fredag, september 09, 2011

Gjesteinnlegg: ChassiLife del 3

Den lille Østlendingen er her igjen. Riktignok er EasypisiChassilife “easy” men det er allikevel ganske omfattende arbeid å skulle formidle alt dette til potensielle tilhengere av Chassimetoden. Det dukker stadig opp ting som den bittelille synes bør formidles til potensielle disipler før en eventuell konvertering. Her kommer siste rest av saker og ting dere MÅ vite:

DIVERSE

Fargekodemetoden
En form for organisering. Eller rettere sagt: Den ENESTE form for organisering. Et overordnet styringsprinsipp. Denne form for organisering gjør faktisk hverdagen innimellom UTROLIG enkel. Men også komplisert. Det er åpenbart vanskelig å finne truser som matcher øredobbene OG sokkene. Og når man endelig er ferdig til å gå så oppdager man plutselig at det regner. Og da må man ta på regnjakke - og da må man til og med BYTTE truse liksom. Nei. Fargekodemetiden kan raskt utvikles til en form for sykdom. BE AWARE. Fargekoding har enkelt å greit å gjøre med at Pope Chassi er veldig glad i farger og liker at ting matcher. Er man usikker dersom man står mellom to alternativer, det gjelder shampo, støvsuger eller lue: ta den med finest farge. Its easypisi.

Colour blocking.

Mobil
I og med at mobilen glemmes både her og der – og kastes rundt omkring så er dette en type FORBRUKSVARE. Derfor kan du gjerne arve noens telefon. IKKE bruk penger på dette altså. Og om alle hører seg selv i stereo – så gjør ikke det noe. Ingenting alls.

Klesklyper
Ja. Man skulle ikke tro at klesklyper ville falle i kategorien teknisk utstyr, men det kunne de gjort her. På Østlandet er nemlig dette svært dagligdags(!) men for Chassi er dette både ukjent og vanskelig terreng. Hadde det vært en kategori som het “svært avansert teknisk utstyr” burde klyper kommet her – men det har vi altså ikke i denne enkle framstillingen av ChassiLife. Klyper er på en måte et IKKE-TEMA for Chassi. Hva er det? Hvor kommer de fra? Hva trenger man det til? OG ikke minst: hvordan brukes de såfall? Nei og nei. Treningstøy kan like gjerne tørke hengende over en stol. Altså: ikke bruk tid og energi på å sette dere inn klesklyper. Dette kan lett bli FORBUDT fra TheEasypisiChassilife men er bare oversett og ignorert enn så lenge.


Ikke en klype i sikte. Skyll, brett og stapp. Its easypisi.

Støvsuger
Fargekodemetoden fungerer også her. Spør deg selv: hvilken støvsuger SER mest tiltrekkende ut? For du vil nettopp velge den med finest farge. Trenger ikke bruke tid på forbrukertester vettu. Det viktigste når man skal velge seg støvsuger er at den har en SÅ fin farge at man potensielt glemmer hvor FÆLT støvsuging faktisk er. Chassi kan godt GÅ overalt – i timesvis – men støvsuging er og blir fælt. Helt meningsløst liksom. For det blir jo ikke fint og støvfritt SAMTIDIG som man beveger seg liksom.

Nøkler
Som en ChassiLifedisippel kan du gi blaffen i nøkler – nesten helt totalt. Det er bare å aldri låse noe som helst. Da slipper man å miste nøklene eller bruke tid på å lete etter dem. Its EASY, ikke sant? Man kunne egentlig droppe hele låskassen på døren – MEN dersom man er bortreist I FLERE dager – så kan man visstnok låse. Men man bør tenke seg om først.

Strutteskjørt
Som EasypisiChassiLifedispippel vil du raskt komme inn i gleden av STRUTTESKJØRTET. Hvor enkelt et slikt skjørt kan pakkes (i gul bag), og hvor utrolig anvennelig det er! Strutteskjørtet kan brukes til ALT. Bare se på denne listen:
 • Spassere: Check
 • Sløve i parken
 • Seilbåt: Check
 • Bytur: Check

Men disse er jo ÅPENBARE tilfeller kan man jo si – nå skal jeg gå over til de ikke fullt så åpenbare…
 • Go hiking, type på hardangervidda liksom: Check
 • Lett fjellklatring: Check

Så strutteskjørt må til. Er som poteten. Kan brukes til alt.

