torsdag, september 08, 2011

Gjesteinnlegg: ChassiLife del 2

Chassi går hvorsomhelst med regnjakke og vanntette joggesko, og har faktisk regnbuksen klar i bæreposen.

Da fortsetter jeg! Det er fortsatt den bittelille østlendingen som skriver. Jeg har blitt godt kjent med Chassi på veldig kort tid. Del 2 om Easypisi-ChassiLife handler om transport og mat

TRANSPORT

Hvorfor bile og busse?
Bruk av fremkostmidler som bil og buss blir det brått slutt på om du konverterer til TheChassiWay. Apostlenes hester er nemlig Chassis hester. Man kan GÅ overalt - alltid. Regn, avstand, tidspunkt, mørkt som i svarte natta?. Alt er relativt. Alt går. Man kan GÅ dit. (Det er ofte vanskelig å ha høye sko på besøk hos Chassi. Men går overalt fra hvorsom helst til alle steder). Og alt er bra med å gå. Trening. Fettforbrenning. Når skal men ellers ha tid til å snakke i telefonen eller øve til spin eller bodypumptimer? Bil og buss brukes kun i NØDSTILFELLE. Er man i aller dypeste nød går det an. Også de gangene man skal reise SKIKKELIG LANGT – som helt til ØSTLANDET (det gjøres EKSTREMT sjeldent – da Vestlandet åpenbart er BEST) så kan man ta NSB. De ekte disiplene vil helt sikkert også begrense utfluktene til en gang i året eller to – og da gå, sykle eller gå på ski over fjellet.

Chassi bærer livet sitt på ryggen.
All you need is a yellow bag
Jeg var usikker på hvor jeg skulle plassere denne. Den kan gå under transport. Den kan gå under diverse (åpenbart) men også under teknisk utstyr føler jeg. Men nå landet den altså her. Den gule bagen. Den kan brukes til å transportere saker og ting i. Langweekend – altså SHOPPINGTUR til London? Jada. Den gule bagen duger. Treningsbag? Jada. Den er kanskje litt stor – MEN praktisk. Man kan da ha med seg en tre fire forskjellige treningsoutfits. Plutselig kan det dukke opp en økt fra det blå. Eller så kan noen være kledd så begredelig og uinspirerende at Chassi må kle på dem. (Undertegnede har gått i den fellen MANGE ganger. Uinspirerende= svart)

MAT OG BESPISNING


Jålemat og pyntegrøt
Dette har Pope Chassi dokumentert gjennom bloggen. Ingenting pyntegrøt eller jålemat er noen vits. Mat skal være raskt, enkelt og BRA FOR DEG. Det er det viktigste. Da sier det seg selv at PYNT og all slags tjafs bare er som bryderi å regne.

Bestikk
All you need is spork. Vet du ikke hva en spork er, sier du? Den må du RASKT bli bestevenn med. Som en riktig bestevenn er sporken med overalt. Spork er en plastikkdings med skje i den ene enden og gaffel i den andre. Veldig KJEKT. Den brukes nemlig til bespising ved akutt behov. Er du ute på tur og vil ha cottage cheese med tunfisk? VIPS. Your new best friend, sporken, redder deg. For til vanlig må det påpekes at som EasypisiChassiLifedisippel trenger du ikke lenger VANLIG bestikk. Nesten ikke i alle fall. Kan det spises med hendene så gjør Chassi det nemlig. Man må følge hovedregelen her. PRAKTISK. Grøt spises av åpenbare grunner med skje. Men har det FAST konsistens BØR det spises med fingrene. Dette skal jeg straks illustrere ytterligere.

Dilemma – lyst på alt på en gang?
Ikke noe problem om du konverterer til denne religionen/metoden. Da kan du nemlig bruke alt som pålegg samtidig. Sursild, bløtkokt egg, suragurk, tomat sa du? Slenger du på litt rekesalt også, da blir det bra. Alt er godt. Og da kan det gjerne spises SAMTIDIG. Med FINGRENE.

SHAKE
Shaken – og gjerne stirred også. Men shaken er en av de få tingene du faktisk MÅ ha. Shaken kan brukes til alt – kanskje ikke alt – men MYE. Vann og prottispulver (åpenbart), men også te, kaffe og grøt kan spise og lages i shaken. Shaken slår kinderegg ned i støvlene. Så langt ned at de blir borte. Og muligens aldri vil dukke opp igjen. EVER.

Flygrøt av blanding i en pose og kaffe fra SAS. Da kommer shaken godt med.

Må man skjære opp grønnsaker?
Nei for all del. Den tid er forbi. Du trenger jo ikke bestikk – og da vil det være UPRAKTISK å måtte skjære opp grønnsakene for så å stappe små biter inn i munnen. Paprika kan gjerne spises som eple. Ingenting rart med det. Ingenting alls. Det er praktisk og lettvint. Og du slipper søl og oppvaskmaskin.

