mandag, juli 01, 2013

Eller hvordan være venneløs

(Fortsettelsen på historien om da absolutt alle var borte.) I boken Hvordan vinne venner sto det blant annet at man ikke skulle snakke om bare seg selv, men det gjelder vel ikke for en blogg. Her er det meg, meg og meg.

Dag 3 i den nye alenetilværelsen tok jeg grøten med meg til hytten på Heng. 

For god mat smaker best i friluft.

Men så måtte jeg hjem igjen for å medisinere den syke katten, så da leide jeg Videoverdens fire mest sette dvder og satt i kvasikoma hele kvelden. Jeg har laget en anmeldelse av Videoverdens Topp Fire:

 • Django unchained - Terningkast 4, for jeg hadde kanskje gledet meg litt for mye.
 • Jakten - Terningkast 2, basert på de ti minuttene jeg holdt ut. En dansk film om en som tydeligvis skal anklages uskyldig for incest, men der alt var så altfor overtydelig. Ulv ulv, men så var det ingen ulv.
 • The impossible - Terningkast 5. Enig med jenta på Videoverden, denne var så bra at jeg satt på tå hev hele tiden.
 • Les miserables - Fortsatt usett, men jeg håper den er bra. Det er nemlig sånn at jeg kan alle sangene utenat, så jeg vil ikke sitte alene og synge med.
Okei, nok en dag er over. Dag 4 pakket jeg sekk og telt og dro til fjells.

Mutt putt alene.

"Sykt fint."

Uten kompass, men med en nyttig bilnøkkel.

Og med supert nytt utstyr fra Bergans.
Men altså. Da jeg nærmet meg teltplassen i går kveld, og haltet fordi jeg hadde så store gnagsår og plutselig hørte en trist sang på mp3-spilleren, så gråt jeg bittelitt og følte meg ensom. Teit. Kanskje jeg skal ha mensen, jeg skylder på det, men likevel.

Fjellet er så stort. Jeg følte meg litt liten.

Ingen som kunne se hvor fint det var.

Smilte kanskje utenpå men gråt litt inni meg. You know.

Fin tur, ferdig nå. Jeg gikk fra Høgaleitet mot Sandvatn for å teste en tur vi skal lede.

Dag 5 er i dag. I dag hoppet jeg ut av soveposen (eller klatret ut av soveposen som det sikkert ville stått i den dårligste boken jeg har lest i hele mitt liv, Fifty Shades Bundet, der alle verb har fått en ny dimensjon) og pakket teltet før fuglene hadde stått opp.

“My inner goddess is jumping up and down, clapping her hands like a five year old."

Og vips, nå er jeg hjemme og snart ikke mer alene, og nå skal jeg bake skimuffins til Trolltunga neste helg. "My inner goddess is doing the dance of the seven veils!” (Jeg må spy.) Håper dere har hatt en fin helg!

28 kommentarer:

 1. Oh, Jakten har jeg faktisk sett ... Personlig mener jeg du ikke gikk glipp av noe særlig. Jeg ble dypt skuffet over slutten.

  Synes for øvrig det ser ut som du har det riktig så bra alene, jeg. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Maije!! Det var lenge siden! Hvordan går det med deg?

   Takk, da driter jeg i Jakten. Kan du fortelle hvordan den slutter, var han egentlig pedofil likevel? Hvis ikke så er det jo bare en film om ulv, ulv og ingen tvist i det hele tatt. :/

   Joda. Hyggelig at du syns. Jeg klarer fint å underholde meg alene, men ingenting av det man gjør alene blir like kult som når man kan dele det med noen. Kanskje bortsett fra å lese bok, det klarer jeg fint alene, men hyttetur og telttur blir alltid så merkelig tomt og stille.

   Slett
  2. Joda, med meg går det bra. :) Jeg er innom her og leser hver gang du skriver.

   Med fare for å ødelegge Jakten for noen andre: Joda, han er i aller høyeste grad skyldig. Satt igjen med en skikkelig guffen følelse på slutten, han klarer jo å opparbeide seg så masse sympati i løpet av filmen, før den slutter ganske kleint etter min mening. Tror faktisk den hadde vært bedre hvis han hadde vært uskyldig, i forhold til at den viser hvor jævlig det er å bli anklaget for noe sånt hvis man er uskyldig.

