søndag, september 28, 2014

Vibekes grøt

Denne samtalen fant sted for en tid tilbake, da Kagge Forlag ringte meg og ville ha en grøtbok.
- Hallo, det er fra Kagge. Vi lurte på om du ville skrive en bok om grøt.
- Hei! Ja!
- Om hundre typer grøt for eksempel.
- Jaa! Jeg lager helst én type da, men jeg kan lage den hundre ganger.
- Mm, nei, helst hundre typer.
- En, to, tre, fire.. Jeg klarer lett.. ti?
- Nei, da spør vi heller Vibeke. Hun er pen og kjent og har vunnet et matprogram på tv.
- Yoga-Vibeke? Vil dere ha yogagrøt da?
- Hun kan lage risengrøt også.
- Fåkk!
Så sånn gikk det.

Jeg skulle ønske noen ville ha en grøtbok med hundre entusiastiske kakaogrøter, men det skjer visst ikke. Det som har skjedd derimot, er at jeg har fått en grøtbok i posten - fra Vibeke! Takk, det var veldig hyggelig. Så kjekt at noen lager grøtbok i alle fall.

Og jeg KUNNE fått bidratt med en favorittoppskrift!

Hadde jeg fått bidratt med en oppskrift måtte det blitt med kakao og peanøttsmør, så klart.

Hjerte smerte, sorte terte.

Men Vibeke hadde også en grøt med kakao og peanøttsmør, (!) i en gul bolle - akkurat som meg. (!?)

Exhibit A, selv om ikke dette er kakaogrøt da.


Exhibit B. (Ser dere det?)
Så nå vet jeg ikke hva jeg kunne bidratt med. (Er det for sent å selge kroppen sin?) Jeg har ennå tilgode å teste yogagrøten, så det skal jeg gjøre, men yogagrøten er kokt på vann, og selv er jeg svak for proteiner.. Jeg skal ikke legge skjul på at den stiller med et handicap.

Men bokanmeldelse!

Grøtboken til Vibeke får PLUSS for:
 • at Vibeke er pen og lager pen grøt
 • at hun ikke gjør det for avansert (Den danske grøtboken er meget mere avansert.)
 • at hun bruker opp grøtrestene
 • og pluss, I guess, for å låne oppskrifter fra TheOatmealArtist

Men MINUS for:
 • at hun ikke lager grøt i ovnen - ovnsbakt grøt er jo dødsviktig
 • at hun bruker vann i stedet for melk (!)
 • at kakaogrøten kommer i dessertkapittelet med eplegrøt, rabarbragrøt og jordbærgrøt - sånne "grøter" som bare er frukt og sukker og vann, vet dere
 • (Og, er det lov å ønske at restegrøt kan bety grøt med rester oppi? Jeg har aldri grøtrester her, men jeg putter både rester og andre buskvekster oppi grøten.)
 • Bla bla bla, misunnelig
Hilsen dagens tredje grøt: Tunfisk- og eplegrøt, med et tydelig hint av rød pesto.

Ellers har det vært en nydelig høsthelg på hytta her. Tjukke bøker og våte turer. Det regnet sånn at jeg nesten regnet bort. Hva har dere gjort?

Puss puss.

38 kommentarer:

 1. Åå, si at det er tøys. Si at du ikke har tunfisk i grøten din! *lager en rar grimase* Nei, det kan umulig smake noe godt... Men jeg skal ikke snakke. Jeg er hekta på sardiner og spiser sardiner hver dag kl 0545 (i alle fall de to ukene jeg er på jobb).

  Her regner det også, så jeg trimmer inne. Jeg har faktisk hatt gangsperr i rumpa i 3 dager!

  SvarSlett
  Svar
  1. God morgen, Ingrid!

   Ikke lage rar grimase. Jeg var tom for brød og trengte en nistepakke, så valget stod mellom å koke spagetti til tunfisk og pesto, eller å bare koke flere havregryn til samme oppskrift. Og det ble kanongodt! Det gjør alltid det.

   Ha ha til hver dag klokken 0545. :)

   Hva må man gjøre for å få gangsperr i rumpa i 3 dager?

   Puss på deg

   Slett
  2. Du er litt løyen, du vet det, ikke sant? :-) Men joda, jeg spiser gjerne agurk på brunosten for det synes jeg er godt!

