lørdag, september 03, 2011

Hva er din sosiale status

Ja, hva er det. Denne spesifikke sosiale statusen skal speiles ut i fra klær og sko, eller ens ytre framtreden altså, den har ingenting å gjøre med penger eller sivilstand eller hva som skjer på facebook. Jeg kan ikke kalle det buksestatus, for nå vet jeg om minst to personer som går hver dag i skjørt, men dette er definitivt en bukserelatert sosial status, for den skal måles ut i fra antall dager man bruker JOGGEBUKSE. La oss si i løpet av en uke. La oss måle sosial status sett med bakgrunn i min egen bruk av joggebukser, og dere crazy kommentatorer i kommentarfeltet her, som sammenligner hverandres høye hæler og aldri går med lave sko.

Mowgli. På jobb eller trening, helt umulig å si.

Sosial status:

 • GRUPPE 1
  "Jeg eier ingen joggebukse i det hele tatt. Jeg går med høye hæler hver dag."

  Who are you?
  Så vidt jeg vet er alle i denne gruppen jurister. Prove me wrong, I dare you.


  • GRUPPE 2
   "Jeg bruker joggebukse på hytteturer og når jeg er syk, og kanskje på søndagen."

   Who are you?
   Denne gruppen inkluderer alle som har et sosialt liv og en skikkelig jobb og som er mer enn 20 år.

   • GRUPPE 3
    "Jeg bruker joggebukse etter jobb og kanskje på trening, og alltid i helgene. Altså flere dager i uken."

    Who are you?
    Dette er gruppen for dem som har en jobb, men kanskje ikke så mye liv.

    • GRUPPE 4
     "Jeg tar på joggebukse når jeg står opp og bruker fortsatt joggebukse når jeg går en tur til butikken (det er jo midt på formiddagen så alle går med joggebukse der på denne tiden), og så trener jeg kanskje, og går på jobb... Og der bruker jeg også joggebukse."

     Who are you?
     Dette er gruppen for alle som jobber i treningsbransjen eller skylder på det. For dem som har upraktiske arbeidstider og kurs i helgene, og som har trening som sin eneste hobby. (Dette er min gruppe. - Hello, my name is Mowgli.)


     So far:

     Jeg kan bare snakke for meg selv.. Jeg har ingen sosial status så langt i denne testen. Men det stopper ikke der. Nå, ut i fra hvor mange ganger, og fortsatt i løpet av en uke, vi i det hele tatt bruker en skikkelig bukse, for ikke å snakke om skjørt eller kjoler, skal vi måle om det finnes noe sosialt liv i det hele tatt.


     Sosialt liv:

     Denne uken her, og jeg kan jo bare snakke for meg selv... - Nei, ikke i det hele tatt. Her finnes ikke sosialt liv av noe slag. Jeg har gått i joggebukse fra morgen til kveld. Jeg er på PT-kurs med NIH i Bergen og vi er på gymmen hele dagen. Vi trener før vi går på skolen og vi går i joggebukse hele dagen. I går var jeg så vidt på kafé MED EN SKIKKELIG BUKSE, men i dag gikk jeg innom den samme kaféen i joggebukse. (!) Og det skjønner jeg jo selv, det er så ukult at et potensielt poeng ble til ti minuspoeng.

     Forrige uke da? Nei, heller ikke da hadde jeg noe sosialt liv som krevde bukse uten strikk i livet. Uken kan oppsummeres som joggebukse, joggebukse, joggebukse og så BITTELITT SKIKKELIG BUKSE på Easylife-kurset i Drammen, men det var alt. Og jeg har ingen gyldig grunn. Jeg har hverken fødselspermisjon eller sykemelding. Jeg har bare blitt en sosialt tilbakestående person.

     Det var testen. Hvem ble best, og plis si at joggebukser er det kuleste kule.

     50 kommentarer:

     1. Hvor ofte jogger du i joggebukser?

      SvarSlett
     2. Aldri. Trening utendørs er min eneste mulighet til å "pynte meg" så da tar jeg på noe tight og kort og fargerikt. :P Fortsatt med strikk i livet dog.

