisert.

   Slett
  3. Jotakk. Enda fortere og lengre? Du har jo løpt maraton allerede? Ha ha til overkroppskrisen, din tøysekopp. Harstad krever styrke i armene, det er derfor jeg nøler litt selv også. Armene er allerede slitne etter de 1400 sidene i London-boken.

   Flatland og Øen, takk. Har du lest Hegazi Høyer? Den har jeg blitt tipset om av en boknerd her.

   Slett
  4. Fikk mensen på nyttårsaften. Så veit du det, liksom. Rett før midnatt, hello 2016, jeg møter deg med å blø fra kroppsåpningene. Og det er riiiimelig spesielt etter å ha vært gravid det siste tiåret (føles slik). Nok om det. Over til kjolen og mannebryst! Ha ha haaaa, tenkte jeg, ikke bare av mannebryst, men bikinifitness er liksom sååå 2013. Hvem driver med det NÅ liksom? Hun startet visst puppetrenden (før hun fikk mannebryst), og kanskje hun derfor føler for å gjøre opp for seg ved å avslutte hele bikinifitnessgreia? Håper det, ass. Død over bikinifitness (hysj!).

   Slett
  5. Halloen! How are you? And Scott? :D

   Jeg er så enig, er ikke dette ut nå? Fitness altså. Vi er nesten i sync på mensen - high five.

   Slett
  6. (I dag har forresten fotballferien hengt opp enda en variant av bryllupsbildene sine. Internett blir jo mye mer spennende av at folk plutselig stiller i Bikinifitness.)

   Slett
  7. Lol. Fotballferien?! Jeg må legge meg. Hi hi.

   Slett
 4. Jeg forsøkte å forklare Mannen at jeg får en slags helhetlig underholdning av å (skum)lese bloggen til fotballFERIEN, nilese kommentarfeltet hennes og le høyt sammen med kvinneguiden. Mannen forstod!

  Scott har vært på treningssenteret i dag, faktisk! Har svømmehall der, vettu. Prøver å ta ham med på svømming en gang i uka, kan ikke ha noen liten pingleunge som er redd for vann. Han dykket og sprutet og plasket og klasket, spiste en stoooor porsjon grøt etterpå, og sovnet momentant.

  Nyttårsforsettet mitt er faktisk å fikse opp i sovinga mi, takk som spør, så jeg må også legge meg.

  Blir det mer blogging nå fremover? Er treningssenter litt 2014? (Jeg har sagt opp jobben!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har du sagt opp jobben?? Oh shit. Treningssenter kan fortsatt være 2015 i det minste, men for meg er det også 2016, selv om turistforening er rosinen i pølsa. Hadde jeg jobbet et annet sted burde jeg sikkert lagt meg nå jeg også, og hatt en sånn døgnrytme som de andre har, men enn så lenge så begynner jeg på jobb klokken ett (annenhver dag i alle fall) og tenker å ta meg litt kveldsmat nå klokken midnatt.

   Finner du fortsatt moro på kvinneguiden? Ho ho, da sjal jeg sjekke. Som å se Paradise med tøysebloggene som oppsummerer - kjempegøy!

   Slett
  2. To skrivefeil til, og det plager meg mer enn jeg kan si, men nå er det kvelds. God natt!

   Slett
 5. vinduskatm yoga på østis.
  kan man ønske se inlegg? OL eller kjærleik hjelp en hemmmelig havfrue? :-P
  BTW kommer til oljebyen 10-14 mars noen hjemme?

  synest starten ser fin ut håper du har det bra
  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingrid! Hello! :D

   Det må vi få til, takk for påminnelsen. Skjer det noe nytt på den fronten? Jeg er bortreist hele mars, men jeg skal høre med en liten østlending som bor i byen.

   Håper du også har det bra. Kjekt å høre fra deg! :)

   Slett
 6. SHIT. En lögn du liksom? Her finner jeg massevis av løgner og bedrag. Finn det som er sant heller. DET ville vært en utfodring. Jeg noterar meg at vestlendinger automatisk kategoriers som staute i kommentarerfeltet. Er det et kompliment. Betyr det et antikompliment mot meg? Som jo faktisk er en østlending. Jeg er jo ikke så pitteliten. Det er faktisk vinduskarmen som er pittelitt stor.

  INGRID! Jeg er med STOOOR sannsynlighet HJEMME! You got yourself a date i tilfelle. Hvor skal du svømme?

  Du er virkelig helt utrolig vakker på det bildet du sitter i bildekket! Oj. Sa jeg det høyt? Når jeg ser det grøtbildet på GRØD så blir jeg sulten. Akutt. Jeg vil ha mer. #MEDDETSAMME

  Klarer du å lage sånn tror du?

  Riktig god helg

  SvarSlett
  Svar
  1. For en snill snill snill kommentar! Takk! :D

   Da skal jeg lage grøt i alle varianter. Det må jeg klare og det var det verdt. Jeg vet ikke hvordan vestlendingene defineres, men kanskje ryfylkinger i alle fall er stautere enn østlendinger. Tror ikke du hadde vunnet en slåsskamp der, bittelille. Du lever på en måte opp til navnet ditt. ;)

   Puss puss fra Kristiansand. God helg til deg også!

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...