   Skulle liksom ha "leg-day" da, men så ble det visst "ass-day" i stedet. Ass-day høres mye stiligere ut! Men en god dose knebøy, utfall, markløft og sånn rett-ut-med-foten-når-du-står-på-alle-fire-øvelse. Då blir du stiv i gjeitn! (les på kav-bergensk for best effekt!)

   Koz&klemz

   Slett
  3. Siddis nesten! Til løyen altså. Bra rumpetrening. Så ka då, måtte du gå med ræven i fatle nesten? :P

   Jeg jobbet på et bakeri engang, og der var det sånn at alt som var påsmurt skulle ha pynt, så vi pyntet brunosten med paprika. Samme ulla. I'm all in.

   Slett
  4. Veldig bra Bergensk! Jeg ser på sosiale medier at vi faktisk har feller bekjente! (eller, nesten. I Bergen er vi jo alle venner!)

   Slett
  5. Nå gikk jeg gjennom hele Facebook, men du mener selvfølgelig instagram! Og det har du 385 følgere, så jeg ka ikke gå gjennom alle dem. Hvem er fellesreferansene? Nå ble jeg nysgjerrig.

   Slett
  6. Hehehe, egentlig bare én. Og jeg har bare møtt henne én gang. Men hun bor til gjengjeld hos en venninne av meg. Og hennes søster kjenner du! Hun heter Maria Luise og søsteren til venninnen min kjenner ikke jeg, men hun heter Katfot på insta!

   Slett
  7. Er det sant?? Katfot er her hos meg nå, og hun er en av mine beste venner. Sammen med Maria. Kuli!!

   Slett
  8. Lillesøsteren til Katfot er en veldig god venninne av meg.:) Nå er vi jo så god som i slekt! *ler* Maria har jeg ikke blitt helt kjent med enda, men jeg har planer om å gå litt i fjellet med henne om det lar seg gjøre!

   Slett
  9. Gjør det gjør det! Maria burde komme seg opp i fjellet og ikke bare være så gruppetimetrent. Hold me oppdatert i så fall! (Plis blog about it.)

   Slett
 2. Grøten ser mye freshere ut i gul bolle! Ytterveggen min er knalloransj, så jeg lurer på å blande inn noen elementer av samme farge inne også. Mye morsommere enn hvitt og beige og brunt!

  Jeg har vært på hytte-til-hytte-tur i Oslo Nordmark. Med digg havregrøt som du så på insta (fortsatt starstruck!) Utsikten var litt kjip, men turen var fin allikevel.

  Gikk min første tur med Glittertind 55L-sekken, og fikk så gæli vondt i hofte- og kragebeina. Hvis du skulle tippa: Er det fordi jeg ikke er vant til å gå med tyngre sekk (15 kg) eller fordi den ikke passer for meg? Ser jo ut som du er fornøyd med din, men jeg kan skrive under på at vi ikke har samme kroppsfasong.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei fine Heidi med det flotte bildet på insta!

   Glittertind 55L-sekken er kanskje aller best til lettere bagasje enn 15 kilo, kan det være derfor du får vondt? Eller kan den kanskje stilles inn litt annerledes? Hvis du ikke er vant til å gå med 15 kilo så er det nok bare derfor. Selv får jeg lett gnagsår på hoftene når vintersesongen starter og sekken plutselig blir tyngre, men når det er sommer pakker jeg sjelden mer enn 8-10 kilo. Eller 12 med telt.

   Får vi se bilder av knalloransj bolle snart?

   Klem

   Slett
  2. Ja, jeg fiska også opp på det store internettet at sekken best tåler vekt under 12-15 kg. MEN jeg er ikke vant til å gå med så mye på ryggen heller, så jeg får gi den noen sjanser til. Den er jo så fin, wiii:)

   Da ønsker jeg meg igjen et innlegg med din versjon av pakkeliste for sommerturer. Fulgte DnT sin liste denne helga og skulle være flink å få med alt, så er ganske sikker på at det ble mer enn 10 kg inkludert mat for to dager (men har ikke badevekt, så gjetta vekta litt på feelingen).

   Gjett om. Skal ut og titte etter en i dag. Og kart over Børgefjell. Hurra!