Sitter du igjen med flere ubesvarte spørsmål, eller praktiske spørsmål i forbindelse med selve konverteringen? Hva man må KVITTE SEG MED, og hva man må anskaffe. Ta kontakt med undertegnede eller Pope Chassi herself. Den lille Østlendingen takker med dette for seg.


LOTS OF LOVE

Den bittelille Østlendingen

48 kommentarer:

 1. Hæ?? Finnes det folk som bruker klesklyper inne?? :D

  SvarSlett
 2. Den bittelille Østlendingen10 september, 2011 11:13

  Ååååååe. Den bittelille Østlendingene blir så oppgitt! Selvsagt må man bruke klyper inne - hvordan ellers unngå uopprettlig skade på skjorter, bluser og damasksengetøy. Selvsagt må alt strykes uansett - men man sparer seg selv for mye ekstratid med strykejern i hånden. Hvordan henger du opp dine skjorter Flexual? Puss och kram - og god helg

  SvarSlett
 3. Jeg tror jeg har konvertert for lenge siden, men hittil har jeg ikke hatt noen kategori med tittel å plassere livsstilen min innenfor. Jeg vet ikke helt om jeg ønsker akkurat det heller. Jeg liker å leve på den livsløgnen at livet mitt IKKE er begrenset av vaner som har satt seg i kroppen og tankemønstre jeg automatisk tyr til. Men jeg forstår at jeg må reorientere meg. Jeg melder meg inn i Chassiklubben. Er det studentrabatt på kontingenten? Når blir det årsmøte?

  SvarSlett
 4. bittelille Østlending: jeg har laget en egen bloggpost kun for deg. Linken kommer med en advarsel, du vil antakeligvis ikke like det du ser! Kanskje strykehjernhånda kjenner et lite rykk når du ser hva jeg gjør mot våre klær:
  http://flexualintercourse.wordpress.com/2011/09/10/torkestativ/

  SvarSlett
 5. HURRA! Det første skikklige og offesielle medlemmet i Chassilife! Hva sier du til det Chassi?! Jeg har forsøkt å melde meg inn - men har kun fått innvilget PRØVEMEDLEMSKAP da jeg jo er så eksotisk, annerledes og spesiell visstnok... Men OK. Vi får krysse fingrene for at jeg får fullverdig medlemskap bare jeg viser at jeg er verdig. Tror muligens jeg må kvitte meg med både klyper og føner først...

  Det går rykter om at årsmøte i klubben vil bli arrangert alt i HØSTFERIEN! Er du i Oslo da?

  Chassi: Det må da finnes en eller annen form for studentrabatt? OG den bør ikke være ekskluderende på den måten at personer over 30 år ikke får denne rabatten. VIrkelig ikke.

  SvarSlett
 6. Flexualintercourse: Jeg er så enig! Jeg er enig i alt. Jeg trodde klesklypene var til å bruke ute, og at hvis man skulle bruke dem inne så ville man likevel måtte legge plaggene over snorene på stativet, men det er det man ikke skal. For da får de en brett på midten. (?) Mhm.

  SvarSlett
 7. Bittebitteknøttelille: Det går fint! Det finnes hverken bluser eller skjorter eller damasksengetøy på stativet? Det kan jeg si med sikkerhet nå som jeg til og med vet hva damasksengetøy er.

  (Lurer på om de andre her vet det!)

  SvarSlett
 8. Flexual: High five! Very cool. Jeg kunne lett flyttet inn bak kleshaugen der.

  SvarSlett
 9. Viktoria: Haha. Men jeg kjenner at dette blir flauere og flauere etter som dagen går. Særlig etter at Toppformresepsjonisten lurte på hva Chassimetoden er.. Hva er den liksom? oi oi.

  SvarSlett
 10. HØSTFERIEN! Da er jeg down ;-)

  SvarSlett
 11. Chassi: Ingenting flaut. Det er jo ikke bare en metode! Nå må du gi deg! Vi snakker en BEVEGELSE her altså. Folkebevegelse liksom! Ha ha.

  Marte: Jippi kinaputt og hurra torpedo - game altså. Det blir gull. Ryktene går på at studentrabatt fins, og at den virker slik bloggerabatt gjør på CA! Det betyr at vi aldri må betale NOE SOM helst. Freeriders. Der har du oss!

  Puss puss

  SvarSlett
 12. Etter å ha lest disse delene om Chassilife blir jeg bare enda mer begeistret for denne herlige havregrøtjenta :D Godt skrevet, bittelille Østlending :)

  SvarSlett
 13. Kristine: Oh. Så kjekt å høre... bittelille rødmer og bukker samtidig så dypt som det går an!

