søndag, juni 30, 2013

Hvordan vinne venner

Men det kommer ikke til å handle om å vinne venner, det kommer til å handle om å være venneløs. Alle er borte. De seiler i Kroatia eller bader nakne (ser jeg for meg) på en paradisøy på østlandet, eller de bare har planer, som bror da jeg spurte om han ville finne på noe: Sorry, jeg har planer. Okei. Det er tydelig at alle andre har planer. Jeg har sendt tusenvis av sms og fått allslags It's not you, it's me, men jeg vet jo hva det betyr. It's not me, it's YOU. Jeg har vært venneløs og dessuten tvangsplassert hjemme med en katt som har urinveisinfeksjon og må medisineres (jeg vet ikke hvem av oss som har hatt det verst) i fem dager nå. Sukk.

Det begynte med en matorgie. Dag 1. Det skjer alltid når jeg er alene. Jeg så på et kakeprogram og spiste is og grøt og meget mere.

"I'm not happy about the boat cake. I have to come back early to Planet cake to make sure there's no drama."

Men derfra kan det bare gå en vei. Neste morgen feiret jeg alenetiden min med en diger OIAJ (Oatmeal in a jar), og det passer fint til alenetid, for det føles fremdeles litt forbudt å spise grøt ut av glasset..

Når glasset er fullt av peanøttsmør! Ho ho.

Og så la jeg planer. Hele lørdagen helt alene, hva kan man gjøre.. Jeg tror jeg har blitt litt sykkelinspirert av denne bloggen.

Så da ble det sykkelplaner.

 Og vips så var jeg på vei til Haugesund.
Og vips så satt jeg på Karmøy-kroa med en cottage cheese.


Og skulle ønske at noen var der med meg så vi kunne le av karmøypizzaen; den med tomatsaus, pommes frites og kebabdressing. Ikke like gøy alene.

Og vips så syklet jeg over broa til Haugesund.

Det ble en fin tur. 9 mil og nesten sol. Men i Haugesund var det fredagskveld, så jeg fikk meg ikke til å sette meg alene på kafé med alle de glade menneskene. Jeg dinglet heller rundt på Norli, min favorittbutikk, og det var der jeg fant jeg denne boken, Hvordan vinne venner. Den ropte liksom på meg - og jeg tror den har ropt på mange andre før meg, for den hadde flere eselører enn noen av de andre bøkene - men jeg tror ikke den hjalp. Jeg fant ingen venner i Haugesund, men jeg fant en båt hjem.

Og se, der kommer det en matpause igjen.

Der kommer det en matpause ja, for jeg må fortelle om den siste turgrøten min. Jeg vet ikke om noe bedre akkurat nå, den smaker som kaken over alle kaker. Altså: Jeg pleier å ha en pose med nøtter og sånt som backup-niste, det er vel vanlig, og i den posen pleier det å være nøtter, havregryn og kjeks (for eksempel tre knuste Gjendekjeks), og hvis ikke turposen blir spist opp på turen så kommer det geniale: Da har jeg oppi prottispulver og blander det til en grøt!

Oppskrift på trailmix-grøt
3 knuste Gjendekjeks
30 gram peanøtter
20 gram havregryn
25 gram proteinpulver

De hadde microovn på Flaggruten så grøten ble til og med varm, og holy moly, da var det nesten så jeg glemte å være ensom et øyeblikk.

Men dette blir for langt og nå har katten kastet opp, så jeg må lage et nytt innlegg. To be continued.

20 kommentarer:

 1. Nei, uff nå fikk jeg volsomt dårlig samvittighet her. Det er IKKE deg!! Det er min busy busy Ironman :P

  Kan vi trene på onsdag? Jeg LOVER å ikke avlyse!

  Hvordan går det med pus? :*

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Malin! Jeg vil veldig gjerne trene på onsdag! Jippi! Kan vi være venner, eller går jeg fort hardt ut nå?

   Pus altså.. Hun kaster opp medisinen når hun endelig har fått den i seg, og så har hun blitt en ekspert på å spotte medisin i alt jeg serverer. Vi har blandet medisinsmuler oppi makrell, kaviar, tunfisk, yoghurt, og kattemat.. og nå går det i en kesamtunfiskblanding. Har du noen gode tips?

   Slett
  2. Er vi ikke venner allerede da? Så jada :D

   Oi, stakkars pus. Jeg har ikke så veldig erfaring med tabletter (for det er det hun får?) til katt, utenom når vi hadde Saga som måtte få piller mot nyresvikt. Da holdt S hun fast og stappet tabletten langt nedi halsen på hun og holdt munnen igjen til hun hadde svelget...Brutalt, men de gikk ned.

   Slett
  3. Topp! Jeg var bare redd du ba meg på trøstetrening. ;)

   Pus får både piller og flytende. Fy filler, det hørtes brutalt ut med Saga! Det hadde jeg aldri turt. Det er den skumle svarte som er syk og du vet jo at det er så vidt jeg tør å løfte henne i det hele tatt, langt mindre tvinge tabletter ned i halsen på henne. Svein er så tøff. Prøvde dere ikke å knuse dem og blande inn noe godt, sånn som man gjør til barn?