   Slett
  3. Den er knallfin. Har du blå eller grønn?

   Gjett om jeg vil lage pakkeliste! Jeg skal ta bilde av pakkelasset mitt neste gang. Det er nok LITT mindre enn det som står hos Dnt.

   Slett
  4. Jeg har den blå. Er så glad i knallblå. Tror det er yndlingsfargen min.

   Da kan jeg også ta bilde av pakkelasset mitt, og sammenlikne med ditt. Skal på min første DnT-tur i helga fra hytte til hytte, det gleder jeg meg til. Mer havregrøt på boks!

   Slett
  5. Oi oi, så kult! Hvor skal du gå? Er det nå du skal til Børgefjell?

   Avtale det med pakkeknipsingen. Det blir spennende.

   Slett
  6. Nå står Oslomarka først i køen. Alle turer teller jo på turkontoen i hodet mitt. Selv om Børgefjell på sommeren-ish nok får dobbelt med turpoeng!

   Slett
  7. Jeg vet absolutt ingenting om Børgefjell, men nå skulle jeg ønske at jeg gjorde. Hvor er det?

   Slett
  8. Det ligger på grensa mellom Nord-Trøndelag og Nordland. Vilt og vakkert og ingen røde merker, sier de. Lomsdal-Visten ligger jo "på andre siden av veien" der, og der tror jeg også det er superfint.

   Bare hør på stakkars fjellreven: "Går du på tur i Børgefjell kan du faktisk møte på fjellreven. Hvis du er heldig. Da skal du nyte øyeblikket, og gå rolig videre. Den trenger all ro den kan få."

   Slett
  9. Er du fortsatt online på chassi44@hotmail? Sendte pakkebilder dit i går.

   Slett
  10. Sykt kult!! Beste mailen! Takk for fine bilder. Nå fikk jeg lyst til å bli med deg på tur. Jeg hadde pakket akkurat det samme selv, jeg hadde bare ikke hatt så fine tøfler å pakke i.

   Kjempeklem på deg <3

   Slett
 3. GRØT<3 Jeg spiste grøt i går og jeg spiste jaggu meg grøt i dag tidlig også. Matilde er hun her (http://gaupaas.com), og hadde det ikke vært for at
  1. hun har kjæreste
  2. hun liker gutter
  3. jeg liker gutter
  4. jeg ikke orker tanken på å forholde meg til andre enn meg selv

  , så kunne vi kanskje vært kjærester.
  Du skulle prøve maraton en gang. Det er artig.
  Puss och kram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha! Men hello, det var ikke sånn at jeg forventet noe annet eller håpet på det altså. Jeg er bare svak for sladder og jentepar, eller jegvetikkehva.

   Kanonimponert over maraton! Jeg håper du har det bra forøvrig også. Puss och kjempekram!

   Slett
  2. Sladder og jentepar er bedre enn kjendisnytt og lavkarbo! Foreløpig ingenting nytt å melde, men jeg skal informere deg så snart vinden snur, selv om det ikke betyr jenteparsladder. Parsladder kommer kanskje uansett på en god nummer to, eller?

   Forøvrig er det tålelig, og jeg har spist cottage cheese med kakao og tenkt på deg to ganger i løpet av de siste to ukene. Pluss havregrøt x3. Én gang med kakao, en annen gang med kanel. Jeg får aldri bestemt meg, jeg tror jeg synes kanel er best, gjerne med en dæsh kardemomme.

   Slett
  3. Enig! Takk for at du holder meg oppdatert, det setter jeg pris på. På både kjærlighetsfronten og matfronten. Kardemomme hørtes kult ut på grøt, det har jeg bare hatt til gulrotgrøten.

   Gi lyd når du er i stavanger, Mari. <3

   Slett
 4. Jeg mener fremdeles at du burde laget den grøtboka og ikke Vibbe.
  , og jeg spør som mari, over her, når skal du egentlig løpe maraton?
  , og hva synes du om Stilitsen (goldfinch)?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Hadde jeg vært deg og altså skrivefør så hadde jeg skrevet en bok om hva som helst, men med én god oppskrift på grøt så bør jeg vel holde meg til bloggen? (Si nei.)

