onsdag, september 03, 2014

Grøtboken

Og så skriver jeg en grøtbok, nevnte jeg det? Joda. Etter plutselig å oppdage at Vibeke Klemetsen (Yoga-Vibeke!) har gitt ut en grøtbok, så føltes det helt naturlig å skrive en selv. For hello, jeg liker bøker og jeg liker yoga, men en bok med yogagrøt, når jeg kunne skrevet en bok om kakaogrøt?

Om kakaogrøt i halvtomme nøttesmørglass, for eksempel. Tenk, for en bok det ville vært.

Jeg skulle tatt patent på kakao-i-korn-kombinasjonen da jeg med små barnehender begynte å ha o'boy oppi cornflakesen, for det var til og med før chocopops kom til verden. Men yogagrøt nå. Jeg ser for meg at yogagrøt er grøt med kokosmelk, og så lenge ikke Vibeke koker grøten på vann er det greit for meg altså. Vent litt, *googleboogle*, det kan jeg fort finne ut. Her er Vibekes grøt nummer en på google:

Og den kokes med vann!

Men grøt kokt på vann er jo som brød uten pålegg! Neida, my bad. Hun bruker proteipulver, jeg trekker anklagen raskt tilbake. Hva mer. (Sent på kvelden nå - det er kjekkere å lese om andres bøker enn å skrive en bok.) Oi, nå ser jeg at Vibeke tilsetter lecitin i grøten! Jeg må google det også..

"Lecitin er en kjemisk forbindelse med kodenummer E322, bla blabla." What?
Det var alternativt!

Nei, når min grøtbok skal gis ut så skal det være kakaogrøt i lange baner. Og hvis Vibeke kan bruke  oppskrifter fra vennene sine (hun skriver at hun gjør det) så tenker jeg at jeg kan bruke oppskriftene fra The Oatmeal Artist, for vi har fått ganske god kontakt etter massiv spamming fra min side. Eller, sweet lord, jeg kunne laget bok av grøten til Kath hvis jeg fortsetter skrytingen der. Og så snipp snapp snute:

Sukk.

Jeg vant.
Her er boken: Tribute to oatmeal. Jeg tror det er verdens beste bok, og den er helt gratis.

Men hvis Vibeke vil ha en oppskrift på kakaogrøt eller noe, til sin grøtbok nummer to, så sitter jeg her og logrer. Hei Vibeke!

26 kommentarer:

 1. Men hva er gale med å koke havregrøt på vann? Det gjør jeg alltid! Blander inn litt fløte av og til, visst jeg må være mett ekstra lenge.:)

  Hva koker du havregrøt på?

  SvarSlett
  Svar
  1. He he. Jeg er så veldig glad for at du spør, for det har blitt fanesaken min dette. Jeg jobber med folk som vil ned i vekt, og prøver å sette opp et sammensatt kosthold til dem, men på grunn av Grete Rode (gjetter jeg) er det mange som koker grøten på vann - for da får de færre kalorier -, men det gir jo ikke noe sammensatt kosthold i det hele tatt. Bare karbo, ingen proteiner. Som å spise brøt uten pålegg.

   Selv bruker jeg proteinpulver. Fortsett med fløten, det hjelper jo. :)

   Slett
  2. Jeg har i cottage cheese da! Og smør og linfrø og solsikkekjerner. Det gir pluss i boken, eller hva? Jeg er ikke så glad i melk jeg, men ja, jeg skjønner poenget ditt.

   Slett
  3. Men hello, da har du jo verdens sunneste grøt jo! :D

   Jeg bruker også vann, men så blander jeg inn proteinpulver, og det er jo på en måte melk. Jeg er ikke så glad i melk, jeg heller.

   Slett
 2. Den lille østlendingen03 september, 2014 06:52

  HA HA HA HA! I love this. Øy. Jeg had vert med på Yoga. Ett par ganger. Lurer på om jeg skal gi et en Yogaboka liksom. Gwad.

  Apropos bok. Hun nRK Puls dama har gitt ut en - Right fat and slow carb diet. Eller någe.

  Puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, jeg skal sjekke ut! Jeg gleder meg til yogaboken din. :-*

   Slett
  2. Den lille Østlendingen03 september, 2014 21:29

   Der har du meg. Jeg surfer på alt! Jeg surfer rett som det er på operaen og visst.
   :)

   Slett
  3. Det NRK Pulsopplegget var artig! Hun latet som om det var en ordentlig bok med en ny fancy trenddiett, men egentlig var det bare de nasjonale retningslinjene :D Hun som ble lurt gikk ned 4 kg, men ble skuffet når hun fikk høre at det bare var helsedirektoratets kjedelige anmodninger og ikke noe nytt og magisk.

   Slett
  4. Er det sant? Det hørtes DØDSKULT ut! Det kan jeg bruke til Easylife-kursingen også, for vi tar også utgangspunkt i helsedirektoratets anbefalinger. Takk begge to, for tipset.

   Puss puss!

   Slett
 3. Takk for tips om V.K. også. Så flaks for meg at jeg kjenner ei som leser alle jente- og yoga(?)bloggene. :D

  SvarSlett
 4. Har yoga-vibbe gitt ut grøtbok? Før deg? Uten deg?
  Jeg boikotter umiddelbart, skal det skrives om grøt, bør det komme fra deg og only deg
  , noe annet er travesty og plagiat, og det sier jeg selv om jeg ikke liker noe av det du putter i grøten din.