      SvarSlett
     3. jeg bruker joggebukse 24/7 stort sett med mindre jeg faktisk skal pynte meg :p

      SvarSlett
     4. Jeg har blitt så vant med å gå i joggebukse hele tida, at de gangene jeg prøver å ta på meg ei tettsittende dongribukse blir jeg tullete og føler meg fanget.. x)

      SvarSlett
     5. Ha ha ha ha. Jeg ler meg IHJEL. I love you Mowgli.

      SvarSlett
     6. Hihi! Jeg går mye i joggebukser, men ikke på skole eller jobb (uniform på jobb dog) Mye i tights da, uansett ;)

      SvarSlett
     7. Du er det kuleste kule uansett, og jeg har store planer om å gifte meg, få barn og leve lykkelig alle mine dager med bloggen din!

      SvarSlett
     8. Min sosiale status etter TheChassiLife metoden må befinne seg ett sted mellom 1 og 2. Muligens 1,3. Jeg lever livet i skjørt og høye heler. Det blir bønnhørlig dokumentert i tøysete MMSer. Men så kjøpte jeg en joggebuke for å kunne bli med deg på hyttetur. Denne brukes jo ikke vanligvis. Bare til kos! Puss och kram

      SvarSlett
     9. Så er jo du fantastisk flott i din joggebukse også da!

      SvarSlett
     10. Jeg er åpenbart i gruppe 1 (Jajamennsann, Viktoria!), hvilket neppe er overraskende. Selv barbent går jeg på tærne og rydder bort tang i fjæra iført den lille sorte.

      Holy Chassi; du ser fabelaktig ut uansett!

      SvarSlett
     11. God blanding mellom 3 og 4, men jeg tror det er fordi jeg jobber med trening. Kjekt å ha noe å skylde på!
      Da jeg var liten trodde jeg at alle gikk "pent" kledd hjemme, type skjorte og jeans som man gjerne ser folk på vei hjem kledd i. Sånn er det jo HELDIGVIS ikke :-D

      SvarSlett
     12. (Jeg får lyst å klippe håret mitt pinnkort når jeg ser bilder av deg). Altså, dette jobbebukseinnlegget er SPOT ON. Du kunne helt sikkert fått publisert en sosiologisk artikkel om temaet. Selv faller jeg i samme kategori som deg. Hvis jeg skal gi et kjapt overlag over egen garderobestatus vil jeg si at jeg har 90 % joggebukser og 10 % "skikkelige" bukser. Bare at de ikke er skikkelige lenger. Jeg har to dongeribukser, og de har jeg hatt i 6 år. De er tynnslitt på innsiden av låret, bare et spørsmål om tid før de blir hullete. Jeg blir så glad og lettet hver gang jeg kan slippe unna med å gå i joggik. Og det jo hele tiden.

      SvarSlett
     13. Oi! Jeg skrev JOBBEbukse. Det var ikke med vilje! En liten freudiansk glipp? jeg jobber jo alltid i joggebukse.

      SvarSlett
     14. Liller: High five!

      Andrea: Enig! Det har gått så langt at jeg syns de andre buksene ser SKUMLE ut i skapet!

      SvarSlett
     15. It's training: Men du er jo under 20 så da er det lov! Nei, jeg bare tuller. Du er sikkert ikke det, men du er sikkert dritfin i tights. :)

      SvarSlett
     16. viktoria: Hehe. Nå ble Mowgli flau. :P

      SvarSlett
     17. Ane: OISANN, DER SMELTET JEG BORT!!!! Okei!

      SvarSlett
     18. Viktoria: Første gruppe er så klart inspirert av deg, for jeg visste ikke at det fantes mennesker som ikke eier joggebukser før du fortalte det. Men.. Kari Traa-buksen passerer bare så vidt under joggebukse-kategorien (den ville IKKE blitt solgt i joggebuksebutikken, for å si det sånn), så for min del kan du fortsatt få tilhøre Gruppe 1. Jeg vet det er der du føler deg hjemme, og så burde man få noen ekstrapoeng for å bruke så høye hæler. :)

      SvarSlett
     19. Bare meg: Takk, snille du!! :-))))))))

      SvarSlett
     20. Løperjente: Hallo! Gruppe 1 er laget til deg, så velkommen skal du være! Respekt til alle som er så flinke å kle seg. Jeg syns jeg ser deg i fjæra med den lille sorte, og du ser fab ut selv! Djises altså. :D

      SvarSlett
     21. Marte: Åååe, sista! Vet du hva som er det kule med å fylle skapet med joggebukser? Jeg har en egen regel som sier at joggebukser eller noe slags treningstøy er unødvendig å brette, så det bare trykker jeg inn! Og sånn blir livet ENDA enklere!

