onsdag, juli 17, 2013

Ho ho!

Jeg har funnet en ny blogg som fikk meg til å le så kaffen sprutet ut på bordet. Åh, som jeg elsker når det skjer! Tusen takk for tipset, Pinglo. Synd for Tegnehanne som ikke føles like nytenkende lenger (man finner noen/mange likhetstrekk), men det gjør ingenting for min del. Tegnehanne er også topp.

Tipp topp! (Jeg er på jobb.)
Så værsågod! Det var hysterisk morsomt å lese om den dumme hunden for eksempel.

Hyperbole and a half. (Lurer på hva det betyr.)

Den dumme hunden skjønner ingenting.

Så hunden og bloggen underholder meg i resepsjonen. Det er dem og en haug med ivrige gutter som er på siste sommerinnspurt nå, som trener så det koker og snakker om proteiner; og så er det de gamle, nå på morgenkvisten, de er også supre; og så kommer instruktørene for å skravle og drikke kaffe. For en bra jobb jeg har, fullt av supre folk. Og oi, her er dagens niste:
 

Ris med laks og tunfisk, to epler, en isbergsalat, tre gulrøtter og en halv agurk. Og en bok.
Tommel opp til alt. Jeg drar snart til fjells, så dette er farvel for nå. To sekker står pakket klart på gulvet, med nøye oppveide grøtposer og grundig talte teposer og alt det der. Det blir to sekker fordi jeg først skal gå Rondane på langs med den lille østlendingen og så Breheimen og Jotunheimen for DNT like etterpå. Sommerkolleksjonen til Bergans er fargerik og helt nydelig, og jeg gleder meg til å teste den ut.
 
Topp!
Det er slutt på gudinnetreningen. Det var kjekt så lenge det varte, men det viser seg å være helt umulig å holde på et treningsprogram lenger enn en uke (Jeg skulle gjerne sagt to uker, men det ville faktisk vært en overdrivelse.). Neste ut nå er i alle fall løpetrening. Malin har funnet et program i shape-up som ser ut så her:


Med fem løpeøkter i uken. (!)
Og det skal testes før vi finner et eller annet løp, tror jeg. Halvmaraton i november kanskje. Fra soffisgris til sprinter på 8 uker, det er målet.

Nå blir det mye på en gang her, men Teodor vil også si hei. Jeg har jo blitt tante, det er dødskult!

Si hei, Teodor.
Og oi, der kom Maria også. Kaffetid!
Hei!

Så lenge holdt jeg stand som den eneste uten ferie. Min tur nå. Fortsatt god sommer!

39 kommentarer:

 1. God sommer og god tuuur! Du er heldig:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg føler meg heldig. :D

   Tusen takk!

   Slett
 2. God tur! Gleder meg til bilder av vakker norsk natur! :)

  PS: Jeg ser at du har en bok i dagens niste. Jeg vil anbefale deg å kun spise den i nødstilfelle. Fryktelig mye karbohydrater i sånne bøker!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha. Det er ikke sikkert, for boken handler bare om snø, og alt man spiser sammen med andre eller i samme farge som mat med mindre karbo nuller maten ut, eller noe.

   Takk! Jeg gleder meg også. Og så gleder jeg meg til kaffe med deg i New York!

   Slett
 3. Testing testing

  SvarSlett
  Svar
  1. Moro! Da har vi mobilblogging på plass. Jeg trykket bare på en knapp som har vært deaktivert fordi jeg ikke likte de mobile designet. Men DET var det verdt når jeg får hilsner fra dere mobile vennene. <3

   Slett
  2. Hurra, så bra!! :-)

   Slett
 4. Hmmm.. Men noe som er litt rart her uansett, får ikke til å gå tilbake å korrigere ord. Back on

  SvarSlett
 5. Back no the comment-track skulle det stå, men fare for noen skriveleifs blir det!;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hilsen Tina ja (var lettere å kommentere som anonym)

   Slett
 6. Jeg får visst korrigert ordene når jeg har huket av for anonym før jeg skriver. Da gjør jeg bare det heretter da!:) Hurra! Bloggkommentartørken er over! :-) T:-*

  SvarSlett
  Svar
  1. Hurra! Du har vært savnet! Får vi drikke kaffe med deg på lørdag? Den lille her har laget et reiseprogram der det står "Kaffe med Tina 11.30?" ;)

   Slett
 7. Nå tester jeg også! Første forsøk gikk ikke, men jeg gir ikke opp!