  SvarSlett
 14. Seriøst? Klesklyper på et tørkestativ inne? Har da aldri noensinne sett det brukt innendørs. De er jo til for at ting ikke skal blåse bort fra klessnora ute?

  Men veldig interessant og morsomt å bli kjent med Chassi sånn hun virkelig er! ;)

  SvarSlett
 15. Den bittelille Østlendingen12 september, 2011 15:54

  Maije: Akkurat så seriøst klesklyper på et stativ INNE kan være. Blodig alvor for bittesmå Østlendinger i alle fall. Velkommen hjem til meg - så skal du få se. Det er alltid kjekt å vise frem til de som ikke synes det er dagligdags... Noen misbruker kaffe. Noen kanel. Jeg misbruker visstnok klyper.

  Åh. Du skulle bare visst. I virkligheten er nemlig Chassi helt utrolig tipp topp. She looks good on papir - men det er ingenting mot virkeligheten altså. Vanskelig å beskrive med ord hvor helt fantastisk morsom og spennende hun ER. Nesten sånn at bittesmå Østlendinger blir helt betatt og ikke bare vil konvertere til Chassimetoden - med seriøst flytte til Vestlandet! Hjelpes!

  SvarSlett
 16. Vel, det er bedre at fornuftige Østlendinger trekker vestover, enn å få Vestlendingene hit! ;)

  SvarSlett
 17. Long time, no see!
  Popper innom for å se at du holder koken - selvsagt gjør du det!
  Ha en super uke!

  SvarSlett
 18. Kristine: Heisann! Så kult! Selv om jeg er tydelig tilbakestående, det er veldig kjekt å høre. :D

  SvarSlett
 19. Maije: Ååå, det var lenge siden! Hvordan går det? Her går det bra, jeg lærer å føne håret og bruke balsam.

  (Jeg kommer ikke til å bruke klesklyper inne jeg heller, men det er for at man skal slippe å legge klærne over snoren der de får en snorbrett på seg. Med klesklyper kan man henge hele plagget UNDER snoren på et vis. It's magic, but I'm not impressed.)

  SvarSlett
 20. Bittelille klesklypemisbruker: JIPPI-YAY, DEN SÅ JEG!!

  SvarSlett
 21. Maije: Og det har du rett i! Vi ville spist opp alle speltlompene deres og blendet hele østlandet med våre fargerike vestlandsklær! Krig!

  SvarSlett
 22. Kristin: Åh, det var i alle fall lenge siden! kjekt å høre fra deg! Håper du har det superfint med hunder og trening og alt som er! <3

  SvarSlett
 23. Jeg vil ha speltlompene mine for meg selv, takk! ;) Føne håret? Balsa? Næh, med så kort hår som du og jeg har er'kke det nødvendig vel? Jeg bruker hårkur en gang i blant, men ellers bare shampo. Bruker ordentlig frisørshampo altså! ;)

  SvarSlett
 24. Haha, jeg gjør det ikke jeg heller! Jeg kjøpte en balsam som matchet den knallgrønne shampoen min, og satte den i dusjen som jeg aldri bruker. Det ville vært direkte flaut å sette en balsam i fellesgarderoben på Toppform, der man bruker Axe og Double Dusj, og det er nå engang der jeg dusjer.

  SvarSlett
 25. Er det bare menn som dusjer der? ;) Sikker på at det ikke er herregarderoben du har rotet deg inn i? Har du noen gode overlevelsesmetoder for perioder der trening blir begrenset til KUN styrke overkropp som ikke inkluderer øvelser der man må stå? Jeg får jo trent, men tilfredsstillende vil jeg ikke kalle det. ;)

  SvarSlett
 26. Vi er flest menn. Det står en slags playboy-deo her til og med. Vent litt, jeg skal løpe og se etter!