      Jeg skrev også JOBBEbukse tusen ganger underveis her, men jeg kunne rette det etterhvert. Sier dere joggik i Bergen? Vi sier joggis i Stavanger! Cool!

      SvarSlett
     22. Hm, skal vi se... hvis vi kan kalle lesesalslivet mitt for jobb, så tilhørte jeg en gang gruppe 3. Jeg prøvde nemlig å ikke være slask på skolen. Jeg kom hjem, trente, og dermed var det selvsagt strikk i livet resten av dagen. Jeg foretrekker å kalle det "treningsbukse" eller "plagg med strikk i livet", for jogge gjør jeg jo ikke.

      Nå tilhører jeg samme gruppe som deg, gruppe 4, bare at jeg forsøker å ta på meg jeans når jeg skal på butikken. Ja, faktisk, det gjør jeg. Du kan legge til "de som jobber nattevakt" i gruppe 4 - vi som jobber nattevakt har nemlig plagg med strikk i livet på jobb.

      Jeg har altså plagg med strikk i livet hjemme, på jobb og på trening. Det er nesten hele tiden det.

      SvarSlett
     23. Er vel gruppe 3, jeg:P Har kanskje ikke så mye liv, men hvert fall mange gode joggebukser;D

      SvarSlett
     24. oh noes, dommen er knallhard :/ jeg har både bukse og jobb, men ikke noe liv:p Sux to be me, men du er og blir mitt forbilde, så jeg må vel bare gå i joggebukse litt oftere! :D Yay! \o/

      SvarSlett
     25. Jeg er 90% gruppe 4. Skole: joggebukse. Trening: Joggebukse. Hjemme: joggebukse. Men jeg KAN å pynte meg også, spesielt nå som jeg har kjøpt jeans som FØLES som joggebukser :D De bruker jeg på jobb! Så da går jeg rundt i dem og later som jeg er noe jeg egentlig ikke er.. muhaaa.. hva slags gruppe er det?

      SvarSlett
     26. Hey! Jeg er jurist og glir galant inn i gruppe nr. 3. <3 joggebukse.

      SvarSlett
     27. jeg vet faktisk ikke om vi sier "joggik". Men vi sier jo "undik" og "strømpik", så jeg synes det virker rimelig med joggik. Jeg bare henger joggikene på knagger rundt omkring i leiligheten. Så har jeg alltid minst en joggik tilgjengelig uansett hvilket rom jeg befinner meg i. Jeg kaller det joggeknaggene. Latmannsknaggene. Egentlig burde jeg jo løpe rundt og grave frem joggikene fra en vanskelig tilgjengelig skuff for å få mest mulig aktivitet knyttet til bruken av dem. Når jeg først tar dem på sitter jeg nemlig ganske mye i ro.

      SvarSlett
     28. Bukser fra Better Bodies er gull å gå i :)

      SvarSlett
     29. Marte: STRØMPIK? Jeg elsker dialekter om enn MER enn før. STRØMPIK? Er det mulig? Fantastisk. Er det sokker du mener da? Eller strømpebukser? La oss vie morgendagen til chinsetrening og innføring i fantastisk artige ord og uttrykk! JUHU. Love it.

      SvarSlett
     30. Haha, Viktoria! Jepp, strømik = strømpebukse :-D

      SvarSlett
     31. Spørreundersøkelser - hurra! Gruppe 3, men kan også finne på å ta på meg den på jobb.. En god fordel med å være ansatt i idretten.. :)

      SvarSlett
     32. Finn Skårderud har forresten skrevet om det pussige innslaget av joggebukser (han mente nok mer grilldressaktige klær) på sykehus. Aldri har noen som er så syke og inaktive iført seg så mye treningstøy. Dere faller heldigvis ikke i den kategorien, idet de mest aktive tydeligvis også bruker joggebuksen mest!