  Jeg er så spent på løpetreningen din!

  Puss fra Astri.

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt til ære for deg Astri, det var megakult å høre fra deg igjen!

   Jeg tok en 4x4 på mølle i dag. Uten pulsklokke, men jeg følte meg fram og da ble det mellom 10,5 og 11 km/t i øktene. Er det håp for meg da? Det er håp så lenge jeg ikke dør av beinhinnebetennelse egentlig. Er beina dine bra for tiden? Har DU det bra for tiden?

   Puss tilbakers!

   Slett
  2. Å, det er fint å kunne kommentere igjen! Hjerte til deg og leserne, altså.

   Altså, jeg løper aldri på mølle. Heller 20 km i skogen enn 200 meter på mølle. Ergo aner jeg ikke om treningen din er bra, men det høres raskt ut. Husk bare at å løpe ute er noe helt annet enn inne. Skal du delta i løp, må du på asfalt og i terrenget- og det er jo best!

   Smertene i hoftene som snart feirer 3-årsdag begynner å slippe taket, og for en glede å løpe uten konstant vondt! Ellers er det meste fint. Jeg kommer nok til å spørre om styrketips, men først skal dere på tur! Gooood tur!

   Astri.

   Slett
  3. Spør om styrketips! Vi er allerede på vei, men har fortsatt internett til i morgen. Det var godt å høre at smertene begynner å slippe taket. Måtte du gjøre noe spennende for å få det til? Jeg tror østlendingen her sliter mye mer enn meg.

   Kjempeklem!

   Slett
  4. Mine smerter skyldes brudd og feilbelastning. Hvis Den Lilles smerter skyldes noe annet, er jeg til liten nytte. For meg er dette trening både mentalt og rent fysisk i løpssteget.

   Som følge av bruddet er jeg svak i core. Hva kan jeg gjøre (helst hjemme..) uten planken? Hva med ski-styrke?

   Forresten: Arkivet ditt er gull, og jeg elsker å snoke rundt! Hjerte, hjerte, hjerte!

   Astri.

   Slett
  5. Fineste Astri: mine smerter skyldes beinhinnebetennelse! Har du tips til det og? :D

   Slett
 8. Jeg blir ikke med på 3-sjøers! Men jeg kan godt heie på deg altså. Go go go go!!

  Jeg tenker Siddisløpet. Det er jo "bare" 8,2 km og til neste år ;)

  Gooood feriiiieeee <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Jotakk. Lille Ø sier det samme, så da blir jeg alene i november hvis jeg skulle komme så langt.

   Tusen takk! Håper dere får en fortsatt fin sommer dere også! Ses snart! <3

   Slett
 9. Hjerte hjerte hjerte tilbakers, fine Astri! Core som ikke er planke.. Åh, nå ble jeg helt blank. Planken er jo fin, men veldig kjedelig. Hvis du vil piffe opp planken så kan du gjøre den vanskeligere med å løfte armer og bein og bevege deg mer. Eller legge vekt på ryggen eller gjøre underlaget ustabilt. Men ellers er min beste coreøvelse alle former for abroll, med rullen eller med ball eller en stang. Kan det funke?

  Det er så kjekt å ha deg tilbake her!
  Hilsen Chassi med lånt mobiltelefon.

  PS:
  Vi kommer snart til Trondheim og trener med deg.

  SvarSlett
 10. Takk for råd, men jeg må google abroll!

  Merkelig kommentering (mer merkelig enn vanlig) skyldes hytteliv med i beste fall 3G-nett.

  Ojojoj! NÅR kommer dere til Trondheim? Jeg MÅ være hjemme da!

  Astri, som løper halvparten av det normale uten å bli gal.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Østendingen30 juli, 2013 09:37

   Astri! Vi har ikke helt bestemt oss for når - vi er bare sikre på at vi må ta oss en tur til Trondheim. Jeg har sett utrolig lite av verdens fineste land - så vi driver på sett og vis og "turnerer" rundt. Trondheim står på lista. Var der som 10-åring og husker lite. Vi sier selvsagt i fra! Vi vil så veldig gjerne drikke kaffe med deg! Hurra for at du løper halvparten av det normale.

