torsdag, januar 08, 2015

Hvor var du da Alexander Rybak vant grand prix?

Jeg feirer 10 år med bloggen og her er 2009. For et år! Hva husker du fra det året svineinfluensaen traff oss, Alexander Rybak vant Grand Prix (ja, det er så lenge siden!) og Michael Jackson døde? Det var et innholdsrikt år for min del. Fyllt av dating, treningsgalskap, reising og litt sånn "hvem er jeg". Jeg var alene på jordomseiling da året startet. Jeg hadde reist alene gjennom Thailand, Malaysia og Indonesia; virret rundt i landsbyer som ingen har hørt om, og blitt tatt imot som en popstjerne der ingen virket å ha sett lyse jenter før. Jeg husker Sumatra som en hale av hoiende barn som ville ta på meg og løp etter meg. Det var sykt.

We love you, kan vi late som de sier på sumatrisk.

Her bor jeg.

Og så feiret jeg jul med søster i Australia før jeg dro til Afrika og møtte en kompis. Der ble jeg ranet, og sparket selv en neger i magen da en annen løftet meg etter halsen i Johannesburg. (Don't go there!). Det var så skummelt at vi til slutt måtte holde oss på hotellet, feire nyttårsaften der og aldri mer tvile på advarsler fra Lonely Planet. Fra Sør-Afrika til Swaziland og jungler og savanner, og så tror jeg vi var i London til slutt.
Julaften på landet i Australia et sted.
Jeg syns det skjedde veldig mye nå når jeg ser tilbake. (Begynn å blogge! Dette er kjempegøy.)

I 2009 var jeg verdens største grøtfan, men kokte grøten av skummet melk, honning og kakao. Ho ho til honning, jeg hadde ikke oppdaget proteinpulver engang. Jeg dokumenterte mat på bloggen, sikkert inspirert av fitnessbloggene jeg hadde begynt å lese, men hello, dårlige mobilbilder av byggryn med sardinboks på, der jeg forklarer hvorfor det er så sunt?

Nice.
 
Aller mest hadde jeg blitt helt treningsidiot. Jeg fikk fri en dag i uken for å være klatreinstruktør på en leirskole noen mil unna, og så syklet jeg fram og tilbake hver onsdag for å klatre hele dagen. Jeg skjønner det ikke. Jeg meldte meg på maraton, sykkelritt og skimaraton over en lav sko. Jeg valgte å sykle de 24 milene til Bergen da jeg skulle gå 7-fjellsturen, og så var jeg verdens mest engasjerte bodypump-instruktør og DNT-instruktør; Og hva om vi sykler Norge på langs i sommer? Ja! Og det fins mer, men nå ramser jeg opp igjen og det er så kjedelig. Jeg SKAL møte veggen snart, men det skjer ikke før neste år. So far, supercool.

Da jeg skulle til Prekestolen syklet jeg også helt hjemmefra først. Måtte trene hele tiden.
Fjellturene var litt mer lange enn de var koselige.
Og Norge på langs, det må dokumenters; ikke minst fordi jeg lagde dette flotte kartet:


Vi hadde bare tre uker på oss, så vi måtte sykle lenger hver dag enn jeg noengang hadde syklet i mitt liv. En tur med daglige doser paracet og rumpesalve, helt enorme mengder havregryn, kaffe og regnvær. Jeg får fortsatt vondt i kneet når jeg sykler, men alt dette fungerte fint til vi drakk oss fulle og kranglet i Trondheim. Da vendte turfølget nesen hjemover (med toget, vel og merke, for vi jo hadde allerede nesen vendt hjemover), og jeg holdt ikke ut så lenge alene langs E6.

Så jeg ikke barsk ut?

Og med sykkelselskap av ypperste kvalitet.
Myggolje og skinketube på campingplassen. Og de fæle brillene! Jeg husker enda at jeg insisterte på at de godt kunne være kjempestygge, "for jeg kom sikkert til å ødelegge dem uansett."