Trenger man mer enn EN kjele?
Selvsagt ikke. All mat kan lages SAMTIDIG i en kjele. Det er kjekt. Og man kan spise middagen med skje. Da trenger man ikke kniv og gaffel heller. Sporken kan igjen redde deg her.

Må man sitte å spise?
NEI. NEI. OG ATTER NEI. De aller fleste måltidene inntas praktisk nok STÅENDE. Da går det kjapt og effektivt. Ingenting vits med kjøkkenbord og stoler. Jeg har innimellom ymtet frempå med at det er jo HYGGELIG å sitte og spise. Og noen ganger så gjør Pope Chassi det. Men det er ikke så ofte.

Grøt
Kald grøt. Bekkegrøt. Mikrogrøt. Koppegrøt. Nistegrøt. Her er det så mange varianter og muligheter at dette sakramentet må omtales nærmere i eget tøyseblogginnlegg.

Maten MÅ bli easypisi med et så begrenset utvalg av råvarer.

28 kommentarer:

 1. Haha! Når kjem Chassilife part 1 og 2 på kino egentlig? Herlig lesing :) :)
  God fredag til dere begge!

  SvarSlett
 2. Viktoria: Du har åpenbart ordet i din makt! Snart har du te i munnen også; jeg må bare rekke et postkontor. Liker du hvit te? Jeg nipper nå til en aldeles fabelaktig tekopp med granateple og dragefrukt (hva er det?).

  Etter å ha lest om Chassilife, tenker jeg: Chassi er en slik jente som jeg alltid har likt, og dette livet er neppe noe for meg i lengden. Jeg trenger shampo, mascara, høye heler, parfyme, varmt vann og buss (men mest fordi bena er så slitne av all løpingen. Hadde jeg trent mer styrke, ville jeg ikke hatt behov for buss). Når det gjelder Vestlandet, jålemat, sittende måltider, grøt, og spork (jeg bruker bare én skje, til absolutt alt) er vi på bølgelengde!

  SvarSlett
 3. Flexualintercourse: Jeg også! Dette er utvilsomt aller aller gøyest for meg selv. :P

  SvarSlett
 4. Nathalie: Takk, det samme!! I dag har peanøtt-og kaffegrøt seilt opp som en ny superhit på POWER PORRIDGE TAKE-AWAY-menyen. Det ble så bra at jeg tror det oppsummerer hele fredagen min. Har du kaffeprottis og peanøttmel eller må jeg ta med når jeg kommer til hvor-du-enn-bor?

  SvarSlett
 5. Løperjente: Hallo!! Hva mener du egentlig? Liker du meg fortsatt, eller skjønte du nå at jeg ikke kan likes lenger, uten buss og balsam? For shampo og mascara bruker jeg jo.

  Og dette er viktig: Ville du spist lomper MED KNIV OG GAFFEL? Det er avgjørende for å vite om vi har samme referansebakgrunn. Jeg har blitt analysert av en jurist med skjørt og høye hæler, som spiser speltlompene med kniv og gaffel. Det er ikke rart hun ser meg som en apekatt.

  SvarSlett
 6. Løperjente: For en søt kommentar! :) Som jeg gleder meg til TE i munnen. Og ikke en hvilken som helst te heller. Spesialsendt super-te direkte fra Nidaros! Milde himmel. All te er bra te - men jeg foretrekker noe med litt mer "punch" enn hvit.
  Jeg har også gjort meg avhengig av mye som Chassi ikke trenger i livet sitt. Føler at jeg kan identifisere meg VELDIG med den bittelille Østlendingen altså - veldig. ;) Thihihi

  SvarSlett
 7. Haha, klart jeg liker deg! Jeg har en venninne som minner veldig om deg, og hun har fire (jepp, fire!!) barn som er prikk like henne selv. Chassis way of life vil snart overta verden!

  Jeg spiser ikke lomper, jeg! Én pakke vil nemlig ikke overleve mer enn fem minutter... Imidlertid er jeg en ivrig bruker av bestikk og skjærer opp alt jeg spiser i biter etter et bestemt mønster, hvilket jeg først nå innser er en smule nevrotisk.

  Viktoria: Søt kommentar til en søt jente! Det kan være mye sting i hvit te, og iallfall i grønn. Skomakerens finnes som grønn te også! Jeg tror at Pope Chassi vil akseptere en viss differens blant sine disipler, slik at vi kan trippe rundt i skjørt, kjoler, heler og skjære opp gulrøtter i perfekte biter;)

  SvarSlett
 8. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, men jeg har lyst å kommentere! Tomlene opp!

  SvarSlett
 9. Løperjente: Ah. Skomakerens i grønn også ja! Så kult! Grønn er også bra. Som jeg gleder meg til å prøve! Kan du avsløre litt av innholdet for meg? Ikke bare tror jeg hun vil akseptere en viss differanse - det kan virke som hun har et svakt punkt for bittesmå i høye heler, skjørt og kjoler! ;)

  SvarSlett
 10. Viktoria: Niiiiisj. For du ligner veldig også. Det mangler bare at du blir bitteliten.