   Puss och kram

   Slett
 11. Oi! Hva skjer med at det ikke er lov å bruke Mac for å kommentere? Boikotter du epler?

  Uansett, JA! halvmaraton! Om du ikke er en øvet løper anbefaler jeg nettstedet gip.is, jeg bruker dem. De har lagt opp løpeplan til meg med bare 4 økter i uka, og når jeg bruker appen på telefonen forteller den meg når jeg løper i riktig tempo og når jeg må få opp farta. Moro og motiverende! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Den lille Østlendingen30 juli, 2013 09:35

   Pia: Neida. Chassi boikotter ingenting. Hun bruker bare ikke Mac selv - og var ikke klar over problemet! :) Men nå kommenterer jeg fra både iMac iPhone og iPad. Nå skal alt være kompataibelt. WHII!

   Tusen takk for løpetips. Jeg tenkte meg på 10 km. Jeg har vært ute på min andre løpeøkt denne uken i dag. I dag ble det intervaller. Er GIP en app? Har du noen bra intervallapper å anbefale?

   Hvem er du? Bor du i nærheten for eksempel? Kan du hjelpe meg med løpingen?

   Slett
  2. Hei DlØ!
   Jeg får fremdeles ikke til å kommentere med iphone hvertfall. Snedig :)

   Hvem jeg er? Å, det vet jeg ikke. Det er så vanskelig å svare på. Jeg bor hvertfall i Trondheim. Ikke så veldig i nærheten, med andre ord. Jeg kan gjerne hjelpe deg med løpingen, men ingen ekspert er jeg. Bare veldig ivrig.

   Gipis heter appen, og den legger opp intervallene mine hvertfall. Og plinger når intervallene starter og slutter. Den funker bare innendørs da, med bruk av gps. Den kan også legge opp plan for 10km din :)

   Hvis du heller vil bestemme intervallene dine selv, er bitTimer veldig enkel og pen å bruke. Den bruker bare tid, så den kan også brukes på mølla. Men intervallene kan ikke vare lengre enn 4min.

   Slett
  3. Den lille Østlendingen (DIØ)31 juli, 2013 23:22

   Pia! Tusen takk for løpehjelp. Jeg skal løpe i morgen tidlig. GOSH. Jeg SKAL så definitivt teste ut app-anbefalingene. Tusen millioner takk.

   Jeg fikk akkurat kontakt med C som jo er på fjelltur. Hun sa at nå hadde vi enda en grunn til å dra til Trondheim! (Altså deg!) Kan vi løpe en tur da? En veldig rolig tur i tilfelle?

   Hvor mye løper du? Og hva gjør du på en en helt vanlig hverdag?

   Puss och kram

   Slett
  4. Så hyggelig! Kom, kom. Vi kan løpe sammen. Nå er jeg spent på hvordan det gikk på turen din!

   Jeg løper fra to-fem timer i uka, fordelt på fire økter. Noen økter er 3km, andre er 30km (da er jeg bra grønn i trynet etterpå). Men jeg er mest glad i styrketrening igrunn. På hverdagene studerer jeg sykepleie, enn du? Det føles ut som jeg kan alt om C, og lite om deg. Når kommer din egen blogg?

   Puss-puss-puss

   Slett
  5. Den lille Østlendingen01 august, 2013 09:59

   God morgen fineste Pia.

   Joggeturen gikk fint (tatt i betraktning at jeg nesten døde etter 3 km på søndag) - takk som spør :)! Jeg jogget 6 km (akkurat 6 km iflg. GPS). i følge ShapeUp-løpetreningsplanen skulle jeg ligge på ca. 6 min pr km. Pulsklokken min hjalp meg med å holde det tempoet. Sånn ca. Jeg brukte rett under 40 minutter. Veldig fornøyd med egen innsats. Men nå våknet jeg på en paradisøy i dag om sant skal sies. Blikkstille og solskinn og jeg løp i skogen / ved sjøen HELT ALENE klokken 07:10 - så da er alt fin fint i grunn. Jeg avsluttet med en liten 5*5 pushupsrunde når jeg var hjemme.

   30 KM! Du er jo helt RÅ Pia. En løpemaskin! Jeg glede-gruer meg til løping med deg. Jeg er og veldig glad i styrketrening. Har du noen favorittøvelser? Og hva slags program følger du der?