   I og for seg er det jo også greit med en twist, den måtte jo nesten komme, men da synes jeg de kunne løst det litt annerledes

   Skjønner godt det at hyttetur og telttur blir tomt og stille når man drar aleine, det hadde nok jeg også syntes. Ellers er jeg veldig glad i å dra på ferie aleine, men da helst til litt mer folksomme steder. ;)

   Slett
  3. Bra at det går bra. :-)

   Var han skyldig?! Da fikk jeg likevel litt mer lyst til å se fortsettelsen, men nei, jeg må prioritere Les Miseables.

   Så kult at du liker å dra på ferie alene! Hvor da?

   Slett
  4. Jeg har for vane å reise på ferie aleine, i alle fall de siste 7 åra. Jeg har vært 2 ganger i Australia, en gang i USA, reiser gjerne til Stockholm 1-3 ganger i året, Edinburgh som er "min" by, Algarvekysten, Fuerteventura (ren treningsferie i 3 uker) ... I sommer skulle jeg egentlig vært aleine i Dublin, men det blir til at en venninne av meg blir med siden hennes egne planer ble avlyst.

   Fordelen med å reise bort aleine er at man kan gjøre akkurat hva man vil, når man vil og slipper å forholde seg til andres ønsker. ;) Ulempen er jo at man kan bli ensom med mindre man treffer mennesker og man har ingen å dele opplevelsene med.

   Slett
  5. Jeg er imponert! Men hello, jeg husker det jo fra bloggen din når du nå nevner det. Jeg har reist masse alene jeg også, så high five til oss ensomme ulver. ;)

   Har du flere reiseplaner nå?

   Slett
 2. Django <3
  Vi kjøpte den til mamma og mannen og gleeeeedet oss i helt til de skulle se den, og le like mye som oss. Men det skjedde ikke. Vi ELSKER den filmen. S har aldri ledd så mye på kino noen gang, haha

  SvarSlett
  Svar
  1. Lo dere? Men det var vel ingen komedie? Ha ha, så bra! Jeg husker at vi prøvde å se den sammen med dere, og nå skulle jeg virkelig ønske at vi hadde fått det til, det ville blitt en helt annen opplevelse!

   Selv lo jeg som aller mest på kino da jeg så South Park-filmen. Da de i ordentlig Les Miserables-ånd fant flagg og faner og gikk i sinnatog mens de sang Blame Canada. Spot on. Beste parodien. :D

   Slett
  2. Hahaha, dere skulle absolutt vært med.
   Inglouriuos Bastards er også veldig morsom. Tarantino er blodig, men oh my - min type humor!

   Nå vil vi gå å se Despicable Me 2. Hvordan er dere på tegnefilm?

   Slett
  3. Den lille Østlendingen02 juli, 2013 10:49

   Malin! Jeg er veldig god på tegnefilm. Dersom det betyr å like tegnefilm. Jeg liker særlig animert. Og ekstra mye liker jeg film i 3D.

   Slett
  4. Hipp hurra :-D
   Det meste er vel animert nå om dagen, men jeg kaller det for tegnefilm uansett.
   Jeg er ikke så glad i 3D dessverre. Har gitt det flere forsøk, men to sett med briller blir bare stress ;)

   Slett
  5. Jeg er LITT god på tegnefilm, men ikke minst så lider jeg av underskudd på menneskelig kontakt så jeg er med på hva-som-fåkkings-helst! :D

   Slett
  6. Hvordan var Despicable me 2, og så dere den på norsk eller engelsk? :)

   Slett
  7. Hei fine! Vi har ikke kommet så langt ennå. Først skal det sås en spire med interesse, og så skal timeplaner samkjøres og så skal man gjerne lage et førstutkast til en avtale som typisk avlyses på grunn av et eller annet. You know. :)

   Jeg skal holde deg oppdatert. <3

   Slett
 3. "til Trolltunga neste helg". Åh, chassi.. her kan jeg bare si at My inner goddess is doing the merengue with some salsa moves av pur glede.

  jeg setter forresten umåtelig stor pris på at du nevnte mensen. Dette kan være mens-innlegget. check!

  SvarSlett
  Svar
  1. "Miss Inscitus Steele, what have I told you about doing the merengue?" Chassi frowns and gives me that look that no-one else has, the one that makes my knee shiver and My inner goddess to wonder if she's scared or turned on.

