onsdag, september 07, 2011

Gjesteinnlegg: ChassiLife Del 1

Hei! Dette er den bittelille østlendingen som ser ChassiLivet utenfra. The EasypisiChassiLife. Med utenfra mener jeg utenfor bloggeverden (ja, dere virker som en helt egen liten rase - og ja, det finnes er verden utenfor), utenfor treningsverden (også en egen rase - som kjennetegnes ved at dere rett og slett ser litt flottere ut og er litt sterkere enn resten av oss), og ikke minst utenfra Vestlandet. Dette blir TheChassiLife sett fra perspektivet til en som lever livet i høyhælte sko, strømper og skjørt. Perspektivet til en som ikke har viet livet sitt til karbo, fett og chinsing. Som bor på Østlandet (the promised land of speltlomper, u know) og ikke engang klarer en skarre-r om hun prøver. 

Når man skal si noe om livet til noen andre - så sier jo det svært mye om en selv, så dette er på alle måter utleverende for den lille østlendingen også. På alle måter. Men ok. Med fare for å pådra meg vestlandsk vrede og treningsfolkets hets setter jeg i gang. Det skal handle om havregrøt, fjellturer og fargekoding, men først personlig hygiene. Del 1, vær så god! Hilsen bitteliten østlending.

PERSONLIG HYGIENE

 1. Shampo og balsam
Jeg har muligens et religiøst forhold til disse to livsnødvendighetene shampo og balsam. Har aldri sett på dette som luksus tidligere. Det er bare sånne saker jeg MÅ ha. Shampo og balsam kjøpes hos frisøren. I følge the EasyPisiChassiLife EKSISTERER først og fremst ikke balsam. Jeg har lurt Chassi til å prøve.  Åh – så mykt og godt håret kjennes ut, var reaksjonen da. Jeg har seinere tryglet henne om å bruke: Husker du ikke hvor mykt og godt håret ble? Men nei. Det er UNØDVENDIG. Man TRENGER IKKE balsam. Og da bruker man heller ikke balsam. Farvel mykt hår. Man trenger ikke shampo heller. Ikke misforstå - shampo kan kjøpes altså. MEN - det er viktigere at flasken matcher håndklærne på badet enn om det er tilpasset håret. Her kommer fargekodingen inn. Chassi kan like gjerne vaske håret i DUSJSHAMPO (grøss) eller hotellshampo (enda mer grøss). 

Jada, jeg lukter mann, kan Chassi si med største selvfølgelighet, kan jeg kanskje låne litt parfyme?

 1. Parfyme
Dette tror jeg også har blitt kjøpt LITT pga fargen. Fargekoding slår til igjen. Parfymen matcher nemlig badehåndklær og den omtalte shampoen. Alt er grønt. Alt er fint. Men man TRENGER heller ikke parfyme. Chassi lukter selvsagt godt au naturell. Hun drar gjerne på langweekend uten parfyme. Og låner litt sånn tilfeldig… Bli vant til å kutte ut alt som heter signaturduft. Som disippel kan du lukte hva som helst og helst ingenting annet enn litt mann fra en eller annen hotellshampo.

 1. Føner
Dette tror jeg muligens er en av religionens FORBUD. Føner. Snakk om waste of time, space and energy. Håret tørker helt av seg selv. Man trenger ikke føner.

   4.  Dusj
Chassi lukter helt utmerket. Hun er så ren og pen som man kan få blitt. Man hun trenger egentlig ingen dusj hjemme. Da jeg var på besøk første gang mistenker jeg at det var den første gangen dusjen ble brukt på flere måneder. Dusjing foregår selvsagt på treningssentrene som Chassi PRAKTISK talt bor på. Hun hevder hele tiden at dusjen hjemme er RAR. Uvant er nok mer det rette ordet her. Er man på vidda skal man egentlig ikke dusje. Rennende vann i vask= dusj. Nå var det faktisk DUSJ på noen av hyttene, men jeg måtte faktisk PRESSE på Chassi 10 kroner for å gå i dusjen. Tror faktisk hun hadde sett frem til å kunne vaske seg i vasken. Litt av fjellsjarmen liksom.

Jeg må også få påpeke at Chassi like gjerne som i vasken kan bli ren og pen ved å vaske seg i drikkevannet – som er 10 grader – men opphøyet som hun er så det ikke ut til at hun brydde seg nevneverdig.

