søndag, juni 23, 2013

Hvem er med på Fitness convention?

Hei! Siden noen (i alle fall én) spurte om tips til fjellturer så passer det fint å fortelle om helgens alenetur fra Songesand til Prekestolhytta. Min Nummer én tur i fjellet - med alt hva fjellene har å by på i alle fall her hvor jeg kommer fra. Velkommen til Lysefjorden!

Titt-tei, her er jeg, og nå starter vi stoppeklokken. Turen skal ta 9 timer.

Og den går i allslags terreng. Kampesteinterreng..

Fjellhengterreng.. (Her er det om å gjøre å holde fast i waieren til høyre.)

Og høye platåterreng. Der ser vi Songesand ned i fjorden.

Der! (Jeg sklei på kampesteinene, takk som spør.)
Man opplever ryfylkeværet..


Og så plutselig møter man hundrevis av turister mot Prekestolen!

Det er det mest varierte terrenget jeg vet om på en tur, så hvis det var det om å gjøre så velkommen hit. Det mest spennende syns jeg er at det finnes gamle gårder i alt det karrige og bratte terrenget - gårder som heter Bratteli og Bakken og Brattebakken og Steinraus steinraus svelt i hel - her er det mange gårder der ingen burde bu - og faktisk fantastisk så kommer familien min også herfra.

Sånn så det ut på Bakken gård i går. (Og her kan man forresten overnatte.)

Min oldemor Anna vokste opp med altfor mange søsken og sikkert trange kår i en bitteliten gård oppi fjellsiden her. Hun pleide å ro de nesten fire milene til Stavanger for å selge egg og tyttebær, og hun ble nok ikke ble rik på dét kan du tro, helt til hun giftet seg med kjøpmannen som kjøpte egg, for han hadde nemlig mistet konen sin og hadde fullt av barn som måtte passes på. Sammen fikk de enda mange flere barn, og noen døde og noen vokste opp, men den gamle kjøpmannen døde i alle fall ganske fort og da måtte Anna ut og jobbe i byens hermetikkfabrikker så hun kunne fø på alle ungene. Stakkars. Vi har det godt altså. Nå spiser vi alle eggene selv og bruker livet på fjasete hobbyer som fitness.

Men fin tur! Det fine med å gå alene er at man kan gå med musikk og stoppeklokke, og da går det fort. Jeg brukte fire og en halv time! Eller.. 4 timer og 50 kanskje, men NESTEN halv tid. Og på båten hadde de fått en ny muffins som ser ut som en eneste stor karamell.

Fy filler, jeg blir tjukk av å se på.

Og på årets Fitness Convention har de masse bra program og jeg er påmeldt allerede! Hvem er med?

5000 mennesker på gruppetime, det må bli bra. :-)

4 kommentarer:

 1. Den illle Østlendingen24 juni, 2013 11:10

  Hei, jeg blir ikke med på convention, men jeg plastrer gjerne såret ditt! :)

  Jeg vurderer utenlands-shoppe-tur den helgen. Någen som vil bli med på det heller?

  SvarSlett
 2. Nei, nei, du må være hjemme og passe pus! :-)

  Men tusen takk for plaster. <3

  SvarSlett
 3. Chassi....hjelp meg! jeg vil bli et fitness-menneske, men jeg legger bare på meg! Helt sant, hver gang jeg prøver å gå ned i vekt, går jeg opp! Og det er ikke feiende flotte muskler, det er valpefett! Var på Ullared her om dagen, og kjøpte meg fettforbrennende piller. Gi meg motivasjoooon, please! (ikke i ag helst, for jeg skal på kveldsvakt, og har fått et par kaktuser i halsen og noen har satt inn en slim-maskin der tror jeg)

  Help meeeee.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Snille lille Bartis. <3

   Jeg kan hjelpe deg med et kostholdsprogram, hvis du vil, for hvis det er sånn at du har motivasjon nok, men bare sprekker så kanskje spiser du for lite, tenker jeg. (?)

   Håper kaktusen forsvinner, og samme med slimmaskinen.

   Send meg gjerne en mail, fine du. :)

   Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...