Men ikke bare det.
Jeg kjøpte kokosmel, fiberstrø, bokhvetemel og soyaflak for å teste tusen nye grøtvarianter, i tillegg til at jeg har eksperimentert med Siljes pulver fra Tech Nutrition (kaffelattegrøt!!!) og Siljes mange gode idéer ("alt fra peanøttsmør til nøtter til prottis til egg til kaffe til krem til kesam til CC til avokado til banan til annen frukt til alt i verden!"), så kjøkkenet mitt har vært et juleverksted helt siden spørsmålet kom.
Og det har vært et sant eventyr. Hvor lenge er det siden vi ringte inn 2011? Ikke en dag engang, og jeg har allerede kokt grøt 4 ganger i det nye året! Hurra! - Én gang i natt etter nyttårsfest (plain havre med sjokoladeprotein), én gang i morges (havre med fiber og sjokomintprotein), og to ganger i ettermiddag (først havre med bokhvete, fiber, kakao og melk, og så bare bokhvete med kakao og melk).
Jeg kan komme tilbake til the joys of kokosmel i grøten men ville først gi en rapport fra fiberhusktesten, for myohmy, det må ha vært en aprilspøk, det kan umulig være meningen at fiberhusk skal brukes i en grøt.
Jeg tror fiberhusk virker som gelatin for grøten ble seigere og seigere etter hvert som den kjølnet og måtte til slutt gå i søpla. Og det skjer ytterst sjeldent at noe må det her hos meg, jeg tror aldri jeg har kastet grøt før.
Rask google av fiberhusk og grøt kan være oppklarende:
- "Jeg gjorde en bommert med rømmegrøt og fiberhusk for en stund siden. Det ble strikk."
- "Eg har brukt en liten evighet på å finne ut hvilket fortykningsmiddel som kan brukes til syltetøy - JBKM, gelatin og fiberhusk kan brukes. JBKM gjør at syltetøyet blir tykt med det samme, mens gelatin og fiber husk blir tykkere etter hvert som syltetøyet blir avkjølt."
- "Det beste er derfor å tilsette 0,5 ts med johannesbrødkjernemel ristet ut til jevning om gangen. Ellers kan du fort sitte og spise gelegrøt."
Men. Note to self: jeg kunne også ha lest beskrivelsen på pakken før jeg kjøpte den:
"Fiberhusk suger upp vätska och sväller vilket ger den en geléartad konsistens."
Akkurat. Det høres ikke ut som noe man vil koke grøt av.