Og så ble det jul igjen, og etter å ha turnert Egypt på egenhånd møtte jeg Maya til dykking, bananpannekaker og en jul på kamelen. Nydelig.

Egypt var egentlig ikke så lett å reise i for en lyshåret enslig pike. Det er omtrent det eneste jeg husker.

Men så. I love shisha.
And I love Maya of course. Og det med selvransakelsen skyldtes at jeg ble forelsket i en instruktør på Elixia det året; og hun var en jente og det var jo jeg også, så ja, mye moro i hodet også. Det var 2009. HVA GJORDE DU?

Jeg har forresten lagt ut fjorårets Bergansklær på Finn, hvis noen er interessert.

32 kommentarer:

 1. Jeg liker disse tilbakeblikkene :-D NYDELIG! Herlighet så mye du opplevde i 2009. Mitt år blir kjedelig i forhold, men jeg kan ikke alltid vinne. Joda. Neida.

  Jeg reiste til Thailand (var vi der samtidig?) ilag med Svein og ett vennepar. Vi var skikkelig turister og var med på alt fra elefantsafari, yacht-tur, snorklet og gikk 300 m rett opp ett bratt fjell for å se på en Buddha.
  Vi kjøpte huset på Tasta, og tilbringte maaaange timer på Ikea. Jeg var på konsert med Coldplay i Bergen og Green Day i Oslo.

  Ja, det var vel det :) Happy times!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant? Jeg liker også tilbakeblikkene, men jeg liker dem nesten mest fordi jeg får tilbakeblikk fra deg og fra andre også. Det er ikke lenge siden, men uten å ville være seksti år gammel, så er det utrolig så mye som skjer. Og så fort som det går!

   Jeg var i Thailand allerede i 2008, men da møttes vi nesten. Yay. :) Selv måtte jeg dra litt fort videre fordi det var regntid akkurat da og jeg rant nesten bort før jeg hoppet av toget i Malaysia. Sikker på at dere hadde en finere tur. Min var en sånn som er aller flottest i ettertid. ;)

   Slett
 2. Den lille Østlendingen08 januar, 2015 13:47

  Enig med Malin. Jeg liker denne re-capen!

  2009 for min egen del: Januar startet med et brak! Jeg fikk ny jobb. Sluttet i Justisdepartmentet og fikk en jobb innenfor samme fylke som min egen bopæl. Det var stas. Jeg husker ikke så veldig mye i detalj - men jeg tok Skatterett Spesialfag Høsten 2009 - ved siden av full jobb - så det var travelt. Jeg syklet. det husker jeg. massevis av spinning. Det avr første julen jeg jobbet som frivillig. Ingen ferier i utlandet det året. (That I recall - bad financial times).

  Jeg forsøkte intenst å sette barn på Lux det året - eller var det sånn at jeg fikk pax og Vito dette året? I am a terrible cat-mom!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha, you terrible cat-mom! Ja, 2009 var finanskriseår. Jeg merket ingenting til det, for jeg steg allerede i gradene og syns jeg svømte i penger på den tiden, så jeg tok det ikke med i oppsummeringen. Jeg husker jeg hadde en taxisjåfør i Sydney som fortalte at han pleide å være it-konsulent helt til krisa kom. Det var en vekker.

   Hadde du flere juler som frivillig? Imponerende. Og den enorme arbeidskapasiteten din er jo helt utrolig imponerende, men det har jeg sagt så mange ganger at det trenger jeg ikke si igjen. Takk for rapport!

   Slett
 3. Hei Chassolini!
  Da vi gikk på fransk grunnfag sammen i 2002/2003 (!), husker jeg at du trente på Vektertorget hver dag før forelesning. På den tiden var det ikke mange som trente mer enn toppen to ganger i uken, så du var den sprekeste jeg visste om. I 2009 må man derfor kunne si at du var en treningsveteran. Ikke treningsidiot.

  SvarSlett
  Svar
  1. (For å svare på spørsmålet ditt: I januar 2009 mistet jeg jobben min og ventet på at min nye kjæreste skulle komme hjem fra et syk ukers opphold i Bangladesh. Det var en traurig periode. Det ble bedre fra februar og utover.)