   Ingen maraton og ingen bok herfra. Jeg har fortsatt litt vondt i viljen, det er kanskje en kronisk greie. Shit.

   Men Stillitsen. Bra! Fin hyttebok, for den er både lettlest og tjukk, og så liker jeg å lese om New York. Har du lest den selv?

   Slett
 5. Den lille Østlendingen29 september, 2014 22:46

  Hei fine!

  Takk for en fin kveld. KJEKT Å SE DEG ETTER MANGE C-LØSE DAGER!!

  Og for henting av bil og meg. Og trening. Og selskap. Questbar. Og banan. Og en til banan. Og til slutt kjøring til døren. Er det noe jeg kan gjøre for deg?

  Puss puss puss puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal det være en banan? :P

   Takk sjøl, det var stor stas å se deg igjen. Du trenger ikke gjøre noenting, bare være supre du.

   Slett
 6. Jeg er sikker på at du hadde laget en superbra grøtbok :-) Sleng med oppskriften på Brudebrødet også så skal du se det blir utsolgt med en gang!

  Skal vi trene i morgen? Jeg kommer på Toppis!! Puss

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er dere veldig greie som sier alle de rette tingene altså. Takk! Og brudebrødet - jess, det hadde jeg nesten glemt! Mer enn nok av materiale.

   Jeg skulle kjempegjerne blitt med på trening, men jeg er nok på jobb, så da håper jeg heller på å snike inn en klem mellom kundene.

   Puss puss!

   Slett
 7. Håper på nytt innlegg snart! Er blitt så nysgjerrig på hva "eks"-fotballfrua gjør uten dansinga at jeg sjekker bloggen hennes oftere og oftere. Du må hjelpe meg å stoppe den dårlige trenden:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er så grei! :D

   Jeg har plutselig vært litt sosial denne uken, jeg pleier ikke gjøre så mange sosiale stunt på bare en uke, men det skjedde nå. (Snart tilbake til ensomme bloggelivet.)

   Fotballfruen syns det passet kjeeempefint å ryke ut, for da kunne hun endelig ta lange joggeturer med Nelia igjen. Yay. Snakker om sosiale antenner der da. ;)

   Slett
 8. Hva med Én grøt - 50 DNT-hytter? Den ville jeg kjøpt! Fra hytte til hytte med kakaogrøt.

  Så kjekt å se at du er ute selv i regnet - guts har du! De fleste av oss ser det utenfor vinduet og sier huff. Du er tøff, du.

  Nå lille, er jeg spent på å høre hvordan det var i Milano!
  Puss fra Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde det gått tror du? For en drømmebok å skrive i alle fall.

   Det ble ikke veldig lange turer i helgen, for det var så myrete at jeg vasset i det som pleier å være en sti, og så ble skoene våte og så fikk jeg gnagsår, og da dro jeg hjem.

   Hva skjer hos deg? Bare jobber du? Puss puss puss

   Slett
  2. Åh, hadde lett kjøpt den boken!

   Slett
 9. Pia! Pia! Pia!

  Milano var som en drøm i rosa tyll (no kidding!)

  Virkelig. Perfekt temperatur. Hotellet var det flotteste jeg har sett. Fløyelsnetter og flotte folk. AH! Italy <3


  Hva har du gjort siden sist?

  Vet du - den boken hadde eg og kjøpt!

  SvarSlett
 10. Chassi. Grøtspørsmål:

  1: hvilken bolle/farge gjør grøten mest attraktiv på bilder?
  2. Mener du grøt er fotogen?
  3. Har du fått en vond grøt?
  4. Når droppet du kakao i grøten sist?
  5. Hvor mange grøt spiser du gjennomsnittlig i løpet av ett år?
  6. Hvor mange kilo havregeyn blir det?
  7. Hva skulle du hatt for å kutte ut proteinpulver i grøt i en måned?
  8. Kommer du til å påpeke regnefeilene til Vibeke?
  9. Synes du der er rart at folk skriver bøker om alt?
  10. Smaker glutenfrie gryn ANNERLEDES enn vanlige?

  Turgrøttips: Bytt ut havregryn med bokhvetegryn - da kan man lage grøt av Farris. Shit. Pls blog about it. Jeg kan ta bilder <3!

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...