   Slett
  2. Oh, that look. That intense, looky look.
   But I can't help it! I’m losing all sense of self, every atom of my being concentrating hard on doing the salsa merengue.

   Slett
  3. Ha ha ha, jeg ler høyt! Du har lest boka!!

   Slett
  4. så klart! den er jo... twilight for voksne.

   Slett
  5. Ait. ;)

   (Som Silje Mariela ville sagt.)

   Slett
 4. Menne Chassolini!! EEG vil væra vennen din!!!

  Jeg fant plutselig ikke linken til kremturen, og fryktet en stund at den var avlyst! Men fant den igjen nå, og gleder meg!! Tenker å bli med til Sognefjellshytta evt. Fanaråkhytta! Kan bli hentet på Sognefjellet, så dette er jo bare tipptiopptommelopp!

  Jeg synes forresten du bare skal fortsette å snakke om deg selv. Du vinner oss alle med det! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jippi! Ingenting ville gjort meg mer glad enn en Tinavenn! Eller jo, kanskje om du ikke hadde bodd på den andre siden av
   landet. Jeg har forsatt fri og mangler ennå noen og leke med, ser du... :!


   Jeg gleder meg veldig til i sommer og turen er alldeles ikke avlyst.

   Takk for alt det snille. <3

   Slett
 5. Hardcore Les Mis fan her! :D Jeg har sett den 6 ganger og kan hele musikalen utenat fra begynnelse til slutt. Filmen er så klart litt annerledes enn musikalen, men jeg elsket den for det. Jeg har tross alt ventet på en filmversjon siden jeg ble hekta på musikalen etter å ha sett den for mer enn 6 år siden :3 Det er det jeg gjør når jeg er alene vettu... fremfører hele musikalen for meg selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det sant? Kult! Kom og se på film, for ellers må jeg se den alene likevel. Haha, syns jeg ser deg fremføre hele musikalen selv. Hva er yndlingssangen? Min er At the end of the day.

   Slett
  2. Hmm... vanskelig. Jeg ELSKER at the end of the day, det er den som "åpner" musikalen og jeg nyter koringen hver gang jeg hører den.

   Jeg er så glad i dem alle, men så klart er det noen jeg ser ekstra frem til. At the end of the day, one day more, hele finalen fra reprisen av bring him home og ut, do you hear the people sing og come to me/konfrontasjonen. Men også... Nei, vent, jeg ender vel opp med å bable i vei om absolutt alle sangene og scenene om jeg ikke stopper der ^^

   Noen ganger glemmer jeg meg bort og begynner på hele greia forfra når jeg er ute blant folk, og når jeg er forbi introen og begynner på Javert og valjeans "Now, bring me prisoner 24601..." har jeg fått en del rare blikk, hehem. Jeg driver med teater i tillegg, så selv om jeg mumler for meg selv greier jeg ikke annet enn å forme ansiktsuttrykk og leve meg inn i rollene.

   Og jeg fremfører den for meg selv. Uten tilskuere og med sterk innlevelse og følelser en premierekveld verdig. Alle rollene på en person... Fy søren, nå føler jeg meg ensom x)

   Slett
  3. Djises, du overdrev jo ikke i det hele tatt, du KAN Les Miserables utenat! I mine øyne ble du bare enda kulere nå. Ikke trist - ikke ensom, men kul og sikkert med en fotografisk hukommelse.

   Slett
  4. Hehe, ja, jo jeg har ganske god hukommelse. Ikke på nivå med en fotografisk hukommelse, men om jeg interesserer meg for noe sitter det :) Og jeg har jo lest boka to ganger også.
   Når man har et friår blir man mye alene/treffer ikke mange nye mennesker. Og Chassi, du virker utrolig kul selv! Jeg skulle gjerne ha sett film og pratet om alt mulig, og gått i fjellet så klart, og snakket mat og annet rart BD (solbrillefjes).

   Men nå skal jeg på sykehuset og få funnet ut av hva som er galt med meg, altså ikke med MEG, men med magen, eller hvor det nå sitter :/ Så det blir ingen reiser noe sted for meg på en stund... Friken på Østlandet.

   Slett
  5. Vi er kule begge to, I like it! Lykke til på sykehuset! Jeg sender masse gode tanker og håper at det ordner seg for deg.

   <3

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...