  SvarSlett
 11. Løperjente: Den kjenner jeg godt! Lompesaken. Jeg spiser bare flybårne lomper som kommer med besøk, og så sender jeg restene tilbake til østlandet. No kidding. Men jeg skjærer ikke maten opp i mønster altså. Hm. Men spiser du også gulrøtter med gaffel? Rå gulrotbiter liksom? Da kan det være direkte skummelt å spise med østlendinger.

  SvarSlett
 12. Marte: Tomlene opp! Flink å skrive er hun også. Jeg er meget flau, men jeg koser meg veldig samtidig. :)

  SvarSlett
 13. Viktoria: Det er det svakeste punktet jeg har visst!! SHIT.

  SvarSlett
 14. Godt menyen er under utvikling! Jada! Hvis du går god for peanøtt/kaffe grøten, så tar vi den med!!! (er denne også med kakao?) ;)Jeg har ikke peanøttmel (har ikke kommet så langt i iherb-shoppinga) - men kaffeprottisen er fortsatt i skapet..
  PS: Konkurrende storhit er for øyeblikket white chocolateprottis, kokosolje, kanel og eplemos... <3

  SvarSlett
 15. Viktoria: Te er sendt! Forvent en høstlig, krydrete, varm opplevelse om ikke lenge:)Ja til mangfold og disipler i kjole og lakksko! Mitt antrekk akkurat nuh.

  Chassi: Jeg er ivrig med kniven, altså. Når man spiser ting som kan medføre søl på ovennevnte kjole, er servietter og gaffel nødvendig utstyr. Også tanntråd! Jeg er helt, fullstendig avhengig av tanntråd, men det er selvsagt ikke mat..

  SvarSlett
 16. Løperjente: HURRA! Jeg gleder meg voldsomt - og har STORE forventninger til denne teen. Tro meg! :) Du skal få full rapport. Puss och kram

  SvarSlett
 17. Nathalie: Det må være verdt en østlandstur alene... White chocolate prottis, kokosolje, kanel og eplemos... Det skal jeg drømme om i natt! :)

  SvarSlett
 18. Løperjente: Kjole og lakksko!! Dere er så kule! Gi beskjed om dere trenger en pt på kontoret. :)

  Og til bestikket... Er jeg liksom full av grøt og kakao over hele joggebuksen min? Haha, jeg er ikke det! (Jeg bruker alltid serviett btw, for jeg syns det er ekkelt å slikke seg på fingrene.)

  Tanntråd er gull når man spiser tunfisk på jobb.

  SvarSlett
 19. Chassi: Vi trenger en PT! Gjett om; stive kontorskuldre, rumper med tilsvarende kontorstolpreg og kun to som spiser havregrøt - av omtrent 120 ansatte. Forøvrig er det ingen søleflekk å se, snuppa! Man har da oppdragelse og kan spise pent, ikke sant?!

  Viktoria: Jeg håper teen svarer til forventningene! Hvis ikke, kan du velge mellom 160 andre tesorter:)

  SvarSlett
 20. Løperjente: 160 sorter? Ha ha. Send heller en invitasjon enn noe annet!! :)

  Chassi: Jeg vil også ha PT. PT i bytte mot nesten hva som helst?

  SvarSlett
 21. Nam, masse sunne matvarer! Det er da det frister :))

  SvarSlett
 22. Lille Viktoriavenn; det er da bare å fly/gå nordover! (Gå, hvis du virkelig er Chassis elev) Det virker som du også er en bolerjente, hvilket er det vi løperjenter i gamle dager kalte styrkejenter. Du kan lære meg jernpumping, så shopper vi te etterpå:) Ta med deg Chassi; hun kan utfordre oss til å bruke joggesko i urbane strøk. Det er et veldig, veldig bra spa-hotell her:)

  SvarSlett
 23. Løperjente: Ingen søleflekker på meg, mener du? - Godt! Da er jeg representabel. Jeg puster lettet ut og setter meg på Trondheimsflyet med flekkfri joggebukse. Trondheim er jo verdens beste by. Elsker Bakklandet!

  SvarSlett
 24. Viktoria: Du kan få PT til full disposisjon any day! Prisen er fortsatt en pakke speltlomper.

  Othilie Jess! Det er i alle fall det vi lurer oss selv til å tro. ;)

  SvarSlett
 25. Lille Løperjente: Viktoria er løperjente mer enn noen annen jeg kjenner, BORTSETT fra deg. Jurister er alle de samme. Det er jeg som prøver å lure henne til å pumpe, for sånn sett er pt-er også de samme.

  SvarSlett
 26. Chassi: Hva kan jeg få for 3 hele pakker da?? :)

  SvarSlett
 27. Neitakk, selv om det hørtes flott ut. Da får du en litt tykkere PT som ikke vet sitt eget beste. Ta med én pakke helst, og ta alle eventuelle rester med deg hjem igjen.

  SvarSlett

Les mer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...