  SvarSlett
 27. NÅ kommer det kunde her.. Men. Det sto to flasker Head and shoulders, og en Asan underlivssåpe, og Lano for liten, og en Wella shampo, og min shampo, og en playboy-deo. Mest menn, obviously. Med flass. (?) :P

  SvarSlett
 28. Men Maije... Øvelser til overkropp. Så kjekt med treningsspørsmål!!! Du trenger vel ikke å stå for å trene overkroppen? Det blir benk og nedtrekk og roing og det der. Hva tid får jeg trene med deg? Ta med en pakke lomper og kom og tren med fargerike vestlendinger! Det hadde vært gøy. :D

  SvarSlett
 29. Nei, nei, ingen har sagt noe om at man må stå, og jeg trener overkropp som bare det jeg. Det bare er ikke særlig givende når man annenhver dag trener rygg + armer og bryst + skuldre. ;) Fortsatt mange uker før jeg får lov å trene kondisjon eller bein, så hvordan gjør man overkroppstrening morsommere? :)

  Hadde håpet du som er så oppfinnsom hadde noen glupe ideer! :)

  SvarSlett
 30. Maije: Da skjønner jeg! Jeg ville gitt meg selv noen hårete overkroppsmål! Utnytt muligheten til å bli kanonsterk og definert i overkroppen. Du er som en rullestolbruker nå, du må lære deg noen triks å imponere med. Sånt som får folk til å spørre HVA DRIVER DU MED? og da kan du svare Tja, det er fordi jeg har skadet beina.

  Bli en helt på øvelser som
  - enarms pushup
  - eller gjør pushup som triceps eller i slynge, eller med klapp på toppen. Bli en sirkusartist!
  - chins og pullups
  - dips
  - støtøvelser (clean and jerk)
  - vindusvisker (der du henger i armene og sveiper beina over hele gymmen.)

  Overkropp er gøy! Det ville vært mye verre å bare måtte trene bein. Uffameg.

  SvarSlett
 31. Løperjente: Løperjente, løperjente, HVOR ER DU?:)

  SvarSlett
 32. Her er jeg, her er jeg, god dag, god dag, god dag! Døgnets timer fordeles mellom jobb, te, løping og cc for tiden.. Så gøy at du også løper:) Jeg trodde jeg var den eneste med den avhengigheten som hadde forvillet meg inn i Chassilife;)

  SvarSlett
 33. Oi, eh, nøyaktig hvordan funker vindusvisker? Ser for meg ville tilstander på gymmen med en slik øvelse. ;)

  Ellers er jo ymse push up en fin idé, og siden jeg egentlig har gitt opp chins/pullups er det kanskje nettopp nå jeg burde grave dypt i motivasjonen og begynne igjen. :)

  SvarSlett
 34. Løperjente: Jeg må takke for TE! Så utrolig god.
  Virkelig nydelig. Perfekt høst-te. Hva heter dette fantastisk te-stedet i Trondheim?

  Ja, jeg har bare løftet på saker og ting i noen måneder nå. Før det bare løp og syklet jeg...men nå har plutselig styrketrening blitt kjempekjekt! Du må gi det en skikkelig sjanse...


  Chassi: hva får jeg for TRE pakker speltlomper? Pluss villaks?
  Riktig god helg. Puss och kram

  SvarSlett
 35. Viktoria: Hurra, så flott at du likte teen! Den er minst like god i grønn utgave, så bare si fra om du vil ha mer:)Te- og kaffehuset er stedet! Ny treningsplan er lagt, hvor jeg skal prøve å få inn to styrkeøkter, men ulempen er at man blir så tung i kroppen etterpå. Løping dagen etter er sjelden tilfredsstillende.

  SvarSlett
 36. Løperjente: Du må komme sørover og drikke te i lille grensen - mint/sjokolade-chai! Oh my. Grønn te er kult. Jeg må komme meg litt bort fra sort og over på rød og grønn... Har du noen flere anbefalinger? Kanskje du nå blir te-pusher på fulltid?! Styrkeøkter har blitt det kjekkeste kjekke nå synes jeg. Selv om løpeturer om høsten virkelig er gull altså. Virkelig. Ja, man er ikke i løpeform dagen etter en styrketrening på bein i allefall. Hvor mange ganger i uken løper du? Eller kanskje det er bedre å spørre om hvor mange MIL du løper i uken?

  Chassi: Har du sluttet å blogge nå helt plutselig? Kom tilbake lille vestlandsvenn! Forstyrrer den lille Østlendingen deg hele tiden nå?

  SvarSlett
 37. Maije: Hei igjen! Nå er jeg lovlig sent ute sikkert... Vindusvisker er å henge i en stang og heise beina opp med så strake knær som mulig å sveipe dem fra side til side. Beste måten å få oppmerksomhet på treningsstudio! :P

  Har du fått prøve eller rakk du å gi opp da jeg aldri svarte? Lykke til med chinsing!

