tirsdag, mai 14, 2013

Mitt brød er bakt av rester

Det kan sikkert serveres til gjester.

Jeg håper noen kommer og tester.
Jeg håper de kommer på hester
med hatt og slips og vester
Håper de syns at rester er flott
for alt som er gammelt kan blandes og bli godt!

Fint? Jeg har eksamen i morgen. Typisk da at man baker og spiser, og skriver bakerim og leser ingenting. Jeg har et nyttårsforsett om å ikke få noen karakterer som er bedre enn C, men det er liksom ingen fare for det nå for jeg har ikke kjøpt bøkene engang. Jeg lånte dem på biblioteket for lenge siden, men etter det har jeg gått mye på ski og lest mange andre bøker.

Vil dere se hva jeg har spist og hva jeg har bakt? :D

Jeg bakte muffins med ALT jeg fant av gammel mat. Klumpemelk, jalapenos med mugg (!), østlendingens eggeplommer, oliven og en seig gammel frokostblanding. Og enda mer; jeg fant parmesan og pesto, og halvtomme melposer i akkurat passe doser.

Og til slutt en boks ansjoser.

(Og mens smør og sukker skummer, tar man fram en cottage cheese,
som man blander med en yoghurt mens man spiser med et glis.)

Muffinsen ble bra, men har dere smakt kokosyoghurt med cottage cheese? Åh! Jeg fikk tipset av Nathalie en gang. Nå boikotter vi jo cottage cheese for at Tine skal skru ned prisene igjen, men jeg tenker at med fifty/fifty cottage cheese og kokosyoghurt så er forbruket uansett halvert, og at det er en boikott da kan ingen komme fra.

Og så peanøttmelk, det må dere prøve! Jeg prøver nok en gang å slutte med kakao, så i stedet for kaffe og kakao varmet jeg melk med en teskje peanøttsmør. Og dyppet skimuffins oppi! Rester fra helgen.

Incest eller asbest? Neitakk, restefest er best.

Og så og så og så. Og så har den lille østlendingen har ramlet oppi Weber-gryta. Hun lager alt i hele boken. I går var Toppformjentene på besøk og da hadde hun plutselig laget bittesmå proteinbarer! Helt sinnsykt kule. Overraskende kule! Og ingen skjønte at det var proteinpulver de spiste. (30 gram proteinpulver, 15 gram kokosmel, 3-4 dråper stevia og en prikk melk så det fester seg.)

På en seng av fruktsalat. Men tank u, Weber!

Og så kommer en skål med resten, da har vi allting nesten. Mister Banoffee passer bra til coffee. Og grøt! Banoffee-toffee. Grøten er laget av banan- og sjokoladeprottis, og banoffee gjør at alt smaker hobby.

T.O.P.P.E.R.S!

Det fins en blogg med bare restemat som også er ganske kul.

Spis opp maten din.

Da kommer jeg ikke på noe mer. Fotballfruen er endelig hjemme fra Hellas. Lykke til med eksamen!

26 kommentarer:

  1. Jeg tror ikke at du spiser melk med klumper i, og hvertfall ikke mat med mugg. Jeg nekter!!! For de muffinsene såg jo riktig så gode ut, men med klumper og mugg? Du er gal!

    Nå har jeg prottiskuler i fryseren. :O

    SvarSlett
    Svar
    1. Forgive me, Malin, for det er helt sant. Hvis det er litt mugg på jalapenos eller oliven eller tomatpure eller ost eller syltetøy, så plukker jeg det bort og bruker det ekstra fort. Det er derfor DERE må ha 4-stjerners middag! :D

      Prottiskuler FTW!

      Slett
    2. Og det synes jeg virkelig vi må få til snart! NÅR passer det å invitere til 4-stjernes middag og HVA kan serveres? :)

      Masse lykke til med eksamen i morgen forresten. Tvi tvi!!

      Slett
    3. Nå hopper vi opp og ned i sofaen av bare begeistring! Nå sier den lille Østlendingen at vi kan også lage 4-stjerners middag. Jeg sier "Hæ, det kan ikke jeg?" men hun sier at hun kan, og da går det an.

      Det hadde vært megakos i alle fall! Neste fredag? Ka ti som helst!

      Slett
    4. Den lille Østlendingen15 mai, 2013 08:12

      Malin og SOA, Vi ønsker velkommen til drivhuset lørdag 1. juni for 4-stjerners middag laget av meg. (Dersom opptatt - alternativt fredag 31. mai). Jeg har ikke helt bestemt meg for menyen, men det er mulig det blir taco. Er det noen allergier eller noe som dere virkelig ikke liker - vennligst gi beskjed.