   Slett
  4. Nei, hos hos er det tøff kjærleik ;)
   Dessuten spiser ikke våre katter annen mat enn tørrfôr, så det er ikke så lett å skjule ting inni blandt knottene.
   Har dere prøvd leverpostei? Evt en boks med "kyllingfilet". Selges på Rema 1000 i kattematavdelingen :)

   Slett
  5. Takk takk! Leverpostei liker de jo, det hadde jeg helt glemt! Det er vanligvis bare knøtter her også, men nå blander vi med hva som helst for å få til dette. :S

   Slett
  6. Jeg slår et slag for teknikken til Malin og Svein! Den funker fjell her :-)

   Slett
  7. Å, fy filler, dere er så barske! Den katten her kan frese altså. :S

   Slett
 2. åååh sykkle er så jææævlig digg. syklet som en helt helt til noen stjal sykkelen min... ha en fin dag snuppa :*

  SvarSlett
 3. Chassi! Grøten din er grønn? Hva slags magi har du hatt oppi den?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er det ikke kult! Veldig glad for at du spør, snille Pia. Hils på mister Pistasjprottis. :D

   Slett
  2. Oisann. Hvor får man tak i det? Er det noe jeg må prøve? Jeg har spist kakaogrøt med Myoprotein toppet med kokosolje og peanøtt/kokos/hasselnøttsmør til frokost hver dag i to måneder nå. Kan pistasjprottis slå den vekk fra tronen?

   Slett
  3. Du må veldig gjerne prøve i alle fall, for pistasjprottis kan du kjøpe på Gymgrossisten og det er mye billigere enn Myoprotein. Men for et kult nøttesmør! Jeg står på kjøkkenet og skal lage nøttesmør just nu, kan jeg få oppskriften? Hva slags kokos bruker du? (jeg har både cocosa og kokosflak - veldig forventningsfull nå!)

   Klem på deg!

   Slett
  4. Takk for tips! Da får jeg teste det når jeg er ferdig med sommerreising. Nå kan jeg ha beskrevet nøttesmøret mitt litt for spennende. Jeg topper nemlig grøten med ei ts kokosolje og en ts av enten peanøttsmør, kokossmør eller hasselnøttsmør.

   Dersom du ikke har prøvd kokossmør anbefaler jeg det! Jeg har kjøpt mitt på iherb, av merket Artisana. Men se, her er en oppskrift: http://minsunnemat.blogg.no/1368611721_lag_ditt_eget_kokossm.html

   En gang iblant er jeg ordentlig vill, da blir det trippel kokos: kokosolje, kokossmør og store kokosflak.
   :D Takk for klem!

   Slett
  5. Aha. Kokos er godt! Jeg har faktisk kokossmøret fra Artisana jeg også, det er helt genialt i smoothies for da blir det bittesmå kokosklumper. Men du, nå kom jeg deg i forkjøpet, for nå har jeg allerede laget nøttesmør av kokosflak, mandler og peanøtter. Det lukter Thailand! Veldig fornøyd her, så tusen takk for tipset!

   Hvor går sommerreisingen?

   Slett
  6. Oi! Du er jommen snar. Det høres jo knallgodt ut!

   Turen går i år, som i fjor, til Frankrike hvor familien min har kjøpt et hus i en landsby 100% fri for cottage cheese. Det vet jeg, for jeg brukte alle 10 dagene jeg var der i fjor på å savne det, lete og spørre i butikker. I år så jeg Fitnessjenta gjorde narr av det, og derfor har jeg bestemt meg for å boikotte cottage cheese en stund. Kjører en avvenningsperiode her hjemme først.

   Og, du som er kostholdsveileder og PT. Hva er satsene dine for slike tjenester over nett? Kanhende er jeg interessert :)

   Slett
  7. Hahaha! nå lo jeg høyt. Så det er deg fitnessjenta tenkte på! Ingenting er som en forfriskende fitnessforstyrrelse. :-)

   Hvis det er noe jeg kan hjelpe deg med så hjelper jeg kule jenter gratis. Kan du ikke bare sende en mail?

   Slett
 4. Den lille Østlendingen02 juli, 2013 10:47

  Chassi: Så søt du er! Og flink med pus! Takk for hjelpen i helgen. Jeg badet ikke naken. I alle fall ikke så mye.

  Kan jeg bli med til Karmøy?

  Hvorfor er skuffen min full av fin fint sykkeltøy??? :D

  Ouss och kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig. :P

   Du kan VELDIG GJERNE få bli med til Karmøy! Det er faktisk svært ønskelig at du blir med til nettopp Karmøy og spiser pizza med meg der, så JA.

   Skuffen din er full av sykkeltøy fordi jeg fant masse sykkeltøy da jeg skulle ut og sykle. Noe er for lite og noe er bare for mye, og du sykler mer enn meg..

   Ouss tilbake. Og masse kjærlighet!

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...