onsdag, januar 28, 2015

Tuppen og lillemor i Amsterdam

Hei! Vi har vært i Amsterdam! Tuppen og lillemor kan vi kalle oss, for det gjorde Truls og Cecilie da de gikk over Grønland. Men for å ikke gjøre dette til historien om DEM, men heller om oss, så kaller jeg oss Chassi og MacGyver denne gangen. Glem overskriften, her er Chassi og MacGyver.

Chassi fordi det er min blogg, og McGyver fordi ... Vent og se.
Amsterdam er fint.
Amsterdam er kjempefint, men vi ble enige om å aldri flytte hit. Man får liksom en følelse av å være tilbake til 70-tallet, og det kan være kult på en 70-tallsfest eller -ferie, men helst ikke på permanent basis. Det går i hasj, horer og bomberjakker, og om ikke slengbukser akkurat, så ikke så langt unna. Dette visste jo jeg, for jeg har vært her før, så jeg stilte i sixpence og syns jeg skled rett inn. Yay. Men heller bo i London, Paris eller New York.

Blending in in Amsterdam.
Med lokal mat (knüdenballe, anyone?)

Og kaffe med krem. (!)
Og amsterdamsk havregrøt med amsterdamst nøttesmør.
Vi gikk der i gatene, akkurat som vi gjorde i Paris, og så oss rundt og stoppet for en kaffe hver gang vi trengte å varme oss. Og så er det alltid sånn når man reiser at man får lyst til å reise mer, og så planlegger man nye turer; og tar seg i tegne kart over Jotunheimen når man egentlig skulle lete etter Knüdenballer på kartet over Amsterdam. Og sånt er så gøy.

(Det ligger an til telttur i sommer.)
Helt til Chassi måtte dra hjem mens den lille skulle bli igjen på kurs. Men DA plutselig, da ble den lille kjempesyk! Så syk at hun ikke kunne stå på beina engang. Og liggende der på hotellrommet fikk hun først kontakt med omverdenen etter to hele dager. Helt slått ut. Det naturlige spørsmålet fra kurs- og hotelledelse ble så klart "Hæ, har du ikke vært ute av rommet på to døgn?" hvorpå den lille kunne trekke på skuldrene som om ingenting var rart med det: "Nehei."

He was all tied up, but he could still have his oatmeal.

Så hvorfor MacGyver? For når man hverken kan dusje eller kle på seg på egenhånd kan man allikevel klare seg lenge med bare et grøtposelager i bagasjen. De ble kanonimponert på hotellet. Og snipp, snapp, snute, MacGyver står allerede nå på egne bein og har fått komme hjem til Norge.

Borte bra, men hjemme best.

Puss puss. Jeg håper dere har det fint!

7 kommentarer:

 1. Den lille anemiske Østlendingen28 januar, 2015 20:18

  Hei Tuppen. Eller hvem er Tuppen her egentlig? Jeg antar at det er jeg som er lillemor? Eller?

  Først og fremst: Takk for fin tur. Ja, Amsterdam kort oppsummert er horer, hasj og hippier. Spot on. Men ikke glemme kanaler og nydelige gamle hus. Sjarmerende gater og utrolig hyggelige dutch people som er MEGET gode i engelsk. Sånn rent arkitektonisk var jo helt magisk. It truley was.

  Kommentar til MacGyver. Jeg er på en måte kjøkkenets MacGyver. Ingen tau og bomber laget av grus og fantasi. En Ingrid Brimi mer. En blanding av "så har me juksa litt" og "Jaaa - så har i jo litt sjalottlauk". Men altså i mitt tilfelle så er det ikke sjalottlauk. Det er glutenfrie gryn. Men HAIL MARY så glad jeg er for nødmaten min denne gangen. Min nødmat besto av:

  - glutenfrie havregryn
  - proteinpulver (jeg vet jeg har sluttet - men det er jo snakk om nød)
  - nøtter
  - et eple
  - te og kaffi
  - søtning
  - gulrøtter
  - dutch kakopulver

  Jeg kunne jo fåkkings vært der inne en uke! HA HA. Og i all min sykdom og nød så lagde jeg sjokoladepålegg til brødskiva. SLÅ DEN!

  XO

  SvarSlett
  Svar
  1. Lagde du sjokoladepålegg til og med? Sånt som er proteinpulver blandet med to dråper vann? Oh boy, det er lenge siden jeg har spist. Man skulle vært syk og sengeliggende mye oftere, for det er jo en slags MacGyver-greie bare det. Akkurat som man blir litt oppfinnsom i all sin sykdom og nød. :)

   Takk for turen! Jeg syns også det var flott, og alle byer jeg ser sammen med deg blir enda flottere bare fordi du syns at alt er så flott. Kunne ikke hatt det bedre!

   XO

   Slett
 2. Dumme Vibeke som ikke har tenkt på å putte amsterdamsk grøt i boka si... kanskje det kommer i neste utgave. heh,,,,
  Ser ut som dere kosa dere masse på tiden dere fikk der (og jeg sa jo at dere ikke kom til å bli feite - det er noe med de der storbyene!)

  Håper følget er i bedre form og at dere er nøgde med turen! (ps, sixpence er kanskje litt utenom, men du rocker det meste. Han fyren på Idol (regner egentlig med dere ikke så på det, men det er lov å prøve seg) gjorde ikke det.. menmen)

  KOS OG KLEM FRA STUCK IN NORWAY :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Lena!

   Så hva er det du sier om sixpencen egentlig, at denne rocker jeg ikke? What? :-/ haha.

   Det er helt fint å være stuck in Norway, syns nå jeg da. (Ikke minst der du bor i Bodø!) Her har vi fjell og natur og flottere kafeer enn i både Amsterdam og Paris, så nå blir jeg hjemme en stund.

   Ha en nydelig dag og plis prøv en yogagrøt eller noe. :P

   Slett
 3. Der var dere! Jeg har savnet bloggen din.:) Har du det fint?

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant? Så koselig! Jeg har det fint, man januar er så travel at jeg gleder meg til februar. Enn du da?

   Kjekt å høre fra deg!

   Slett
 4. Jeg gleder meg også til februar! Da skal jeg en liten tur til Trondheim å besøke en god venninne.:) Og vet du hva? Min kjære skal til Sierra Leone å jobbe i 6 uker! Han skal lage mat til helsepersonell som jobber med ebola. How about that?

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...