   Slett
  2. Shit, er det så lenge siden!? Takk for kompliment, jeg vil veldig gjerne være treningsveteran. Selv husker jeg at du og venninnen din var så fine at jeg sikkert burde skjønt den jentegreia for lenge siden. ;)

   Så hyggelig å høre fra deg! Hva slags jobb fikk du deg etter 2009? Er du litteraturviter nå?

   Slett
  3. Ja, det er så lenge siden! Haha, så koselig at du syntes vi var fine :):)
   Jeg er ikke litteraturviter, men lingvist. Etter 2009 fortsatte jeg i forlagsbransjen, først frilans, så redaktør, og nå frilans igjen. Oversetter/konsulent.

   Slett
  4. Lingvist, så klart! Enda bedre, for det er det vel ikke mange som er. Veldig kult.

   Slett
 4. I 2009 kjøpte jeg hund, og hadde helt enorme treningsmengder både på ski og i joggesko. Veldig fint år (hvis man ser bort fra det kjipe, haha!)!


  Løpejenta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, ditt nattedyr!

   Det kan høres både kjipt og fint ut. Hvor store treningsmengder skal til for at en løperjente kaller det store treningsmengder? Og lærte du med tiden, lurer jeg på. :)

   God natt.

   Slett
 5. God formiddag!

  Det var mest fint, og treningsmengden fikk en bråstopp da valpen kom i hus. Baksmellen kom ett år senere, og jeg har lært. Antall km. var så høyt at jeg ikke vil dele det her;) I dette tilfellet er ikke sharing caring.


  Løpis.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oh shit. Meeeget nysgjerrig nå. Jeg gjetter syke mengder løping. Hvor mange kilometer har du nå da?

   Slett
  2. Jepp, det ble mange kilometer og det må til før et maraton, også blir man jo helt oppslukt av stadig fremgang (helt normalt, hilsen lege). Nå periodierer jeg treningen mer, og overstiger uansett sjelden 100 km. pr. uke.

   Slett
  3. Og det er liksom LITE??? Hjelp.

   Ha en superduper mandag, Løpis.

   Slett
 6. Den lille Østlendingen09 januar, 2015 23:06

  Yo. Sexy! Puss puss puss puss på hele fine du. :* :* :* :* :* :* :* :*

  SvarSlett
 7. hei,
  jeg elsker mimringen føler jeg blir kjent med deg helt på nytt. og så føler jegg meg kjempe ung. Før jeg oppsumerer 2009 må jeg svare en ung og liten østlending fra tidligere. Jeg er ikke så veldig glad i regler, så akkurat nå er jeg i Polen. Flyseskapet mistet alt deet medisinske utstyret mitt så turen er ganske eksprimentell, forklar intravenøs, cvk med kroppsspråk :-p men det funker. jeg liker å leve litt på kanten, yolo extrem. :-)
  om du har tid i tromsø må vi drikke te så kan jeg kalle deg frøken så mye du vil.

  2009 var året jeg bestemte meg for å slutte på optikk, ta tog rundt hele norge. slo opp med dama, flyttet hjem til mor, rådvill. sykkla 25 km hver dag til jobb og 35 tilbake, jobbet som helsefagarbeider. kræsja på sykkel fordi jeg fikk et anfall fløy helikopter til sykehuset, døde neste overlevde men oj nervesystemet ditt er sykt, eksistensiell krise hva nå? rasjonaliserte tok restplass på matematikk bachelor i tromsø. dro til tyrkia og jogget overalt. fikk svineinfulensa ble innlagt på sykehuset. ble aktiv i en menighet, ble fortalt at å være lesbisk er direkte bilett til helvete, ble sammen med en mann (:-O) jobbet på campingplass og kaffebar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Og du da! Du har jo gjort helt utrolig mye kult! Så tøff du er! Men så var det da du oppdaget at du var syk. Nei, helt utrolig. Vi snakker mye fint om deg her. Det er ikke ofte man møter noen med så mye på gang som det du har.