  (Også så jeg at du også skal løpe halvamraton igjen. Da er du vel hekta da?
  Gleder meg til flere løpehistorier og mindre vekter = mindre dårlig samvittighet.
  Blir det under 1,45 denne gangen?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vibbi ass - hva skjedde der? Og jeg som trodde vi var på lag.

   Tusen takk for at du boikotter, du o'store bokleser som sikkert ville lest den hvis ikke.

   Jeg skal løpe halvmaraton, men jeg er ikke hekta i det hele tatt, så værsågod, der har du enda mindre dårlig samvittighet. Jeg har ikke begynt engang. Jeg har gått to turer, for det har fristet mer, og så må jeg begynne å jogge til uken.

   Det blir forhåpentligvis under to timer, men jeg frykter det verste. Du da? :P

   Slett
 5. Grøtbok! Skjønner ikke at noen andre enn deg kan skrive om grøt. Hva skulle liksom de ha å si? Lecithin i grøten! Det hadde jeg ikke tenkt på.

  Forresten, jeg gjør yoga. Og koker grøt på kokosmelk. Hva sier det om meg?

  Helt enig om grøt kokt på vann, uten fett og protein. For meg fører det rett til fjeset først inn i kjøleskapet, hvertfall.

  De der glassene med grøt oppi ser så deilig ut - men så ufattelig skummelt! Jeg viste et sånt bilde til gubben i huset, og da bare lo han. "Som om du klarer å spise peanøttsmør uten å vite på grammet hvor mye det er!" Og jo, det er jo helt sant. :$
  Puss, puss, puss
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Må ikke putte lecitin i grøten! Det er sikkert kanondyrt, og så er det egentlig bare et ekstra fettstoff som brukes i bakevarer. Høres ut som palmeolje, spør du meg.

   Hvor mye gjør du yoga? Er du med på yogasenter også? Full av overraskelser! Grøt på kokosmelk er jo kjempegodt, men jeg så for meg sånn fancy kokosmelk hos yoga-Vibbe - er det det du også bruker? Sånn at hver grøt koster femti kroner?

   Ha ha ha ha til den siste. Både at du innrømmer det og at til og med mannen kan kommentere det. Begge disse glassene var til meg, hvis det skulle være noen tvil om det. Jeg pleier å trenge to, for det blir ikke plass i bare ett. Nam nam.

   Puss puss puss!

   Slett
  2. Klart det - jenta skal ha grøt, ikke late som hun spiser grøt!

   Yoga gjøres ca en gang i uka, sånn på treningssenter i en time, så ikke nok til at jeg kan kalle meg yoga-Pia.

   Slett
  3. Hvis Vibeke kan kalle seg grøt-Vibeke så kan du kalle deg yoga-Pia, vel. Og jeg kan kalle meg super-Chassi!

   Gleder meg til å spise grøt med deg. <3

   Slett
 6. Shit, nå trykte jeg på A tribute to oatmeal og fikk vann i munn for dagens fjerde grøt!
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Den der altså! Det skjer med meg også - hver eneste gang!

   Slett
 7. Så gøy med grøtbok! Har du prøvd å lage grøt med pofiber?:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!

   Jeg skriver ikke bok på skikkelig altså. Jeg spiser bare ekstra mye grøt. :)

   Og til fiber. Hm. Jeg har ikke pofiber, bare fiberhusk. Men hvis det blir bare bittelitt lignende så er jeg skeptisk altså. Vil du ha ekstra fiber eller bare megadrøy grøt?

   Slett
  2. Prøvde å lage grøt med pofiber kokt på vann, smakte høgg, haha! Ønsker masse grøt med lite kalorier. Mer for mindre med andre ord:)

   Slett
 8. Hei Chassi! Vibeke Klemetsen her! Kult at det finnes flere som elsker GRØT! Hadde jeg visst at du er en ekte grøt-elsker hadde jeg nok spurt deg om å bidra med din favoritt-oppskrift! Sender deg gjerne boka hvis du vil sjekke ut alle oppskriftene, her finnes grøter av alle slag, lagd med vann, med melk, med kokosmelk, mandelmelk, ingen med lecithin, ingen med proteinpulver(det er grøter jeg har testet ut tidligere), grøt med havre, risengryn, amarant, chia, quinoa etc…lista er lang. Forresten, lykke til videre med yogaen også, supert for deg som er så aktiv på andre måter å få inn litt yoga:-) Hilsen Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Jatakk!! Jeg kan teste yogagrøt! :D

   Slett
 9. Yogagrøt er bare en av de mange oppskriftene i boka, men jeg skjønner jo at man lett kan tro at jeg bare kan yogagrøter!? Du kan jo gjerne teste en god gammeldags rømmegrøt, en vanlig risengrynsgrøt, eplegrøt, dansk rødgrøt med fløte, Indisk Kheer grøt, kjøleskapsgrøter eller lage smoothie med grøtrester, bare for å nevne noen. Hva er adressen din Grøt-Chassi? :-)) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Jeg bare erter. Du har fått adresse, kjære Vibeke og jeg føler meg beæret. :)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...