      SvarSlett
     33. Hilde: Hurra, vi er på lag! Det skulle dog blott mankere. Ingen unntatt Rocky jogger med joggebukse, not to worry, da er det tights eller shorts. Jeg har ikke heller lyst å jogge. Hva skal vi kalle dette kule joggislaget? Jeg liker alt som ender med Dream Team.

      SvarSlett
     34. Mia: Jeg føler ALDRI behov for noe liv når jeg har tatt på joggebuksen. Føler maks behov for en kopp te eller kaffe da. Perfekt. :)

      SvarSlett
     35. Inga: Ha ha. Fine du! Vi trenger ikke noe liv du og jeg, vi har det så morsomt med oss selv. Det mener jeg faktisk helt seriøst. :)

      SvarSlett
     36. Tone: Der har vi en åpenbar mangel i testen. Tank u. Jeg kan ikke pynte meg i det hele tatt, så du er definitivt ikke i min gruppe. Hvor vil du være? Det må bli et kult sted... Du kan få gruppe 4a hvis du vil!

      SvarSlett
     37. Anonym: Takk for den! Hadde jeg vært jurist ville jeg gjort akkurat det samme!

      SvarSlett
     38. Anonym igjen: Men vi har fortsatt ikke funnet noen enere som IKKE er jurister. ;-)

      SvarSlett
     39. Marte: DU ER SÅ EVIG KUL!!!

      SvarSlett
     40. Anonym: Better Bodies er en helt ny opplevelse av joggebukser, det er pokker så sant. Jeg har flyttet inn i mine. Permanent oppholdssted. True love.

      SvarSlett
     41. Viktoria: Lærte du noe nytt? :P

      SvarSlett
     42. Nathalie: Så lenge du ikke har noe liv så! Vi skal liksom også være på lag. Jeg ville kjent skikkelig på det om du hadde masse kule venner og sånn, som du møtte etter stengetid på Porridge Palace, og så gikk jeg hjem i joggebukse for å kikke i veggen. Og var kjip.. Jeg vil jo helst tro at det ikke bare er meg.

      SvarSlett
     43. Silje Mariela: Du er joggebuksedronningen min. Du er jo Rocky!

      SvarSlett
     44. Løperjente: Den var fin! Men er det noe nytt? Ja, kanskje at de faktisk går med treningstøy og ikke bare joggebukse, men det er ikke for ingenting at jeg føler meg som white trash når jeg går til butikken i den outfiten her. Da håper jeg alltid at de tror jeg skal trene. :P

      Klem til deg!

      SvarSlett
     45. Chassi: Jeg lærer noe nytt HELE tiden. I går lærte jeg at jeg kan gråte meg til praktisk talt små hverdagsmirakler! Og det blir ikke kjekkere enn det!

      SvarSlett
     46. Jeg er vel så og si en 1-er men, jeg er ikke jurist. Holder det med ingeniør? Og må det være joggebukse eller holder det med treningsbukse/semi-tights (som ikke er semi lenger men slack)?

      SvarSlett
     47. Bryspald: Du TENKER som en jurist i alle fall. Mtp joggebuksedefineringspeoblematikken! Og vi vet jo at om man tenker som en jurist og går som en jurist - ja så er man vel liksom jurist da. Du har bare ikke formalisert det med denne utdannelsen helt ennå! :)

      SvarSlett
     48. Viktoria: Det kunne jeg fortalt deg for lenge siden. :-*

      Bryspald: Jeg har også vært en slags ingeniør, hvis datakonsulent kan ligne bare bittelitt, men vi trengte IKKE gå med høye hæler altså. Eller så er det bare jeg som virkelig ikke eier antenner. :P

      SvarSlett
     49. Chassi: Du trenger ikke antenner for å ligne på en ingeniør hvertfall. Tror jeg.

      SvarSlett

     Les mer

     Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...