  SvarSlett
 38. Løperjente: For en nydelig prioriteringsliste med jobb, te, løping og cc! Jeg måtte sagt jobb, te, trasking og trening. Og grøt. :D

  SvarSlett
 39. Viktoria: Tre pakker speltlomper PLUSS villaks gir deg en lykkelig men litt tykkere PT som ikke vet sitt eget beste. En pakke er nok! Puss og puss og puss.

  SvarSlett
 40. Løperjente og Viktoria: Dere trenger meg ikke her i det hele tatt, dere kan både blogge og kommentere internt. Det er dødsbra! Jeg tar i mot gjesteinnlegg med glede! :)

  SvarSlett
 41. Ååååå, vi trenger deg, lille stavangerpike! Hva er livet uten ditt vidd?? Nå er du heldigvis tilbake<3

  Jeg skulle gjerne inkludert grøt, men løpemagen blir gaga av det. Cc fungerer enn så lenge!

  SvarSlett
 42. Ajajaj, jeg ser at svaret til vakre Viktoria ikke har kommet med! Altså: Jeg løper ca. 100 km. i uken og bør egentlig begrense meg til det. Styrke=armhevinger på asfalten etter uttøyning, så er det rart jeg har vondt i ryggen.

  Te- og kaffehuset har svært mange variasjoner over "høst, krydder, jul, eple", som Vinterkos, Høstflørt, Magisk blomst, eple- og kanel, Chai i diverse varianter. Chai i Oslo frister, men jeg drikker uten melk - kanskje den ikke er så god da?

  SvarSlett
 43. Takk, lekre Løperjente! Nå føler jeg meg full av vidd! :D

  Løpemager er en egen vitenskap, jeg har SÅ VIDT løpt bittelitt selv så det vet til og med jeg.

  (Teene hørtes veldig gode ut!!!)

  SvarSlett
 44. Jeg har fortsatt forbud mot løping, sykling og beintrening, så jeg kan fortsatt prøve. Skal på senter med stang jeg kan henge i på fredag, så kanskje jeg skulle prøve? Hørtes satans tungt og vanskelig ut, men i det minste kan jeg kanskje underholde de andre på senteret? ;D

  SvarSlett
 45. Chassi: Skal jeg sende te til deg også? De er veldig gode, og jeg sitter med dagens andre Vinterkos-kopp nå. Høstflørt er vel noe for elskende!

  Løpemagens fordel er at man mister sperren for å tre av på naturens vegne, i naturen;) Dog er det veldig mange ulemper, som når man løper i tettbygd strøk..

  SvarSlett
 46. Løperjente: oh. Hvilke Chai-varianter? Og finnes det grønn chai også? Har fått heldilla på chai i det siste... :) 10 mil i uken ja... Hjelpes. De høres slitsomt ut og nei, ikke rart du har vondt i ryggen. Oh my. Du kommer sikkert til å få MASSE ut av styrketreningen når du først får startet opp. Apropos styrketrening. I dag var jeg på kettlebells på Elixia. Det var SUPER trening og nå ligger jeg derfor i en fosterball sofaen.

  Chassi: Vi trenger deg. Chassibloggen blir liksom ikke HELT det samme uten Chassi føler jeg... Puss puss puss

  SvarSlett
 47. Viktoria: Jeg vet ikke hvilke chaivarianter de har, men jeg kan sjekke i neste uke! Juleteen er forøvrig fabelaktig, og jeg vil insistere på å sende 200 gram til deg:) 100 km. er så lite at jeg nesten får pustebesvær. Mine ben er vant til 150-180 km+ski, så tenk på all den overflødige energien jeg har nå! (Burde hatt..) Kettlebells høres gøy ut! Gjett om dine armer vil se enda bedre ut, da?!

  Enig, søte frøken V. Hva er Chassilife uten Gudinnen i egen, høye person??

  SvarSlett
 48. Løperjente: 100 kilometer - i uken? My oh my. Håper du synes det er artig å løpe i allefall! At treningen er GØY er jo det viktigste! Kettlebells var FANTASTISK! Jeg er støl og stiv i dag også... :) I går kjøpte jeg meg en grønn Chai og en rooibush i en Hot lemon-variant. Den sistnevnte var HELT RÅ! Har den på Black cat. Det fins i Trondheim også eller? Vi må virkelig treffes en dag! Da kan du forøvrig se at armene mine desverre er HØYST normale... ;) Puss och kram

  Chassi: Åååe. Mangler medusin! Glemte medusinen min i Stavanger tror jeg?! Borte er den i alle fall! Kan du sende den østover om du skulle finne noe?

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...