   Slett
 8. Den lille Østlendingen10 januar, 2015 09:02

  God morgen Ingrid.
  Seriøst? You are too cool (and crazy). Jeg vil veldig gjerne drikke te. Veldig veldig gjerne. Du er selvsagt kjempesmart og. Matematikk på universitetet. Jeg hade tenkt til å ta en follow-up på meg å skrive - ja Også dro jeg til Bulgaria det året. Foreldrene til kjæresten tok med alle ungene. Herregud. Bloody Beach. Ironisk nok mistet jeg mensen denne sommeren da jeg gikk ned til 47 kg på denne Bulgariaturen. Jeg fikk den ikke tilbake før 3 år ittepå. Men etter jeg har lest ditt år - så trenger jeg ikke engang nevne det. 2009 høres ut som et både kult og helt jævelig år for din del. Den sykdommen er virkelig ingenting kul.

  Jeg gleder meg til å høre fortsettelsen til både deg og Chassi. For noen spennende folk dere er!

  Puss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. du er jo også super spennende. 47 kg er ikke noe særlig mye, hvor høy er du i grunn? sykdommen suger men livet er så utrolig vakkert!
   hvem var kjresten?var det fint på bloody beach? bortsett fra at du mistet mensen der da.

   Ja er i Polen helt seriøst men det er ganske hemmelig mamm fks hadde dødd om hun hadde visst det. men jeg bare måtte. trengte å dra noe sted komme meg litt unna. det medisinske utstyret er i København men de trodde det kom i morgen eller mandag så det er bra. ellers er det supert her Warszawa er nesten som Paris bare MYE billigere. bor på 5 stjernes og har spa hver dag.

   Slett
  2. Spa hver dag! :)

   Håper du koser deg.

   Slett
 9. I 2009 gikk jeg mest i ull og fantaserte om sommerferie på Grønland. Det skjedde jo ikke, og av helt andre grunner så gikk jeg på en smell, hadde den verste høsten jeg hadde opplevd, selv om når jeg ser tilbake på det, så tror jeg det må ha vært i hodet mitt. Var i hvert fall ikke sykt happy, og det endte med at jeg byttet studie. Og strøk på en eksamen.

  Ditt 2009 hørtes helt crazy kult ut i forhold!

  (Har du forresten fått med deg siste fotballfrue-sladderet? at hun har gitt seg ut for å være andre i kommentarfeltet sitt? Passe sprøtt!)

  SvarSlett
  Svar
  1. ÅRETS BESTE! Jeg koste meg ihjel med denne her i går. Hvor oppdaget du det? Fotballfruesaken altså. At det går an?! "Hilsen lege."

   Håper 2015 bringer deg mye godt.

   Slett
  2. Kvinneguiden, vel! Det er min guilty pleasure å gå inn der av og til for å sjekke hva fotballfrue gjør på (har sluttet å lese bloggen, nemlig). Noen ganger er det så SYKT verdt det (hilsen kjempeflau).

   Er det bare meg som er litt overrasket over hvordan hun klarte å ro seg ut av dette?

   Takk, håper 2015 topper 2014 for deg (og 2009, da).

   Hilsen fotballfrue! (neida)

   Slett
  3. Ha ha ha! Jeg har også vært på kvinneguiden, må du tro. Det er jeg som starter alle de syke trådene. Hilsen crazy. (neida)

   Slett
  4. Faktisk IRRITERT over at hun klarer å ro seg ut av dette, så ikke bare du nei.

   Slett
  5. Det hjelper å spille offer!! Leste du intervjuet i DN?

   Slett
 10. http://whatthehell.blogg.no/1420907584_caroline_fotballfrue_.html

  Hohohoho!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hahaha! Pluss at det egentlig både er trist og skammelig. Hele Caroline-konseptet er bare juks og løgner.


   Løpejenta, faktisk litt sjokkert.

   Slett
  2. Lo meg ihjel her. Takk igjen, Malin. <3

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...