      Puss och kram

      Slett
    5. Tusen takk for verdens kuleste invitasjon :-) Vi spiser alt, utenom klumpemelk og jalapenosmugg :p

      Slett
  2. Sånne proteinkuler lager jeg også! Super gode! De siste jeg laget var med kaffe i stedet for melk og english toffee stevia. Drrrrrriiitgode! ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Åh, så kult! Så klart at DET blir bra! Takk for dagens beste tips!

      Slett
    2. Den lille Østlendingen15 mai, 2013 08:14

      Sunny: SELVSAGT! At jeg ikke tenkte på det! Jeg bruker kaffe i både "is" (fitness-is- bare tull og tøys med prottispulver og bær`) og havregrøt hver dag.

      Puss och kram

      Slett
    3. Frukt og grønt + proteinbar dag i dag! Klokken er nesten fire og jeg er skrubbsulten. Har tenkt å spise en hel skog av brokkolitrær til middag!

      Slett
    4. Er det sant?! Hvordan gikk det?! Jeg leste denne på veien til Jostedalsbreen og har vært spent siden. Fortell!

      Slett
  3. På en seng av fruktsalat, det kaller jeg deilig mat.
    Håper eksamen gikk bra, tra-la-la :)

    Digegr bloggen din <3

    SvarSlett
    Svar
    1. Den lille Østlendingen15 mai, 2013 08:20

      Nå kikket jeg innom bloggen din. Nydelig. For noen bilder. Og så systematisk - og KUDOS til deg for ikke å drepe dyr. Nå fikk jeg lyst til å hamstre grønnsaker å spise ingenting annet. Helt sant.

      Puss och kram

      Slett
    2. Hei søte! Søt som fløte! Eksamen skal gå bra. Sa brura. ;)

      Tusen takk <3

      Slett
    3. Åh takk, Den lille Østlendingen! Nå ble jeg glad :) Husk, kun grønnsaker og ikke hamster da.

      Pusspuss

      Pusspuss til deg også da, Chassi <3

      Slett
  4. Imponert over både kulene, fruktsalatseng og sjokoladepynt!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk! Nå gjorde du nok en liten østlending veldig glad. ;-)

      Slett
    2. Den lille Østlendingen15 mai, 2013 08:17

      Åh! *Rødme* Takk snille fine Kristine. Vet du. Jeg ELSKER boken din. Og det tror jeg C og gjør, for plutselig har jeg begynt å like å lage mat(!) Ingenting ser helt ut som når du lager det - men det smaker godt hos meg og.

      Puss och kram - og nå skal jeg hilse fra "Toddene"-mine til din Todd og.

      Slett
    3. Så hyggelig! Jeg tror også C liker den, til tross for litt kakeangst.
      Utseendet spiller ingen rolle, det at du synes det er gøy å lage (og spise) varmer mitt feeder-hjerte :)

      Todd sier hei tilbake!

      Slett
    4. C liker alt, men særlig sunne ting. :D

      Slett
  5. Nå står jeg på ei ferje mot stavanger og har tydeligvis ikke nok å tenke på, for jeg tar meg i å lure på hvorfor Jeanette Bye alltid skrev 'myyy my my mymy' eller liknende. Vet du? Evt vet du hvordan det uttales?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, sant! Hun hadde en egen greie der! Jeg vet ikke hvordan det uttales, men kanskje som små hvin kan jeg tenke meg. Jeg ser for meg donald-hvin nå. :S

      Jeg skulle ønske jeg fikk være med dere også i 17-mai-helgen. Alle sier at Inga er megakul! Misunnelig!

      Slett
    2. åh, ikke la deg lure. du vet hva som skjer når man har høye forventninger... (man får servert pølser og potetstappe, og filmen suger)
      Men vi må finne på noe allesammen en gang! Det hadde blitt en fest det:)

      Slett
  6. Kokosyoghurt og cc er fortsatt en slager her i heimen <3 :)

    SvarSlett
    Svar
    1. .. men jalapenos med mugg..? Skeptisk.. hehe.. Spiste du brødet etterpå?

      Slett
    2. Jalapenosen (resten altså) gikk i søpla i dag, men de som fikk bli med i brødet smakte helt fortreffelig. Anbefales! Jeg kastet de øverste som hadde mugg på og brukte resten. ;)

      Slett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...