  Kjekkest sånn.
    5.    Frisør
   

  Skal du bli en EasypisiChassiLife-tilhenger så kan du droppe utgifter til tøysete frisørbesøk. Man kan nemlig fint klippes av en tilfeldig turdeltaker som aldri har klippet annet enn hyssing. Og ikke minst utstyrer man denne deltakeren med NEGLESAKS. Jada. Men magisk nok så blir det fint. Kjempefint. Så fint at oss andre som gjerne betaler en 1000-lapp i måneden føler oss litt forlegne. Isj. Kanskje neglesaks, barnehage, dusjshampo og fravær av balsam er alt som skal til. Jeg tør bare ikke prøve. Filler.

   21 kommentarer:

   1. hahaha dritbra. Du skriver veldig festlig -litt som i mitt festlige hode. ^^ Hva med lotions da? jeg bruker 3 ulike typer etter hver dusj.. litt spesiellt.. haha. god torsdag! :D

    SvarSlett
   2. Bitteliten østlending08 september, 2011 16:07

    Lotion er vanskelig. Chassi synes nemlig både dette er nødvendig men samtidig ikke nødvendig. Dessuten er det vanskelig å fargekode lotion. Med så mange usikkerhetsmomenter er det sikrest å låne. Det er UANSETT umulig å få med dette gjennom sikerhetskontrollen. (Det er nemlig ALDRI nødvendig å sjekke inn bagasje på fly.) Den som fins av slikt på hotell er selvsagt greit å bruke (*grøss*). – det lukter typisk også mann. Men det spiller jo ingen rolle. (Kan kamufleres bak lånt parfyme seinere).    Lotion og all form for krem er vanskelig. Chassi synes nemlig dette er både nødvendig men samtidig unødvendig. To former for krem er lett. Fløtekrem og solkrem. Begge er unødvendig i the EasyPisiChassilife. Og er det unødvendig er det FORBUDT. Bodylotion og hudkrem kommer i en ekkel mellomstilling her. Det er blant annet vanskelig å fargekode disse tubene. Med mange usikkerhetsmomenter er det alltid sikrest å låne. Det er uansett umulig å få med gjennom sikkerhetskontrollen (og det er jo selvsagt FORBUDT å ha med så mye at man må (gud forby) sjekke inn bagasje!) Den lille Østlendingen har – tro det eller ei – også sett bodylotion blitt brukt som ansiktskrem av Chassi (*dobbeltgrøss*).

    SvarSlett
   3. Liller: Østlendingen kan være veldig underholdende! Indeed. Men nå har jeg vært hos frisøren bare på grunn av dette. Gjett om. Og kjøpt balsam som matcher den grønne shampoen. Jeg bruker IKKE tre typer lotion. (!) Hvorfor gjør du det? Jeg bruker body butter i tusen varianter, men aldri mer enn en om gangen. :)

    SvarSlett
   4. Hei, bittelille østlending: Tusen takk for gjesteinnlegg!!! Jeg velger lotion som LUKTER GODT! Hva ellers. Jo, ellers låner jeg av andre, det har du rett i. Jeg liker at din lukter fersken. :)

    SvarSlett
   5. Haha! Jeg ønsker å høre om forholdet til sminke og neglelakk! :-D

    SvarSlett
   6. BITTELITEN Østlending08 september, 2011 18:23

    Den bittelille VET at Chassi har neglelakk. Utrolig nok. Så upraktisk og unødvendig det enn er. Østlendingen har derimot til gode å se neglelakk PÅ de bittesmå hendene hennes, men vet blandt annet at hun har en KNALLGUL som hun reddet fra den sikre kastedød hos en bekjent. Skal man bli en god disippel er første bud å ikke kaste NOE nemlig. Ikke kjøpe. Ikke kaste. Easypisi.