   C er den flotte og den med behov for eksponering av oss. Jeg er en liten Østlending som tilbringer dagene (og kveldene og noen ganger helgene og helligdagene og) på et bittelite kontor. Jeg er derfor ganske sikker på at Chassibloggen er veldig mye mer spennende enn en eventuell østlendingsblogg. :P
   Men jeg SYKLER til og fra det lille kontoret! Jeg har ett nyttårsforsett om å sykle 90 dager til jobb i 2013 - og det ser ut til skal gå fin fint. Jeg syklet hele april (etter påske), mai, juni og juli frem til ferien.

   Håper du koser deg i sommerferien. Jobber du på sykehus i sommer? Er det fint å sykle i Trondheim?

   Puss och kram

   Slett
  6. Godt jogga! De forholdene du beskriver høres jo alldeles idyllisk ut. Perfekt løpevær! Fin start på dagen :)

   På styrken følger jeg ikke noe program lenger, men gjør bare favorittene mine. Det blir mye markløft, clean and press, knebøy, facepulls, pull-ups og benk - og sånt :) Enn du, har du noe superstrukturert opplegg?

   90 dager i året syns jeg høres kjempeflott ut! Det er jo ikke lenge sommeren er her. Vind- og vanntette sykkelhansker er like viktig sikkerhetsutstyr som hjelm :P Her i Trondheim er det fint å sykle - spesielt fordi bykjernen ligger på bunnen av en bakke, veldig kjekt når man har det travelt på vei til arbeid/skole. Litt verre når man er middagssulten etter en lang dag!

   Ingen jobbing på meg denne sommeren - kanskje neste år! :)

   Slett
 12. Den lille Østlendingen06 august, 2013 08:14

  Pia: :) Så kos med kommentar! Ja - jeg kjører på en måte et "superstrukturert" opplegg på styrken. Men ikke nå i ferien. Malin (mmmalin.blogspot.no)lurte meg til å bli med på en 30-days boot challenge (som fitnessbloggen har skrevet om). Så nå har det vært joggeprogram og booty-trening hjemme. Med litt push-ups, dips og chinsing. Og mage. Det har vært så deilig at jeg lurer på om jeg skal fortsette med ett litt alternativt opplegg fremover. Faktisk digg å IKKE være på et treningssenter og. I jaffal innimellom.

  Jeg trenger vind og vanntette sykkelhansker. Har du noen tips?

  Vår sykkelvei vuirker lik. Nedover til jobb. Oppover hjem igjen.

  Når starter studiene?

  Puss och kram

  SvarSlett
 13. Ååå-å, så koselige kommentarer! Jeg koste meg med disse da jeg såvidt fikk dekning der oppe i fjellheimen. Kjempegøy! Jeg gleder meg stort til å hilse på deg i Trondheim, Pia! Ellers må du bli med på tur en gang.

  <3

  SvarSlett
 14. Hoi! Jeg svarer begge samtidig. Så dyktig du er med struktur! Litt godt er det nok både for kropp og hode med variasjon :) Sykkelhanskene kjøpte jeg på en supernerdete sykkelbutikk med ingen sykler under 30k. De jeg valgte var de billigste, kunne fått de til 1600! På 400 var de likevel de dyreste hanskene jeg har kjøpt. Men super er dem! Og heter Specialized Deflect. I dag løp jeg 31km og etterpå spiste jeg en banan og et eple, for det har C bestemt. Og nå må jeg forte meg å spise opp resten før jeg sovner. Hilsen Pia uten enterknapp

  SvarSlett
 15. Den lille Østlendingen08 august, 2013 13:26

  Hei Pia. Takk for tips. Jeg tar notater. Nå er det fin fint sykkelvær her hos meg. Jeg skal ta en opptelling ittepå - å se hvor mange dager jeg "mangler". Tenker uansett jeg skal være litt forsiktig med BÅDE sykling og løping på samme dager - må spare litt futt også.

  I dag skal jeg på YOGA. Har egentlig planlagt å ta YOGAtimer lenge - så nå er jeg endelig i gang.

  Når er studiestart? Hvor gammel er du? Og er du i Stavanger innimellom? I det minste i Oslo kanskje? Eller du skal vel ikke på Fitness convention???

  Puss och kram

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...