    Når det gjelder sminke har den lille Østlendingen permanent skade på sjelen. Hun ble sent på sminkekurs av mor når hun var 12. Like greit å innrømme. Hei. Jeg er bitteliten og sminkemisbruker. Så her er det vanskelig å uttale seg fra et normalt perspektiv altså. Den bittelille er i utgangspunktet av den oppfatning at Chassi praktisk talt ikke bruker noe sminke i det hele tatt. Chassi er jo det man kaller "fjellfresh". Alltid. Fjellfresh er er litt tøffere uttrykk for naturlig pen. Man kan bli det av å spise over ett tonn poteter ELLER ha folkeregistrert adresse på DNT-hytter. Og vi vet jo at Chassi ikke har hatt tid til å spise så mange poteter akkurat. MEN den bittelille har observert, og kan avsløre, at Chassi er glad i maskara! Både på seg selv OG ikke minst andre. Så glad at hun til og med bruker det by night selv. Maskara er kjøpt inn etter fargekodeprinsippet, som alt annet, og er derfor KNALL GUL. Om den gjør vippene lengre, fyldigere, buet eller er vannfast er nok av underordnet betydning. Beholderen er altså knall gul og DET er fint i seg selv. Viktigste lærdom for potensielle EasypisiCassilifedelrakere er at skal det sminkes SÅ MÅ den på FØR trening. Ja. Dere hørte riktig. FØR trening. Easypisi ikke sant?

    SvarSlett
   7. Jeg vet så lite om sminke at jeg vil ikke snakke om det engang. Later som jeg ikke bruker noe. Må snart få testet den gule neglelakken dog.

    SvarSlett
   8. Chassi: Frisør som i frisør eller som i barnehagetante med neglesaks? Du er sikkert fin uansett! Og BALSAM? Hva skjer? Prøver du å imponere den bittelille Østlendingen?

    SvarSlett
   9. Jeg prøver! Men du gjør det vanskelig å måle seg når du spiser lomper MED KNIV OG GAFFEL (!!!!)

    SvarSlett
   10. Ang. kniv og gaffel. Innimellom er det kjekt å holde begge hender okkupert med praktisk arbeid. Dette for å forhindre dem i å vandre avgårde helt på egenhånd!! Puss och kram

    SvarSlett
   11. Jeg bruker begge hendene, jeg bare spiser mye fortere. Jeg klarer heller ikke mer enn en ting om gangen. :P

    SvarSlett
   12. Hehehe, svært underholdende lesning. Er det lov å avsløre at den bittelille østlendingen går rundt med en liten SMINKEPUNG når hun trener og legger et nytt lag lip gloss mellom HVERT SETT? Sjokkerende.

    SvarSlett
   13. Den bittelille Østlendingen10 september, 2011 18:19

    Marte: Thihi. Små østlendinger er veldig opptatt av kyssemyke lepper - til enhver tid. ;) Puss puss (med nyglosset munn)

    SvarSlett
   14. Marte: FOR REAL? Men jeg tror deg så gjerne. På Toppform i dag fikk jeg nok en gang spørsmålet "Vil du ikke føne håret?" og jeg sa nei...

    Og så fønte hun håret mitt mens jeg spiste en appelsin! To faktisk. So crazy.

    SvarSlett
   15. Bittelille jålebukk: Nå flørter du med alle! Slutt å pusse på Marte!

    SvarSlett
   16. Chassi: Oh yes, for real! Men hun er jo like sjarmerende både med og uten gloss, altså. Hun oppførte seg dessuten veldig anstendig overfor meg. Det var jeg, derimot, som var litt uforsiktig i min håndtering av henne. Jeg tror jeg kræsjet hodet mitt i rumpa hennes et par ganger mens jeg assisterte under chins. Det tok hun veldig fint. Jeg ble litt flau, men latet som ingenting.

    SvarSlett
   17. Den bittelille Østlendingen11 september, 2011 12:44

    Chassi: Jeg skal forsøke å la være å pusse på Marte... ;)

    Marte: Vi var så anstendige som det KAN. Særlig med tanke på at du heller ikke er så høy - og det jo er litt kropp å dytte på... MEN den bittelille Østlendingen tar ALL form for FYSISK kontakt som KOS - selv om det bare er hode mot rumpe. :)

    SvarSlett
   18. Marte og Viktoria: Ha ha ha, jeg ler meg ihjel! Hode mot rumpe. Stakkars intetanende Marte, jeg syns jeg ser dere. :P

    SvarSlett
   19. Den bittelille Østlendingen13 september, 2011 19:24

    Chassi/Marte: Stakkars Marte? Det så ut til at Marte STORKOSTE seg - OG at hun brukte hodet med vilje!! :) Hy var i såfall vitne. Jeg får invitere Hy til bloggen...

    SvarSlett
   20. Sikkert. Jeg skal vinne en treningsøkt med Marte nå, for jeg vet hva hun stemmer på. Game on!

    SvarSlett
   21. Chassi: Ha ha ha - VET DU DET??!!!

    SvarSlett

   Les mer

   Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...